Ανοίγω αυτό το θέμα για να βάζουμε ιδέες για σκαπτικά εργαλεία όπως και κάποια αξιόπιστα του εμπορίου εντός και εκτός χώρας...
Το παρακάτω έχει φτιαχτεί από σωλήνα ψαροντούφεκου λεπίδα belota που δέχτηκε κάποια επεξεργασία από εμένα.
Το συγκεκριμένο το έφτιαξα στα μέτρα μου με τη σωστή γωνιά κλίσης και με βολεύει και το βάρος του είναι μόλις 800 γραμμάρια,μέχρι στιγμής σε μαλακά και μέτρια εδάφη δουλεύει άψογα.
-
Σκαπτικά εργαλεία.
-
Σκαπτικά εργαλεία.
https://vm.tiktok.com/ZMeUqcLoP/ δεν μπορώ να βρω από ποια εταιρία είναι, άραγε θα είναι καλό;
Χρυσοθήρας λέγεσαι όταν βρίσκεις χρυσό.
Με παλιοσίδερα λέγεσαι, ρακοσυλλέκτης... -
Σκαπτικά εργαλεία.
Ο/Η @Lord είπε στο Σκαπτικά εργαλεία.:
https://vm.tiktok.com/ZMeUqcLoP/ δεν μπορώ να βρω από ποια εταιρία είναι, άραγε θα είναι καλό;
Το Fiskars είναι αυτό, το ίδιο πρότεινα να πάρει στο φίλο @paoktsis.
Έχω δυο καμία πενταετία τώρα, ένα στα 80cm και ένα στα 115cm. Με μια λέξη .. σκυλιά!.
Ααα έχω και ένα x25 μιας και είσαι λάτρης των τσεκουριών όπως είπεςPS
| last edited by stampa Φήμη: 4510 | Δημοσιεύσεις: 4910 -
Σκαπτικά εργαλεία.
@Lord η εταιρία είναι Finland έτσι γράφει.. αν πάτησες να δεις και το βίντεο θα δεις ότι το πατάει με το πόδι του και το στραβώνει... άρα μάλλον δεν είναι καλό..
Ο επιμένων νικά!!!
-
Σκαπτικά εργαλεία.
Ο/Η @loukilouk είπε στο Σκαπτικά εργαλεία.:
@Lord η εταιρία είναι Finland έτσι γράφει.. αν πάτησες να δεις και το βίντεο θα δεις ότι το πατάει με το πόδι του και το στραβώνει... άρα μάλλον δεν είναι καλό..
Είναι Fiskars, η εταιρία είναι Φιλανδική και αμα ξαναδείς πιο καλά στραβώνει και επανέρχεται. Υπάρχουν κι αλλα βίντεο να δείτε. Και άμα λέει ο stampa είναι καλό είναι απ τα καλά που κυκλοφορούν, αλλιώς δε θα έλεγε τίποτα.
PS
-
Σκαπτικά εργαλεία.
@stampa καλησπέρα Παναγιώτη, το έψαξα με την μια λόγο Φιλανδίας στην friskars αλλά δεν το βρήκα έτσι με τα αυτοκόλλητα αν και το χρώμα το προδίδει... Μήπως έχεις κωδικό; το χ27 είναι καταπληκτικό σαν βούτυρο τα βλέπει...
Σκαπτικά εργαλεία.
@loukilouk Googlαρα μα μάταια, την έδωσε ο stampa την λύση και κάτοχος του ίδιου όπως ανάφερε
Σκαπτικά εργαλεία.
@Lord δεν έχω τον κωδικό αλλα ψάξε το σαν φτυάρι αυτοκινήτου Fiskars (για το μικρό) και θα βρεις καταστήματα που το έχουν.
PS
Σκαπτικά εργαλεία.
@stampa σε ευχαριστώ πολύ, τον αναφέρει το βίντεο που ανέβασες; μήπως έχεις δοκιμάσει το αλουμινένιο των 490γρμ;
Σκαπτικά εργαλεία.
@stampa σε ευχαριστώ πολύ, τον αναφέρει το βίντεο που ανέβασες; μήπως έχεις δοκιμάσει το αλουμινένιο των 490γρμ;
Όχι φιλε αυτό δεν το δοκίμασα .. αυτά τα δυο που έγραψα και πιο πανω
PS
-
Σκαπτικά εργαλεία.
@Lord Επίσης τα καινούργια έχουν πιο ενισχυμένη λαβή απ τα πιο παλιά 7 χρόνων και πίσω
PS
-
Σκαπτικά εργαλεία.
@stampa είναι μεγάλη η διαφορά στο βάρος, αλλά και το solid που ανάφερες είναι πολύ οικονομικό για την ποιότητα αυτής της εταιρίας...
Σκαπτικά εργαλεία.
@stampa είναι μεγάλη η διαφορά στο βάρος, αλλά και το solid που ανάφερες είναι πολύ οικονομικό για την ποιότητα αυτής της εταιρίας...
Ναι έτσι όπως το λες .. καλό φτυάρι σε καλή τιμή. Υπάρχουν βέβαια και πολύ ακριβότερα αναλόγως το τι θέλει να διαθέσει κάποιος εννοείτε
PS
-
Σκαπτικά εργαλεία.
@stampa Το Fiskars είναι αυτό, το ίδιο πρότεινα να πάρει στο φίλο @paoktsis.
Έχω δυο καμία πενταετία τώρα, ένα στα 80cm και ένα στα 115cm. Με μια λέξη .. σκυλιά!.Παναγιώτη παράγγειλα του 80cm που είναι 1.400 γραμμάρια γιατί το 117 είναι 1800 και πέφτει λίγο βαρύ το θέμα είναι ότι σίγουρα θα είναι ψιλό κοντό το 80άρι για το ύψος μου.
-
Σκαπτικά εργαλεία.
@stampa το θέμα μου είναι ότι και των 80εκ δεν χωράνε στο σάκιδιο μου (hillman). σε όρθια θέση, μόνο οριζοντιος και δεν θα είναι ούτε βολικό ούτε πρακτικό. Και ιδικά στα πυκνά που ψιλό συχνάζω δεν θα έχω εύκολη πρόσβαση λόγο ότι όλο και κάπου θα πιάνετε η θα βρίσκει. Ήδη έχω θέμα με τον ανιχνευτη στα πυκνά αμα έχω και στο φτυάρι τέτοια θέματα, πιο πολύ θα έχω στο νου μου αυτά πάρα αυτά που ψάχνουμε...
Σκαπτικά εργαλεία.
Ο/Η @Kostas-13 είπε στο Σκαπτικά εργαλεία.:
Παναγιώτη παράγγειλα του 80cm που είναι 1.400 γραμμάρια γιατί το 117 είναι 1800 και πέφτει λίγο βαρύ το θέμα είναι ότι σίγουρα θα είναι ψιλό κοντό το 80άρι για το ύψος μου.
Θα μπορούσες να έπαιρνες και το 115 ή 117 και να το έκοβες πάνω και να έβαζες και τη λαβή με μια νέα τρύπα που θα εκανες και να ήταν κοντά στο μέτρο. (Για πάρε μια ιδέα και συ φιλε @Lord)
Επειδή έχουμε το ίδιο ύψος πάνω κάτω ακόμα και στο μέτρο να είναι όταν είναι καρφωμένο στο χωμα πάλι κοντό σου βγαίνει.
Εκεί στα 115 με 117 είναι το κατάλληλο μήκος για το ύψος μας.
Το 80αρι απ την άλλη είναι μικρό, καβατζωνεται και βολεύει μες το λακο. Έχει τα καλά του κι αυτό!PS
Σκαπτικά εργαλεία.
@stampa Θα μπορούσες να έπαιρνες και το 115 ή 117 και να το έκοβες πάνω και να έβαζες και τη λαβή με μια νέα τρύπα που θα εκανες και να ήταν κοντά στο μέτρο.
Το σκέφτηκα αλλά φοβήθηκα μήπως δεν είναι σωστή η κλίση μετά...
Αλλά μάλλον αυτό θα κάνω γιατί εγώ στο μετρό βολεύομαι.