Κασπερα σας ,γνωρίζει κανείς την ιστορία με τον χρυσο τις Δοϊράνης? Είμαι από εκίνησε την περιο η και δεν ξέρω κάτι, μόνο ότι τον πήρανε.
-
Δοιρανης ιστορια
Λέει η ιστορία ότι το 1918 όταν έφευγαν οι Τούρκοι για την χώρα τους φόρτωσαν ένα τρένο γεμάτο με χρυσό, στην δοιρανη το λήστεψαν, έκτοτε δεν μίλησε κανείς για αυτό το θυσαυρο, μια ομάδα όμως μετά από χρόνια πήγε σε ένα χωριό και έψαχνε για μια εκκλησία, κτλ.... δεν βρήκε όμως τίποτα, ξέρεις κανείς τι έχει γίνει τελικά? Σε μια εκπομπή κάποιος έδειξε έναν χάρτη και είπε ότι ο θυσαυρος τις δοιρανης βρέθηκε.... είναι όλα όσα ξέρω.
-
Δοιρανης ιστορια
@Trom
οι τούρκοι είχαν φύγει από την περιοχή της Δοιράνης το 1912, με το πέρας των δύο Βαλκανικών Πολέμων. Το 1918, η συγκεκριμένη περιοχή ήταν πεδίο μαχών του πρώτου παγκοσμίου πολέμου (Α'ΠΠ), και αποτελούσε μέρος του λεγόμενου Μακεδονικού Μετώπου υπό την ηγεσία των Γάλλων, εξ ού και το μεγάλο συμμαχικό νεκροταφείο της περιοχής.
Προφανώς τα έχεις μπερδέψει με την μία από τις δύο ληστείες των τραίνων, καθώς από καί τα δύο πέρασαν από την Δοιράνη. Αλλά οι ληστείες γίνανε η μία 100 χιλ μακριά και η άλλη 350 χιλ. -
Δοιρανης ιστορια
@Trom
γιατί, κάποιος έτσι νόμισε, έτσι το είπε και κάποιοι άλλοι το θεώρησαν θέσφατο. Αυτά τα θέματα διαδίδονται σαν τον ιστό της αράχνης.
Γιατί λέμε, η ιστορία κάθε περίπτωσης, 'έχει πρωταρχική σημασία για όλους μας. Αλλοιώς, ερευνάμε μπαρούφες και φαντασίες, τρέφοντας φρούδες ελπίδες.