Τελικά θα πάμε βρε παιδιά προτού ξεκινήσω τις εφημερίες στα νοσοκομεία ????:36_2_54::15_10_7::15_8_214::8_1_221::36_11_5::36_17_1::16_7_210:
-
Αγιος Διονυσιος (εν Ολυμπο)
αντρονικε για ποια περιοχη μιλας? εγω λεω για την περιοχη του αγιου διονυσιου στον Ολυμπο! ο μυθος λεει για αρκουδα οπου την εκανε πετρα ο αγιος διονυσιος. εχω φαει τον τοπο και δεν μπορω να την βρω. το μερος υπαρχει παντος. οπως ειπα και παραπανω καποιοι λενε οτι ειναι ιερεας σκαλιστος και οχι αρκουδα (μοναχος μου το ειπε αλλα δεν μου ειπε που βρισκεται).
Εχω δει την πέτρα που όντος μοιάζει με αρχκούδα και το κελί του αγ. Διονυσίου κοντα στο παλιό μοναστήρι πριν παρα πολλά χρόνια,όταν κοριτσάκι πήγα με κάποιο δικό μου νομίζω με τον πατέρα μου.Υπάρχουν και η πέτρα και το κελί του πάνω στο βουνό αφού περπατήσεις αρκετά.Στο κελί θυμάμε ότι υπήρχε και το κρεβάτι του αγίου μια λητή φαρδιά σανίδα.Πολλές λεπτομέρεις δεν θυμάμαι αλλά ότι τώρα μου κίνησες την περιέργεια και νομίζω θα προσπαθήσω να πάω μια βόλτα από κεί.
Και μια συμβουλή για όλουσ όσους επισκέπτονται τον Όλυμπο και μάλιστα τέτοια εποχή κοντά στα Χριστούγεννα να είναι ιδιαίτερα και να μη μεταφέρουν αλιχνευτές και λοιπά γιατί τα αυτοκίνητα σε εκείνη τη διαδρομή ελέγονται από υπαλλήλουσ του δασαρχείου για άλλους λόγους βέβαια( κομμένα δέντρα, εργαλεία κοπής κλπ) .Ανοίγουν κανονικά το πορτ -μπαγαζ. Αν μεταφέρετε κάτι σπάστε σε κομμάτια και τοποθετήστε το μέσα στο αυτοκίνητο κάτω από καθίσματα ή ρούχα. -
Ο Διονύσιος ο εν Ολύμπω αναφερεται σε κρυμενο χειρογραφο βιβλιο του Αγιου Ορους οτι ηταν μαλλον ο τελευταιος που μπηκε στον ταφο του Μεγαλου Βασιλια.
Ο πραγματικος θυσαυρος ειναι ο αρχαιος και αυτο ειναι που φυλαγανε οι θεματοφυλακες στο μερος.Απο εκει αντλησε προφανως και τους οικονομικους πορους ο Αγιος.
Τωρα καθολου απιθανο να παιξανε και λιρες στον τομεα.Ο Αγιος εφτιαξε και μια μακετα η μικρογραφια σε μια απο τις σπηλιες σκαλιζοντας το βραχο για να αφησει πισω του το μυστικο πως μπορει δηλαδη καποιος να βρει μια απο τις πεντε διοδους που οδηγουν στον ταφο του Βασιλια.
Εκει εκανε το αναγλυφο(οχι σκαλισμα) της περιοχης του Επικεντρου.Ητανε ετοιμο απο πολυ παλιοτερα χρονια και χρησιμοποιηθηκε και τοτε για να κρυφτει η σωρος.
Υπαρχει και αναφορα οτι ο Μεγαλος Βασιλιας ειναι βαλμενος μεσα σε κομμι(ρητινη πευκων).Φανταστειτε εαν οντως ισχυει τι θα αντικρισει ο κοσμος εαν βρεθει.
Η εκδοχη αυτη των πραγματων μιλαει ουτε για οκαδες πολυτιμων λιθων ουτε για κομιτατζηδικες βλακειες αλλα καθαρα για επικεντρα(κρυπτες) καθαρα Αρχαιοελληνικες με θυσαυρους αποτελουμενους απο Ελληνικα νομισματα αγαλματα περγαμηνες.Τα ονοματα των Επικεντρων αυτων ειναι τα ονοματα 7 εκ των 12 Θεων του Ολυμπου.
Σε αυτα τα χρηματα βασιστηκε οικονομικα η επανασταση του 1821 και αυτο εκανε καποιους και καλα φιλλεληνες να ερθουν Ελλαδα να μας βοηθησουν να αποτιναξουμε τον τουρκικο ζυγο.Κατασκοποι ητανε οι περισσοτεροι και αυτοι ητανε που βουτηξαν τον Κολοκοτρωνη μηπως και τους πει που ειναι αυτοι οι θυσαυροι για να τον θανατωσουν αργοτερα.Φυσικα ουτε ο ιδιος γνωριζε αφου το ρολο αυτο τον ειχε αναλαβει ο Νικοτσαρας που γαλουθηκε απο τα μοναστηρια να φερει εις περαν αυτη την αποστολη.
Ητανε λετε τυχαιο που ο Νικοτσαρας ειχε ακριβως 300παλικαρια στο στρατο του;
Χανοτανε καποιος απο τους στρατιωτες του; Συμπληρωνε με καποιον αλλον τη θεση μονο αυτου.
Μηπως ητανε η αρχαια γνωση; Αλλωστε ειναι και ιστορικα γνωστο οτι δεν μπορεσαν να τον κανουν καλα στρατοι ανω των χιλιων και οχι μονο μια φορα.
Ητανε αυτος που εμπαινε στα Επικεντρα παιρνοντας καθε φορα χρυσα νομισματα για την οικονομικη ενισχυση του αγωνα.Ηθελαν τα καρταλια(οι δηθεν φιλλεληνες) να ανακαλυψουν απο που αντλει αυτος ο αμοιρος λαος το χρημα για την επανασταση και σκασανε οι κατασκοποι με το προσωπειο του φιλλεληνα.
Φυσικα ομως και υπηρξαν και αυτοι, αλλα μικρος ο αριθμος της αληθειας.
Ο Νικοτσαρας εγραψε με τη σειρα του τα βιβλια αυτα που βρεθηκαν στο Αγιο Ορος και περιεχουν και αλλα πολλα πραγματα μεσα σχετικα με τα αρχαια κειμενα που διαβαζε κατα καιρους μεσα στα επικεντρα.
Ηταν ο τοτε γραμματεας του Ελληνικου ΕΘΝΟΥΣ ο Νικοτσαρας και τροφοδοτουσε με χρηματα τον Κολοκοτρωνη.Τον μεγαλωσαν ετσι ωστε να εκπληρωσει αυτο το σκοπο.
Συνεχιζεται…...... -
Λετε ρε παιδια ο Διονυσιος , να ειχε εγκατασταση για παλαγκο και να τα εβγαζε λιγα-λιγα ( υπομονη ετσι κι αλλιως ειχαν οι παλιοι ) και να καλυψε με καποια εκκλησιαστικη κατσκευη την ολη φαση ; Δε θα επρεπε , σημερα να εχουμε υποκωφο θορυβο , αν χτυπουσαμε το πατωμα , εκει που , υποτιθεται , οτι τα "εβγαλε" ;
Λεω εγω τωρα !
Ενας πολυελαιος πχ , ποσες τρυπες θελει , 4-5-6 ; Για 5 κερια , φτανει και καρφι ομως !
Ξαναλεω εγω τωρα
Το εκκλησακι ομως , εχει υποδομη , να σηκωσει μεσω στηριγμάτων στον τρουλλο του , τεραστιο βαρος . Τι κερια ειχαν τοτε ; Δεκάτονα ; -
εδω καθε λογικος ανθρωπος,και ειδικα καποιος μοναχος με γνωσεις,δεν αφηνη την μονη για να ασκητευση σε αυτον τον τοπο,οσο υγιης και αν εισαι σε ενα τριμηνο θα εχης πνευμονια,φυματιωση,και μικροβια της μουχλας
αυτο κανεις δεν το συζητησε
το νερο που πηγαζη απο μεσα ειναι σταθερης ροης χειμωνα καλοκαιρι,και ενω ειναι τοσο λιγο απο πισω ακουγετε βοη υποκοφη σαν να ρεη ο ποταμος,ενω το ποταμι ειναι 50-70 μετρα ποιο κατω
συμφωνα με αυτα που γνωριζω,πισω απο το εκκλησακι κρυβετε λιμνη υπογεια
αλλα την εισοδο δεν ξερουμε που ειναιπαρτε μια εικονα χωρις κοσμο και παιξτε με το φως ισως ανακαλυψετε πολλα ακομα
-
Επειδη οι καιροι ειναι πονηροι, ας κανουμε και εμεις μια πονηρη σκεψη.Ο ηγουμενος του Αγιου Διονυσιου εκδηλωσε την επιθυμια να μην κανει βολες ο στρατος, λεω μηπως να πιαστουμε απο αυτο?Εγω θα ελεγα απο το σημειο που ειναι ταγμενος ο στρατος ως το πεδιο βολης(δηλαδη η νοητη ευθεια)ειναι για ερευνα.Σκεψεις…....