@Ioannis1994
φίλε, απ' ότι φαίνεται με την εξοχή δεν είχες και πολλά παρε-δώσε τα προηγούμενα χρόνια. Με τον καιρό θα μάθεις να ξεχωρίζεις το φτιαχτό από το φυσικό, τους τρόπους να το ελέγχεις αν έχεις αμφιβολίες, τα πετρώματα που ότι και να κάνεις θα σου ξεφτιλίσουν το μηχάνημα αλλά με την εμπειρία σου θα καταλαβαίνεις ότι είναι παιχνίδι της φύσης. Πρόσεχε αυτά που σου επισήμανε ο VAN και ο Stampa, καθώς ασχολούνται ολημερίς και ολονυκτίς με τα VLF.
Η λαχτάρα σου και οι ερωτήσεις σου μου θυμίζουν τον εαυτό μου όταν άρχισα και 'γω τη χρυσοθηρία. Διασκέδασέ το. Και κυρίως σκάψε για να βρείς απαντήσεις.
-
Κουρασανι;
-
Κουρασανι;
@Chris1 με την εξοχή είχα πολλά πάρε δώσε μιας και από χωριό αλλά δεν είχα την τάση τότε να παρατηρώ τις πέτρες και τα βράχια! Η αλήθεια είναι πως αν δεν σκάψεις δεν θα μάθεις και το άγνωστο θα σε τρώει μέχρι να σκάψεις τσάμπα.
Είναι καλός ενθουσιασμός όταν δεν γίνεται πια εμμονή! -
Κουρασανι;
@Ioannis1994
την εμμονή φίλε μου δεν τη γλυτώνεις. Γέλαγα όταν μού΄λεγε φίλος ""ρε, τη γυναίκα μου κουτουπώνω και σκέφτομαι τις περιπτώσεις"". Ε, λίγο πολύ κάπου εκεί είμαστε όλοι μας. ΕΚΕΊ ΘΑ ΈΡΘΕΙς ΚΑΙ ΣΎ. -
Κουρασανι;
@PocoLoco η αλήθεια είναι ότι αυτό το κομμάτι που δείχνεις έσπαγε πιο εύκολα από το υπόλοιπο πέτρωμα. Άλλη σύσταση εντελώς. Θα δοκιμάσω να το βγάλω
-
Κουρασανι;
το discrimination κοβη οτηδηποτε δεν εινε εβγενεσ, αν το σκεβοσ που βαλανε για δοχιο δεν εινε εβγενεσ θα το κοψη κ δε θα το χτυπαη.
θα χρηαστησ οποσδιποτε χιμικα για να βγαλησ το κουρασανι γιατη θα σου φιγη η πλατη απο το γκασμα κ θα σε παρουν χαμπαρη απο τη φασαρια. παρε ενα ψεκαστιρα για χιμικα και τεντοσε το στο ιδροχλορικο οξι ΠΑΝΤΑ με μασκα/γαντια/προσοχη κ μιαλο στο κεφαλι!
οχι ομοσ το απλο ακοαφορτε του μπανιου αλλα ηψηλησ σηγκεντροσησ απο μαγαζη που πουλαη χιμικα και εινε 60-70% σηγκεντροση. τετοιο βαζουν μαζι με νιτρικο οξι και φτηαχνουν το aqua regia που λιονη το χρυσο κ το κανη ιγρο. αν σε ροτιση για τη χρηση το θεσ πεσ του οτι λιονησ πλακετεσ για το χρισο κ το θεσ για aqua regia. αν βαλησ aqua regia αντι για σκετο ιδροχλορικο οξι θα του τινακσει τα μπουρηα αλλα βγαζη ΠΟΛΥ επικινδηνουσ ατμουσ που μπορουν να σε σκοτοσουν επι τοπου αν δε φορασ μασκα! επησησ να ξερησ ποσ αφτα τα οξεα κοστιζουν κ θα χρειαστησ 5-6 λιτρα σηγουρα. -
Κουρασανι;
@PocoLoco εριξα κοινό aquaforte 6% μπάνιου και μαύρισε όλη η πέτρα. Δεν έλιωσε αλλά μαύρισε. Κατάλαβα τι λες για τα οξέα, θειικό οξυ θα ήταν καλύτερο
-
Κουρασανι;
Ο/Η @PocoLoco είπε στο Κουρασανι;:
το discrimination κοβη οτηδηποτε δεν εινε εβγενεσ, αν το σκεβοσ που βαλανε για δοχιο δεν εινε εβγενεσ θα το κοψη κ δε θα το χτυπαη.
Σε ελαχιστη ρυθμιση κοβει μικρα σιδηρουχα οχι πολυ μεγαλυτερα, οσο ανεβαινεις κοβεις και μη σιδηρουχα κτλ οπως γνωριζεις φανταζομαι.
Το συγκεντρωμενο μεταλλευμα κοβεται μονο με με ελαχιστο discrimination εφοσον εχει γινει καλο gb.Την καλημερα μου σε ολους
PS
-
Κουρασανι;
@PocoLoco άφρισε πολύ και μετά μαύρισε. Το διπλανό κομμάτι από αυτό που μου είπες μαύρισε αλλά θα ρίξω και σε αυτό που μου έστειλες
-
Κουρασανι;
@ΑΝΔΡΕΑΣ εσύ μην δίνεις σημασία σε ότι γράφω. Συνέχισε την πορεία σου όπως ξέρεις. Απλά τα πράγματα
-
Κουρασανι;
Ο/Η @VAN είπε στο Κουρασανι;:
@ΑΝΔΡΕΑΣ εσύ μην δίνεις σημασία σε ότι γράφω. Συνέχισε την πορεία σου όπως ξέρεις. Απλά τα πράγματα
Δάσκαλε άσχετος δεν είσαι αλλά θεωρείς όλα τα τερέν παραλία εκεί είναι τ λάθος σου γνώμη πάντα έτσι..Φίλε όλους τους διαβάζω έχω πείρα πλέον να κρατήσω τ σωστά κ να αφήσω να περάσουν αυτά που δε μου στέκονται σωστά
-
Κουρασανι;
@PocoLoco
αμα του δείχνεις αυτό για κουρασάνι, υποθέτω βασίμως ότι δεν έχεις δεί ποτέ στη ζωή σου. -
Κουρασανι;
Ξέρεις τι σημαίνει παραλία για τον δάσκαλο??? Να ξυπνά στις τρεις με τέσσερεις το καλοκαίρι για να είναι στην ώρα του. Να σκάβει τουλάχιστον εκατόν πενήντα τρύπες την ημέρα στο λιοπυρι. Τον χειμώνα με κρύα και βροχές για να μην πω με παγωνιά και να είναι στην κατάλληλη εποχή μετά και ώρα. Μία ώρα αν ξεφύγει ο δάσκαλος χάθηκε ολόκληρη εβδομάδα. Πάω και στο βουνό και πληρώνω τις ανοησίες ή την ανεπάρκεια των άλλων. Αυτήν είναι η παραλία για τον δάσκαλο. Κουστούμι στα μέτρα που χρειάζεται για την μέγιστη απόδοση. Ενώ το βουνό παίρνουμε ένα τοπικό και βουρ χωρίς να ξέρουμε ούτε τις μπαταρίες να αλλάζουμε. Έχει γεμίσει ο τόπος λάθη. Ανέβασε θέμα ο άνθρωπος και αυτός από την παραλία του είπε το τι έπαιζε. Να τα γράφεις και αυτά.
-
Κουρασανι;
Ο/Η @VAN είπε στο Κουρασανι;:
Ξέρεις τι σημαίνει παραλία για τον δάσκαλο??? Να ξυπνά στις τρεις με τέσσερεις το καλοκαίρι για να είναι στην ώρα του. Να σκάβει τουλάχιστον εκατόν πενήντα τρύπες την ημέρα στο λιοπυρι. Τον χειμώνα με κρύα και βροχές για να μην πω με παγωνιά και να είναι στην κατάλληλη εποχή μετά και ώρα. Μία ώρα αν ξεφύγει ο δάσκαλος χάθηκε ολόκληρη εβδομάδα. Πάω και στο βουνό και πληρώνω τις ανοησίες ή την ανεπάρκεια των άλλων. Αυτήν είναι η παραλία για τον δάσκαλο. Κουστούμι στα μέτρα που χρειάζεται για την μέγιστη απόδοση. Ενώ το βουνό παίρνουμε ένα τοπικό και βουρ χωρίς να ξέρουμε ούτε τις μπαταρίες να αλλάζουμε. Έχει γεμίσει ο τόπος λάθη. Ανέβασε θέμα ο άνθρωπος και αυτός από την παραλία του είπε το τι έπαιζε. Να τα γράφεις και αυτά.
Όλα τ γράφω τ ξερς κ τ καλά κ τ λιγότερο καλά ..Να τ γραφς κ συ όμως τ ξερς που εχς λαθος
-
Κουρασανι;
@Ioannis1994
όχι φίλε, δεν είναι. Το κουρασάνι δεν θα το καταλάβεις έτσι εύκολα, γιατί είναι σχεδόν ίδιο με τον περιβάλλοντα χώρο. Θέλει εμπειρία και φυσικά όταν έχεις κάποια δουλειά οριοθετημένη, κι όχι έτσι στο βρόντο. Αν έχεις τούρκικη δουλειά για την οποία κατέχεις στοιχεία σοβαρά, τότε θα ψάξεις για αυτό. και με πολύ κόπο θα το δείς.