Στο χόμπι έχουμε θησαυρούς αποκρύψεων που εκεί θέλουμε πολύ διάβασμα
και πολλές επισκέψεις στην περιοχή για να εντοπιστεί ο χώρος!
Υπάρχουν όμως και κάποιοι συνάδελφοι που θέλοντας να εκτονώσουν την
ενέργεια και άλλοι για να αποφύγουν την γυναικομουρμούρα που
παίρνουν επ ώμου τον ανιχνευτή και όποιον πάρει ο χάρος οπού μπιπ και βάρεμα
έχουν βέβαια την δικαιολογία ότι και αυτά που βγάζουν εν δυνάμει μπορούμε
να τα πούμε και θησαυρό???
Που πας ρε Καραμητρο έχεις δει πολλούς θησαυρούς χαμένους στο πουθενά?
Τι ψάχνεις στα Μπαΐρια να βρεις μέταλλο αυτό που έπεσε από την τσέπη
τι αξία να έχει κάτι που έπεσε από την τσέπη???
Βέβαια έχουμε και τα Λαήνια (στάμνες) κατάλοιπα απαγορευμένων
Η τα εξαρτημένα από σταθερά τα οποία ναι είναι αντικείμενα που
Αξίζει να αναζητήσεις και να ψάξεις!!!
Άποψη δική μου το να σκαν άρεις στρέμματα και εκτάρια είσαι άξιος
της μοίρας σου παίξε καλύτερα κάνα λαχείο θα σου βγει πιο φθηνά
και θα είσαι ξεκούραστος σωματικά για την επ αύριο αλλά
και πνευματικά χωρείς σκέψεις και όνειρα!!!
-
χόμπι ..............!!!!
Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!! -
χόμπι ..............!!!!
Έχω μια απορία που είναι εκείνα τα μηχανήματα που είναι φτιαγμένα για να ηγούνται?
ΑΜ τα αλλά με το βάθος πλέον των 4 μέτρων και βαλεεεεε?????
Από ότι βλέπω ξεκινήσανε οι προσγειώσεις και αυτό είναι καλό!
Θα πρέπει όλοι σας να αναθεωρήσετε τον τρόπο ανίχνευσης
Και πάνω από όλα να παραδεχτείτε ότι πέσατε στην παγίδα των κατασκευαστών
Και πολεμάτε με δοκιμαστήρια να αποδείξετε αν τα λέει σωστά ο κάθε έμπορας
για τα μηχανήματα που προσφέρει
το πρόβλημα όμως είναι αν εξυπηρετεί την ερευνά και την φιλοσοφία στο πως έγιναν οι αποκρύψεις και κατά πόσο οι επιδόσεις που συζητάτε είναι αληθινές???
Θυμάμαι την σφαγή με τον Σταυρακα που έβγαζε στόχο στα 4μετρα με τον δίσκο
με μηχάνημα που δουλεύει στα μεγάλα νούμερα στις συχνότητες.
Είπαμε να το τραβάμε να το μεγαλοποιούμε αλλά υπάρχουν και όρια!
Έχουμε κάποιες διαστάσεις εκπομπής και υπάρχει η εξελιγμένη της καμπύλης του
σήματος, από εκεί και μετρά ότι ισχύ να δώσεις σε καμία περίπτωση
και από την φύση δεν γίνεται η καμπύλη να ευθυγραμμιστεί!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
χόμπι ..............!!!!
Όποιος σκαναρει ένα μέρος λίγων τετραγωνικών κάθε φορά βάση καταλήξεις των σημαδιών κτλ ποτέ στη ζωή του δεν θα είναι ικανός να μάθει ένα μηχάνημα είτε αυτό είναι τοπικο είτε γεωφυσικό,αντιθέτα αυτός που θα σκανάρει στρέμματα και θα βγάλει διάφορους στόχους θα είναι ικανός να ανταποκριθεί και σε μεγάλες δουλειές λόγω της εμπειρίας που έχει αποκτήσει με τα μηχανήματα του..
-
χόμπι ..............!!!!
@panasss Έχω μια απορία που είναι εκείνα τα μηχανήματα που είναι φτιαγμένα για να ηγούνται?
ΑΜ τα αλλά με το βάθος πλέον των 4 μέτρων και βαλεεεεε?????
Από ότι βλέπω ξεκινήσανε οι προσγειώσεις και αυτό είναι καλό!
Θα πρέπει όλοι σας να αναθεωρήσετε τον τρόπο ανίχνευσης
Και πάνω από όλα να παραδεχτείτε ότι πέσατε στην παγίδα των κατασκευαστών
Και πολεμάτε με δοκιμαστήρια να αποδείξετε αν τα λέει σωστά ο κάθε έμπορας
για τα μηχανήματα που προσφέρει
το πρόβλημα όμως είναι αν εξυπηρετεί την ερευνά και την φιλοσοφία στο πως έγιναν οι αποκρύψεις και κατά πόσο οι επιδόσεις που συζητάτε είναι αληθινές??Για να δεις κάποιον να προσγειώνεται θα πρέπει πρώτα να έχει πετάξει Και νομίζω ότι εδώ μέσα τουλάχιστον από τους λίγους που γράφουμε για δυνατότητες μηχανημάτων δεν ισχύει...
Το στυλ έρευνας το καθορίζει ο καθένας βάση της αντίληψης του και των αποτελεσμάτων που μπορεί να έχει...
Τώρα για παγίδες κατασκευαστών και δοκιμαστήρια δεν θα το σχολιάσω γιατί κάποιοι από μας έχουν χιλιάδες ώρες έρευνας και έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά από πρώτο χέρι..
Θα ήθελα να μου πεις όμως γιατί έκανες αυτήν την ανάρτηση σκοπό έχεις να θίξεις τα μέλη που γράφουν αφιλοκερδώς εδώ μέσα ώστε να βοηθήσουν με τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει μετά από πολλες ώρες και πολλά έξοδα πάνω στους ανιχνευτές..... -
χόμπι ..............!!!!
Ο/Η @Kostas-13 είπε στο χόμπι ..............!!!!:
Θα ήθελα να μου πεις όμως γιατί έκανες αυτήν την ανάρτηση σκοπό έχεις να θίξεις τα μέλη που γράφουν αφιλοκερδώς εδώ μέσα ώστε να βοηθήσουν με τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει μετά από πολλες ώρες και πολλά έξοδα πάνω στους ανιχνευτές.
Κάνεις μεγάλο λάθος δείχνω την διαφορά αντίληψης!!!
Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
χόμπι ..............!!!!
Το λοιπόν ένα VLF και ένα παλμικό επώνυμης εταιρίας άντε και ένα μαγνητόμετρο
για δύσκολες περιπτώσεις (και αυτό αμφίβολο στο αν θα βοηθήσει?) και τελειώσαμε με το θέμα μηχανήματα!
Πολλοί είναι βέβαια εκείνοι που θέλουν να αποδείξουν ότι την έχουν μεγαλύτερη……….
την δύναμη στον δίσκο αλλά σίγουρα έχει πολύ μικρή σημασία
Σπάνια ως ποτέ να φτάσουμε στα όρια λόγο μεγέθους σε αυτό που αναζητούμε
Καταγραφικά για στόχους σε ¨αμέτρητα¨ βάθη να τα λέμε παπαριες
καθότι τα κεραμίδια πάνε γόνα που λέμε στην καθομιλουμένη!
Και δεν χρειάζεται γιατί σαν όριο και ανώτερο μέτρο ήταν το ένα Μπόι από την αρχή του σκαψίματος
Τώρα αν η αρχή ήταν υπόγεια κανένα μα κανένα μηχάνημα δεν μπορεί να δώσει στόχο
Επέλεγαν σημεία που πολύ σπάνια θα πατούσε ανθρώπινο πόδι εκεί
θεωρώ πολύ απίθανο να είναι φλατ για να στρώσουμε η να δουλέψουμε καταγραφικό
η γενικά γεωλογικό!
Όσο για τις εναέριες (κρεμαστές) κεραίες τα αποτελέσματα τα έχουμε δειΌταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
χόμπι ..............!!!!
Όποιος σκαναρει ένα μέρος λίγων τετραγωνικών κάθε φορά βάση καταλήξεις των σημαδιών κτλ ποτέ στη ζωή του δεν θα είναι ικανός να μάθει ένα μηχάνημα είτε αυτό είναι τοπικο είτε γεωφυσικό,αντιθέτα αυτός που θα σκανάρει στρέμματα και θα βγάλει διάφορους στόχους θα είναι ικανός να ανταποκριθεί και σε μεγάλες δουλειές λόγω της εμπειρίας που έχει αποκτήσει με τα μηχανήματα του..
Η διαφορά μας είναι ότι κάποιοι ψάχνουν αποκρύψεις και άλλοι έχουν σκοπό ζωής
το να μάθουν στο έπακρο τις δυνατότητες του κάθε μηχανήματος ψάχνοντας
πάντα τις ιδανικές συνθήκες!
Αυτοί που ψάχνουν αποκρύψεις αποκτούν εμπειρίες επ αυτών και συμπεριφορές
από τα μηχανήματα ενώ κάποιοι άλλοι γεμίζουν τον εγκέφαλο με γενικές και αχρείαστες πληροφορίες που πολλές φορές δεν έχουν και συνδετικό ώστε να αξιοποιηθούν
στο όταν χρειαστούν!
Περιορισμένος χώρος αυτά που αναφέρθηκαν και με την συνδρομή
Κασμά τσαπί τσάπας μπουλντόζας αποκτάς εμπειρία για το επόμενο!!!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
χόμπι ..............!!!!
Για να δεις κάποιον να προσγειώνεται θα πρέπει πρώτα να έχει πετάξει Και νομίζω ότι εδώ μέσα τουλάχιστον από τους λίγους που γράφουμε για δυνατότητες μηχανημάτων δεν ισχύει...
Νομίζω ότι έγραψα για τα 4μετρα που κάποιοι το έκαναν γαργάρα
Το κακό είναι ότι αυτό το λέμε σιωπηρή αποδοχή και είναι ισάξιο με
το να το ενστερνίζεσαι και να το αποδέχεσαι!!!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
χόμπι ..............!!!!
@panasss "Χωρις σκεψεις και ονειρα"
ο επιλογος! Τα μηχανηματα ναι, δεν ειναι αυτα που θα θελαμε, τα ονειρα ομως σε κρατανε ζωντανο!!
(Κατα δηλωση γηραιου φιλου)"Φόβος μνήμην εκπλήσσει, τέχνη δε άνευ άλκης ουδέν ωφελεί."
-
χόμπι ..............!!!!
@thseus εννοείται και τα μηχανήματα δεν είναι όπως τα θέλει η πλειοψηφία δηλαδή να πατάς ένα κουμπάκι και να σου δείχνει τον θησαυρό, από τη άλλη αυτοί που έχουν ασχοληθεί και κατανοήσει τι δυνατότητες και τη μπορεί να σου προσφέρει το καθένα ξέρουν και που βαδίζουν....
-
χόμπι ..............!!!!
@Kostas-13 Συμφωνω απολυτα. Ακομη κι ενα απλο vlf απαιτει χρονο εκμαθησης'
Κι ας θεωρει ο καθεις πως ειναι παιχνιδακι..
Η αποψη μου παντα....
Το πιστευω ακραδαντα, μιας και εχω δουλεψει οτι κινειται σχεδον! Απο pointer εως gpr και βαλε, χεχε!
Βαρια η καλογερικη εχω να σημειωσω!!!!"Φόβος μνήμην εκπλήσσει, τέχνη δε άνευ άλκης ουδέν ωφελεί."
-
χόμπι ..............!!!!
@panasss Η διαφορά μας είναι ότι κάποιοι ψάχνουν αποκρύψεις και άλλοι έχουν σκοπό ζωής
το να μάθουν στο έπακρο τις δυνατότητες του κάθε μηχανήματος ψάχνοντας
πάντα τις ιδανικές συνθήκες!
Αυτοί που ψάχνουν αποκρύψεις αποκτούν εμπειρίες επ αυτών και συμπεριφορές
από τα μηχανήματα ενώ κάποιοι άλλοι γεμίζουν τον εγκέφαλο με γενικές και αχρείαστες πληροφορίες που πολλές φορές δεν έχουν και συνδετικό ώστε να αξιοποιηθούν
στο όταν χρειαστούν...Δεν ήξερα ότι είναι λάθος κάποιος να θέλει να μάθει στο έπακρο το μηχάνημά του και σωστό αυτός που θα βάλει να σκανάρει 30 τετραγωνικά,...
Βέβαια αναρωτιέμαι αυτός που θα σκανάρει τα 30 τετραγωνικά που θα βρει την εμπειρία από τη στιγμή που δεν έχει μάθει το μηχάνημα του στο έπακρο.. -
χόμπι ..............!!!!
@panasss Όσο για τις εναέριες (κρεμαστές) κεραίες τα αποτελέσματα τα έχουμε δει...
Πολλοί έχουν βγάλει συμπεράσματα αλλά δυστυχώς χωρίς να έχουν φτάσει στο έπακρο τα μηχανήματα τους και χωρίς καν να γνωρίζουν την αρχή λειτουργίας τους😁
Όσο για τις κρεμαστές όπως τις λες και εσύ τις κατασκευάζουν σοβαρές εταιρείες που δεν φημίζονται ότι θέλουν να κοροϊδέψουν τους πελάτες τους...
-
χόμπι ..............!!!!
@panasss Νομίζω ότι έγραψα για τα 4μετρα που κάποιοι το έκαναν γαργάρα
Το κακό είναι ότι αυτό το λέμε σιωπηρή αποδοχή και είναι ισάξιο με
το να το ενστερνίζεσαι και να το αποδέχεσαι!!!προσωπικά πιστεύω αυτά τα μέτρα με το GPX δεν υπάρχουν με οποιοδήποτε πηνίο είναι γνωστό μέχρι σήμερα και δεν μιλάω για 4μ.ακόμη και για 3μ.αλλά τα δύο τα έχεις σε όγκο μετάλλου που δεν μπορεί άλλος ανιχνευτής να τον εντοπίσει...
Το θέμα είναι ότι αυτός που αγοράζοντας έναν ανιχνευτή αποσκοπεί μόνο στο βάθος απλά δεν γνωρίζει το ελάχιστο από ανιχνευτές μετάλλων υπάρχουν χίλια δυο άλλα πράγματα που πρέπει να μας απασχολούν με συνδυασμό το βάθος. -
χόμπι ..............!!!!
@panasss πάρε και ένα βιντεάκι με κρεμαστή γιατί τώρα τελευταία βγάζω με κρεμαστές μεράκια 🤣🤣🤣🤣
Youtube Video -
χόμπι ..............!!!!
Δεν ήξερα ότι είναι λάθος κάποιος να θέλει να μάθει στο έπακρο το μηχάνημά του και σωστό αυτός που θα βάλει να σκανάρει 30 τετραγωνικά,...
Βέβαια αναρωτιέμαι αυτός που θα σκανάρει τα 30 τετραγωνικά που θα βρει την εμπειρία από τη στιγμή που δεν έχει μάθει το μηχάνημα του στο έπακροΘα παρακαλούσα όταν παίρνεις θέση να λαμβάνει υπόψη το ότι έχει γραφτεί μέχρι τώρα γιατί έτσι χάνουμε την ουσία της συζήτησης!
Ποτέ δεν γράφτηκε ότι εκείνοι που ψάχνουν και σκαναρουν στρέμματα επί στρεμμάτων ότι έχουν γράψει περισσότερες ώρες στο τερέν
Το ότι λόγω μεγέθους δεν είναι αναγκαία τα όποια όρια των μηχανημάτων ναι!!!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
χόμπι ..............!!!!
@panasss εγώ απαντάω σε αυτά που γράφεις όπως τα καταλαβαίνω,τώρα αν δεν τα καταλαβαίνω σωστά βοήθησέ με να καταλάβω τι θες να πεις με το post που έχεις ανοίξει...
Γιατί για στρέμματα ανάφερα εγώ σε άλλο θέμα και νομίζω άνοιξες το συγκεκριμένο θέμα στηριζόμενο στη δική μου αναφορά. -
χόμπι ..............!!!!
Παίδες το χόμπυ μας είναι πολυδιάστατο ΚΑΤ εμέ απαιτεί τόσο κάποιο σοβαρό εξοπλισμό επομένως οποίος θέλει να ασχοληθεί λίγο σοβαρά πρέπει να διαθέτει ένα μπάτζετ κατόπιν πρέπει να αφιερώσει χρόνο για να μάθει πως λειτουργούν τα μηχανήματα, πράγμα το οποίο εκτός βίντεο κ μανουαλ απαιτεί αρκετές δοκιμές σε διαφορετικές συνθήκες, από κει κ πέρα θέλει και γνώσεις από βουνό τεχνικές σκαψίματος κλπ ακόμα ακόμα κ ειδικά μεταφορικά γτ ως γνωστόν το μέσο ιχ δεν πάει εκεί που πάμε ..Από κει κ πέρα για μένα πληροφορίες 80 και 100ετη μετά δεν υφίστανται και αν υφίστανται είναι παραποιημένες κ χιλιοχαγμενες υπάρχει όμως ένα αλλά ,καθένας μπορεί να κάτσει να μελετήσει κ να δει κάποια σημαντικά γεγονότα του παρελθόντος να μάθει την ιστορία ενός χωριού πχ που ζούσε ο μπέης που είχε κτήματα ο Εβραίος μεγαλεμπορας κλπ ώστε να περιορίσει λίγο το χώρο ανίχνευσης κ να έχει περισσότερες πιθανότητες για να βρει κάτι σε σχέση με μια βόλτα παραμασχαλα Μ ένα μηχάνημα στο κουτουρου όπως είπε ο Πάνας
Από κει κ πέρα παιδιά όπως ο Κώστας ο Πάνος ο Λεωνίδας κ κάποιοι ακόμα το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο το θέμα κ μπράβο τους μιας κ συνδύασαν την αναζήτηση θησαυρών με εκμάθηση στο έπακρο σοβαρών μηχανημάτων που με λίγη τύχη αν τους βγει το σωστό σημείο θα κάνουν απόσβεση όλων των κόπων τους και προσωπικά τους το εύχομαι ολόψυχα όπως και σε κάθε ψαχτηρι ακόμα και αν γυρνάει με ένα ταπεινό δισκάκι των 200 ευρώ -
χόμπι ..............!!!!
Ο/Η @ΑΝΔΡΕΑΣ είπε στο χόμπι ..............!!!!:
Παίδες το χόμπυ μας είναι πολυδιάστατο ΚΑΤ εμέ απαιτεί τόσο κάποιο σοβαρό εξοπλισμό επομένως οποίος θέλει να ασχοληθεί λίγο σοβαρά πρέπει να διαθέτει ένα μπάτζετ κατόπιν πρέπει να αφιερώσει χρόνο για να μάθει πως λειτουργούν τα μηχανήματα, πράγμα το οποίο εκτός βίντεο κ μανουαλ απαιτεί αρκετές δοκιμές σε διαφορετικές συνθήκες, από κει κ πέρα θέλει και γνώσεις από βουνό τεχνικές σκαψίματος κλπ ακόμα ακόμα κ ειδικά μεταφορικά γτ ως γνωστόν το μέσο ιχ δεν πάει εκεί που πάμε ..Από κει κ πέρα για μένα πληροφορίες 80 και 100ετη μετά δεν υφίστανται και αν υφίστανται είναι παραποιημένες κ χιλιοχαγμενες υπάρχει όμως ένα αλλά ,καθένας μπορεί να κάτσει να μελετήσει κ να δει κάποια σημαντικά γεγονότα του παρελθόντος να μάθει την ιστορία ενός χωριού πχ που ζούσε ο μπέης που είχε κτήματα ο Εβραίος μεγαλεμπορας κλπ ώστε να περιορίσει λίγο το χώρο ανίχνευσης κ να έχει περισσότερες πιθανότητες για να βρει κάτι σε σχέση με μια βόλτα παραμασχαλα Μ ένα μηχάνημα στο κουτουρου όπως είπε ο Πάνας
Από κει κ πέρα παιδιά όπως ο Κώστας ο Πάνος ο Λεωνίδας κ κάποιοι ακόμα το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο το θέμα κ μπράβο τους μιας κ συνδύασαν την αναζήτηση θησαυρών με εκμάθηση στο έπακρο σοβαρών μηχανημάτων που με λίγη τύχη αν τους βγει το σωστό σημείο θα κάνουν απόσβεση όλων των κόπων τους και προσωπικά τους το εύχομαι ολόψυχα όπως και σε κάθε ψαχτηρι ακόμα και αν γυρνάει με ένα ταπεινό δισκάκι των 200 ευρώΝα συμπληρώσω ότι σημαντική είναι κ η γνώση δράσης κ σκέψης τόσο των ανταρτών όσο και των Τούρκων καθώς και οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούσαν ώστε να βγει ένα πρώτο συμπέρασμα ..Σημαντικη επίσης η γνώση σημαδιων
-
χόμπι ..............!!!!
@ΑΝΔΡΕΑΣ τα πράγματα είναι απλά μετά τον σαματα που έγινε συμφωνήσαμε να το αφήσουμε πίσω και να προχωρήσουμε τη σελίδα και βλέπω έναν Panna να ανοίγει ένα post ειρωνικου χαρακτήρα περί βάθος μηχανημάτων ότι πέσαμε στην παγίδα των εμπόρων και ξαφνικά προσγειωθήκαμε και σε ποιους τα λέει αυτά σε ανθρώπους πού τα μέτρα μόνο καραμέλες δεν τα βλέπουν και πάντα γράφουν για περιορισμούς μηχανημάτων...
Αν είναι να ξαναρχίσει πάλι το ίδιο σκηνικό εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να συμμετέχω ή θα την πάμε τη σελίδα όμορφα και ωραία ή ας μείνουν αυτήν που τους αρέσουν οι ίντριγκες..... -
χόμπι ..............!!!!
@ΑΝΔΡΕΑΣ τα πράγματα είναι απλά μετά τον σαματα που έγινε συμφωνήσαμε να το αφήσουμε πίσω και να προχωρήσουμε τη σελίδα και βλέπω έναν Panna να ανοίγει ένα post ειρωνικου χαρακτήρα περί βάθος μηχανημάτων ότι πέσαμε στην παγίδα των εμπόρων και ξαφνικά προσγειωθήκαμε και σε ποιους τα λέει αυτά σε ανθρώπους πού τα μέτρα μόνο καραμέλες δεν τα βλέπουν και πάντα γράφουν για περιορισμούς μηχανημάτων...
Αν είναι να ξαναρχίσει πάλι το ίδιο σκηνικό εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να συμμετέχω ή θα την πάμε τη σελίδα όμορφα και ωραία ή ας μείνουν αυτήν που τους αρέσουν οι ίντριγκες.....
και εμενα ρε τομαρ γτ με το λες εγω προσπαθησα να απαντησω με επιχειρηματα...Οκωτσχος θελει μεταφραση για να κατραλαβει κανεις τι θελει να πει και φυσικα εει θεμα με τον τροπο ου πραγμνα το οποιο του το εχω επισημανει μπορεις να τον ρωτησεις γι αυτοι και καποιες φορες ενψω ειχε δικιο το εχασε με τις αντιδρασεις του
Σθμφωνω και εγω να μιλαμε καθαρα ευδιάκριτα και χωρις προστριβες