@stampa δεν ξέρω δεν έχω παρατηρήσει όταν έχω ξεκάθαρα νούμερα να αλλάζει η συχνότητα του ήχου,η ένταση ναι αναλόγως το μέγεθος.
Από την άλλη όταν δεν υπάρχουν νούμερα ή αυτά παίζουν εκεί είναι που το αυτί πρέπει να δουλέψει....
Παίζει και να τα έχω ξεχάσει κιόλας και να λέω μαλακίες με αυτά τα γεωφυσικά που έχω μπλέξει 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
-
Τα έχουν ξετινάξει τα κενά...
-
@Kostas-13 Ισως εάν η κλίμακα ήταν πιο ακριβείς ως προς τις συχνότητες που εκπροσωπούν πιστεύω θα υπήρχε πολύ καλύτερη διάκριση ως προς τους στόχους μέσα από τα νούμερα.
Δλδ κατατάσσονται κάπως χονδρικά στην κλίμακα και φυσιολογικό το βρίσκω να μην μπορούν να το επιτύχουν αυτοPS
-
@Lord εγώ θα πάρω τον deus και θα αρχίσω τις δοκιμές τώρα έτσι από περιέργεια 🤣🤣🤣
-
@Kostas-13 Ισως εάν μπορούσε να κλιμακωθεί η χροιά με λίγα λόγια τότε θα είχαμε πιστεύω οσο το δυνατόν καλύτερη διάκριση μέσα από νούμερα
PS
| last edited by stampa Φήμη: 4518 | Δημοσιεύσεις: 4913 -
Ο/Η @Kostas-13 είπε στο Τα έχουν ξετινάξει τα κενά...:
@stampa Συμφωνώ απόλυτα απλώς η συζήτηση έγινε βάση του ίδιο αριθμου διαφορετικών μετάλλων...
Με απλά λόγια από τη στιγμή που το μηχάνημα θα δώσει ένα σταθερό αριθμό δεν μπορεί σε αυτό τον αριθμό να έχει δύο διαφορετικούς ήχους μπορεί να έχει διαφορετική ένταση αλλά η συχνότητα του ήχου θα είναι ίδια...
Αν κάνω λάθος Θα ήθελα να μάθω πώς μπορεί να συμβεί θεωρητικά να δώσει δύο διαφορετικούς ήχους σε ένα συγκεκριμένο αριθμό..Νομίζω ότι έχεις στήν κατοχή σου τό xp Deus μου κάνει εντύπωση πώς ακομη δεν έχεις αναγνωρίσει τούς ηχητικους τόνους τού κάθε μετάλλου στο ίδιο νούμερο.Στους ηχητικους τόνους στήν xp βγάζω τό καπέλο
-
@omerta13_12 Νομίζω ότι έχεις στήν κατοχή σου τό xp Deus μου κάνει εντύπωση πώς ακομη δεν έχεις αναγνωρίσει τούς ηχητικους τόνους τού κάθε μετάλλου στο ίδιο νούμερο.Στους ηχητικους τόνους στήν xp βγάζω τό καπέλο.
Δεν το έχω δουλέψει και πολύ μωρέ φίλε μου...
-
@omerta13_12 δουλεύω μόνο μουλτι και λάιβ γκαρντ μπαλανς προσφέρουν πολύ πιο καλύτερη αναγνώριση στόχου.
Χρυσοθήρας λέγεσαι όταν βρίσκεις χρυσό.
Με παλιοσίδερα λέγεσαι, ρακοσυλλέκτης... -
@omerta13_12 Νομίζω ότι έχεις στήν κατοχή σου τό xp Deus μου κάνει εντύπωση πώς ακομη δεν έχεις αναγνωρίσει τούς ηχητικους τόνους τού κάθε μετάλλου στο ίδιο νούμερο.Στους ηχητικους τόνους στήν xp βγάζω τό καπέλο.
Δεν το έχω δουλέψει και πολύ μωρέ φίλε μου...
Ίσως και γι'αυτό, άμα έχεις στην κατοχή σου gpr σιγά μήν ασχοληθεις με vlf 😀
-
@Lord εγώ θα πάρω τον deus και θα αρχίσω τις δοκιμές τώρα έτσι από περιέργεια 🤣🤣🤣
Νουνού Νουνού 😄😄😄
-
@Lord αφού φίλε το δουλεύεις στο multi Tone για να το μάθεις καλά βγάζε όλους τους στόχους..Μην κοιτάς νούμερα όλα μόνο τον ήχο..Εάν μάθεις καλά τον ήχο θα δεις άλλα πράγματα...Υπόψη ότι έχει πολλούς πονηρούς στόχους όπου εάν βλέπεις τα νούμερα θα νομίζεις ότι είναι κανένα αλουμινόχαρτο και θα το αφήσεις..Γι'αυτό να τα βγάζεις όλα και στην πορεία θα δεις άλλα...
-
Το deus σε όλους τους ήχους μιας και εκεί μπορείς να κάνεις αξιόπιστο τεστ γιατί το κάθε νούμερο του αντιστοιχεί και μία συχνότητα ήχου, δηλαδή 99 νούμερα 99 συχνότητες ήχου...
Το τεστ που μόλις έκανα με ένα χάλκινο τουρκικό γροσι και ενα μολύβι 10 γραμμαρίων από ψάρεμα που και τα δύο τους ταυτοποιούνται ακριβώς στο νούμερο 80 έχουν ακριβώς την ίδια συχνότητα ήχου ακριβώς όμως δεν αλλάζει τίποτα..... -
Ο/Η @stampa είπε στο Τα έχουν ξετινάξει τα κενά...:
Σε γενικες γραμμες στα μηχανήματα πρωτιστη σημασία έχει ο ήχος ως προς τη χροιά του και την ένταση του στους διαφορους στόχους. Τα νούμερα ID δεν είναι κάτι παραπάνω από μια προσπάθεια των κατασκευαστών να κατατάξουν τους στόχους μέσα από μια κλίμακα με νούμερα και αυτό γιατί εξυπηρετεί ένα μεγάλο σύνολο χρηστών και ειδικότερα των νεοεισερχομένων detectorists.
Είναι πολύ πιο άνετο δλδ να βλέπει κάποιος νούμερα καταταξης στοχων παρά να δίνει προσοχή στους ήχους ώστε να καταλάβει με το τι μέταλλο έχει να κάνει και εκτός αυτού θα πρέπει ο χειριστής να έχει καλή ακοή σε μεγάλο εύρος συχνοτήτων χαμηλών - υψηλών ώστε να διακρίνει ακόμα και την ελάχιστη αλλαγή στη χροιά όπως είπα και πιο πάνω.
Η καλή ακοή λοιπόν είναι το βασικότερο ως προς την επιτυχή προσέγγιση της διάκρισης στοχων μέσα από τους ήχους.Κοίτα αυτό πάει ανάλογος τό κάθε μηχάνημα,πχ αλλά μηχάνηματα έχουν ίδιο τόνο από 20 έως 40 νούμερο ίδιο τόνο από 50-70 και ίδιο τόνο από 80-99 κτλπ σε πολλά μηχανήματα δεν μπορείς εύκολα να καταλάβεις από τόν ήχο αν αυτό είναι ασημί- χρυσό ή αλουμίνιο-μολυβι-χαλκό,θά σού δώσω ένα παράδειγμα αν ο τόνος του μηχανήματος είναι ίδιος από 80-99 και τό νούμερο βγάζει 83 πού είναι πχ χαλκός ο χειριστής δεν θά καταλάβει από τόν ήχο αλλά από τό νούμερο ότι δεν είναι κάτι ενδιαφέρον.Ουσιαστικά αυτό που έχω καταλάβει εγώ στης έρευνες μου είναι ότι πρέπει νά ακούς αλλά και νά κοιτάς τό μηχανήμα τί σού δείχνει.Ο ήχος βοηθά πολύ στο νά βρείς ποιο βαθιά αντικείμενα διότι ένα απλό γρατσουνισμα θά τό ακούσεις μόνο αλλά δεν θά τό δείς
-
@omerta13_12 Εννοειτε αυτό, κάθε εταιρία έχει διαφορετικά την κατάταξη.
Το γρατσουνισμα από ένα βαθύ στόχο μπορεί να είναι και εδαφικό εάν είναι τσιταρισμένο το μηχανημα που πολλοί το κάνουν αυτό.
Γενικά τα μηχανήματα θέλουν ώρες εργασίας στην πράξη αλλα παράλληλα και καλό αφτί. Κάποια πράγματα έρχονται με τον καιρό το μονο σίγουρο. Συνήθως όταν δουλεύει κάποιος και με οθόνη επαναπαύεται κάπου λόγο και στα νούμερα που βλέπει μα δεν πρέπει να γίνεται.PS
| last edited by stampa Φήμη: 4518 | Δημοσιεύσεις: 4913 -
@Kostas-13
Γιατί σου φαίνεται παράξενο? Στα γραφικά δεν έχουν τη δυνατότητα ή ίσως δεν βρίσκουν τον λόγο να βάλουν τις υποδιαιρέσεις των συχνοτήτων. Μπορούν όμως εύκολα να το δώσουν στον ήχο.
(Πήρα λαβή από ένα μηχάνημα LDR παλαιότερα, το οποίο έψαχνε έχοντας εκτός από το ακέραιο μέρος της συχνότητας, και άλλα 6 αν θυμάμαι καλά δεκαδικά. ΄Στα πειράματα πήγαινε καρφί σε ότι ακριβώς το προγραμματίζαμε, δηλαδή διαφορές ακόμη και στη χρονολογία των χρυσών δολλαρίων). -
Ο/Η @Chris1 είπε στο Τα έχουν ξετινάξει τα κενά...:
και άλλα 6 αν θυμάμαι καλά δεκαδικά
============================================
γιατί έχω την εντύπωση ότι ακούω υπερβολές????Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!! -
@Chris1 Στα πειράματα πήγαινε καρφί σε ότι ακριβώς το προγραμματίζαμε, δηλαδή διαφορές ακόμη και στη χρονολογία των χρυσών δολλαρίων...
Και δεν βγάλατε δουλειά με αυτό το μηχάνημα....
-
@Kostas-13
όχι, γιατί όλα αυτά τα μηχανάκια με γεννήτριες, σε παλιά δοκιμαστήρια πάνε στα ghost targets. Στα νέα πάνε καρφί. -
@Chris1 Τι να πω ρε φίλε μου δεν έχω ασχοληθεί με αυτά τα μηχανάκια αλλά πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι ακόμα και στο δοκιμαστήριο μπορεί να υποδείξουν το στόχο.... Αλλά έχω ακούσει από πολλούς ότι αυτό ισχύει ίσως κάποια στιγμή να ασχοληθώ και εγώ με αυτά τα μαραφέτια έτσι από περιέργεια.