@stampa φίλε εμένα ούτε Μίνα εχτές μου στείλατε μήνυμα θα μου έρθει και χαρτί η πρέπει να τα εκτιπωσο
-
Μηχανηματα - βοηθήματα & αξεσουάρ
Ο/Η @ozzy-nik είπε στο Μηχανηματα - βοηθήματα & αξεσουάρ:
@stampa φίλε εμένα ούτε Μίνα εχτές μου στείλατε μήνυμα θα μου έρθει και χαρτί η πρέπει να τα εκτιπωσο
Λογικά σου στείλαν στο email σου και μπορείς να το εκτυπώσης και είσαι οκ
PS
-
@ozzy-nik Αν ο έμπορος σου τα έστειλε ηλεκτρονικά ισως έβαλε email δικό του όποτε μπορεί να σου την εκτύπωση. Εάν τα στείλε με ταχυδρομείο και διεύθυνση δίκη σου θα σου σταλεί φάκελος.
Πάρε τον ένα τηλ και ρώτησε τον να είσαι σιγουροςPS
-
Δηλαδή τώρα ρε παίδες, αυτό που κάνουν άγγλοι, γάλοι, πορτογάλοι είναι χρυσοθηρία? Σας αρέσει?
Εμένα μου φαίνεται σαν να πηγαίνω για ψάρεμα σε μιά μεγάλη πισίνα, με όλες μου τις ανέσεις και με πολύ χαβαλέ. Αλλά όχι για χρυσοθηρία. Σαν να συναντιούνται παιδιά και να τις μετράνε πιός είναι πιό μεγάλος, πιός χοντρός, πιό ψηλός, πιό αδύνατος (για ανιχνευτές μιλάμε όχι για... λούτσους)
Μα εμένα πάνω απ' όλα με εξιτάρει το βουνό, η νύχτα, η ακολουθία σημαδιών, το σκάψιμο, ο καφές σε ένα καφενείο στο πουθενά, ο ύπνος στ' αυτοκίνητο, στο ξενοδοχείο, η ταβέρνα που ακολουθεί, οι ιστορίες με τα αχ-βαχ από τις αποτυχίες, οι συναντήσεις της ελπίδας (πρίν τη μετάβαση) και οι συναντήσεις των κατεβασμένων αυτιών( μετά την επιχείρηση).
Τίποτε δεν εμποδίζει κι εδώ να αναπτυχθούν τέτοιες ομάδες. Όλα είναι εφικτά. Δεν αναπτύσσονται όμως γιατί ΟΛΟΙ εμείς δεν γουστάρουμε αυτό το ψάξιμο που δείχνουν οι ξένοι. Εχουμε δικό μας, το οποίο βασίζεται κυρίως στην πληροφορία. Η πληροφορία είναι ο κινητήριος μοχλός για όλα όσα κάνουμε ή δεν κάνουμε.
Εκανα Αμερική κάποια χρόνια. Να είστε απόλυτα σίγουροι ότι ΚΑΙ εκεί, όπου υπάρχει πληροφορία δεν θα δείτε κανέναν από αυτούς τους τύπους που κάνουν αυτά τα βιντεάκια. Συνυπήρξα επί ενάμιση έτος με μιά τέτοια ομάδα και τα μόνο που μπορώ να πώ σαν συμπέρασμα είναι ότι
Και εκεί όσοι κινούνται με πληροφορίες κάνουν σχεδόν τα ίδια με μάς
Εκεί συνειδητοποίησα το μοτό Χρόνος-Χρήμα-Παρέα-Μηχάνημα. -
@Chris1 εγώ πλέον είμαι φαν της νοοτροπίας των ξένων,γέρασα θέλω χαλαρά πράγματα 😁
-
Ο/Η @Chris1 είπε στο Μηχανηματα - βοηθήματα & αξεσουάρ:
Δηλαδή τώρα ρε παίδες, αυτό που κάνουν άγγλοι, γάλοι, πορτογάλοι είναι χρυσοθηρία? Σας αρέσει?
Εμένα μου φαίνεται σαν να πηγαίνω για ψάρεμα σε μιά μεγάλη πισίνα, με όλες μου τις ανέσεις και με πολύ χαβαλέ. Αλλά όχι για χρυσοθηρία. Σαν να συναντιούνται παιδιά και να τις μετράνε πιός είναι πιό μεγάλος, πιός χοντρός, πιό ψηλός, πιό αδύνατος (για ανιχνευτές μιλάμε όχι για... λούτσους)
Μα εμένα πάνω απ' όλα με εξιτάρει το βουνό, η νύχτα, η ακολουθία σημαδιών, το σκάψιμο, ο καφές σε ένα καφενείο στο πουθενά, ο ύπνος στ' αυτοκίνητο, στο ξενοδοχείο, η ταβέρνα που ακολουθεί, οι ιστορίες με τα αχ-βαχ από τις αποτυχίες, οι συναντήσεις της ελπίδας (πρίν τη μετάβαση) και οι συναντήσεις των κατεβασμένων αυτιών( μετά την επιχείρηση).
Τίποτε δεν εμποδίζει κι εδώ να αναπτυχθούν τέτοιες ομάδες. Όλα είναι εφικτά. Δεν αναπτύσσονται όμως γιατί ΟΛΟΙ εμείς δεν γουστάρουμε αυτό το ψάξιμο που δείχνουν οι ξένοι. Εχουμε δικό μας, το οποίο βασίζεται κυρίως στην πληροφορία. Η πληροφορία είναι ο κινητήριος μοχλός για όλα όσα κάνουμε ή δεν κάνουμε.
Εκανα Αμερική κάποια χρόνια. Να είστε απόλυτα σίγουροι ότι ΚΑΙ εκεί, όπου υπάρχει πληροφορία δεν θα δείτε κανέναν από αυτούς τους τύπους που κάνουν αυτά τα βιντεάκια. Συνυπήρξα επί ενάμιση έτος με μιά τέτοια ομάδα και τα μόνο που μπορώ να πώ σαν συμπέρασμα είναι ότι
Και εκεί όσοι κινούνται με πληροφορίες κάνουν σχεδόν τα ίδια με μάς
Εκεί συνειδητοποίησα το μοτό Χρόνος-Χρήμα-Παρέα-Μηχάνημα.Τα πραγματα ειναι απλα, ειναι διαφορετικες οι αντιλήψεις στο ψαξιμο σε αυτους σε σχεση με μας. Αυτοι ειναι metal detectorists και χαιρονται με το καθε σκουπιδι (οπως εμεις αποκαλουμε) που βγαζουν σε αντιθεση με μας. Για αυτους ειναι ενα χομπυ και τιποτα περισσοτερο και αν σταθουν τυχεροι να βρουν και κατι αξιας,
Προσωπικα σε αυτους μου αρεσει σε ολο αυτο η ανεση και οι αντιμετωπιση που εχουν απ το γενικο συνολο του κοσμου. Αλλοι λαοι αλλη κουλτουρα.Την καλημερα μου σε ολους ...
PS
-
@stampa
Πάνο, δεν είναι τόσο αθώα τα πράγματα και εκεί. Αυτοί που ασχολούνται με πληροφορίες και σχέδια-χάρτες, ούτε απ' έξω περνάνε από τέτοιους συλλόγους.
Και μπορώ να πώ ότι αυτό που βλέπουμε στα βίντεο σαν χαρούμενες συνάξεις, το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και εδώ, αλλά μέχρι τώρα δεν γνώρισα ούτε έναν, ο οποίος να κατέχει εντοπιστη γιατί το χόμπι του είναι να βρίσκει πχ παλιά κουμπιά. Όλοι τον παίρνουν γιατί προσμένουν από αυτόν, το χτύπημα της πόρτας τους από την Θεά Τύχη.
Όταν κάποια στιγμή κουραστεί κάποιος από όλα αυτά που συνοδεύουν την προσπάθειά μας, τότε βλέπει σαν μιά πολύ όμορφη ατμόσφαιρα όλα αυτά που δεν έκανε τόσα χρόνια, αλλά κυνηγούσε ένα όνειρο με μηδαμινές πιθανότητες επιτυχίας. -
@Chris1 Ξερεις ποια είναι η διαφορα του metal detectorist με κάποιον που ψάχνει δουλειές με πληροφορίες κτλ? .. ο πρώτος έχει το μηχάνημα/μηχανήματα του και του αρέσει να δουλεύει τον ανιχνευτή του για ώρες ολόκληρες και να βγάζει ότι του κάνει κλικ.
Ο δεύτερος θα ανοίξει μηχάνημα μόνο όταν προσεγγίσει τον χώρο μηδέν του στόχου/θησαυρού αφου έχει τσεκαριστεί καλά το μέρος ότι είναι το σωστό και πάλι εφόσον κρίνει ότι πρέπει να μπει ανιχνευτής και όχι αλλα εργαλεία σκαψίματος.
Κατά πάσα πιθανοτητα ο δεύτερος δεν κατέχει καλά τον ανιχνευτή του, όχι γιατί δε φτάνει αλλα γιατί δουλεύει με άλλη τακτική.
Με λίγα λόγια ξανα .. έχουν μεγάλη διαφορα στον τρόπο αναζητησης τους.PS
-
Ρε παιδιά όσοι ασχολούμαστε με αυτό το χόμπι δεν σημαίνει ότι είμαστε οικονομικά πάτος και ψάχνουμε να φτιάξουμε τη ζωή μας...
Είναι εθισμός που κολλάς άσχημα, προσωπικά τι ψάχνω στο χωράφι μου με vlf για να περάσει η ώρα τι ψάχνω με τα γεωφυσικά για καταφύγια η αδρεναλίνη το ίδιο μου ανεβαίνει 😁...