Γνωρίζει κάποιος τι λέει ο Ψαλμός που αναφέρω ως τρίτη υπογραφή μου
-
Εκπαιδευση Σκουπιδιαρηδων !
Εγώ είπα, θεοί εστέ και υιοί Υψίστου πάντες.
Δεν ειπε κατι διαφορετικο απο αυτο που λεγανε τοσοι και τοσοι πριν απο αυτον μεχρι και τον Ερμη τον Τρισμεγιστο.
Δεν ειναι ομως θεμα το ποιος ειπε πρωτος η ποιος το ξανα-ειπε..μακαρι ολοι οι ανθρωποι να εχουν συνειδηση του τι λεγεται και να το λενε ολοι.
Αναζητουμε την θεωση μεσα απο το διαβα του φωτεινου μονοπατιου.
Οι Ελληνες γυρισαν ΟΛΟΝ τον κοσμο και διδαξαν τον ΛΟΓΟ σε ολους ανεξαρτητα απο χρωμα και φυλες επειδη ειχαν κανει συνειδηση το πας μη Ελλην βαρβαρος εστιν.Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ
ΠΑΣΜΗΕΛΛΗΝΒΑΡΒΑΡΟΣΕΣΤΙΝ -
Ακριβώς ! Δεν είπε κάτι διαφορετικό και εδώ είναι το ζουμί και για αυτό το έβαλα : Για να το καταλάβουν και οι χριστιανοί της παρέας !
Γιατί οι τρείς μεγαλύτερες μονοθείστικές θρησκείες ( ιουδαϊσμός, μωαμεθανισμός, χριστιανισμός ) κατασκευάστηκαν μόνο και μόνο για να κρύψουν αυτή την αλήθεια και να βάλουν στο παιχνίδι τους μεσάζοντες του Θεού, δηλαδή τους παπάδες. ( Σε ρόλο βοσκού των δίποδων προβάτων.)
Μόνο τις τελευταίες δεκαετίες όλο και περισσότεροι πιστοί αυτών των τριών θρησκειών το συνειδητοποιούν.
Οσον αφορά τους χριστιανούς, αντιλαμβάνονται έκπληκτοι ότι αυτή η μεγάλη αλήθεια έχει επιβιώσει από όλες τις λογοκρισίες που έχει υποστεί το Ιερό τους Βιβλίο, μιά και αναφέρεται και στον Ιωάννη και στις Επιστολές. Αλλά και σε άλλα σημεία τού Ευαγγελίου τους με διαφορετική φρασεολογία. -
Για μενα ο Ιωαννης ειναι ο βασικος μεταδοτης της αληθειας αν και ομολογω δεν εχω ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ολους τους αποστολους , που ομως δεν την εχουν συνειδητοποιησει οι περισσοτεροι.
Ξεκιναει εξαλου πολυ σοφα με μια ΜΕΓΑΛΗ αληθεια που την εχω βαλει και στην υπογραφη μου.
Ευδαιμονειται.Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
Στο ταξίδι επιστροφής "στην ουσία των πραγμάτων" θα χρειαστεί, ταξιδιώτη, να ξεφορτωθείς πολλή σαβούρα, κοινότοπες σκέψεις, αρνητικά συναισθήματα, σκουριασμένες πεποιθήσεις και ιδέες.
Θα χρειαστεί να "νικήσεις τον εαυτό σου", να αναγνωρίσεις και να αντιμετωπίσεις το πιο σκοτεινό μέρος του εαυτού σου.Η Σχολή των Θεών
Stefano Elio d' Anna -
Οπως διδαξε και ο κρισναμουρτι πρεπει να απαλλαγουμε απο την ΕΙΚΟΝΑ που εχουμε για τον εαυτο μας , να μην εχουμε καμια εικονα , δηλαδη να μην χτιζουμε τειχη γυρω μας με το να εχουμε μια συγκεκριμενη εικονα για τον εαυτο μας.
Τοτε γκρεμιζουμε πολυ σαβουρα και ερχεται η αληθεια σε μας ξεκαθαρα και αρχιζουμε να ζουμε.Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
Aπό το βιβλίο "Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του" ( Εκδ. Διόπτρα ) :
Ο κάθε άνθρωπος επάνω στον πλανήτη είναι ένα από τα θαύματα αυτού του κόσμου.
Ο κάθε ένας από μας είναι ένας ήρωας, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.
Ο καθένας μας έχει τη δυνατότητα για εξαιρετικά κατορθώματα.
Το μόνο που χρειάζεται είναι συνεχή μικρά βήματα προς την κατεύθυνση των ονείρων μας. Όπως το Τάζ Μαχάλ, έτσι και μια ζωή ξέχειλη από θαύματα μπορεί να κτιστεί μέρα με τη μέρα, κομμάτι-κομμάτι. Οι μικρές νίκες οδηγούν σε μεγάλες νίκες. Μικρές, προστιθέμενες αλλαγές και βελτιώσεις σαν αυτές που σου πρότεινα θα εδραιώσουν τελικά θετικές συνήθειες.
Οι θετικές συνήθειες θα δημιουργήσουν θετικά αποτελέσματα. Και τα θετικά αποτελέσματα θα σε εμπνεύσουν να επιδιώξεις ακόμη μεγαλύτερη προσωπική αλλαγή.
Άρχισε να ζεις την κάθε σου μέρα σαν να ήταν η τελευταία σου. Ξεκινώντας από σήμερα, μάθε περισσότερα, γέλα περισσότερο και κάνε αυτό που αληθινά αγαπάς να κάνεις. -
Επι ενα χρονο μουστελνε μαιλ η υπηρεσια του …το διαβασα το βιβλιο του στην αγγλικη εκδοση.
Βασικα ολοι αναμασανε αυτα που ειχε πει ο Wallace Delois Wattles http://en.wikipedia.org/wiki/Wallace_Wattles και πανω σε αυτο στηνουν επιχειρησεις αφυπνισης…οχι οτι δεν κανουν καλα , απλως γιατι να αποδεχθω αυτους ως φωστηρες οταν μπορω να παω στην πηγη...και βασικα αυτα που ειπε ο Wallace τα συνανταμε σε ολους τους αιωνες αρκει να συνειδητοποιουμε τι λεγεται.
Ακομα και ο Αλαντιν και το μαγικο λυχναρι κρυβει αυτη την γνωση.
ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΙΤΑΙ.Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
http://www.filesonic.com/file/631657494/GETLOTS..rar
http://www.fileserve.com/file/HBrRuzY/GETLOTS..rarἘν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
Προσωπικά δεν το θεωρώ αναμάσημα αλλά βελτίωση που προσφέρει εργαλεία ανάπτυξης συμβατά με το εκάστοτε επίπεδο της ανθρώπινης συνειδητότητας.
Το μόνο που απαιτείται είναι αυτά τα εργαλεία να χρησιμοποιηθούν στην πράξη, γιατί μόνο η ανάγνωση τους δεν βοηθάει καθόλου.
Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του παγκόσμιου εσωτερισμού διαχρονικά.
Δυστυχώς κανείς δεν Φωτίστηκε διαβάζοντας για την Φώτιση, όσες εκατοντάδες βιβλία κι αν διάβασε γιά το θέμα.
Ισχύει απολύτως αυτό που είπε ο καλός Χριστούλης : Από τα έργα τους ( και όχι από τα λόγια τους ) θα τους καταλάβεις.
Και όπως λέγεται επίσης διαχρονικά :
Η εξωτερική μας πραγματικότητα ( το τι συμβαίνει σε όλους τους τομείς της ζωής μας ) καθρεφτίζει την εσωτερική μας ( τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας και το πόσα σκουπίδια του υποσυνειδήτου μας έχουμε καθαρίσει.)
Το συγκεκριμένο βιβλίο προσφέρει σπουδαία μοντέρνα εργαλεία που φυσικά στηρίζονται στην Γνώση του προηγούμενου χαμένου υπερπολιτισμού.
( Το μεγαλείο της αρχαίας Ελλάδος οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο ότι τα ντόπια ιερατεία είχαν διασώσει κάποια από τα αρχεία αυτού του υπερπολιτισμού. Ούτε στο DNA, ούτε στο δαιμόνιο της φυλής, ούτε σε κάποια άλλη μεταφυσική σαχλαμάρα. Πέρα από τους μυημένους των ιερατείων οι υπόλοιποι αρχαίοι πρόγονοι μας - το 90% του πληθυσμού - είχαν επίπεδο συνειδητότητας πολύ …επίπεδο.)
Αυτή η γνώση ανά τους αιώνες προοριζόταν γιά τους λίγους εκλεκτούς που την χρησιμοποιούσαν μόνο γιά ίδιο όφελος και για να μανιπουλάρουνε καλύτερα τα δίποδα πρόβατα.
Στην γνωστή ιστορία της ανθρωπότητας είναι η πρώτη φορά που τόσοι πολλοί άνθρωποι σε όλη την Γη έχουν αυτή την γνώση και αυτό οφείλεται κυρίως στα αμερικανάκια του ηλεκτρονικού μάρκετινγκ ( όπως ο Τζό, η Σάχτι, ο Ντήπακ, ο Γουέιν, η Λουίζ ) και όχι στον Wattles.
Πολύ περισσότερο, δεν οφείλεται στους παλιότερους που έκρυβαν τις πρακτικές τους ( τα εργαλεία που λέμε ) όπως η γάτα το τέτοιο της και έδιναν μόνο ανώδυνη και αναποτελεσματική θεωρία.
Γιά παράδειγμα, μόνο μία αρχαιοελληνική πρακτική έχει επιβιώσει ( η χριστιανική νοερά προσευχή ) και αυτή είναι τόσο ισχυρή που ολόκληρη η χριστιανική ορθοδοξία επιβίωσε αποκλειστικά και μόνο εξ αιτίας της.
Το ότι κάποιοι πρόγονοι μας είχαν τέτοια σούπερ-ντούπερ εργαλεία και δεν τα χρησιμοποίησαν γιά το γενικό καλό αλλά μόνο γιά πάρτη τους, σε μένα προκαλεί μόνο ντροπή και κανενός είδους υπερηφάνειας για αυτούς. -
Το πιό σβέλτο καθάρισμα των υποσυνείδητων σκουπιδιών της ελληνικής εσωτερίστικης πιάτσας ! :
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=BkNPoEhgNXE&feature=player_embedded"]YouTube[/ame]
www.eft.gr
www.eftcentre.com
( Στην πρώτη από τις φωτο στις < Παρουσιάσεις 2010 >της "Βιβλιοθήκης" είμαι ο μικρούλης με την πράσινη μπλούζα.) -
Το πιό σβέλτο καθάρισμα των υποσυνείδητων σκουπιδιών της ελληνικής εσωτερίστικης πιάτσας ! :
YouTube
www.eft.gr
www.eftcentre.com
( Στην πρώτη από τις φωτο στις < Παρουσιάσεις 2010 >της "Βιβλιοθήκης" είμαι ο μικρούλης με την πράσινη μπλούζα.)Διονυσιε εχεις ασχολιθει με το e.f.t? εχεις κανει κανενα σεμηναριο?
ολα καλα λεγονται στο site το μονο που με χαλαει ειναι ο τροπος πληρωμης που γραφει για τα σεμηναρια.προπληρωμη εκπτωση?!?!?!κλπ.μηπως ειναι απατη? αν και εμπιστευομαι τη γνωμη σου. -
Ιωάννη μην κολλάς στα κόλπα του μάρκετινγκ που τα χρησιμοποιούν πλέον όλα τα σεμινάρια κάθε είδους τα οποία απαιτούν περιορισμένο αριθμό συμμετοχών.
( Είναι πολύ δύσκολο να εκπαιδευτούν σωστά στο EFT περισσότερα από 30 άτομα στο κάθε σεμινάριο.)
Εχω κάνει τα σεμινάρια των δύο πρώτων επιπέδων και παρ ολο το ότι δεν με ενδιαφέρει επαγγελματικά θα κάνω και το τρίτο επίπεδο που απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες θεραπευτές ώστε να μάθω ακόμα περισσότερες φανταστικές τεχνικές.
Είναι το καλύτερο, απλούστερο και πιό γρήγορο εργαλείο κάθαρσης των σκουπιδιών του υποσυνείδητου που υπάρχει αυτή την στιγμή στον πλανήτη Γη
Το 99% των σκουπιδιών το καθαρίζει ο καθένας μόνος του. Μόνο γιά τα πιό ζόρικα ( το 1% ) xρειάζεται βοήθεια από επαγγελματία θεραπευτή του EFT.
Στο εξωτερικό έχει ήδη γίνει αποδεκτό από την συμβατική ψυχολογία, αλλά εδώ αντιδρούν και οι συμβατικοί και οι εναλλακτικοί θεραπευτές γιατί φοβούνται ότι θα τους μειώσει τα κέρδη.
( Με το EFT χρειάζεσαι 1-2 συνεδρίες ενώ με τις υπόλοιπες μεθόδους 5-10 γιά να έχεις τα ίδια αποτελέσματα και η κάθε συνεδρία είναι ένα 50αρικο !!)
Οσον αφορά τα σωματικά προβλήματα τα περισσότερα τα εξαφανίζεις σε απίθανα μικρούς χρόνους !
Περιοριζόμενος στην προσωπική μου εμπειρία, τα μικροπροβλήματα τύπου : καούρα από γαστρίτιδα, πονόδοντος, πονοκέφαλος, ανεβασμένη πίεση του αίματος, τα καθάρισα σε μερικά λεπτά.
Αλλά προσοχή :Γιά όλες τις θεραπευτικές τεχνικές και μεθόδους ( και φυσικά και γιά το EFT ) ισχύουν απολύτως αυτά που σου έγραψα στο < Βιοενεργητικό Βραχιόλι>. -
Ιωάννη μην κολλάς στα κόλπα του μάρκετινγκ που τα χρησιμοποιούν πλέον όλα τα σεμινάρια κάθε είδους τα οποία απαιτούν περιορισμένο αριθμό συμμετοχών.
( Είναι πολύ δύσκολο να εκπαιδευτούν σωστά στο EFT περισσότερα από 30 άτομα στο κάθε σεμινάριο.)
Εχω κάνει τα σεμινάρια των δύο πρώτων επιπέδων και παρ ολο το ότι δεν με ενδιαφέρει επαγγελματικά θα κάνω και το τρίτο επίπεδο που απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες θεραπευτές ώστε να μάθω ακόμα περισσότερες φανταστικές τεχνικές.
Είναι το καλύτερο, απλούστερο και πιό γρήγορο εργαλείο κάθαρσης των σκουπιδιών του υποσυνείδητου που υπάρχει αυτή την στιγμή στον πλανήτη Γη
Το 99% των σκουπιδιών το καθαρίζει ο καθένας μόνος του. Μόνο γιά τα πιό ζόρικα ( το 1% ) xρειάζεται βοήθεια από επαγγελματία θεραπευτή του EFT.
Στο εξωτερικό έχει ήδη γίνει αποδεκτό από την συμβατική ψυχολογία, αλλά εδώ αντιδρούν και οι συμβατικοί και οι εναλλακτικοί θεραπευτές γιατί φοβούνται ότι θα τους μειώσει τα κέρδη.
( Με το EFT χρειάζεσαι 1-2 συνεδρίες ενώ με τις υπόλοιπες μεθόδους 5-10 γιά να έχεις τα ίδια αποτελέσματα και η κάθε συνεδρία είναι ένα 50αρικο !!)
Οσον αφορά τα σωματικά προβλήματα τα περισσότερα τα εξαφανίζεις σε απίθανα μικρούς χρόνους !
Περιοριζόμενος στην προσωπική μου εμπειρία, τα μικροπροβλήματα τύπου : καούρα από γαστρίτιδα, πονόδοντος, πονοκέφαλος, ανεβασμένη πίεση του αίματος, τα καθάρισα σε μερικά λεπτά.
Αλλά προσοχή :Γιά όλες τις θεραπευτικές τεχνικές και μεθόδους ( και φυσικά και γιά το EFT ) ισχύουν απολύτως αυτά που σου έγραψα στο < Βιοενεργητικό Βραχιόλι>.o.k σε ευχαριστω.ΝΑ ΕΙΣΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!
-
Ο υποσυνείδητος φόβος του θανάτου δημιουργεί πολλά ενεργειακά μπλοκαρίσματα και πολλούς άλλους δευτερεύοντες φόβους που μας κάνουν μπάχαλο την ζωή, έτσι γιά παράδειγμα όποιος φοβάται τον θάνατο φοβάται και την ζωή.
Ενα από τα καλύτερα βιβλία που έχουν γραφτεί γιά τον θάνατο ( ουσιαστικά ΔΕΝ υπάρχει θάνατος αλλά μόνο Ζωή σε δύο διαφορετικά επίπεδα ύπαρξης στα οποία πηγαινοερχόμαστε εκατοντάδες ή χιλιάδες φορές ) και τις επαναγεννήσεις είναι το :
http://www.biblionet.gr/main.asp?page=showbook&bookid=145577 -
Βασικα δεν χρειαζεται να διαβαζουμε βιβλια για 2 λογους.
- Εχουμε την πηγη της γνωσης γυρω μας, μεσα μας, ειμαστε μερος της.
- Τι να το κανω το διαβασμα αν δεν συνειδητοποιω τι λεγεται, γραφεται.
Υπαρχει ενας λογος για να διαβαζουμε βιβλια .
- Εφοσων μπορουμε και συνειδητοποιουμε τι γραφεται και εφοσων η γνωση που θα λαβουμε θα ειναι μερος της γνωσης που ειμαστε ετοιμοι να δεχθουμε
Ας Υποθεσουμε οτι ζουμε τοσο , οσο χρειαζεται για να αποκτησουμε ολην την γνωση , για τα παντα.
Εξερευνουμε τον ουρανο και μαθαινουμε τα παντα για τον αερα τα πουλια , οτιδηποτε ιπταται , μετα για την γη , μετα για τους ωκεανους και τα πλασματα του, για την ιστορια του κοσμου και οτιδηποτε μπορεις να φανταστεις και εντασεται στην γνωση , απο πυρηνικη φυσικη μεχρι το πως κενταμε .
Αυτο θα μας παρει μερικους αιωνες αλλα δεν βαριεσαι θα ζησουμε οσο χρειαζεται.
Αφου λοιπον θα εχουμε μαθει τα παντα για τον πλανητη μας θα πρεπει να επεκτεινουμε την γνωση μας λιγο περισσοτερο και ας παμε λοιπον στο ηλιακο μας συστημα.
Για να εξερευνησουμε λοιπον τους πλανητες μας ( ας υποθεσουμε οτι δεν ειναι προβλημα να ταξιδευουμε σε καθε ακρη του συμπαντος) θα χρειαστουμε ακομα μερικους αιωνες (δεχομαστε οτι υπαρχει χρονος για να κατανοησουμε το θεμα) …και αφου τελειωσουμε με αυτα θα χρειαστει να εξερευνησουμε και να μαθουμε τα παντα για καθε πλανητη αστερι του γαλαξια μας.
Και αν υποθεσουμε οτι υπαρχουν χ δισεκατομμυρια γαλαξιες με χ δισεκαταμμυρια αστερων και πλανητων θα χρειαστουμε χ τρισεκατομμυρια ετη για να γνωριζουμε τα αποδεκτα παντα.
Το ερωτημα λοιπον θα ειναι αφου θα εχεις ξοδεψει χ τρις ετων για να μαθεις τα παντα...σε τι θα σε εχει βοηθησει αυτο??
Θα σε εχει κανει αυτο καλυτερο ανθρωπο???.....και πως θα εχει γινει αυτο , αφου συνεχεια αναζητουσες γνωση και δεν ειχες χρονο για να ζησεις??
Ας μην ξεχασουμε οτι τωρα πλεον μετα απο χ τρις ετων αναζητησης γνωσης μπορεις επιτελους να πεθανεις ( δεχομαστε για χαρην ευκολιας οτι υπαρχει θανατος).
Τι εχεις πετυχει ?? Σε τι εγινες καλυτερος Και το κυριοτερο...υπηρχε καποιος λογος γι αυτο??
Οταν συνειδητοποιησεις την απαντηση ...αντι να θυμωσεις , αραξε πισω στην πολυθρονα με τα χερια πισω απο το κεφαλι και ξεκαρδισου στα γελια γιατι τοτε θα εχεις νοησει ακομα λιγο παραπανω το ΕΝ.
ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΙΤΑΙ.Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
Γιώργο ή σε έχασα και δεν καταλαβα τι εννοείς ή ήπιες χαλασμένο ΑΣΑ ή εγώ ήπια χαλασμένο ΑΣΑ ( και ήταν και βιολογικό
Η βασική συμβουλή είναι : Διάβαζε - διάβαζε, όλο και κάτι θα μείνει και κάποτε θα σου κάνει το < κλικ >.
Ελπίζω ότι δεν μπερδεύεις την Πνευματική Γνώση με την διανοητική.
Μπορεί η Πηγή της Γνώσης να είναι μέσα μας, αλλά από την στιγμή που είμαστε αποκομμένοι από αυτή λόγω των σκουπιδιών του υποσυνειδήτου μας, αυτό είναι απλώς μιά διανοητική γνώση χωρίς ιδιαίτερη πρακτική αξία.
Ωραία ! Το θείον είναι εντός μας ! Τέλεια ! Είμαστε ενσαρκωμένοι Θεοί !
Και λοιπόν ?
Ολες οι σοβαρές Πνευματικές παραδόσεις το βροντοφωνάζουν από τότε που πρωτοκατασκευάστηκαν οι λάσπες στον πλανήτη μας.
Και λοιπόν ?
Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι, αν δεν καθαρίσουμε πρώτα το υποσυνείδητο σκουπιδαριό.
Υπάρχει και κάτι ακόμα εξαιρετικά επικίνδυνο :
Αν δεν το καθαρίσεις σωστά, τότε η καθοδήγηση που θα λαμβάνεις δεν θα είναι από το Θείον εντός σου αλλά τρικλοποδιές από το υποσυνείδητο σου.
Από την στιγμή που πιάσεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ Σύνδεση με το Θείον εντός σου, ( ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ), θα μπορέσεις να εγκαταλείψεις τα βιβλία γιατί απλώς δεν θα τα χρειάζεσαι.
Επειδή η Πνευματική Νοημοσύνη του Ανώτερου Εαυτού σου περιλαμβάνει ΟΛΗ την διανοητική γνώση του χρονοχρόνου σου.
Η απόδειξη γιά το αν έχεις καταφέρει ή όχι αυτή την συνεχή Σύνδεση, είναι η εξωτερική πραγματικότητά σου, που απλώς καθρεφτίζει την εσωτερική σου πραγματικότητα. ( Δηλαδή τις σκέψεις σου και τα συναισθήματα σου.)
Γιά παράδειγμα, είσαι συνδεδεμένος με την άπειρη αφθονία όλων των τομέων, επιπέδων και Θεϊκών Ιδιοτήτων του Θεού - Ανώτερου Εαυτού σου ?
Εχεις αφθονία χρημάτων, αγάπης , χαράς, υγείας , γαλήνης, ευημερίας, ευδαιμονίας, αρμονίας, ειρήνης, ασφάλειας, ελευθερίας, κλπ κλπ ?
Ισχύει πάντα και παντού αυτό που είπε ο καλός Χριστούλης : < Από τα έργα τους θα τους αναγνωρίσετε >.
Είναι σχετικά εύκολο να πιάσεις παροδική επαφή με το Θείον εντός σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι φωτίστηκες κι όλας.
Δυστυχώς σε αυτή την παγίδα έχουν πέσει μύρια εσωτεριστές με καταστροφικά αποτελέσματα γιά την Πνευματική τους Εξέλιξη.
Μάλλον ξέρεις το Μεγάλο Κοσμικό Αστείο :
<< Οταν οι Σοφοί Φωτίστηκαν και κατάλαβαν ξεκαρδίστηκαν στα γέλια ! Και μερικοί γελάνε ακόμα >>
Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι το συγκεκριμένο αστείο είναι λογοκριμένο, γιατί η ορίτζιναλ εκδοχή του είναι εξαιρετικά επικίνδυνη γιά τον Ανθρωπο και την Ανθρωπότητα, επειδή μπορεί κάποιοι να την παρεξηγήσουν και να πουν ότι δεν χρειάζεται να διαβάζουμε βιβλία.
Το ορίτζιναλ Κοσμικό Αστείο :
<< Οταν οι Σοφοί φωτίστηκαν και κατάλαβαν ξεκαρδίστηκαν στα γέλια και έκαψαν τα βιβλία τους ! Και μερικοί γελάνε ακόμα, σωματικά Αθάνατοι και σε απόλυτη Μακαριότητα και Ευδαιμονία >>
Το θέμα όμως είναι ότι μέχρι να κάψουν τα ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΑ βιβλία τους είχαν διαβάσει χιλιάδες από δαύτα και το κυριώτερο : Εφάρμοζαν στην ζωή τους και στην καθημερινότητα τους αυτά που πρότειναν τα βιβλία.
Στον Υγιή Εσωτερισμό αυτό που ξεχωρίζει τα μικρά από τα μεγάλα παιδιά είναι σε τι ποσοστό εφαρμόζουμε στην πράξη και στην καθημερινότητα μας όλα αυτά τα θαυμάσια πράματα που λένε τα βιβλία.
( Γιά να μην παρεξηγηθώ, προσωπικά παίζω ακόμα με τα παιδάκια.)
Ειχα γνωρίσει κάποιον που κοκορευόταν ότι είχε διαβάσει μερικές εκατοντάδες εσωτερίστικα βιβλία, αλλά παρόλα αυτά δημιούργησε στον εαυτό του ένα ξεγυρισμένο εγκεφαλικό. ( Ευτυχώς επανήλθε πλήρως.)
Το εγκεφαλικό σημαίνει ότι είχε μπλοκάρει την αγάπη και την χαρά και ότι ήταν χαμένος στην αρνητικότητα του.
Σημαίνει επίσης ότι δεν εφάρμοζε τίποτα από αυτά που γνώριζε θεωρητικά.Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ήταν άχρηστα τα βιβλία.
Το να αράζουμε στην πολυθρόνα μας και να ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, είναι μία σοφή συμβουλή που προέρχεται κατ ευθείαν από τα Ανώτερα Πνευματικά Πεδία.
Δυστυχώς είναι εύκολο να παρανοηθεί. Στην πραγματικότητα σημαίνει ότι αφού εγώ και μόνον εγώ είμαι ο δημιουργός της πραγματικότητας μου, αν δεν την κάνω κέφι μπορώ εγώ και μόνον εγώ να την αλλάξω και να την ξαναδημιουργήσω όπως ακριβώς την κάνω κέφι.
Το να νοήσουμε λίγο παραπάνω το Εν είναι εξαιρετικό, αλλά ο πραγματικός σκοπός όλων των ενσαρκώσεων μας είναι να Συνδεθούμε ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΣ / ΟΜΟΙΟΚΡΑΔΑΣΜΙΚΩΣ μαζί του.
Και αυτό μπορεί να συμβεί ΜΟΝΟ με ένα τρόπο : Με το συνεχές καθάρισμα των υποσυνείδητων σκουπιδιών μας, το οποίο τελειώνει ένα < κλικ > πριν Θεωθούμε. Και μόνο τότε !
Κατά πως λένε και οι Αγιορείτες : Κάθαρση - Φώτιση - Θέωση ! -
Η Μικρή Ψυχή και ο Ήλιος
Μια φορά και σε κανένα καιρό, ήταν μια Μικρή Ψυχή, που είπε στον Θεό: "Ξέρω Τι Είμαι!"
και ο Θεός είπε: "Αυτό είναι υπέροχο! Τι Είσαι;"
και η Μικρή Ψυχή φώναξε: "Είμαι το Φως!"O Θεός χαμογέλασε πλατιά, "Πολύ σωστά!" αναφώνησε, "Είσαι το Φως."
Η Μικρή Ψυχή ήταν τόσο χαρούμενη που κατάλαβε, αυτό που όλες οι ψυχές που βρίσκονταν στο Βασίλειο, ήταν εκεί για να το καταλάβουν.
"Ουάου! Τέλεια!" Είπε η Μικρή Ψυχή.
Σύντομα όμως, το ότι κατάλαβε Τι Είναι, δεν της ήταν αρκετό.Η Μικρή Ψυχή ένοιωσε εσωτερική αναταραχή και τώρα ήθελε να γίνει αυτό το οποίο ήταν.
Έτσι, η Μικρή Ψυχή ξαναπήγε στο Θεό (το οποίο δεν είναι κακή ιδέα για όλες τις Ψυχές που θέλουν να γίνουν Αυτό που Πραγματικά Είναι) και είπε: "Γεια σου Θεέ! Τώρα που ξέρω Τι Είμαι, είναι εντάξει για μένα και να Γίνω Αυτό που Είμαι;"Και ο Θεός είπε: "Εννοείς ότι θέλεις να γίνεις αυτό που είσαι ήδη;"
"Χμ," απάντησε η Μικρή Ψυχή, "είναι άλλο πράγμα να ξέρω Τι Είμαι και τελείως διαφορετικό πράγμα, το να Είμαι Πραγματικά Αυτό. Θέλω να νοιώσω πώς είναι να είσαι το Φως!""Μα είσαι ήδη το Φως." Επανέλαβε ο Θεός, χαμογελώντας ξανά.
"Ναι, μα θέλω να μάθω πώς είναι, το να το νοιώθω!" ξεφώνησε παρακλητικά η Μικρή Ψυχή.
"Καλώς," είπε ο Θεός κρυφογελώντας, " Θα 'πρεπε να το ξέρω. Πάντα σου άρεσε η περιπέτεια."
Τότε η έκφραση του Θεού άλλαξε. "Μόνο, που υπάρχει ένα ζήτημα…"
"Τι είναι;" ρώτησε η Μικρή Ψυχή."Δυστυχώς, δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά μόνο το Φως. Βλέπεις, δεν έχω δημιουργήσει τίποτα άλλο από αυτό που είσαι κι έτσι, δεν υπάρχει για σένα εύκολος τρόπος να βιώσεις τον εαυτό σου σαν Αυτό που Είσαι, εφ' όσον δεν υπάρχει τίποτα που να μην Είσαι."
"Εέεε;" είπε η Μικρή Ψυχή, που τώρα ήταν λίγο μπερδεμένη."Σκέψου το έτσι," είπε ο Θεός. "Είσαι σαν ένα κερί μέσα στον Ήλιο. Βρίσκεσαι μέσα σ' αυτόν, μαζί με εκατομμύρια, δισεκατομμύρια άλλα κεριά που αποτελούν τον Ήλιο. Και ο Ήλιος, δεν θα ήταν ο Ήλιος, χωρίς εσένα. Ούτε θα ήταν Ήλιος, χωρίς κάποιο από τα κεριά του... δεν θα υπήρχε καθόλου Ήλιος, γιατί δεν θα έλαμπε τόσο αστραφτερά. Παρ' όλα αυτά, πώς να διακρίνεις τον εαυτό σου σαν Φως, εφ' όσον είσαι μέσα στο Φως; Αυτό είναι το θέμα."
"Πολύ καλά," αναθάρρεψε η Μικρή Ψυχή, "Εσύ είσαι ο Θεός. Σκέψου κάτι!"
Γι' άλλη μια φορά ο Θεός χαμογέλασε. "Το έχω σκεφτεί ήδη" είπε. "Εφ' όσον δεν μπορείς να νοιώσεις τον εαυτό σου σαν Φως, όσο είσαι μέσα στο Φως, θα σε περιβάλλω λοιπόν με σκοτάδι.""Τι είναι το σκοτάδι;" ρώτησε η Μικρή Ψυχή.
Ο Θεός απάντησε: "Είναι αυτό που δεν είσαι."
"Θα το φοβάμαι το σκοτάδι;" κλαψούρισε η Μικρή Ψυχή.
"Μόνο αν επιλέξεις να το φοβάσαι." απάντησε ο Θεός. "Δεν υπάρχει τίποτα πραγματικά να φοβάσαι, εκτός αν το αποφασίσεις ότι υπάρχει. Καταλαβαίνεις; Το επινοείς. Υποκρίνεσαι."
"Άααα! Έτσι!" είπε η Μικρή Ψυχή, που ένοιωθε ήδη καλύτερα.
Κατόπιν, ο Θεός εξήγησε, ότι για να έχουμε την εμπειρία οποιουδήποτε πράγματος, θα πρέπει να εμφανιστεί το ακριβώς αντίθετο."Είναι μεγάλο δώρο", Είπε ο Θεός, "γιατί χωρίς αυτό, δεν θα μπορούσες να γνωρίζεις πώς είναι το οτιδήποτε. Δεν θα μπορούσες να γνωρίζεις το Ζεστό, χωρίς το Κρύο, το Πάνω χωρίς το Κάτω, το Γρήγορο χωρίς το Αργό. Δεν θα μπορούσες να γνωρίζεις Αριστερό χωρίς Δεξί, Εδώ χωρίς Εκεί, Τώρα χωρίς Τότε. Γι' αυτό, όταν θα βρεθείς να περιβάλλεσαι απ' το σκοτάδι, μην τινάζεις τη γροθιά σου και μην υψώνεις την φωνή σου αναθεματίζοντας το σκοτάδι. Απλά να είσαι το Φως μέσα στο σκοτάδι, χωρίς να παραφρονείς. Τότε θα ξέρεις τι Πραγματικά Είσαι, καθώς και όλοι οι άλλοι επίσης. Άσε το Φως σου να λάμψει, ώστε όλοι να γνωρίζουν πόσο εξαιρετικό είσαι!"
"Δηλαδή εννοείς, ότι δεν πειράζει να δείχνω και στους άλλους πόσο εξαιρετικό Είμαι;" ρώτησε η Μικρή Ψυχή."Βεβαίως! Δεν πειράζει καθόλου!" Ο Θεός ξαναχαμογέλασε. "Να θυμάσαι όμως, -εξαιρετικό- δεν σημαίνει -καλύτερο-. Ο καθένας είναι εξαιρετικός, με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο! Παρ' όλα αυτά, πολλοί άλλοι το έχουν ξεχάσει αυτό. Θα καταλάβουν και για τους ίδιους, ότι δεν πειράζει να είναι εξαιρετικοί, μόνο όταν εσύ καταλάβεις ότι δεν πειράζει να είσαι εξαιρετικό."
"Ουάου", είπε η Μικρή Ψυχή, χορεύοντας και χοροπηδώντας και γελώντας με χαρά. "Μπορώ να είμαι τόσο εξαιρετικό, όσο θέλω εγώ να είμαι!"
"Ναι και μπορείς ν' αρχίσεις αμέσως τώρα" είπε ο Θεός, που χόρευε, χοροπηδούσε και γελούσε μαζί με τη Μικρή Ψυχή. "Ποιό μέρος του εξαιρετικού θέλεις να είσαι;"
"Ποιό μέρος του εξαιρετικού;" επανέλαβε η Μικρή Ψυχή. "Δεν καταλαβαίνω.""Καθώς έλεγα," εξήγησε ο Θεός, "το να είσαι το Φως είναι εξαιρετικό και το να είσαι εξαιρετικός, έχει πολλούς τομείς. Είναι εξαιρετικό το να είσαι καλόκαρδος. Είναι εξαιρετικό το να είσαι δημιουργικός. Είναι εξαιρετικό το να είσαι υπομονετικός. Μπορείς να σκεφτείς άλλους τρόπους που μπορείς να είσαι εξαιρετικός;"
Η Μικρή Ψυχή έμεινε σιωπηλή για λίγο. "Μπορώ να σκεφτώ πολλούς τρόπους να είναι κάποιος εξαιρετικός!" αναφώνησε μετά η Μικρή Ψυχή. "Είναι εξαιρετικό να είσαι εξυπηρετικός. Είναι εξαιρετικό να μοιράζεσαι. Είναι εξαιρετικό να είσαι φιλικός. Είναι εξαιρετικό να σέβεσαι τα αισθήματα των άλλων!"
"Ναι!" συμφώνησε ο Θεός "Και μπορείς να είσαι όλα αυτά τα πράγματα μαζί, ή όποιο μέρος τού εξαιρετικού επιθυμείς εσύ να είσαι, οποιαδήποτε στιγμή. Αυτό σημαίνει να είσαι το Φως.""Ξέρω τι θέλω να είμαι, ξέρω τι θέλω να είμαι!" ανακοίνωσε η Μικρή Ψυχή με μεγάλο ενθουσιασμό. "Θέλω να είμαι το μέρος του εξαιρετικού που συγχωρεί. Δεν είναι εξαιρετικό το να συγχωρείς;"
"Μα και βέβαια," επιβεβαίωσε ο Θεός τη Μικρή Ψυχή. "Είναι πολύ εξαιρετικό."
"Εντάξει" είπε η Μικρή Ψυχή. "Αυτό είναι που θέλω να είμαι. Θέλω να είμαι αυτός που συγχωρεί. Έτσι θέλω να βιώσω την εμπειρία του εαυτού μου."
"Πολύ καλά" είπε ο Θεός, "υπάρχει όμως κάτι που πρέπει να ξέρεις."
Η Μικρή Ψυχή, γινόταν τώρα λίγο ανυπόμονη. Έμοιαζε πάντα να υπάρχει κάποιο μπέρδεμα. "Τι είναι αυτό;" ρώτησε αναστενάζοντας η Μικρή Ψυχή.
"Δεν υπάρχει κανείς που να μπορείς να τον συγχωρήσεις.""Κανείς;" Η Μικρή Ψυχή μετά βίας μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε ειπωθεί.
"Κανείς!" Επανέλαβε ο Θεός. "Οτιδήποτε έχω δημιουργήσει είναι Τέλειο. Δεν υπάρχει ούτε μία και μοναδική Ψυχή σε όλη τη δημιουργία, λιγότερο Τέλεια από σένα. Κοίτα γύρω σου."
Τότε ήταν που η Μικρή Ψυχή αντιλήφθηκε ένα τεράστιο πλήθος που είχε μαζευτεί. Ψυχές είχαν έρθει από πολύ μακριά, απ' όλο το Βασίλειο, γιατί είχε ακουστεί, ότι η Μικρή Ψυχή είχε αυτή την απίθανη συζήτηση με τον Θεό και όλοι ήθελαν ν' ακούσουν αυτά που λέγονταν.Βλέποντας τις αμέτρητες άλλες Ψυχές που είχαν μαζευτεί εκεί, η Μικρή Ψυχή κατάλαβε ότι έπρεπε να συμφωνήσει.
Καμιά δεν φαινόταν λιγότερο Μεγαλειώδης, ή λιγότερο Τέλεια από την ίδια. Τόσο ήταν το δέος για τις Ψυχές που ήταν γύρω της και τόσο λαμπερό το Φως τους, που μετά βίας μπορούσε να τις αντικρίζει."Ποιόν, λοιπόν, να συγχωρήσεις;" ρώτησε ο Θεός.
"Ωωω! Θεέ μου, έτσι που πάει το πράγμα δεν είναι καθόλου ευχάριστο!" παραπονέθηκε η Μικρή Ψυχή. "Ήθελα να βιώσω τον εαυτό μου σαν κάποιον που συγχωρεί. Θέλω να γνωρίσω πως είναι να είσαι αυτό το μέρος του εξαιρετικού."Και η Μικρή Ψυχή, έμαθε πώς πρέπει να είναι, όταν νοιώθεις θλιμμένος.
Τότε ήταν που ξαφνικά, μια Φιλική Ψυχή προχώρησε μπροστά από το πλήθος. "Μην ανησυχείς Μικρή Ψυχή" είπε η Φιλική Ψυχή, "εγώ θα σε βοηθήσω."
"Αλήθεια, θα το κάνεις;" η Μικρή Ψυχή αναθάρρησε. "Μα τι μπορείς να κάνεις;"
"Μπορώ να σου δώσω κάποιον να συγχωρήσεις!"
"Μπορείς;""Βεβαίως!" είπε κεφάτα η Φιλική Ψυχή. "Μπορώ να έρθω στην επόμενή σου ζωή και να σου κάνω κάτι για να με συγχωρήσεις."
"Μα γιατί; Για ποιο λόγο θα το έκανες αυτό;" ρώτησε η Μικρή Ψυχή. "Εσύ, που είσαι ένα Όν απόλυτης Τελειότητας! Εσύ, που δονείσαι με τόση ταχύτητα, που δημιουργεί ένα Φως τόσο λαμπερό, που μετά βίας μπορώ ν' αντικρίσω! Τι θα μπορούσε να σου προκαλέσει το να θέλεις να επιβραδύνεις τη δόνησή σου σε τέτοια ταχύτητα, ώστε να γίνει το Φως σου σκοτεινό και πηχτό; Ποια θα ήταν η αιτία να θέλεις -εσύ που είσαι τόσο ανάλαφρη και χορεύεις πάνω στ' αστέρια και κινείσαι μέσα σε όλο το Βασίλειο με τη ταχύτητα της σκέψης- να έρθεις στη ζωή μου και να κάνεις τον εαυτό σου τόσο βαρύ, ώστε να μπορέσεις να κάνεις κάτι τόσο κακό;"
"Είναι πολύ απλό," είπε η Φιλική Ψυχή. "Θα το έκανα γιατί Σ' Αγαπώ."Η Μικρή Ψυχή Φάνηκε να εκπλήσσεται από την απάντηση.
"Μην εκπλήσσεσαι," είπε η Φιλική Ψυχή. "Έχεις κάνει το ίδιο πράγμα για μένα. Δεν θυμάσαι; Έχουμε χορέψει μαζί, εσύ κι εγώ, πολλές φορές. Διά μέσω των αιώνων και όλων των εποχών έχουμε χορέψει. Κατά τη διάρκεια όλων των καιρών έχουμε διασκεδάσει μαζί. Απλά δεν θυμάσαι. Έχουμε υπάρξει και οι δύο μαζί το Παν. Έχουμε υπάρξει το Πάνω και το Κάτω του, το Αριστερό και το Δεξί του, το Εδώ και το Εκεί του, το Τώρα και το Τότε του. Έχουμε υπάρξει το Αρσενικό και το Θηλυκό, το Καλό και το Κακό, και οι δύο μαζί έχουμε υπάρξει το Θύμα και ο Θύτης του."
"Όπως καταλαβαίνεις, έχουμε ξαναβρεθεί μαζί εσύ κι εγώ πολλές φορές από πριν. Ο καθένας φέρνει στο άλλον, αυτήν ακριβώς την τέλεια ευκαιρία, ώστε να εκφραστεί και να βιώσει την εμπειρία Αυτού που Πραγματικά Είναι. Και έτσι, θα έρθω στην επόμενη ζωή σου και θα είμαι ο 'Κακός' αυτή τη φορά. Θα σου κάνω κάτι τόσο απαίσιο, οπότε μπορείς να αποκτήσεις την εμπειρία του εαυτού σου ως Αυτός που Συγχωρεί."
"Μα τι θα κάνεις;" ρώτησε η Μικρή Ψυχή λίγο ανήσυχα, "που θα είναι τόσο απαίσιο;"
"Κάτι θα σκεφτούμε", απάντησε η Φιλική Ψυχή σπινθηρίζοντας.
Μετά η Φιλική Ψυχή φάνηκε να σοβαρεύει και είπε με ήσυχη φωνή "Ξέρεις, έχεις δίκιο σ' ένα πράγμα."
"Ποιό είναι αυτό;" θέλησε να μάθει η Μικρή Ψυχή.
"Θα πρέπει να επιβραδύνω την δόνησή μου και να γίνω πολύ βαριά, ώστε να καταφέρω να κάνω αυτό, 'το όχι και τόσο καλό πράγμα'. Θα πρέπει να υποκριθώ, ότι είμαι κάτι τελείως διαφορετικό από τον εαυτό μου. Γι' αυτό, δεν έχω παρά μόνο μία χάρη να σου ζητήσω σαν αντάλλαγμα.""'Ωω, οτιδήποτε, οτιδήποτε!" ξεφώνησε η Μικρή Ψυχή και άρχισε να χορεύει και να τραγουδάει, "Θα γίνω αυτός που συγχωρεί, θα γίνω αυτός που συγχωρεί!"
"Τότε η Μικρή Ψυχή παρατήρησε, ότι η Φιλική Ψυχή παρέμενε πολύ σιωπηλή."
"Τι συμβαίνει;" ρώτησε η Μικρή Ψυχή. "Τι μπορώ να κάνω για σένα; Εσύ είσαι ένας Άγγελος που προθυμοποιείσαι να κάνεις αυτό το πράγμα για μένα!"
"Φυσικά! Αυτή η φιλική Ψυχή είναι ένας Άγγελος!" διέκοψε ο Θεός. "Όλοι είναι! Πάντα να θυμάσαι: Δεν σου έχω στείλει τίποτα, παρά μόνον Αγγέλους’’. και χαμογέλασε.
Κι έτσι η Μικρή Ψυχή ήθελε περισσότερο από ποτέ, να ικανοποιήσει το αίτημα της Φιλικής Ψυχής."Τι μπορώ να κάνω για σένα;" την ξαναρώτησε.
"Τη στιγμή εκείνη που θα σε κατακεραυνώσω και θα σε πλήξω," απάντησε η Φιλική Ψυχή, "τη στιγμή που σου κάνω το χειρότερο που θα μπορούσες να φανταστείς, εκείνη ακριβώς τη στιγμή..."
"Ναι;" η Μικρή Ψυχή διέκοψε, "Ναι...;"
"Θυμήσου Ποιός Πραγματικά Είμαι!"
"Ώω! Μα ναι!" φώναξε συγκινημένη η Μικρή Ψυχή, "στο υπόσχομαι! Πάντα θα σε θυμάμαι, όπως ακριβώς σε βλέπω εδώ αυτή τη στιγμή!""Πολύ καλά," είπε η Φιλική Ψυχή, "γιατί, όπως καταλαβαίνεις, θα έχω προσπαθήσει τόσο σκληρά για να υποκριθώ, που θα έχω ξεχάσει Ποιός Πραγματικά Είμαι και ίσως να μην μπορέσω να θυμηθώ για πάρα πολύ καιρό. Και αν ξεχάσω Ποιός Είμαι, ίσως ακόμα κι εσύ ξεχάσεις Ποιός Είσαι και τότε θα είμαστε και οι δύο χαμένοι. Οπότε θα χρειαστούμε μια άλλη Ψυχή να έρθει για να ξαναθυμήσει και στους δυό μας Ποιοί Είμαστε."
"Όχι, δεν θα χαθούμε!" υποσχέθηκε η Μικρή Ψυχή ξανά. "Θα σε θυμηθώ! Και θα σ' ευχαριστήσω που μου πρόσφερες αυτό το δώρο - την ευκαιρία να βιώσω τον εαυτό μου, ως Αυτός ο οποίος Είμαι."
Έτσι, η συμφωνία είχε γίνει. Η Μικρή Ψυχή προχώρησε σε μία νέα ζωή, συγκινημένη που είναι το φως, το οποίο ήταν τόσο εξαιρετικό και ενθουσιασμένη που είναι το μέρος του εξαιρετικού που ονομάζεται Συγχώρεση.
Και η Μικρή Ψυχή περίμενε με ανυπομονησία, να καταφέρει να βιώσει την εμπειρία του εαυτού της μέσα από τη Συγχώρεση και να ευχαριστήσει όποια άλλη Ψυχή το έκανε εφικτό.
Και κατά τη διάρκεια όλων των στιγμών αυτής της νέας ζωής, όποτε μία νέα Ψυχή εμφανιζόταν στο προσκήνιο, είτε αυτή η νέα Ψυχή έφερνε χαρά, είτε λύπη - και ιδιαίτερα αν έφερνε λύπη - η Μικρή Ψυχή, σκεφτόταν αυτό που είχε πει ο Θεός.
"Πάντα να θυμάσαι," ο Θεός είχε χαμογελάσει, "δεν σου έχω στείλει τίποτα, παρά μόνον Αγγέλους."
Από: Neale Walsch
Αντιγραφή από την www.drosostalida.com -
Βρε θηριο ηπιες ΑΣΑ??
Δεν στελνεις και κατα δω μερια χαχαχαχα..!
Βρε ειναι απλα τα πραγματα!
Το βιβλιο που διαβασες η που διαβαζεις …ποιος το εγραψε??
Και αυτος που το εγραψε ..ας πουμε το διαβασε σε ενα βιβλιο...που το διαβασε??....μεχρι να παμε στον πρωτο συγγραφεα...απο που πηρε τις πληροφοριες του??
Π.Χ....ο ντοναλντ Βαλς στην συζητηση με τον Θεο..απο που πηρε τις πληροφοριες του--ΓΝΩΣΗ--??
Σκεφτομαστε, αναρωτιομαστε και αφου αναρωτιομαστε, λογιζομαστε,αρα ερχομαστε στην ιδια συχνοτητα με τον ΛΟΓΟ που ειναι ο ΕΝ (ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ) συζηταμε δηλαδη με τον Θεο, και αφου ο Θεος ειναι ΦΩΣ ειναι ΑΓΑΠΗ ειναι ΓΝΩΣΗ...ο Θεος εχει ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ να μας δωσει ΓΝΩΣΗ και οταν επιτελους συνειδητοποιησουμε την απαντηση η λυση σε ενα θεμα ΦΩΤΙΖΟΜΑΣΤΕ..( αναψε ενα λαμπακι, φωτιστηκα)...και οσο ποιο πολυ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ..τοσο ποιο πολυ φωτιζομαστε.
Ερχομαστε μετα λοιπον και γραφουμε τον συν-διαλογισμο μας σε χαρτι και κανουμε ενα βιβλιο.
Και βεβαια ειναι καλο να διαβαζουμε βιβλια...αλλα ..διαβασες το βιβλιο, το καταλαβες??῞...και αφου το καταλαβες το συνειδητοποιησες??
Και βεβαια η ΓΝΩΣΗ δεν μεταφερεται μονο με βιβλια οποτε δεν πρεπει να στρεφομαστε μονο σε αυτα ....αλλα ο κυριος μεταδοτης της γνωσης η πηγη ειναι το ΕΝ ο ΘΕΟΣ....ομως για να φτασουμε στο σημειο να μας γινει ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ αυτο θα πρεπει πρωτα να συνειδητοποιησουμε αλλα πραγματα .
Πως γινεται αυτο??
Με ενα απλο τροπο.
Ξεκινα να αναρωτιεσαι....και οσο θα αναρωτιεσαι θα σου ερχονται απαντησεις..οπως οι ευχες..ευχεσαι και σου ερχεται η εκπληρωση της ευχης , αλλα το τι ευχεσαι και πως το ευχεσαι ειναι αλλο καπελο.
Ετσι και οταν αναρωτιεσαι και οταν ρωτας ερχονται απαντησεις ...αλλο θεμα αν δεν καταλαβαινεις τις απαντησεις η δεν βλεπεις τις απαντησεις επειδη λογω του εγωισμου σου περιμενεις να σου ερθει η απαντηση με ενα συγκεκριμενο τροπο.
ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ.
ΑΝΑΡΩΤΗΣΟΥ ειναι το ποιο λιγο και το ποιο σημαντικο που μπορεις να κανεις , ειναι το ΔΝΑ που σε κραταει να γινεις ανθρωπος , ειναι αυτο που δεν σε αφηνει να χαθεις, ειναι αυτο που το εχουμε εμεις οι Ελληνες, γι αυτο και εχουμε αποψη επι παντος.
Βεβαια το ποσο μεγαλη η μικρη διαδρομη θα διανυσεις για να φτασεις στις απαντησεις ειναι αλλο θεμα ...εξαλου εχει κανεις να παει πουθενα??῞..εχουμε ολον τον χρονο του Θεου!
Ειχα μια κουβεντα με καποιον νομιζω Ολλανδο τις προαλλες δεν θυμαμαι γιατι πραγμα ακριβως , παντος περιστρεφονταν γυρω απο τον Θεο και την ΓΝΩΣΗ ....οποτε σε καποια στιγμη με ρωτησε αν μιλαω με τον Θεο.
Με σοβαρο υφος του απαντησα καθε μερα καθε στιγμη.
Πηγε να γελασει αλλα το υφος μου δεν τον αφησε να κανει πραγματικοτητα την σκεψη του.
Οποτε τον ρωτησα εντελος αφοπλιστικα ...εσυ δεν μιλας μαζι του??῞..πρεπει να του ειπα και αλλα , δεν θυμαμαι ομως ...λογικα αν ενδιαφερεται που δεν το νομιζω θα πρεπει ακομα να αναρωτιεται.
Ξαναγυρναμε στο πρωταρχικο ερωτημα ....αν εχεις ολην την γνωση του συμπαντος και ξερεις τα παντα ....σε τι θα σε ωφελησει αυτο , ποσο σημαντικο ειναι ??
Εμαθες ποιος κυβερνησε επι αιωνες και αιωνων τι πολεμους εκαναν και τι καλα εκαναν...ε?και??
Αυτα τα εκαναν καποιοι ανθρωποι πριν απο εσενα που με τις συμπεριφορες επι αιωνων καθορισαν τον τροπο που πρεπει να συμπεριφερεσαί και που πρεπει να σκεφτεσαυ...δηλαδη υψωσαν ενα τοιχος γυρω σου απο την στιγμη που γεννηθηκες.
Και αυτο σε εμποδιζει να ΕΙΣΑΙ να ΖΕΙΣ χωρις ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ χωρις τειχη απλως να ΕΙΣΑΙ.
Και ΕΙΣΑΙ οταν νικας τον ΕΓΩΙΣΜΟ σου και αφηνεις να γινεις ΑΓΑΠΗ.
Εδω ομως ειναι και ενα θεμα που ομολογω με παιδευει καιρο τωρα και δεν εχω κατανοησει ακομα την απαντηση.
Αφου λοιπον ο ΘΕΟΣ ειναι ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ αλλα και ΓΝΩΣΗ ...γιατι λοιπον να μην αναζητησουμε ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ??
ε?!... γιατιιιι??
ενοησες τωρα η να πιω καμια μπυρα?? :15_8_215:Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
ΠΑΣΜΗΕΛΛΗΝΒΑΡΒΑΡΟΣΕΣΤΙΝ