Ο/Η @Chris1 είπε στο Περί μηχανημάτων ο λόγος ..:
Οκ, διαβάζουμε άλλη μια version για το αν αξίζει να επενδύσεις σε ακριβά μηχανήματα ή όχι.
Πρώτα απ' όλα το τί μηχανήματα θα προμηθευθείς το καθορίζουν
- Ο στόχος
2.Τα οικονομικά σου
- Ο χρόνος που διαθέτεις
4 Οι εγκαταστάσεις εκμάθυνσης
- Η παρέα
Ποιά σχέση έχω πχ εγώ στις αγορές που θα κάνω, όταν ψάχνω απολύτως συγκεκριμένες δουλειές, στις οποίες προσπαθώ να φτάσω πρώτος, ή σε τούρκικες με στοιχεία από τους απογόνους, με κάποιον Χ, (ακόμη κι μέλος από εδώ μέσα), ο οποίος ψάχνει γιατί κόλλησε το μικρόβιο από συζητήσεις με φίλους, από μιά ταινία ή από κάποιον που του ζήτησε μιά βοήθεια πχ χειμερινής πλοήγησης σε χιονισμένα τοπία την εποχή που δούλευε μόνο ο χάρτης και η πυξίδα -όπως συνέβη σε μένα. Ενας που ψάχνει γιατί κάτι άκουσε, ότι αυτό ήταν λημέρι ανταρτών, κομιτατζήδων, τούρκικο στρατόπεδο, ή γιατί κάποιος στην παρέα, στο καφενείο του είπε ότι έχει μιά καλή πληροφορία η οποία συνήθως περικλείεται μέσα σε 200-300 στρέμματα? Για να μην πούμε για τους καθαρόαιμους νομισματάδες οι οποίοι ενίοτε κάνουν και μιά βόλτα στο βουνό, όπως ο Van.
Ποιά σχέση έχει εκείνος που κινείται μόνος, με εκείνον που διαθέτει μιά καλοκουρδισμένη ομάδα και μοιράζεται έξοδα, σκάψιμο, κούραση, διαδρομές, μηχανήματα, ή αντίστοιχα με εκείνον που έχει παρέες με αλλοπρόσαλλους τύπους, χωρίς αίσθηση της σοβαρότητας και χωρίς ιδιαίτερη διάθεση να μοιραστούν βάρη, αλλά μόνο την προσμονή της επιτυχίας?
Ποια σχέση έχει εκείνος που έχει ανελαστικό ωράριο ,μ ε κάποιον ο οποίος δεν τον πολυνοιάζει αν θα είναι στη θέση του απαρεγκλίτως και ανευ αντιλογίας?
Ποιά σχέση έχει εκείνος που διαθέτει δοκιμαστήριο προσαρμοσμένο στους στόχους που ψάχνει, με έναν που δεν διαθέτει και απλώς διαβάζει το Manual και προσπαθεί να το μάθει στην πράξη ή ακόμη και με κάποιον που έχει ένα δοκιμαστήριο διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακία?
Καμμία. Συνεπώς
Τα παιδιά που καταλήξανε στο συμπέρασμα ότι τους αρκεί ένας εξοπλισμός των 2000+, είναι γιατί έχουν συγκεκριμένα κριτήρια. Δεν έχουν δικούς τους στόχους με στοιχεία ιστορικά, επιβεβαιωμένα, γιατί τόσα τους επιτρέπουν τα οικονομικά και η παρέα που έχουν. Είτε λοιπόν κάνουν το κέφι τους, είτε προσμένουν από το πουθενά μιά ανέλπιστη επιτυχία όπως ένα λαχείο, δεν σημαίνει ότι θα πάνε να αγοράσουν ότι λαχεία έχουν τα προποτζήδικα της πόλης τους, ωστε να πιάσουν με περισσότερες πιθανότητες τον πρώτο λαχνό.. Και για αυτό κάθε εύρημά τους, αποκτά τη δική του αξία
Κάποιοι άλλοι, στους οποίους ανήκω και εγώ, και θα μου επιτρέψετε να πώ πως ακόμη κι από αυτούς, τα νούμερα και ο εξοπλισμός που διαβάζω, έχει ξεπερασθεί από μένα μέσα στον πρώτο χρόνο ενασχόλησής μου, είναι γιατί υπάρχει στόχος, υπάρχει με τον έναν ή άλλο τρόπο η οικονομική δυνατότητα και φυσικά υπάρχει εκείνο το παράθυρο του χρόνου, που είναι αφιερωμένο, σ' αυτό που ψάχνουμε.
Δεν μπορώ πχ να φανταστώ ότι ο Λέων έκανε ένα τέτοιο δοκιμαστήριο (ένα τέτοιας φιλοσοφίας διαθέτω και 'γω) γιατί έκανε την πλάκα του στους φίλους του ή γιατί θα του ήταν πολλά τα 500-1000 ευρώ για να κάνει τεστ σ' έναν Sniferr πρίν το αγοράσει?
Η παραπάνω κατηγοριοποίηση, που αφορά την αγορά μηχανημάτων, φέρνει και την ανάλογη κατηγοριοποίηση στον χειρισμό και την αποτελεσματικότητα.
Αλλοιώς ψάχνει ένα άτομο ή μιά ομάδα που ανήκει στην κατηγορία την πρώτη κι αλλοιώς εκείνη της δεύτερης. Πολλές φορές χρησιμοποιούμε ίδιες λέξεις, αλλά οι προσλαμβάνουσες των δύο κατηγοριών τις δίνουν άλλη ένταση και κάποιες φορές άλλη ερμηνεία . Όταν λέω εγώ βουνό, εννοώ περιοχή στην οποία θα μείνω 4-5 ημερόνυχτα στην ύπαιθρο, με τις ανάλογες προμήθειες, ώστε το μέρος να ψαχτεί εκατοστό εκατοστό και όχι περισσότερα από 10 τμ. Όταν φύγω, ξέρω ότι δεν ήμουν πρώτος. Δεν έχει σχέση με το έδαφος, καθώς αυτό προσαρμόζεται στα μηχανήματα, αλλά με το σκάψιμο, ή τα σκαψίματα. Όταν φύγω, η περιοχή πρέπει να είναι νεκρή από ήχους. Γιατί στη λεπτομέρεια κρίνονται όλα μιάς και μιλάμε για ένα ""νεκρό"" στη συμπεριφορά μέταλλο, το οποίο θέλει μπουνιές και κλωτσιές για να πεί ένα ξεψυχισμένο ""εδώ είμαι μ@λ@κ@.
Μακρυγόρησα και θα πείτε τί κάθεται και μας γράφει τέτοια σεντόνια. Για τον Ανδρέα το κάνω όμως γιατί είναι έτοιμος μετά τη βότκα να περάσει στο ναργιλέ.
Ουσιαστηκα υπάρχουν μόνο ο δύο σοβαρές κατηγορίες ψαχτιριων,(υπάρχουν πάρα πολλές όπως πχ ο αλλος ψάχνει μόνο όταν ξεμείνει από λεφτά και όταν βρει λίγο χρήμα μετά στα @@ και η λίρες και όλα αυτούς όλοι τους ξέρουμε 😁)η πρώτη είναι η απλή με φθηνά μηχανηνατα η οποία το 70% των ψαχτιριων να βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία χωρίς ιστορίες χάρτες και σούπα μου πες απλός σκύβουν το κεφάλι και ψάχνουν επίσης λόγω ότι το βλέπουν ποιο πολύ σαν χαβαλέ,ξεκάθαρα χομπι βρουν δεν βρουν δεν τους νοιάζει,μετά στη δεύτερη κατηγορία ξεκινά λίγο το χάος η εκμετάλλευση το χρήμα και πολλά άλλα που δεν χρειάζεται να τα γράψω...εκεί χωρίζει τον φανατισμό από το χομπιστα άπαξ και το δεις σαν επάγγελμα ΕΧΑΣΕΣ....