-
Minelab Gpx
Καλησπέρα παιδιά,
Η εμπειρία μου είναι σχεδόν ανύπαρκτη και οι γνώσεις μου λιγοστές. Έχω μόνο μία δουλειά στο μυαλό μου και θα ήθελα να πάω με ένα μηχάνημα για αρκετό βάθος. Το minelab gpx 5000 μου φαίνεται τόσο αξιόπιστο όσο και το νοκτα ιnvenio. Η κάθε εταιρία βγάζει και τη ναυαρχίδα της... Επειδή κάποια στιγμή τους επόμενους μήνες θα βγω στα βουνά, σας ζητώ την βοήθειά σας όσον αφορά την επιλογή ανιχνευτή. Ότι γνωρίζω το έχω διαβάσει ή δει σε βίντεο αλλά οι δικές σας οι γνώμες επι του πρακτέου είναι σίγουρα οι πιο χρήσιμες.
Θέλω αν αγοράσω μία φορά και μόνο ανιχνευτή.
Ευχαριστώ -
Minelab Gpx
Ο/Η @VERGA είπε στο MINELAB GPX 4000:
Καλησπέρα παιδιά,
Η εμπειρία μου είναι σχεδόν ανύπαρκτη και οι γνώσεις μου λιγοστές. Έχω μόνο μία δουλειά στο μυαλό μου και θα ήθελα να πάω με ένα μηχάνημα για αρκετό βάθος. Το minelab gpx 5000 μου φαίνεται τόσο αξιόπιστο όσο και το νοκτα ιnvenio. Η κάθε εταιρία βγάζει και τη ναυαρχίδα της... Επειδή κάποια στιγμή τους επόμενους μήνες θα βγω στα βουνά, σας ζητώ την βοήθειά σας όσον αφορά την επιλογή ανιχνευτή. Ότι γνωρίζω το έχω διαβάσει ή δει σε βίντεο αλλά οι δικές σας οι γνώμες επι του πρακτέου είναι σίγουρα οι πιο χρήσιμες.
Θέλω αν αγοράσω μία φορά και μόνο ανιχνευτή.
ΕυχαριστώΦιλε μου ειναι σιγουρο με αυτα που αναφερεις οτι δεν εχεις διαβασει αρκετα, για να συγκρινεις αυτα τα δυο μηχανηματα...σε πιστευω ομως γιατι πολυ πιθανο αυτη η γνωμη σου να βγηκε απο πραγματα που ακουσες και οχι που διαβασες...επισης αυτα που ανεφερουμε εμεις ειναι πραγματα αποδεδειγμενα που εχουμε δει με τα ματια μας και οχι απο διαβασμα ή ακουσματα απο αλλους...σιγουρα για να μαθεις πρεπει πρωτα να διαβασεις, απλα ειναι λιγο δυσκολο να ξεχωρισεις σε τι πρεπει να δωσεις χρονο για διαβασμα
-
Minelab Gpx
Ο/Η @VERGA είπε στο MINELAB GPX 4000:
Η εμπειρία μου είναι σχεδόν ανύπαρκτη και οι γνώσεις μου λιγοστές.
Ξεκίνα ατο δημοτικό πρώτα.....
Το κυνήγι του θησαυρού είναι ένα πολύ δύσκολο άθλημα. «Επιζούν» μόνο οι σκληροτράχηλοι και δυνατοί ( ενίοτε και οι πιο πονηροί ).
-
Minelab Gpx
@Λεων Σαν κοινο σημείο επαφής τους επέλεξα το βάθος. Κατά τα άλλα είναι διαφορετικά μηχανήματα. Δεν παύουν να κάνουν τη δουλειά τους όμως. Εμένα προσωπικά θα με ενέπνεε στην αγορά μου η δικιά σας εμπειρία. Θέλω 2 - 2,5 μέτρα βάθος για να σβήσω τα ερωτηματικά από το μυαλό μου. Οπότε θα σκεφτώ καλά πριντην αγορά.
-
Minelab Gpx
@italos2 Στο δημοτικό είναι το νοκτα ιμπακτ νομιζω και θα ξεκίναγα απο κει αλλά φοβάμαι ότι θα ξοδέψω πολύτιμο χρόνο.
-
Minelab Gpx
@Λεων πραγματικά πόσος κόσμος έχει επηρεαστεί από τις παπαριές που κυκλοφορούν στο YouTube και παρασύρεται και πετάει μία μικρή περιουσία στα σκουπίδια...
-
Minelab Gpx
@VERGA το βάθος έρευνας που ζητάς δεν είναι λίγο για να το έχει εύκολα οποιοδήποτε ανιχνευτής...
Τώρα οι συγκρίσεις που έκανες ανάμεσα στα δύο μηχανήματα θα σου πω ότι είναι τελείως άκυρη...
Μπορώ να σου πω μετά από μία εμπειρία κοντά 20 χρόνων με μεγάλη βεβαιότητα ότι δεν θα πετάξεις τα χρήματα σου αν αγοράσεις το Gpx.....
Όμως πολλές φορές και σωστή επιλογή ανιχνευτή να κάνει κάποιος το θέμα είναι αν είναι σε θέση να διαθέσει ατέλειωτο χρόνο προς τη σωστή μάθηση του σε συνθήκες πραγματικής έρευνας... -
Minelab Gpx
@Kostas-13 Εγώ θα διαθέσω ατέλειωτο χρόνο από τη στιγμή που θα το πάρω απόφαση. Είμαι σίγουρος ότι το minelab είναι το καλύτερο μηχάνημα μέχρι ένα σημείο. Το ινβενιο δεν το συγκρίνω με το 5000 τα έφερα στο τραπέζι ως αξιόπιστα και τα δύο. Έτσι έχω καταλάβει εγώ τουλάχιστον. Θα βρίσκομαι σε μια έκταση ιδιωτική και θα κάνω έρευνες με την ησυχία μου.
-
Minelab Gpx
@Kostas-13 Έχω παρασυρθεί στο παρελθόν αλλά χωρίς έρευνα ποτέ μου δεν αγόρασα αντικείμενο. Απλώς σκέφτομαι ότι αν πας στην κατηγορία βαλαντιού του 5000 δε δίνεις κάτι παραπάνω να πάρεις το ινβένιο; Και αυτή είναι η ερώτησή μου.
-
Minelab Gpx
@VERGA Έχω παρασυρθεί στο παρελθόν αλλά χωρίς έρευνα ποτέ μου δεν αγόρασα αντικείμενο. Απλώς σκέφτομαι ότι αν πας στην κατηγορία βαλαντιού του 5000 δε δίνεις κάτι παραπάνω να πάρεις το ινβένιο; Και αυτή είναι η ερώτησή μου.
Μιας και το έχεις ψάξει το θέμα το ινβενιο με ποια αρχή λειτουργίας εργάζεται?
-
Minelab Gpx
@Kostas-13 Ως προς το βάθος πάνε περίπου το ίδιο. Απλώς το ινβενιο δε σε αναγκάζει να σκάψεις όπως καταλαβαίνω.
Παραπάνω δεν τα έχω ψάξει προσωπικά με διάβασμα παρά μόνο από παρουσιάσεις και λεγόμενα δικά σας. -
Minelab Gpx
@VERGA φίλε μου θα στο πω ξεκάθαρα γιατί αγανακτώ...
Ασχολούμαι Με σοβαρά γεωφυσικά που δεν απευθύνονται στο χρυσοθήρα εδώ και μία δεκαετία,αυτές οι απεικονίσεις που έχουν τέτοιου είδους μηχανήματα σαν το συγκεκριμένο μόνο γέλια προκαλούν σε αυτούς που γνωρίζουν πέντε πράγματα...
Πίστεψέ με αν δούλευαν αυτά τα μηχανήματα θα χαμε λύσει τα προβλήματά μας με το ποσό των 7.000 ευρώ και όχι να έχουμε μία σειρά από διαφορετικές κατηγορίες γεωφυσικών αρκετών χιλιάδων ευρώ ώστε να μπορούμε να παίρνουμε σωστές μετρήσεις και αυτές πάντα υπό προϋποθέσεις... -
Minelab Gpx
@Kostas-13 Μαζί σου. Ρωτώντας πας στην πόλη. Όσο περνάει ο καιρός τόσο κατασταλάζω σε minelab για τις τοπικές μου έρευνες. Όσο για τα γεωφυσικά υπάρχει κι εκεί μεγάλη γκάμα από πανάκριβα μηχανήματα...
-
Minelab Gpx
@VERGA ψάξε κανένα gpx από eBay πάρε και δύο τρία διαφορετικά πηνία για κάθε περίσταση και άσε τα πανάκριβα γεωφυσικά για την ώρα....
Όταν θα αποφασίσεις για γεωφυσικά θα καθίσεις θα μελετήσεις άρθρα από μελέτες που έχουν γίνει από διάφορα πανεπιστήμια ώστε να εμπεδώσει την λειτουργία τους και τότε αν θεωρείς ότι σου είναι χρήσιμα το σκέφτεσαι...
Θα σου πω όμως τόυτο.... Ένα πανάκριβο γεωφυσικό πολλές φορές μπορεί να μην διαβάσει ούτε στο ένα μέτρο,παρόλα αυτά για αυτούς που γνωρίζουν είναι ένα χρήσιμα εργαλεία αρκεί να ξέρουν πότε και που θα τα χρησιμοποιήσουν....
Καλό σου βράδυ φίλε μου και να βάζεις πάντα τη λογική μπροστά πριν σπαταλήσεις τα χρήματα σου και το χρόνο σου😉 -
Minelab Gpx
Αλλά θα σας πω μια εμπειρία. Ο πατέρας μου ξεκίνησε να ασχολείται από μιά πληροφορία και του φόρτωσαν ενα gti 2500 γιατι ήταν άσχετος. (Κακοήθεια του πωλητή (άποψη μου) πολύ δύσχρηστο μηχάνημα για μένα. Το μόνο που βρήκε ήταν 2-3 ενδείξεις με 2 βέργες που η μια απο αυτές ήταν εντοπισμός ενός παλιού νομίσματος που το βρηκε με το 2500 στο τέλος. Πέταξε τα λεφτά του αλλά φταίει και ο πωλητής. Κατέληξα λοιπόν ότι ένας χειριστής βέργας που το έχει είναι πάρα πολύ χρήσιμος και βοηθάει μια έρευνα.
-
Minelab Gpx
@VERGA άντε πάλι......😁
Το Garrett είναι ενα vlf μηχάνημα και μάλιστα είναι μία χαρά μηχάνημα ιδίως για την εποχή του ήταν πολύ μπροστά....
Το θέμα είναι ότι δεν φταίει το μηχάνημα σαν μηχάνημα αλλά ο πατέρας σου που δεν γνώριζε τι κατηγορία μηχάνημα αγόρασε και γιατί προορίζεται αυτή η κατηγορία....
Είναι σαν να παίρνουμε ένα αεροβόλο και να έχουμε απαίτηση να σκοτώσουμε ένα γουρούνι τόσο απλά....
Φίλε μου μακάρι να ήταν εύκολα τα πράγματα και όλοι θα ήταν γνωστές των πραγμάτων, αλλά η αλήθεια είναι ότι για να γίνεις γνώστης και καλός χειριστής πρέπει να υπάρχουν οι εξής προϋποθέσεις...
Πρώτον να έχεις μεγάλη αρρώστια να μάθεις και δεύτερον να έχεις τα σωστά άτομα δίπλα σου ώστε να σε διδάξουν,αλλά δυστυχώς αυτά τα άτομα είναι πολύ ελάχιστα και στο λέω μετά βεβαιότητας.... -
Minelab Gpx
@Kostas-13 Για την εποχή του και όχι για πέρυσι που το το πούλησε επειδή του είχε μείνει στοκ...
Μια ερώτηση αν ξέρει κανείς. Το minelab έρχεται και σε ελληνικό μενου ή έστω οδηγίες χρήσης ελληνικά; -
Minelab Gpx
@VERGA άμα το πάρεις από Ελλάδα σίγουρα θα έχει οδηγίες στα ελληνικά άμα το πάρεις από έξω δεν θα έχει...
Σκέψου καλά πριν χαλάσεις τα λεφτά σου..... Το Gpx θέλει άτομα με μεγάλη εμπειρία ιδίως στα αυτιά....
Αν είσαι από τα άτομα που θα πάρεις ένα μηχάνημα θα τα βρει σκούρα επειδή δεν θα σε βοηθήσει η εμπειρία σου και θα το παρατήσεις μην αλλά στα χρήματά σου... Αν πάλι είσαι άνθρωπος που θα βγαίνεις δύο-τρεις ώρες κάθε μέρα και για αρκετό μεγάλο διάστημα ώστε να εμπεδώσεις της δυνατότητας του τότε το παίρνεις με κλειστά μάτια... -
Minelab Gpx
@Kostas-13 έχω μια ιδιόκτητη έκταση τεράστια να ψάχνω μήνες, θα το μάθω που θα πάει. το θέμα είναι να ανταμειφτούμε κι όλας