@stampa
χάλασαν δοκιμαστήριο?
-
Μηχανηματα - βοηθήματα & αξεσουάρ
Την πραγματικότητα την ξέρουμε καλά. Για ένα όνειρο ζούμε. Με το χόμπι ασχολούμαστε γιατί μας αρέσει η περιπέτεια το μυστήριο η ανακάλυψη η αναζήτηση και οτιδήποτε άλλο μας εξιτάρει το μυαλό. Καλη είναι η θεωρία εδώ μέσα αλλά αν είναι σωστή η έρευνα που κάνω το κρινω από τα αποτελέσματα της έρευνας μου στην πράξη και σε πραγματικές συνθήκες και μόνο. Ένα θα πω. Λίγη τύχη χρειάζομαι μόνο. Αν είναι να έρθει κάτι καλό θα έρθει. Αλλά και να μην έρθει ποτέ αυτά που που έχω κερδίσει από την περιπέτεια κάνοντας το χόμπι μου φτάνουν.
Έλα καλημέρα σε όλους.Το κυνήγι του θησαυρού είναι ένα πολύ δύσκολο άθλημα. «Επιζούν» μόνο οι σκληροτράχηλοι και δυνατοί ( ενίοτε και οι πιο πονηροί ).
-
Ο/Η @italos2 είπε στο Μηχανηματα - βοηθήματα & αξεσουάρ:
Την πραγματικότητα την ξέρουμε καλά. Για ένα όνειρο ζούμε. Με το χόμπι ασχολούμαστε γιατί μας αρέσει η περιπέτεια το μυστήριο η ανακάλυψη η αναζήτηση και οτιδήποτε άλλο μας εξιτάρει το μυαλό. Καλη είναι η θεωρία εδώ μέσα αλλά αν είναι σωστή η έρευνα που κάνω το κρινω από τα αποτελέσματα της έρευνας μου στην πράξη και σε πραγματικές συνθήκες και μόνο. Ένα θα πω. Λίγη τύχη χρειάζομαι μόνο. Αν είναι να έρθει κάτι καλό θα έρθει. Αλλά και να μην έρθει ποτέ αυτά που που έχω κερδίσει από την περιπέτεια κάνοντας το χόμπι μου φτάνουν.
Έλα καλημέρα σε όλους.Έτσι ακριβώς,εγώ ένα παλιοσίδερο άμα βρώ στους 60-70 πόντους θά τό δω σαν επιτυχία ενώ ό φίλος μου πού πάμε μαζί για έρευνα θά απογοήτευτει διότι δεν τό βλέπει καθαρά σαν χόμπι...
-
@stampa όπως το είπες,εμείς μόνο θα κοιτάμε...
https://vm.tiktok.com/ZMLF4dYXn/
Η χώρα μας έχει τα περισσότερα μουσεία στο κόσμο, φαντάσου πόσα ακόμα θα μπορούσαν να χτιστούν αν είχαμε την ίδια αντιμετώπιση με άλλες χώρες που έχουν παρόμοια ιστορία με την δική μας.
Θα μπορούσε άνετα σχεδόν κάθε χωριό και ένα μουσείο...Χρυσοθήρας λέγεσαι όταν βρίσκεις χρυσό.
Με παλιοσίδερα λέγεσαι, ρακοσυλλέκτης... -
Ο/Η @Lord είπε στο Μηχανηματα - βοηθήματα & αξεσουάρ:
Η χώρα μας έχει τα περισσότερα μουσεία στο κόσμο, φαντάσου πόσα ακόμα θα μπορούσαν να χτιστούν αν είχαμε την ίδια αντιμετώπιση με άλλες χώρες που έχουν παρόμοια ιστορία με την δική μας.
Θα μπορούσε άνετα σχεδόν κάθε χωριό και ένα μουσείο...Δυστυχώς είναι αυστηροί οι νόμοι εδώ σε εμάς φίλε μου επίσης καί τό χόμπι μας πολύ παρεξηγημένο
-
Θα μπορούσε άνετα σχεδόν κάθε χωριό και ένα μουσείο...@Lord Δυστιχως το θεμα αυτο ειναι μεγαλο και παει πολυ παραπερα απο το προφανες οσον αφορα την ''ελευθερια'' μας σε αυτο που κανουμε και με τις οποιεσδήποτε αλλαγες στον υπαρχον νομο ἠ και τροποποιησεις του που θα μπορουσαν να γινουν προς οφελος μας.
Πρωτα απ ολα θα πρεπει να σταματησει ο ''πνιγμος'' των ευρηματων απο φορεις του ιδιου του κρατους μεταφεροντας τα σε σκοτεινα υπογεια χωρις την παραμικρη ενημερωση αλλα και με ακρα μυστικοτητα της ολης διαδικασίας, οπως θα πρεπει και να μη σταματουν οι εργασιες ανασκαφων με προσχημα το οτι δεν υπαρχουν κονδυλια και να μπαζώνονται οι χωροι εν νυκτι. Ολα αυτα προυποθετουν αλλαγη της ιστοριας ή ενα μεγαλο μερος της το οποιο κανεις δεν ειναι προθυμος να αντιμετωπίσει τις μετεξελιξεις μιας τετοιας αποφασης.PS
-
@stampa έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα,εσύ αναφέρεις για τις ανασκαφές.εγω θα αναφέρω τους τόσους χιλιάδες αρχαιολογικούς χώρους που έχουν παρατημένους σε όλη την επικράτεια.και πολλοί δεν είναι καν προσβάσιμοι.ειναι σαν και αυτούς να τους βάζουν στο " υπόγειο αρχείο"...
Πρόσφατα επισκέφτηκα το Παλαιόκαστρο της Πύλου,ένα υπέροχο μνημείο τόσο για την ιστορία του όλου τόπου,την υπέροχη θέα που προσφέρει και για την υπέροχη παραλία
της βοϊδοκοιλιας που επισκέπτονται χιλιάδες κάθε μέρα το καλοκαίρι και ανεβαίνουν και σε αυτό.το κάστρο ήταν σε άθλια κατάσταση χόρτα,δέντρα,λόγγοι και τοίχοι ήταν ένα,δεν είναι άξιοι να εκμεταλλευτούν και να συντηρήσουν τα έτοιμα,όχι να βγάλουν και άλλα...
Χρυσοθήρας λέγεσαι όταν βρίσκεις χρυσό.
@stampa
η ρηση ""καθε χωριο και ενα μουσειο ""
θυμιζει την αλλη, """ κσθε πολη κι ενα πανεπιστημιο """. Και ειδαμε που οδηγησε αυτο.
Πρεπει ομως να καταλαβουμε καποια απλα πραγματα.
Α. Η ανασκαφη αρχαιοτητων σκοπο εχει κυριως να προσφερει στην ιστορια του Εθνους, να προσφερει τις αναγκαιες αποδειξεις κατα τη συγγραφή της, τη διδαχη της και την τοπποθετηση της χωρας στην παγκοσμια ιστορια και στο παγκοσμιο γιγνεσθαι, στην θεση που της αξιζει .
Β. Το ανοιγμα μουσειων εξυπηρετει τον ανωτερω σκοπο, με το να επιδεικνυει κτερισματα και εργα στον απλο λαο, ελληνικο και ξενο, μεσω της περηφανιας που προκαλει στους ελληνες και τον θαυμασμο στους ξενους -κατα βαση- τουριστες.
Γ. Μεταξυ αυτων των δυο υφισταται μια βασικη διαφορα.
Η μεν πρωτη απευθύνεται σε επιστημονες , οι οποιοι πρεπει να πειστουν χωρις να μπορούν να αμφισβητησουν ντοκουμεντα , η δε δευτερη απευθυνεται σε μη ειδικους, σε ανθρωπους που εχουν αγαπη για τον πολιτισμο και το καλλος της τεχνης.
Ενα αντικειμενο λοιπον που θα βρεθει πρεπει να εχει μια πληρη ταυτοτητα, και κυριως να εξυπηρετει τους σκοπους του Α. Αυτο σημαινει πιθανον χρονια εργασια για ενα απλο κομματι πχ ο δισκος των Κηθυρων, ενα αντικειμενο που ανατρεπει γνωσεις δεκαετιων. Υπαρχουν ομως και περιπτωσεις που καποια δεν πρεπει να βγουν ποτε στο φως, διοτι δινουν σαρκα και οστα σε ξενες επιρροες και επιβουλες πχ, πραγματα φερμενα απο αλλου προ εκατονταετιας, θαμενα για να βρεθουν και να βαλουν νομιμες υποθηκες.
Δεν ειναι τοσο αθωα τα πραγματα, και μην θεωρειται τους παραγοντες τοσο ηλιθιους.
Το δικο μας το χομπι το καταστρεφουν οι αρχαιοκαπηλοι. Ο καθορισμος των αχαιολογικων ζωνων ειναι το πρωτο βημα για την """νομιμοποιηση μας"". -
Ο/Η @stampa είπε στο Μηχανηματα - βοηθήματα & αξεσουάρ:
Θα μπορούσε άνετα σχεδόν κάθε χωριό και ένα μουσείο...@Lord Δυστιχως το θεμα αυτο ειναι μεγαλο και παει πολυ παραπερα απο το προφανες οσον αφορα την ''ελευθερια'' μας σε αυτο που κανουμε και με τις οποιεσδήποτε αλλαγες στον υπαρχον νομο ἠ και τροποποιησεις του που θα μπορουσαν να γινουν προς οφελος μας.
Πρωτα απ ολα θα πρεπει να σταματησει ο ''πνιγμος'' των ευρηματων απο φορεις του ιδιου του κρατους μεταφεροντας τα σε σκοτεινα υπογεια χωρις την παραμικρη ενημερωση αλλα και με ακρα μυστικοτητα της ολης διαδικασίας, οπως θα πρεπει και να μη σταματουν οι εργασιες ανασκαφων με προσχημα το οτι δεν υπαρχουν κονδυλια και να μπαζώνονται οι χωροι εν νυκτι. Ολα αυτα προυποθετουν αλλαγη της ιστοριας ή ενα μεγαλο μερος της το οποιο κανεις δεν ειναι προθυμος να αντιμετωπίσει τις μετεξελιξεις μιας τετοιας αποφασης.👍👍👍👌
-
@stampa καλορίζικο Παναγιώτη και πάντα χρυσό να βρίσκει!!!
Χρυσοθήρας λέγεσαι όταν βρίσκεις χρυσό.
@stampa καλορίζικο Παναγιώτη και πάντα χρυσό να βρίσκει!!!
Να σαι καλά φιλε σε ευχαριστώ, επισης ξανά ξανθιές μπόλικες!
PS
-
@paoktsis Φίλε για αυτό που μου ειπες δυστυχώς δεν υπάρχει πια, ένα κομμάτι που ήταν ακόμη το πήραν λίγες μερες μετά από την ανάρτηση που έκανα στο θέμα ενώ καθόταν πάνω από χρόνο στο κατάστημα.
Τυχαίο? … κάποιος από τα περιξ είναι κρυφός gpxακιας φαίνεται δεν εξηγείται αλλιώςPS
-
@stampa Δεν πειράζει φίλε χαλάλι οποίος το πήρε...Έχει πολλους gpxακιδες κρυφούς που μόνο ακούνε και αγοράζουμε αλλά Μούγκα στην στρούγκα...Την υγεία μας να έχουμε και να δουλεύουμε και να καμαρώνουμε το Νουνού μας...
-
@paoktsis Θα χω το νου μου και εαν δω κατι θα σου πω ... καλημερα
PS
-
Αν και απ τα πιο άκυρα τεστ αυτού του είδους μη δίνεις σημασία καν έστω και στην εικόνα ενός τέτοιου τελάρου κατασκευασμένο εξ ανατολας οπως και των γνωστών εκ Βαλκανίων.
Εάν υπήρχε η δυνατότητα θα κατασκεύαζαν οι γνωστες εταιρίες coiltek, NF που δε βγάζουν ότι να ναι. Η πίτα είναι μεγάλη για να μείνουν έξω απ το ταψί.
Δεν αρκεί μονο η καλή επίδοση σε βαθη αλλα και η καλή, ομαλή λειτουργία ενός πηνίου τόσο σε διαφορα εδάφη οπως και στη δεκτικότητα των emi. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα δλδ οπως έχουμε ξαναπεί κατά καιρούς διότι το μηχανημα είναι κατασκευασμένο να κάνει συγκεκριμένα πράγματα και να λειτουργεί σύμφωνα με αυτό που επιδίωξε ο κατασκευαστής του … και αυτό το κάνει τέλεια!PS
-
Με το πέρασμα των χρόνων και με αρκετά μηχανήματα που πέρασαν απ τα χέρια μου έχω συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει το «ένα», το «μοναδικό», αυτό που θα κανεις τα πάντα μαζί του αλλα το καθένα πλεονεκτεί οπως και υστερεί έναντι κάποιου άλλου στα σημεία και αυτά σε διαφορετικές έρευνες και ζητούμενα μας.
Μάθετε ότι υπάρχει στα χέρια σας και θα αγαπήσετε το καθένα ξεχωριστά γι αυτά που σας προσφέρει σε ανάλογες συνθήκες έρευνας.
Αν και λίγο πολύ τα έχω ξαναπεί, θεωρώ καλό να ακούγονται ξανά που και που και ο καθένας ας αναρωτηθεί για τα θέλω του απ την πλευρά του.PS
-
Ένα που θα πρέπει να τονιστεί ότι θα πρέπει να αποφεύγεται τις πωλήσεις
Έχουν σπαταληθεί πάρα πολλές εργατοώρες για την εκμάθηση
το κόστος είναι πολύ μεγάλο όταν φεύγει από τα χέρια σου ένα μηχάνημα
που το χειρίζεσαι καλά!!!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!!