Ο/Η @MariosRen είπε στο δυσκολο το σκαψιμο!!!:
@omerta13_12 Ετσι ειναι φιλε μου... Δυστυχως.... Εχω πολυ πικρη εμπειρια απο δαυτους.... Δεν θα ξεχασω ενα βραδυ, καλοκαιρι του 06, που ειχα παει σε μια δουλεια με εναν τυπο τελειως σαλταρισμενο και λαλημενο (αυτο αργησα να το παρω χαμπαρι, δυστυχως)..... Παλευε με κατι παλιοβεργες να βρει ολους τους θησαυρους που ειχαν απομεινει..... Αφου, λοιπον, ξεκωλιαστηκα στο σκαψιμο και ειχα φτασει στο εναμιση μετρο περιπου ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ, γιατι αυτος δεν ακουμπαγε κασμαδες και φτυαρια, πεταγεται πανω ξαφνικα και μου λεει τρομαγμενος: "Παμε να φυγουμε τωρα... Θα μας βρει μεγαλο κακο...!!!" Πριν προλαβω να τον ρωτησω τι εγινε και μεχρι να μαζεψω τα σκαπανικα, ειχε εξαφανιστει.... Ξεκιναω κι εγω να παω στο αμαξι και τον βρισκω εκει να καθεται...."Τι εγινε ρε Παναγιωτη...;;;" του λεω.... Μου λεει: "Δεν πηρες χαμπαρι τιποτα....;;;" "Τι να παρω χαμπαρι...;;;;" του λεω.... Μου λεει: "Δεν ειδες εναν τυπο με στρατιωτικα ρουχα και με γενειαδα που ειχε ερθει απεναντι και μας κοιτουσε αγριεμενος....;;;; Αυτος μας πηρε τα λεφτα και τους αλλαξε θεση.... Ειναι κακο πνευμα και ειναι φυλακας του θησαυρου..... Αμα συνεχιζαμε να σκαβουμε θα μας εκανε μεγαλο κακο...." Εχω μεινει μαλακας και δεν πιστευω στα αυτια μου και σε αυτα που ακουω.... Τελος παντων, δεν εδωσα συνεχεια και ουτε ξαναπηγα πουθενα μαζι του..... Μετα απο κανεναν μηνα πηγα στο σημειο ετσι απο περιεργεια να δω τι ειχε γινει..... Και τελικα ειδα το κλασικο και αναποφευκτο σε τετοιες περιπτωσεις..... Αλλες 2 τρυπες κοντα στο δικο μου σκαψιμο στο εναμιση μετρο κι αυτες.... Αυτα τα ωραια......
Μην λες ονόματα βεργαδων που βλέπουν φαντάσματα. Στην Μακεδονία τους έχουμε καταγράψει όλους. Τώρα ξέρουν ότι άμα έρθουν μαζί μας και πουν ότι είδαν Αράπη ή Δαιμόνιο ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο,κανουν πεζοπορία μέχρι το σπίτι τους!!! Έτσι καταλαβαίνουν ότι ο στόχος δεν μετακίνητε, αλλά και να μετακινηθεί κάποιος θα κατέβει βουνό με πόδια. Το καλό;;; Ο ένας έχει την δουλειά, ο άλλος χάρτη, ο άλλος τοπικός και ο άλλος δεν σκάβει λέει γιατί πονάει η μέση του. Κάτσε σπίτι σου ρε φίλε. Πας σε σοβαρή δουλειά και σου σκάει ο άλλος ότι τα έπιασε με δορυφόρο ή με βέργα από τα 5 χιλιόμετρα. Εντάξει,εκείνη την ώρα σκέφτομαι....... τζάμπα βενζίνες, τζάμπα φαγητό, τζάμπα μακακα ήρθες εδώ και κουβαλήσες μηχανήματα που εάν σε πιάσουν με τόσα, ούτε άδεια σε γλιτώνει πάρα μόνο δελτίο αποστολής προς τα βουνά και τρελόχαρτο στην τσέπη. Φεύγεις για να μην κάνεις έγκλημα..... και λέει στον φίλο σου, συνεργάτη. Τι μου τον έφερες αυτόν;;;; Ο αντάρτης έχει βάλει 20 κιβώτια..... στα 1700 μέτρα!!! Εντάξει, πεζοπορος είμαι, ορειβάτης είμαι, μαλακας προσπαθώ να μην είμαι.... Βγήκαν τα κιβώτια μετά από μια βδομάδα σου λέει!!! Πας εκεί και βλέπεις όλη την ομάδα φουλ στο χρήμα. Με ένα 10 ευρώ στην τσέπη γιατί δεν τους δίνει παραπάνω η κυρά να βγουν από το σπίτι. Και μετά από 1000 ευκαιριες που δίνεις, φτάνεις στο σημείο και λες.... Που πας ρε καραμητρο;;; Αυτοί όλοι πάθουν ιστορίες που δεν υπάρχουν για να βγούνε από το σπίτι. Και επιτέλους βρίσκεις την λύση!!!!!!!! Πας στο καφενείο που σε καλούν, ακούς, δεν προσβάλλεις, άσχετα που προσβάλλουν την νοημοσύνη σου, πληρώνεις, κερνάς κιόλας γιατί έτσι έμαθες (κακώς ) και τους λες θα έρθω όταν έχω χρόνο. Όπως τα ΘΑ του Παπανδρέου. Και όλοι ικανοποιημενοι. Πας μόνος σου, με την ευλογία του Θεού και των φίλων σου και η δουλειά γίνεται. Σίδερο, σκουριά, παλιά, καινούργια, όπλα, ότι βρεις ξέρεις ότι δεν θα σου βγει από την μύτη!!!! Με ένα, 2,3,4 καφέδες που κερνάς γλυτώνεις το 100αρικο στα έξοδα σου για άσκοπες βενζίνες. Τα είπα και ξεθυμανα λίγο.