Ο/Η @moyia είπε στο Μηχανηματα - βοηθήματα & αξεσουάρ:
Γιατί αυτοί κάνουν χόμπι!
Ετσι ακριβως! .
Μηχανηματα - βοηθήματα & αξεσουάρ
PS
Ο/Η @loukilouk είπε στο Μηχανηματα - βοηθήματα & αξεσουάρ:
Αν δεν υπήρχαν στην Ελλάδα όλα αυτά τα ιστορικά γενότα από τους Τούρκους, τους κομητατζήδες μέχρι και τους αντάρτες, από αυτούς που ψάχνουν σήμερα πιστεύω δεν θα έψαχνε ούτε το 1/5 και ίσως λέω και πολλά... Η πληροφορία σε συνδιασμό με την "ιδέα της επιτυχίας - ανακάλυψης πολύτιμων υλικών αγαθών" είναι αυτό που κινεί τους περισσότερους να ασχοληθούν με το ψάξιμο και όχι τόσο η αγάπη για τους ανιχνευτές μετάλλων.. που βέβαια μετά από αρκετές εμπειρίες θέλωντας και μη έρχεται και αυτό..
Προσωπικά αυτό έκανε εμένα να ασχοληθώ η πληροφορία και όλα αυτά ιστορικά γεγονότα... αλλιώς δεν υπηρχε περίπτωση να σκαιφτόμουν από μόνος ξαφνικά να αγοράσω έναν ανιχνευτή και να βγω έξω και να ψάχνω και να χαίρομαι με οτι άχρηστο βρω..
Σωστα τα λες φιλε .. και οι αλλοι λαοι εχουν την ιστορια τους και σε καποιες χωρες ειναι κατι το νορμαλ, ενα συνηθισμενο χομπυ με λιγα λογια και λογου της ανεσης αλλα και της διαφορετικης αντιληψης γενικα του κοσμου ειναι και πιο διαδεδομενο σε σχεση με μας.
PS
Ο/Η @loukilouk είπε στο Μηχανηματα - βοηθήματα & αξεσουάρ:
Αν δεν υπήρχαν στην Ελλάδα όλα αυτά τα ιστορικά γενότα από τους Τούρκους, τους κομητατζήδες μέχρι και τους αντάρτες, από αυτούς που ψάχνουν σήμερα πιστεύω δεν θα έψαχνε ούτε το 1/5 και ίσως λέω και πολλά... Η πληροφορία σε συνδιασμό με την "ιδέα της επιτυχίας - ανακάλυψης πολύτιμων υλικών αγαθών" είναι αυτό που κινεί τους περισσότερους να ασχοληθούν με το ψάξιμο και όχι τόσο η αγάπη για τους ανιχνευτές μετάλλων.. που βέβαια μετά από αρκετές εμπειρίες θέλωντας και μη έρχεται και αυτό..
Προσωπικά αυτό έκανε εμένα να ασχοληθώ η πληροφορία και όλα αυτά ιστορικά γεγονότα... αλλιώς δεν υπηρχε περίπτωση να σκαιφτόμουν από μόνος ξαφνικά να αγοράσω έναν ανιχνευτή και να βγω έξω και να ψάχνω και να χαίρομαι με οτι άχρηστο βρω..
Προσυπογράφω.
Τους άκουγα στην καντίνα να κουβεντιάζουν και έλεγα τους μαλάκες. Το μεράκι όλο ήταν στο LANCIA BETA COUPE, να αλλάξω καρμπυρατερ, εξάτμιση, λάστιχα, κόντρες στην παραλιακή, συνεργεία για μετατροπές και για γυναίκες .
Μέχρι που κάποια μέρα μου ζήτησαν να τους πάω μέσα στα χιόνια σε κάποιο σημείο, μιας χρειαζόταν ακολουθία χάρτου. Λέω εκδρομή είναι, η δικιά μου είχε εξεταστική, οπότε πάμε.
Στην διαδρομή, εκεί στον παλιό ΔΙΑ (εστιατόριο της ΝΕΟΑΚ μεταξύ Λεπτοκαρυάς-Νέου Αγ, Παντελεήμονα, βγάζουν το παλιό χαρτάκι με ορνιθοσκαλίσματα. Ήταν το κλίκ. Την επόμενη εργάσιμη είχα πάρει τον πρώτο ανιχνευτή από τον Μιττα. Μετά ήρθε η ραβδοσκοπία, μετά η αέναη αναζήτηση ""μηχανήματος, σε όποιο μέρος του κόσμου άκουγα ΄'οτι κάτι υπάρχει. Πάει και το LANCIA, πάνε και τα ξενύχτια στα νυχτομάγαζα. Εγιναν ξενύχτια στο βουνό. Και κάποιες φορές έπιανα τον εαυτό μου να έχει πάθει αυτό που μου εξομολογήθηκε φίλος ότι ακόμη και την ώρα που
...μούσε, σκεφτόταν τις πληροφορίες του και τα μηχανήματα.
@Chris1 Δεν μου αρέσει να το αποκαλώ χόμπυ αυτό που κάνουμε, δεν το βλεπω έτσι, είναι πολλα περισσότερο, είναι πάθος!!! .. ή το αγαπάς με όλο σου το είναι και το κανεις όσο βαστάνε τα πόδια σου ή το παρατάς σχετικά νωρίς με το που άρχισες. Μεσαίες καταστάσεις δεν υπάρχουν.
Ας είμαστε υγειής λοιπόν να αντέχουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και ισως μια μέρα να σταθούμε τυχεροί!
PS
@stampa ετσι ακριβως ειναι! Εχω πιασει το εαυτο μου μετα απο νυχτοβαρδια να μην εχω κλεισει ματι.. Να μου ερθει στο μυαλο μια βολτα στο βουνο να περπαταω εγω και το μηχανακι μου στο χερι, να κουτουλαω απο τη νυστα αλλα να νοιωθω ηθικα υπέροχα... Ειναι παθος.!
Αν και κάποια πράγματα εννοούνται καλό είναι να τα λεμε που και που.
Ξέρω ότι όλοι τα γνωρίζουμε και όλοι ακούμε ανά διαστήματα άτυχα περιστατικά που έχουν χαθεί συνάδελφοι μας, φίλοι ή γνωστοί περνοντας ρίσκο το οποίο τους κόστισε την ίδια τους τη ζωή αλλα και την καταστροφή των οικογενειών τους.
Πέραν ομως αυτών των άτυχων περιστατικών υπάρχουν και οι περιπτώσεις που δεν ακούγονται, περιπτώσεις που κόσμος έχει καταστραφεί οικονομικά λόγου του πάθους του με αυτό που κάνουμε, γι αυτό λοιπόν προσοχή πολύ κυρίως στα νέα παιδιά του χώρου ώστε να μην παρασυρθούν και καταλήξουν σε τέτοιες καταστάσεις.
Να επικρατεί η λογική λοιπόν πάνω απ όλα για να κυλάνε τα πράγματα όπως θα πρεπε ώστε να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε!.
Το πάθος να εστιάζει την αφοσίωση, την όλη μας συγκέντρωση σε αυτό που κάνουμε και όχι να ξεπερνά τη λογική.
PS
@stampa
Δε γίνεται να συνυπάρχει το πάθος με τη λογική, είναι δύο αντίθετες έννοιες...
"It's only the mind which separates reality from truth."
"It's all literally a matter of perspective."
"But there is only one truth that is your truth."
"It's a revised perception that protects you."
@moyia Ναι .. είναι αντίθετες σαν έννοιες αλλα μπορείς σαν άνθρωπος που είσαι να κουμαντάρεις τα συναισθήματα σου
PS
Όταν αγαπάμε κάτι με πάθος αγνοούμε τη λογική (για παράδειγμα μία ερωτική σχέση), το πάθος θολώνει τη κρίση και κατά συνέπεια τη δυνατότητα για λογικά συμπεράσματα.
Μην αφήσετε το πάθος να γίνει πάθημα κάντε το πάθημα των άλλων μάθημα για εσάς.
Μαγκιά σε όποιον έπαθε και έμαθε, μάγκας οποίος έμαθε από τα λάθη των άλλων.
@stampa
Όχι δυστυχώς δε μπορεί κάποιος να κουμαντάρει το Πάθος γιατί τα συναισθήματα που προκαλεί από τις ουσίες που απελευθερωνονται στον εγκέφαλο είναι πιο εθιστικα από τα πιο σκληρά ναρκωτικά.
(δες έρωτα και ερωτική απογοήτευση)
@moyia Ο κάθε χαρακτήρας ανθρώπου είναι διαφορετικός, υπάρχουν δυνατοί και ευαίσθητοι, ευάλωτοι ακόμα και στις πιο ασήμαντες καταστάσεις.
PS
@moyia Όχι δυστυχώς δε μπορεί κάποιος να κουμαντάρει το Πάθος γιατί τα συναισθήματα που προκαλεί από τις ουσίες που απελευθερωνονται στον εγκέφαλο είναι πιο εθιστικα από τα πιο σκληρά ναρκωτικά.
Τώρα καταλαβαίνω γιατί τρεις μέρες έχω ξεσκιστει στο διάβασμα για τα ψήγματα αυτές οι κολο ουσίες φταίνε 🤪
Σύμφωνο παντός σε αυτά που λες, απλά μεγαλώνοντας ωριμάζει το μυαλό θα πρέπει να εξελίσσεσαι σαν άνθρωπος και τα πάθη σου θα πρέπει να μπορείς κατά κάποιο τρόπο να τα ελέγξεις...
@stampa Πέραν ομως αυτών των άτυχων περιστατικών υπάρχουν και οι περιπτώσεις που δεν ακούγονται, περιπτώσεις που κόσμος έχει καταστραφεί οικονομικά λόγου του πάθους του με αυτό που κάνουμε...
Αυτό που λες συμβαίνει και με λυπεί απλά δεν φταίει αυτό που κάνουμε,φταίει ότι αυτοί οι μερίδα άνθρωπον θεωρούσαν ότι αν επενδύσουν πολλά χρήματα σε μηχανήματα θα σαρώσουν όλες της αποκρύψεις της χώρας,ξεχασανε όμως ότι τα λεφτά δεν φέρνει το μεράκι ώστε να μάθεις ένα μηχάνημα,εκεί είναι που λέω συνέχεια ότι μηχανήματα ακριβά και καλά κυκλοφορούνε από χειριστές με αντίληψη υπάρχει έλλειψη...
Ο/Η @Kostas-13 είπε στο Μηχανηματα - βοηθήματα & αξεσουάρ:
Αυτό που λες συμβαίνει και με λυπεί απλά δεν φταίει αυτό που κάνουμε,φταίει ότι αυτοί οι μερίδα άνθρωπον θεωρούσαν ότι αν επενδύσουν πολλά χρήματα σε μηχανήματα θα σαρώσουν όλες της αποκρύψεις της χώρας,ξεχασανε όμως ότι τα λεφτά δεν φέρνει το μεράκι ώστε να μάθεις ένα μηχάνημα,εκεί είναι που λέω συνέχεια ότι μηχανήματα ακριβά και καλά κυκλοφορούνε από χειριστές με αντίληψη υπάρχει έλλειψη...
Έτσι φιλε, σωστά τα λες, δεν αρκεί μόνο το καλό μηχάνημα κάποια πράγματα έρχονται στην πορεία
PS