Υπήρχε ένα νησάκι που αγαπούσε ιδιαιτέρως και ποιό είναι ?
Ενδιαφέρομαι για τα διεθνή ύδατα της νησίδας.
-
Αρχιπειρατής Τζαχάς
Δημήτρη ναι στο Αιγαίο, όμως ψάχνω ακόμα την βιβλιογραφία, η πλάκα είναι ότι στην κυρίως περιοχή δράσης του ( Χίο - Λέσβο ) έζησα δύο χρόνια και ο καλύτερος τοπικός ιστορικός ήταν καθηγητής μου στο λύκειο, αλλά τότε δεν τον ήξερα τον Τζαχά και τα κατορθώματα του.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν και τα ναυάγια που άφησε πίσω του αλλά και γενικότερα η ιστορική περίοδος που έζησε.
Για διάφορους λόγους έχουν αρχίσει να ανοίγουν επτασφράγιστα αρχεία για αυτήν και θα έχουμε να λέμε καταπληκτικές ιστορίες δίπλα στο κύμα και δίπλα στο τζάκι -
Αρχιπειρατής Τζαχάς
νιονιο η ιστοριες ειναι το καλητερο ταξιδι
απο οτι καταλαβαινω συναδερφοι εσεις ειστε νησιωτες. εγω κατοικω θεσσαλονικη. πιστευω οτι το μελλον της χρυσοθηριας ειναι στη θαλασσα και οχι στα κατσαβραχα. αλλο να ψαχνεις σπηλιες και αλλο να σκαβεις στα βουνα. καλη επιτυχια σας ευχομαι.
-
Αρχιπειρατής Τζαχάς
Το 1092 τον έσφαξε ο τούρκος σουλτάνος γιατί από το 1089 κατέλαβε τη Σμύρνη και αυτοανακηρύχθηκε βασιλιάς. Όπως είπες κιεσύ Ρόδος και Χίος ήταν τα νησιά που είχε τα λημέρια του. Στα ανατολικά του παλαιόκαστρου της Ρόδου φημολογείται ότι ο αρχιπειρατής απέκρυψε μεγάλο θησαυρό, φοβούμενος την επίθεση άλλων πειρατών που είχαν μάθει για τα πλούτη του. Είναι όμως ο αρχιπειρατής ο Τζαχάς?? Το άλλο του όνομα ποιό ήταν???
-
Αρχιπειρατής Τζαχάς
Αλλο όνομα ? εννοείς το Τσακά ( Caka) ? Δεν ξέρω άλλο.
Ο κανακάρης του προσπάθησε να συνεχίσει τα κατορθώματα του μπαμπά του αλλά ατύχησε.
Ο σουλτάνος είχε παντρευτεί την κόρη τού Τζαχά αλλά προτίμησε να τα κάνει πλακάκια με τον βυζαντινό αυτοκράτορα.
Για αυτό πιστεύω ότι το μεγαλύτερο μέρος του στεριανού θησαυρού κατέληξε ως προίκα στον σουλτανο.VAN νησιώτης είναι ο σεβάχ και εγώ απλώς τον ζηλεύω και μάλλον θα στήσω το τσαρδί μου στην αυλή του μέχρι να με βαρεθεί και να με πετάξει στην θάλασσα … ( χα-χα-χα )
Καλή επιτυχία και σε σένα και φυσικά συμφωνώ απολύτως.
Φυσικά γνωρίζεις ότι ο βυθός του Θερμαϊκού είναι από τους πιό "ευλογημένους" !Δημήτρη στον Τάφο οι αρχαιολόγοι κάνουν χοντρό παιχνίδι, έ ??
Ασχετο με το προηγούμενο : Ψάχνω να βρώ περισσότερα στοιχεία για έναν πολεμοχαρή λαό μάλλον από τον Λίβανο που οι βυζαντινοί κάποια εποχή τον χρησιμοποιούσαν ως φρουρά του Ιονίου. Μόλις μάθω περισσότερα θα σου τα πω.