αφού λοιπόν έβρισκαν το σταθερό σημείο πχ το γεφύρι χτυπάγανε στα δεντρά τα σημάδια της δουλειάς τα οποία μπορεί να ειναι και 20 και σε απόσταση μεχρι 100 μετρά.
το κάθε σημάδι σε στέλνει στο επόμενο ειναι μια ακολουθία μεχρι να φτάσεις στο μοναδικό το ΤΕΛΙΚΟ ΣΗΜΑΔΙ .
μετά από την χάραξη όλων τον σημαδιών σειρά είχε η μεζούρα δηλαδή μετρούσαν από το τελικό σημάδι και σκάβανε και βάζανε το κιβώτιο στα 2 μέτρα βάθος .
με αυτόν τον τρόπο βάζανε τις δουλείες .
ελπίζω να βοήθησα
-
χόμπι ..............!!!!
-
χόμπι ..............!!!!
@ARGI προσπάθησα να μπω στο σκεπτικό των ανταρτών εκείνης της εποχής πολλές φορές.
Νομίζω ότι δεν υπήρχε λόγος να σκάψουν 2 μέτρα για να κάνουν απόκρυψη.
Ο μόνος τρόπος να τα ξαναβρούν μετά από καιρό, ήταν τα σημάδια, όπως πολύ σωστά είπες.
Δεν νομίζω να είχαν λάβει υπόψιν τους ότι η τεχνολογία θα προχωρήσει τόσο ώστε θα βγούνε ανιχνευτές που θα μπορούνε να τα ξεθαψουν στο 1 μέτρο, οπότε σκαβαν 2+ μέτρα.Ένα γραμμάριο δράσης
ισούται μ'ένα τόνο θεωρίας! -
χόμπι ..............!!!!
Ο/Η @try είπε στο χόμπι ..............!!!!:
@ARGI προσπάθησα να μπω στο σκεπτικό των ανταρτών εκείνης της εποχής πολλές φορές.
Ο μόνος τρόπος να τα ξαναβρούν μετά από καιρό, ήταν τα σημάδια, όπως πολύ σωστά είπες.
Δεν νομίζω να είχαν λάβει υπόψιν τους ότι η τεχνολογία θα προχωρήσει τόσο ώστε θα βγούνε ανιχνευτές που θα μπορούνε να τα ξεθαψουν στο 1 μέτρο, οπότε σκαβαν 2+ μέτρα.Μπορει να σου φανει παραξενο, αλλα μεσα σε μια αποκρυψη προς δυτικη Ελλαδα ειναι θαμμενος και ενας ανιχνευτης μεταλλων της τοτε εποχης.
-
χόμπι ..............!!!!
Ο/Η @ARGI είπε στο χόμπι ..............!!!!:
@PATRIK ωραία παρατήρηση χάχα .
Ναι αλλά δεν βλέπω να απαντά κανείς σε αυτό που ρώτησα
-
χόμπι ..............!!!!
@Λεων ανιχνευτής αυτοσχέδιος;
Ένα γραμμάριο δράσης
ισούται μ'ένα τόνο θεωρίας! -
χόμπι ..............!!!!
Οι οργανωμένες είχαν μια φιλοσοφία το να χρειάζονται πάνω από δύο για να τα πάρουν έτσι πάντα υπήρχε η διαρροή
Καλλιεργούσαν το κλίμα ότι όλοι ήσαν ρουφιάνοι τις εξουσίας και έτσι είχαν το κεφάλι ήσυχο
Αν κάποιος παραπατουσε εκτός γραμμής κόμματος του κάναν τα πλευρά μαλακά σαν την κοιλιά του η σε σοβαρές καταστάσεις έλεγαν τον βάλαμε στο σκοτάδι.Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!! -
χόμπι ..............!!!!
Ο/Η @leonight είπε στο χόμπι ..............!!!!:
Τρία μέτρα βάθος με βέργες πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει κάποιος χωρίς εμπειρία βεργών;
Οι βέργες που κολλάνε στο συγκεκριμένο θέμα?
Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
χόμπι ..............!!!!
Ο/Η @PATRIK είπε στο χόμπι ..............!!!!:
Να ρωτήσω κάτι, υπήρχε κανένας λόγος να αρχίσουν να μοιράζουν (κρυβουν) κιβώτια απκ δω και από εκεί και μάλιστα να τα θάβουν στα 2 μέτρα
και όμως φιλέ το 80% των δουλειών και υπάρχει και ειναι ακόμα ΜΕΣΑ .
-
χόμπι ..............!!!!
Ο/Η @try είπε στο χόμπι ..............!!!!:
Δεν νομίζω να είχαν λάβει υπόψιν τους ότι η τεχνολογία θα προχωρήσει τόσο ώστε θα βγούνε ανιχνευτές που θα μπορούνε να τα ξεθαψουν στο 1 μέτρο, οπότε σκαβαν 2+ μέτρα.ΚΑΙ όμως φιλέ υπήρχαν από τότε ανιχνευτές μετάλλων που έπιαναν το ένα μετρό βάθος .
-
χόμπι ..............!!!!
@leonight δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει αλλά το θέμα ανοίχτηκε για να δείξουμε
το βαθμό δυσκολίας που έχει ένας ανιχνευτής μετάλλων να μαρτυρήσει μια απόκρυψηΌταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
χόμπι ..............!!!!
Ο/Η @leonight είπε στο χόμπι ..............!!!!:
@panasss έτσι μου ήρθε τώρα σαν απορία.. φίλε..
εννοείς εάν μπορεί η βέργα να πιάσει την δουλειά αυτή ?