Κώστα το να έμεινε ο τορβας μετά από τόσα χρόνια δύσκολο κάποιος άλλος θα τον είδε και τα πήρε και αυτό να μην έγινε έλιωσε και σκόρπισαν και άμα γυάλιζαν έγιναν πλούσιες οι καρακαξες
-
Τορβάς!
Κώστα το να έμεινε ο τορβας μετά από τόσα χρόνια δύσκολο κάποιος άλλος θα τον είδε και τα πήρε και αυτό να μην έγινε έλιωσε και σκόρπισαν και άμα γυάλιζαν έγιναν πλούσιες οι καρακαξες
σου έτυχε να βρεις δέρμα εκεινού του καιρού?
Ακόμα και τα γουρουνοτσάρουχα που τα λένε είναι ¨ζωντανά¨ κρεμασμένα και γραμμένα από τότε έξω από το μαντρί!!!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!! -
Τορβάς!
Ο/Η @ΑΝΔΡΕΑΣ είπε στο Τορβάς!:
Τορβαδες κβαλουσαν κ με τετράποδα μην τ αφήνεις ψαξτο καλύτερα
========================================================
Το έχω αναφέρει τορβάς που έβαζαν τροφή και όχι μόνο στα άλογα!!!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Τορβάς!
Δυο πορείες - βολές 50 χιλιομέτρων έκανα στο στρατό με πλήρες μπερκιν (το Αμερικανικο μόλις τα εφοδιάστηκε το τάγμα τότε) συν τις προ πορείες. 37 κιλά ζυγισμένα απαντα μπερκιν όλου του ταγματος με καντάρι.
Με γυλιο όταν περνούσα ΛΥΒ τροχάδην πεύκο - καντήλι με γυλιο (με πλακάκια μέσα) ζυγισμένο με καντάρι στα 6 κιλά ... δεν προκειται να το ξεχάσω ποτε το αγγούρι αυτό.
Βέβαια άλλο μπερκιν, άλλο γυλιός, αλλο ταγάρι .. πιστεύω γύρω στα χίλια κομμάτια πάνω κάτωΚαπως ετσι μαθαινεις στο στρατο οτι ο ανθρωπος μπορει να αντεξει πολυ παραπανω κακουχια απο αυτη που νομιζει
Αυτο ακριβως που λες φιλε ... πολυ ομορφο αυτο το συναισθημα οταν ανακαλυπτεις οτι ξεπερνας τα ορια σου σωματικα και ψυχικα.
PS
-
Τορβάς!
@panasss ξέρω για τι τορβα μιλάς τον βάζανε στο λεμό του αλόγου με την τροφή αν ήταν από δέρμα ναι για τις ραφές δεν ξέρω αυτοί που θυμήθηκα εγώ ήταν από τραγομμσλο αυτό που έφτιαχναν τις καπες οι τσοπάνηδες
-
Τορβάς!
@PATRIK
Άλλες αντοχές το υφαντό και άλλες το δέρμα!
η γνήσια κάπα είναι Double Fast δέρμα έχω μια ενθύμιο από αμπρί!!!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Τορβάς!
@panasss έχω και εγώ μια κάπα δερμάτινη ενθύμιο από τον παππού μου..Την φοράω στα πολλά τα κρύα και δεν περνάει τίποτα..Είναι αθάνατη...