@moyia Συμφωνούμε απόλυτα. Εχθές ψάχνοντας κοντά σε σπιτι αντάρτη με ιστορία με vlf βρήκα στους 80 πόντους σε ξεροληθια δίπλα σε αλώνι κράνος Άγγλου αξιωματικού σε άριστη κατάσταση.Και για να ξέρουν οι καινούργιοι και οι παλιοί στο χόμπι εχω βρει με vlf και ΣΩΣΤΉ ΕΡΕΥΝΆ παπαδες. Οπότε τα vlf δεν ειναι μόνο για νομίσματα μπορούν να βρουν και μεγαλύτερους στόχους μέχρι καποιο βάθος. Είναι απλά τα πράγματα.
-
Μηχανηματα - βοηθήματα & αξεσουάρ
Το ίδιο ακριβώς παίζει και με το βάθος που μπορούν να εντοπίσουν ένα στόχο... Όλα εξαρτούνται από το σχήμα του στόχου,το μέγεθος,το υλικό, το πώς είναι τοποθετημένο στο έδαφος και το βασικότερο τι αγώγιμο φορτίο φέρνει το έδαφος ώστε να ευκολύνει η δυσκολεύει να διεισδύσει το σήμα...
Γενικότερα όσο αναφορά το διαχωρισμό στο εξωτερικό οι χειριστές που ασχολούνται αποκλειστικά με νομίσματα έχουν καταλήξει ότι τα μπερδεμένα σήματα ακόμα και ορισμένα χαμηλής αγωγιμότητας πρέπει να βγαίνουν οπότε καταλαβαίνετε ότι ο διαχωρισμός σε αυτά τα μηχανάκια δουλεύει υπό συνθήκες.... -
@italos2 Οπότε τα vlf δεν ειναι μόνο για νομίσματα μπορούν να βρουν και μεγαλύτερους στόχους μέχρι καποιο βάθος. Είναι απλά τα πράγματα.
Το να βρουν μεγαλύτερους στόχους σε μεγαλύτερο βάθος είναι κάτι εύκολο το οποίο δεν χρήζει εξειδικευμένες ρυθμίσεις ώστε να αξίζει να τα στάξεις χοντρά..
Τα Vlf παγκοσμίως κατασκευάζονται για νομίσματα όπου και εκεί κρίνονται με βάση τον διαχωρισμό την ταχύτητα την εξισορρόπηση της συχνότητας και τις ίντσες που μπορούν να διεισδύσουν...
Δεν έχω δει ποτέ χειριστές σε ξένες χώρες που ασχολούνται σοβαρά 20 30 40 χρόνια αυτήν την κατηγορία να προσπαθούν να αξιολογήσουν ένα vlf θάβοντας κιβώτια που στο κάτω-κάτω της γραφής δεν μπορείς να αξιολογήσεις παρά μόνο την διείσδυση του σήματος πού όμως αυτό πάντα θα εξαρτάται από την αγωγιμότητα του εδάφους. -
Εχει μεγαλωσει η απαιτηση των ψαχτηριων σε χωρες οι οποιες εχουν και ψηγματα και ο αλλος λεει εκει που ειναι να παρω ενα vlf για να ψαχνω νομισματα στα παρκα κτλ θα ηθελα να ειχε και υψηλες συχνοτητες αν παιζει και καποιο ψηγμα να το παρω κι αυτο. Στις απαιτησεις αυτες λοιπον κληθηκαν να ανταποκριθουν εταιριες οπως η minelab ωστε να τους καλυψουν και ισως στην πορεια αγαπησουν και θελησουν να ασχοληθουν με το prospecting πουλωντας τους αργοτερα ενα επαγγελματικο μηχανημα, το απολυτο εργαλειο του ειδους δλδ.
Στις δικες μας επιδιωξεις λοιπον οι πολυ υψηλες συχνοτητες μην περιμενετε να σας δωσουν μπονους στο τυπο ερευνας σας αντιθετα θα σας κουρασουν σε πολλες περιπτωσεις μπορω να πω.
Ενα καλο vlf της κατηγοριας του λοιπον, σημαινει να χει καλο gb και καλο διαχωρισμο στο μεγιστο βαθος. Σαφως πλεον εχουν πολυ καλυτερες επιδοσεις γενικα σε σχεση με αυτα πριν χρονια ας μην ονομασω μαρκες και μοντελα.
Επι του ερωτηματος τωρα οσον αφορα τονους και προγραμματα, σε καποιον που δεν τον ενδιαφερει η εναλλαγη των τονων αναμεσα σε διαμαγνητικους στοχους και αυτο γιατι δεν θα ψαχνει σε παραλια πχ να δωσει στο αλουμινενιο καπακι αλλο τονο σε σχεση με το νομισμα, θεωρω οτι δεν αποτελει κρητιριο αγορας μιας και ολα αυτα τα χρονια εχω καταλαβει οτι οι περισσοτεροι στοχοι χανονται λογο οθονης στα νουμερα ID, ενω αντιθετα με τον ηχο στην διτονη διακριση δεν προκειτε να χαθει ποτε καλος στοχος. Θα μου πειτε τωρα .. μα θα βγαζω και αυτα που κατι μου λεει απ την αρχη οτι ειναι καπακι, ειναι αχρηστο, κι ομως ειναι η καλυτερη λυση γι αυτον που δε θελει να αφηση τιποτα πισω και πανω σε αυτο ερχομαι σε αυτα που εγραψε ο @Kostas-13 πιο πανω .. διακριση στο μεγιστο βαθος δεν επιτυγχανεται σε ολα τα εδαφη καθως οι παραγοντες ειναι καμποσοι, εξαλλου δε θα παθει κανεις τιποτα εαν ριξει και μια παραπανω φτυαρια.
Οσον αφορα το nox τωρα @moyia Σακη για μενα παρε το 600 με μεγαλο πηνιο, εαν ο τυπος ερευνας σου ηταν διαφορετικος το συζηταγαμε.PS
| last edited by stampa Φήμη: 4497 | Δημοσιεύσεις: 4908 -
Στο χομπυ μας εδω, το 70-80% των συναδελφων αγοραζει vlf εξαιτιας της χαμηλοτερης τιμης, της δυνατοτητας για ικανοποιητικο gb και ερευνα σε βαθη εως ενα μετρο για κιβωτιο. Κανεις τη δουλεια σου οικονομικα με ενα ΄΄πολυμηχανημα ΄΄ με συγκεκριμενο ευρος δυνατοτητων . Για μεγαλυτερα βαθη βαζεις τελαρο.Θα ελεγα επισης οτι τα κριτηρια ενος καλου vlf στο χομπυ μας θα ηταν το καλο gb, η οθονη ενδειξεων, η δυνατοτητα να αποφευγεις ψευδεις στοχους απο υγρασιες πετρωματα και ριζες δεντρων, υπαρξη μεγαλων πηνιων και καλο βαθος. Εμενα μου αρεσει και η δυνατοτητα no motion.Τα τυποποιημενα κριτηρια του εξωτερικου αφορουν νομισματα και παραλιες.
Mark Twain — ‘Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.’
-
@stampa Αν πουλούσα ανιχνευτές μετάλλων πραγματικά άτομα σαν εσένα θα έβαζα να ενημερώνουν τον κόσμο για το προϊόν για τον εξής λόγο....
Λέγοντας αλήθειες μπορείς να επιλύσεις ως κάποιο σημείο τα κατά που πάρχουν σε όλους τους ανιχνευτές,ενώ λέγοντας και τονίζοντας διαρκώς πόσο super duper είναι ο ανιχνευτής δεν προσφέρεις καμία πληροφορία στο αγοραστικό κοινό το οποίο θα πρέπει να σέβεσαι...
Να ξέρεις αγορίνα μου ότι έχεις τον απόλυτο σεβασμό μου 👍 -
@stampa Σε ευχαριστω για τον καλο σου λογο φιλε ...
Την αλήθεια λέω Παναγιώτη.
-
@italos2 αδερφέ πολύ σωστά μιλάς εμένα με φώναξαν γειά μια σωλήνα που έσπασε όταν πήγα με το μηχάνημα να μην πο ποιο το βρήκα και όταν το σκαψανε και το μέτρησαν το βάθος είταν στο μέτρο κάνουν δουλειά τα μικρά εξάλλου λίγες είναι η δουλειές πολύ βαθειές
-
Ο/Η @Kostas-13 είπε στο Μηχανηματα - βοηθήματα & αξεσουάρ:
Πραγματικα ειναι αληθεια το παλικαρι ειναι δασκαλος στα μηχανηματα, αλλα πανω απ'ολα μιλαει παντα αντικειμενικα και οτι λεει παντα ειναι δοκιμασμενα.. Δεν εχω διαβασει ποτε κατι που να ειναι αερολογια απο μερους του.. Χερεσαι πραγματικα να διαβαζεις ποστ του ειναι ενδιαφερον!
-
Ο/Η @Skapanhs είπε στο Μηχανηματα - βοηθήματα & αξεσουάρ:
Πραγματικα ειναι αληθεια το παλικαρι ειναι δασκαλος στα μηχανηματα, αλλα πανω απ'ολα μιλαει παντα αντικειμενικα και οτι λεει παντα ειναι δοκιμασμενα.. Δεν εχω διαβασει ποτε κατι που να ειναι αερολογια απο μερους του.. Χερεσαι πραγματικα να διαβαζεις ποστ του ειναι ενδιαφερον!
Σε ευχαριστώ πολύ φιλε μου .. μια παρέα είμαστε και θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια μεταξύ μας. Δεν θεώρησα ποτέ τον εαυτό μου δάσκαλο, οι εμπειριες μας είναι αυτες που μεσα από πόνο, κόπο και χρήμα μας έμαθαν κάποια παραπάνω πράγματα.
Αυτό που έχει σημασία αλλα και αξία είναι τουλάχιστον να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.PS
-
Ο/Η @stampa είπε στο Μηχανηματα - βοηθήματα & αξεσουάρ:
Εχει μεγαλωσει η απαιτηση των ψαχτηριων σε χωρες οι οποιες εχουν και ψηγματα και ο αλλος λεει εκει που ειναι να παρω ενα vlf για να ψαχνω νομισματα στα παρκα κτλ θα ηθελα να ειχε και υψηλες συχνοτητες αν παιζει και καποιο ψηγμα να το παρω κι αυτο. Στις απαιτησεις αυτες λοιπον κληθηκαν να ανταποκριθουν εταιριες οπως η minelab ωστε να τους καλυψουν και ισως στην πορεια αγαπησουν και θελησουν να ασχοληθουν με το prospecting πουλωντας τους αργοτερα ενα επαγγελματικο μηχανημα, το απολυτο εργαλειο του ειδους δλδ.
Στις δικες μας επιδιωξεις λοιπον οι πολυ υψηλες συχνοτητες μην περιμενετε να σας δωσουν μπονους στο τυπο ερευνας σας αντιθετα θα σας κουρασουν σε πολλες περιπτωσεις μπορω να πω.
Ενα καλο vlf της κατηγοριας του λοιπον, σημαινει να χει καλο gb και καλο διαχωρισμο στο μεγιστο βαθος. Σαφως πλεον εχουν πολυ καλυτερες επιδοσεις γενικα σε σχεση με αυτα πριν χρονια ας μην ονομασω μαρκες και μοντελα.
Επι του ερωτηματος τωρα οσον αφορα τονους και προγραμματα, σε καποιον που δεν τον ενδιαφερει η εναλλαγη των τονων αναμεσα σε διαμαγνητικους στοχους και αυτο γιατι δεν θα ψαχνει σε παραλια πχ να δωσει στο αλουμινενιο καπακι αλλο τονο σε σχεση με το νομισμα, θεωρω οτι δεν αποτελει κρητιριο αγορας μιας και ολα αυτα τα χρονια εχω καταλαβει οτι οι περισσοτεροι στοχοι χανονται λογο οθονης στα νουμερα ID, ενω αντιθετα με τον ηχο στην διτονη διακριση δεν προκειτε να χαθει ποτε καλος στοχος. Θα μου πειτε τωρα .. μα θα βγαζω και αυτα που κατι μου λεει απ την αρχη οτι ειναι καπακι, ειναι αχρηστο, κι ομως ειναι η καλυτερη λυση γι αυτον που δε θελει να αφηση τιποτα πισω και πανω σε αυτο ερχομαι σε αυτα που εγραψε ο @Kostas-13 πιο πανω .. διακριση στο μεγιστο βαθος δεν επιτυγχανεται σε ολα τα εδαφη καθως οι παραγοντες ειναι καμποσοι, εξαλλου δε θα παθει κανεις τιποτα εαν ριξει και μια παραπανω φτυαρια.
Οσον αφορα το nox τωρα @moyia Σακη για μενα παρε το 600 με μεγαλο πηνιο, εαν ο τυπος ερευνας σου ηταν διαφορετικος το συζηταγαμε.
Μπραβο ρε αλανια...stampa,kostas13,τα ειπατε ολα πολυ σωστα και δεν αφησατε τιποτα να πω και εγω...πως φαινεται οι εμπειριες σας σας μηχανηματα και ποσο κοπο και δουλεια εχετε ριξει... -
@paoktsis
είσαι λίγο ψιλοζουλιάρεις (σαν παοκτσής), αλλά ευτυχώς δεν το λές δυνατά. -
υπαρχουν και διαφορετικες οπτικες, και θα στραβωσουν αρκετοι, αλλα ενα απο τα λιγοτερο χρησιμα, ειναι το gpx, και σας εξηγω το γιατι.
ασχολουμαι αποκλειστικα με λιρες και τιποτα αλλο, ουτε παραλιες ουτε τιποτα, μονο αποκρυψεις.
αυτες εμπαιναν σε οτι συσκευασια ειχαν, και οτι μπορουσαν να βρουν. πρακτικα, δεν υπαρχει σχεδον τιποτα χυμα, ολα ειναι μεσα σε κατι, τις περισσοτερες φορες κιβωτιο πυρομαχικων.
επισης, τα βουνα ειναι γεματα σκουπιδια, απο τσοπανους, εργατες γης, και γενικα τον καθε τυχαιο που τα πεταει ολα οπου βρει. δεν υπαρχει μερος καθαρο, χωρις σκουπιδια, πουθενα. οπου και να βαλεις το gpx, βαραει ασταματητα, και βγαζεις απο αλυδιδες, κρικακια, και μπυρες, μεχρι συρματα και σκαγια κυνηγιου, και βολια.
οταν λοιπον ψαχνεις μονο βαθια πραγματα, κιβωτια τις περισσοτερες φορες, το εργαλειο αυτο ειναι σχεδον αχρηστο. 9 στις 10 φορες εχει βγει χρησιμοτερο το vlf, οχι τοσο με την εννοια του διαχωρισμου, αλλα κυριως με την εννοια του βαθους. μετα το ψαξιμο του χωρου με εργαλεια που πιανουν μονο μεγαλα αντικειμενα, μπαινει το vlf και δινει μια ιδεα του στοχου, με τι εχουμε να κανουμε, αποκλειστικα στο συγκεκριμενο σημειο, και ετσι κρινουμε αν εχει ενδιαφερον η οχι.
η μοναδικη χρηση του gpx ειναι σε σημεια αμφιβολιας, κατα ποσο ειναι στοχος κτλ, παλι στο συγκεκριμενο σημειο και πουθενα αλλου, αφου βεβαια καθαριστει απο τα επιφανειακα με το vlf, για αυτο και ειναι εντελως καινουργιο, απιαστο, βγαινει απο το κουτι μια φορα στο τοσο, αγρατζουνιστο.
το vlf. εχει λιωσει στην δουλεια, μικρο σε μεγεθος, χωραει παντου, μονιμα μαζι, κραταει μερες η μπαταρια, μπαινει και στο νερο, του ριχνεις και ενα πεταμα στην στραβη. κατα την αποψη μου ειναι αναγκαιο για πολλους και διαφορους λογους, ασχετα την μαρκα και την τεχνολογια, αρκει καποιος να το χρησιμοποιει για δουλεια που μπορει να ανταπεξελθει, και να μην περιμενει απο αυτο τον ουρανο με τα αστρα. -
@zerdes Μα με το gpx μπορείς να καταλάβεις τα επιφανειακά σκουπίδια από ένα κιβώτιο πυρομαχικών σε βάθος αρκεί βέβαια να το έχεις δουλέψει αρκετά και να μην το βάζεις μία φορά στο τόσο.
-
@zerdes Μα με το gpx μπορείς να καταλάβεις τα επιφανειακά σκουπίδια από ένα κιβώτιο πυρομαχικών σε βάθος
θα μπορουσε καποιος που ειχε ενα και μονο εργαλειο, ναι ισχυει,
αλλα αν γινει στραβη το πετας?? μπορεις να το εχεις συνεχεια μαζι?? ειναι ευκολο στην μεταφορα?? ξερεις ποσες φορες εχουν μπερδευτει στα σκιντα ολα αυτα τα καλωδια?? οταν βρεχει τα παρατας?? οταν γλυστρισεις στις λασπες και πεσει μεσα στην γουρνα, εγκεφαλικο?? θεωρεις οτι μπορεις να δουλευεις πολλες ωρες με τον θορυβο της μυγα στα αυτια?? το οτι θελει κινηση για να εντοπισει κατι, πιστευεις οτι το γουσταρουμε ολοι αυτο?? αν καποιος εχει και αλλα μηχανακια, γιατι να προτιμισει το δυσκολο, και οχι το ευκολο. δεν ειπα οτι δεν δουλευει και οτι δεν ειναι καλο, απλα εχει και αυτο τα θεματα του -
@zerdes Πολύ σωστός!
Mark Twain — ‘Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.’
-
Παίδες ο καθένας κάνει έρευνα με ότι τον βολεύει και μπορεί.
Δεν υπάρχει σωστό η λάθος υπάρχει τι απαιτήσεις έχει ο καθένας από την έρευνα που θέλει να πραγματοποιήσει...
Όλα τα μηχανήματα έχουν τα υπέρ και τα κατά,έτσι λοιπόν βάση τις αντιλήψεις που έχει ο καθένας μας μπορεί να επιλέξει ποιο εργαλείο θα χρησιμοποιήσει... -
@Kostas-13 αδερφέ έχεις απόλυτο δίκιο έχω 5 μιχανηματα και με τα 2 κάνω δουλειά όταν θέλω μικρά παίρνω το μικρό και το άλλο γειά βαθειά τα ξέρω τόσο καλά ξέρω τη βγάζω όταν βαρανε το μέτρο το βαράω γιατί ρε παιδιά ποιο βαθειά δεν έχει