Καλησπέρα σας, πόσο νόμιμη ειναι η αγορά αρχαίου νομίσματος από ebay; θα υπάρχουν προβλήματα με τον ερχομό του στην Ελλάδα;
-
Αρχαία κέρματα από ebay
@Lord μονο απομιμηση αλλα και αυτο ειναι αφορμη να σε κοιταξουν λοξα!
Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!! -
Αρχαία κέρματα από ebay
@panasss καλησπέρα, ακόμα και αν είναι αγορασμένο από πλειστηριασμο,από κάποιο οίκο με απόδειξη αγοράς κλπ;;;
Χρυσοθήρας λέγεσαι όταν βρίσκεις χρυσό.
Με παλιοσίδερα λέγεσαι, ρακοσυλλέκτης... -
Αρχαία κέρματα από ebay
@Lord Όταν έχεις στην κατοχή σου κάτι που υπάρχει σε πληθώρα δηλαδή ευτελούς άξιας μπορεί να σου το αφήσουν αφού πρώτα σε ορίσουν μεσεγγυούχο το φιλάς σαν τα μάτια σου και ανά πάσα στιγμή μπορούν να σου το ζητήσουν για να το εκθέσουν!!!
Δημιουργία καινούργιων Συλλογών απαγορεύονται και δεν έχει νόημα να υπάρχουν στην κατοχή σου από την άποψη ότι δεν υπάρχει όφελος υπάρχει όμως μεγάλη περίπτωση μπλεξίματος και μεγάλης ταλαιπωρίας!
Από την στιγμή που θα τα παραλάβεις σε εύλογο χρονικό διάστημα θα πρέπει να τα προσκομίσεις για δήλωση
θεωρώ ότι πολύ δύσκολα θα αποδεχτούν παραστατικά απ το ebay γιατί είναι πολύ ανοιχτώ και μερικώς περιορισμένης ευθύνης!!!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!! -
Αρχαία κέρματα από ebay
@panasss έγινες πολύ σαφής, κατάλαβα σαν να λέμε στην υγεία του μ...... Οπότε θελήσουν και ότι θελήσουν. Σε ευχαριστώ πολύ
Χρυσοθήρας λέγεσαι όταν βρίσκεις χρυσό.
Με παλιοσίδερα λέγεσαι, ρακοσυλλέκτης... -
Αρχαία κέρματα από ebay
Πλέον έχει γεμίσει το ebay με τέτοια...έχω ακούσει για ανθρώπους που έχουν παραγγείλει και έχουν λάβει, αρκετές φορές τέτοια νομίσματα από Ευρωπαίους πωλητές χωρίς πρόβλημα. Τώρα ,ποτέ δεν ξέρεις αν θα σου κάτσει η στραβή ή όχι. Σχετικά με τη νομιμότητα θεωρώ πως αυτή δεν υπάρχει και ούτε σε κατοχυρώνει κάπως η αγορά του από το Ebay, ειδικά με τους νόμους της Ελλάδας.
-
Αρχαία κέρματα από ebay
Έχω στη κατοχή μου αγορασμένα απο ebay και τα έχω δηλώσει. Πας με τον κλειστό φάκελο και το αποδεικτικό αγοράς στην εφορία αρχαιοτήτων, το φωτογραφίζουν για τη βάση δεδομένων τους, πας στο νομισματικό μουσείο με το χαρτί που θα σου δώσουν και μετα σε καλούν για να παραλάβεις τη βεβαίωση κατοχής του υπουργείο πολιτισμού. Αυτό ίσχυε τουλάχιστον πριν κάποια χρόνια που ασχολιόμουν. Ισχύει ότι έχουν το δικαίωμα να στο κρατήσουν αν και εφόσον είναι εξαιρετικά σπάνιο ή σε κατάσταση που δεν είναι τα εκθέματα που ήδη έχουν αλλα είναι εξαιρετικά σπάνιο. Κάνε καλύτερα ενα τηλ πρώτα στην εφορεια αρχαιοτήτων μην έχει αλλάξει κάτι.