[link text](https://ibb.co/3sRwQLr
https://ibb.co/jkfDK84
https://ibb.co/FXKCCjX)
-
Περι των λαμαρινων ο λογος..
Καλησπερα στους απανταχου συνχομπιστες.
Ανεβασα αυτες τις 3 φωτο για συζητηση της σημασιας των λαμαρινων.Προκειται για μερος εκτος συνορων με παρουσια ανταρτων.Οταν ο επιμελητης των σημαδιων αφηνει αναμεσα απο τοιχο (μαντρα τσοπανη) λαμαρινακια τρυπημενα συνηθως τι θελει να δωσει;
Ειναι συντεταγμενες;
Ειναι αναφορα οτι η δουλεια μπηκε και ειναι ορατη απο το σημειο που τοποθετηθηκαν οι λαμαρινες;
Μπορει να θεωρηθει τελικο;
Η ειναι κατι αντιστοιχο του βιβλιου αναφορας του ελληνικου στρατου και οτι τα πραγματα «παραμενουν στη θεση τους»
Υποψιν οτι ενα σημαδι εντος της εισοδου της σπηλιας( S. .F ) λογικα θα με στελνει σε αυτα.
Οποιαδηποτε θεωρια ερμηνεια ευπροσδεκτη προς συζητηση!Ου το ζην περί πλείστου ποιητέον, αλλά το ευ ζην.
-
Παρόμοιο λαμαρινακι σε πολύ μικρό μέγεθος όμως 5χ5 cm περίπου χάλκινο έχω βρει σε παλιό σπίτι που είχε σημάδι στον τοίχο.....το μόνο που κατάφερα με ένα λοσταρι να το βγάλω σε κομμάτια..... ήταν σφινωμενο στην πόρτα του σπιτιού στην δεξιά πλευρά κάτω κάτω που ενώνει το πλακόστρωτο με την πλαϊνή πέτρα που κρατάει την πόρτα του σπιτιού. ήταν τόσο καλά σφηνωμένο.. με ένα simplex το βρήκα έκανα μισή ώρα να καταλάβω που βρίσκεται!!!! ( Δεν φαινόταν) Τώρα αν αυτό αποτελεί ένδειξη απόκρυψης ή όχι?? Δεν έχω γνώση να ξέρω.
-
@kostas.simplex Πολυ πιθανο το σημαδι να εδινε το λαμαρινακι…Δεν γνωριζω ουτε ο ιδιος δεν τα παω καλα με τα σημαδια μονο εικασιες μπορουμε να κανουμε.Το σημαδι σου ηταν κατι σαν 1 η μαγκουρα η μια ευθεια γραμμη;
Ου το ζην περί πλείστου ποιητέον, αλλά το ευ ζην.
-
Το σημάδι που αναφέρομαι το έχω ανεβάσει σε παλιότερο ποστ πριν κανά 8μηνο με τίτλο νομίζω: σημάδι σε παλιό σπίτι?? Είναι δύο σταυροί βαθιά χαραγμένοι σε μια ορθογώνια πέτρα χτισμένη στον τοίχο και ο ένας σταυρός είναι σε κύκλο ο άλλος έχει μια τρύπα δεξιά χαμηλά.+ Μια περίεργη ημερομηνία ( άκρη δεν έχω βγάλει ακόμη γιατί είναι μακριά το σπίτι από εκεί που μένω) πάντως ότι μηχάνημα έχω δουλέψει εκεί είναι ανήσυχο.
-
Ο/Η @kostas.simplex είπε στο Περι των λαμαρινων ο λογος..:
Παρόμοιο λαμαρινακι σε πολύ μικρό μέγεθος όμως 5χ5 cm περίπου χάλκινο έχω βρει σε παλιό σπίτι που είχε σημάδι στον τοίχο.....το μόνο που κατάφερα με ένα λοσταρι να το βγάλω σε κομμάτια..... ήταν σφινωμενο στην πόρτα του σπιτιού στην δεξιά πλευρά κάτω κάτω που ενώνει το πλακόστρωτο με την πλαϊνή πέτρα που κρατάει την πόρτα του σπιτιού. ήταν τόσο καλά σφηνωμένο.. με ένα simplex το βρήκα έκανα μισή ώρα να καταλάβω που βρίσκεται!!!! ( Δεν φαινόταν) Τώρα αν αυτό αποτελεί ένδειξη απόκρυψης ή όχι?? Δεν έχω γνώση να ξέρω.
Από την στιγμή που χρειάστηκες λοσταρι για να το βγάλεις
Και έχασε την όποια φόρμα είχε
Κολαούζο δεν ήταν για κάτι άλλο χρησίμευε ίσως σφήνωμα
της πόρτας?Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!! -
@kostas.simplex Υπηρξαν και ειναι μερος του κωδικα.Εαν παρατηρησεις τα δικα μου ειναι διπλωμενα και σχηματιζουν τριγωνα,οπως επισης ειναι τρυπημενα σε συγκεκριμενα σημεια!
Εαν απο το δικο σου καταφερες να παρατηρησεις καποια ομοιοτητα τοτε μαλλον ηταν μερος.
Βεβαια οπως ειπε και ο Panas δεν υπαρχει λογος να μη μπορει να αφαιρεθει ευκολα εφοσον η ουσια του ως υποτιθεμενος κολαουζος ειναι να ανακτηθει και να «διαβαστει»Ου το ζην περί πλείστου ποιητέον, αλλά το ευ ζην.
-
@panasss Ναι νομιζω καταλαβα τη φιλοσοφια.Πως μετριεται πλεον ειναι το θεμα και αν μπορει να θεωρηθει και τελικο.
Ου το ζην περί πλείστου ποιητέον, αλλά το ευ ζην.