Γεια σε ολους
Νεος χομπυστας θελω ν ρωτησω παλιους κ εμπειρους πως μπορω ν μαθω πληροφοριες για τν περιοχη του παρνωνα κ γενικα τις περιοχης ?? Υπαρχει ενδιαφερον εκει η μονο μαιναλο ?
Κ σαν νεος πως θ μπορουσα ν ξεκινησω το χομπυ μου μενω καπου εξω απο Τριπολη.
Ευχαριστω.
-
Παρνωνας
@panos80 Καλημέρα καλώς ήρθες στην παρέα!
Κάποια στιγμή θα το δουν μέλη από την τριγύρω περιοχή και ίσως
κάνουν κίνηση γνωριμίας, υπομονή και πολύ διάβασμα στα παλιά θέματα!!!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!! -
Παρνωνας
@panasss
Σ ευχαριστω πολυ φιλε μηπως το εχω βαλει σε λαθος ενοτητα κ δν το διαβασουν ?? Ή ειμαι οκ ? -
Παρνωνας
@panos80 Είναι στην σωστή όλα οκ λοιπόν!!!
Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Παρνωνας
Εγώ θα σου πρότεινω να αρχίσεις να διαβάζεις και να συλλέγεις ιστορικά γεγονότα για τις περιοχές που σε ενδιαφέρουν.ετσι θα μάθεις και από μόνος σου που μπορεί να κινηθείς ώστε να πάρεις το έναυσμα για να ξεκινήσεις τις έρευνες σου.
Τι είδους έρευνα θέλεις να κάνεις;Χρυσοθήρας λέγεσαι όταν βρίσκεις χρυσό.
Με παλιοσίδερα λέγεσαι, ρακοσυλλέκτης... -
Παρνωνας
ΠΑΡΝΩΝΑΣ...TAΪΓΕΤΟΣ.ΜΕΝΑΛΟ ...Τά τρία βουνά του αντάρτικου στην Πελοπόννησο. Πολλές ιστορίες ,πολλά ψαχτίρια πέρασαν και περνούν κάθε μέρα απο τα τρία ανταρτοβούνια. Μου θύμησες παλιές εξορμήσεις στον Πάρνωνα. Οπως είπαν και οι προλαλίσαντες πρέπει να βρείς καλή παρέα εμπιστοσύνης. Μόνος στον Πάρνωνα μην πηγαίνεις και γενικά όταν πας για ψάξιμο .ποτέ μόνος. Οσο δυνατός και αν είσαι το δεύτερο άτομο είναι ασφάλεια σε περίπτωση κινδύνου πχ επίθεση απο ενα αγριο ζώο,σε τσίμπησε ενα φίδι. έπεσες και χτύπησες σοβαρά (ποιος θα σε βρεί σε ένα απέραντο βουνό) πάντα φορτισμένα τα κινητά και να έχεις πάντα μαζί σου .Power Bank (αποθήκη ρεύματος για κινητά)...νερό κολατσιό σαν να πηγαίνεις πικ νικ. Τα υπόλοιπα θα τα μάθεις αφού κόψεις πολλά χιλιόμετρα στα βουνά. Θα βρείς σε αυτό το σπόρ κάθε καρυδιάς καρύδι ... απο ρομαντικούς μέχρι καριόλια του κερατά. Επειδή είσαι καινούργιος στο σπόρ προσοχή... τα μάτια ανοιχτά και μακριά από αρχαία...
-
Παρνωνας
@twins
Σ ευχαριστω πολυ που μπηκες στον κοπο ν μ απαντησεις
Γενικα δεν ειχα σκοπο ν παω μονος μου
Γι ολα οσα προανεφερες απλα θελω εναν μπουσουλα ν χω κατι ν ψαξω βασιμο οχι κουβεντες τ καφενειου θεωρω ακατορθωτο ν βρω κατι μεγαλο η αυτα που διαβαζω αν κ αν εχεις τυχη διαβαινε που λενε...ποιο πολυ θελω ν ξεσκαω κ ν ξεφευγω απ τν ρουτινα οκ κ αν βρω κατι καλοδεχουμενο -
Παρνωνας
@alexorig σ ευχαριστω φιλε καλως σας βρηκα εγω εντελως ερασιτεχνης δν νοιαζομαι ουτε καιγομαι ν ψαχνω μερονυχτα κλπ καλη παρεα θελω χαβαλε κ ν ξεσκαω
-
Παρνωνας
Ο/Η @panos80 είπε στο Παρνωνας:
Γεια σε ολους
Νεος χομπυστας θελω ν ρωτησω παλιους κ εμπειρους πως μπορω ν μαθω πληροφοριες για τν περιοχη του παρνωνα κ γενικα τις περιοχης ?? Υπαρχει ενδιαφερον εκει η μονο μαιναλο ?
Κ σαν νεος πως θ μπορουσα ν ξεκινησω το χομπυ μου μενω καπου εξω απο Τριπολη.
Ευχαριστω.......####.....#####.....
Φίλε μου καλό ήρθες. Όπου υπήρξε δραστηριότητα ανταρτικη υπαρχει θέμα. Ξεκάθαρα. Τι να πρωτοπουμε για τον παρνωνα δύσκολο βουνο για αρχάριους. 2 εκατομμύρια στρέμματα. Ενα κάρο ιστορίες. Τι έρευνα θες να κάνεις? Πεζοπορία και χαβαλε?Έρευνα για λύρες? Εχεις μηχανήματα? Ξεκινάμε από κει.Το κυνήγι του θησαυρού είναι ένα πολύ δύσκολο άθλημα. «Επιζούν» μόνο οι σκληροτράχηλοι και δυνατοί ( ενίοτε και οι πιο πονηροί ).
-
Παρνωνας
@italos2
Καλη σου μερα ευχαριστω γι το ενδιαφερον ν μ απαντησεις..
Φιλε δν κρυβομαι οτι λυρες ο καθενας θελει ν βρει κ ποιος δεν θ θελε εξαλου ομως δεν καιγομαι κιολας οτιδηποτε θεωρειτε αξιας θ μου αρεσε οπως κ καποια πραγματα που κουβαλανε καποια ιστορια κ εχουν αλλου ειδους αξια αν με νιωθεις.....
Μηχανημα θελω ν παρω αλλα δεν εχω κατι ν με τραβηξει γι να το κανω γι αυτο κ ηρθα στν ομαδα μηπως με βοηθησουν καποιοι μ ποιο τροπο ν αρχησω... εδω που μενω κατα τα καιρους ατομα φτιαχτηκανε απο τ πουθενα...αλλα το πως ειναι λογια τ καφενειου κ εικασιες....γι αυτο ψαχνω μια βαση καποιο τροπο τελοσπαντων ν αρχισω -
Παρνωνας
Βρισκεις παρεα και ξεκινας απο σημεια σημαδιακα η χωρους εντονης δραστηριοποιησης της εποχης. Οπως ειπε καποιο μελος , οι ιστοριες γινονται γνωστες στα καφενεια αφου πρωτα βγουν απο το χωμα, και επομενως δεν δινουμε πολυ βαση.
Mark Twain — ‘Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.’
-
Παρνωνας
Ο/Η @fisher είπε στο Παρνωνας:
, οι ιστοριες γινονται γνωστες στα καφενεια αφου πρωτα βγουν απο το χωμα, και επομενως δεν δινουμε πολυ βαση.
==============================================
Πάρα πολλές φορές συζητούνται δουλειές για να ακουστούν με όλα τα ευτράπελα
που θα πρόσθεση ο καθένας και κάνοντας την τρίχα τριχιά!
Όλα αυτά θα αξιοποιηθούν από ανθρώπους που ξέρουν να αφουγκράζονται και μπορούν
Να ξεχωρίζουν μέχρι που είναι τα σωστά και που τα μασλάτια!!!
Κατά τα άλλα φάτε ψάρια και η κοιλιά περίδρομο…………….!!!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Παρνωνας
Ο/Η @fisher είπε στο Παρνωνας:
Βρισκεις παρεα και ξεκινας απο σημεια σημαδιακα η χωρους εντονης δραστηριοποιησης της εποχης. Οπως ειπε καποιο μελος , οι ιστοριες γινονται γνωστες στα καφενεια αφου πρωτα βγουν απο το χωμα, και επομενως δεν δινουμε πολυ βαση.
Καλημέρα Ψαρ τι Φκιανς;
Αδερφέ μην ακούς δαυτον μακρυά από παρέες μάζεψε γνώση γ μηχανήματα κ πληροφορίες για τη περιοχή σου μετά περπατά τα πάρε κ εξοπλισμό και ασχολησου μόνος μακρυά από παρέες -
Παρνωνας
@panos80 Κατά αρχάς πρέπει να ξέρεις μερικά πράγματα πριν ξεκινήσεις. Αυτό το χόμπι είναι από τα πιο δύσκολα. Θέλει μυαλό Θέλει αντίληψη Θέλει πολύ διάβασμα ιστορίας για να ξέρεις τι ψάχνεις και που το ψάχνεις και για να μπορέσεις να αξιολογήσεις την κάθε πληροφορία που θα πέσει στα αυτια σου. Θέλει χρημα για καλό εξοπλισμό που θα πρέπει να μάθεις να τον χειρίζεσαι πολύ καλά αφιερώνονταςπολύ χρονο. Για να κατέχεις νόμιμα τον εξοπλισμό που θα πάρεις πρέπει να τον δηλώσεις στο υπουργείο πολιτισμού αρχαιολογια με τους σειριακόυς αριθμούς να το εγκρίνουν και να σου δώσουν αριθμό μητρώου που θα κοινοποιηθεί στην αφαλεια της περιοχής σου αρχαιολογία κτλ κτλ....αλλιώς αν τα πάρεις και βγεις και ψάχνεις έτσι είσαι παράνομος και αν σε σταματήσουν σε πάνε μέσα και στα κατασχουν όλα. Πολλοί το κάνουν. Οι περισσότεροι αλλα παίρνουν και το ρίσκο. Και ένα σωρό άλλα πράγματα για να πεις ξεκινάω να ψάχνω και ίσως έχω κάποια στιγμή κάποιο αποτέλεσμα. Αυτά τα λίγα για αρχή. Καλημέρες.
Το κυνήγι του θησαυρού είναι ένα πολύ δύσκολο άθλημα. «Επιζούν» μόνο οι σκληροτράχηλοι και δυνατοί ( ενίοτε και οι πιο πονηροί ).
-
Παρνωνας
@ΑΝΔΡΕΑΣ Ινταξ Αντρια, γκιζερνα σαν τον μονολκο!😁😁.
Mark Twain — ‘Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.’