ένας φίλος που στήνει ένα εργαστήριο με αντικείμενο την κατασκευή μηχανημάτων θέλει να πάρει έναν παλμογράφο, για ομολογάτε παίζει κανένα μεταχειρισμένο της προκοπής, γιατί για καινούργιο δεν παίζει να αγοράσει λόγο κρίσης…
-
Παλμογράφος
εχει κατι πολυ μικρα..παλαμης, με λιγοτερο απο 100 ευρω.
-
Παλμογράφος
μαστόρια βρηκα στο εβαυ αυτά :
http://viewitem.eim.ebay.gr/oscilloscope__METRIX__OX734_____2_voies__50MHZ/400178880738/itemhttp://viewitem.eim.ebay.gr/Philips_PM_3215_ZweikanalOscilloscope_Oszilloskop_497/180546585202/item
ποιο από αυτά λέτε?
Ένα βράδυ σκοτεινό
τις μπουκάλες μου φορώ
και πηδάω στο νερό
στην Τουρκία για να μπω
Τούρκους εκατό να σφάξω
και άλλους τόσους να ρημάξω
TNT και τρινιτρόλη
θα τους πάρουμε την Πόλη. -
Παλμογράφος
εχει κατι πολυ μικρα..παλαμης, με λιγοτερο απο 100 ευρω.
σκεφτόμαστε κανένα πάγκου είναι πιστεύω καλύτερα από τα φορητά!!!
Ένα βράδυ σκοτεινό
τις μπουκάλες μου φορώ
και πηδάω στο νερό
στην Τουρκία για να μπω
Τούρκους εκατό να σφάξω
TNT και τρινιτρόλη
θα τους πάρουμε την Πόλη. -
Παλμογράφος
Υπάρχουν δεδομένα που τελικά θα σας κάνουν να αποφασίσετε τι παλμογράφο πρέπει να πάρετε!
Αν θέλετε ανάλυση (με αποθήκευση) ψηφιακών σημάτων η όχι
Αν θέλετε μεγάλη συχνότητα λειτουργείας
Αν μιλάμε για ψηφιακά σε τι δειγματοληψία απαιτείται να πάτε
Αν είναι για σχεδιασμό κυκλωμάτων η επισκευή μόνο
Αν το διαθέσιμο ποσό είναι πάνω η κάτω από 500 ΕυρώΠάντως όπως και να το θέσετε προσπαθήστε να αγοράσετε κάτι σε Tektronix έστω & μεταχειρισμένο! Για αναλογικό προτείνω σειρά 24χχ (2445A, 2465A/B) που πάνε από 150MHz μέχρι & 450MHz!
Σε ψηφιακούς χαμηλής συχνότητας υπάρχουν κάτι κινέζικοι (Rigol, κλπ) που αν και φθηνοί λένε ότι είναι αρκετά καλοί…
Πάντως εγώ σε μιά σύγκριση ενός τέτοιου με τον δικό μου τον Tektronix TDS301X αλλά & το παλαιότερο TDS210 κατάλαβα ότι άλλο απλά ένας 300-400 Κινέζικος & σαφέστατα άλλο & ο πιό φθηνός έστω της Tek!
Σε αναλογικό δεν το συζητάω ότι ένας 2445Α η 2465Β απλά ΔΕΝ παίζονται!
Πρότασή μου? Πάς σε Ebay, βρίσκεις έναν καλό μεταχειρισμένο Tek, και τον αγοράζεις έστω & λίγο πιό ακριβά από τον κινέζο...
Αν βέβαια σε ενδιαφέρουν αυτά που φτιάχνεις να έχουν μετρηθεί απόλυτα!ΥΓ Πάντως τον TDS210 με 650 Ευρώ τον δίνω!
-
Παλμογράφος
θα δουμε φουντουκοβεργα με παλμογραφο κουμπομενο πανω της? :36_2_32:
τον θέλει για να συντονήσει το πηνίο νερού πάνω στην φουτουκόβεργα!!!:36_1_60:
Ένα βράδυ σκοτεινό
τις μπουκάλες μου φορώ
και πηδάω στο νερό
στην Τουρκία για να μπω
Τούρκους εκατό να σφάξω
TNT και τρινιτρόλη
θα τους πάρουμε την Πόλη.