Ο/Η @argiris είπε στο τι γινεται θα μας παρουν το ψωμι.....:
εγω ψαχνω μονο χαρτες τρια λεπτα ερευνα και φτανει φοβαμαι πολυ της
ακτινοβολιες των μηχανηματων
Αμ απο καλό ακομα ψάχνεις ΤΟ μηχανημα ..
τι γινεται θα μας παρουν το ψωμι.....
Αμ απο καλό ακομα ψάχνεις ΤΟ μηχανημα ..
PS
@stampa για να μαθης πρεπει να παθης -η ιστορια μου απο το καλοκαιρι μεχρι τωρα
1]αγοραζω το ο.κ.μ τρελαθηκα να γραφω δικογραφιες.εδω δεν ακουσα τα παιδια μου ειπαν να μην το αγορασω
2]gpx 5000 φιλε να μην το αγορασεις παει κανα μετρο την παταω το gpx 5000 ειναι το σωστο μηχανημα
3]ρωταω για το racer 2 φιλε ειναι για πεταμα το αγοραζω απο αντιδραση με το μικρο δισκακι του παει 90εκ. για το κεφαλι μιας τσαπας σκαψιματος
4] ειναι η γαλλικη κοκονα δεν μπορω να παρω πισω ουτε 500ευρο
5]ctx3030 απο φιλο που το ειχε αγορασετο παει 1.80 ανοιγω ενα θεμα και την γλιτωνω...E-trac...k.t.l
1]αγοραζω το ο.κ.μ τρελαθηκα να γραφω δικογραφιες.εδω δεν ακουσα τα παιδια μου ειπαν να μην το αγορασω
2]gpx 5000 φιλε να μην το αγορασεις παει κανα μετρο την παταω το gpx 5000 ειναι το σωστο μηχανημα
3]ρωταω για το racer 2 φιλε ειναι για πεταμα το αγοραζω απο αντιδραση με το μικρο δισκακι του παει 90εκ. για το κεφαλι μιας τσαπας σκαψιματος
5]ctx3030 απο φιλο που το ειχε αγορασετο παει 1.80 ανοιγω ενα θεμα και την γλιτωνω...E-trac...k.t.l
Μη συγκρίνεις το gpx με τα αλλα τα δισκακια, ειναι ιεροσυλία. Αν και κανονικα θα πρεπε να το γνωριζεις εφοσον εχεις στα χερια σου προκατοχο του και ενα καλό πηνιο επισης.
Ας όψεται ομως εκεινες οι ακτινοβολιες που σου δημιουργουν μια χαοτικη, φανταστικη εικόνα η οποια δε σου δίνει περιθωρια να γνωριζεις τι εχεις στα χερια σου και αν δεν αναθεωρήσεις σκεπτικό σε βλεπω να γινεις ο κλαουδατος των ανιχνευτων
PS
@argiris Κρατα το minelab sd που εχεις με τον 22 τον mono coiltec και εισαι μια χαρα..
Τζαμπα και βερεσαι λεφτα πετουσες σε αλλα μηχανηματα...
Εαν θελεις να παρεις αλλο μηχανημα παρε μονο το gpx 5000 και μην πετας αλλο χρηματα...
Ρωτα φιλε γιατι σε βλεπω θα φας το κοντρα ξυρισμα για τα καλα...
@μερακλης και με τι θα πας στο βουνο
πες οτι εντοπιζεις κατι με το mfd signum δεν πρεπει να το διασταυρωσεις
οταν ειναι βαθια χρειαζεσαι και τελαρο και gpx 5000
Δεν πάω στο βουνό.... έρχεται αυτό σε εμένα. Δεν ψάχνω στο βουνό πριν ψάξω σπίτι....δεν κάνω άσκοπες έρευνες. Παίρνω αρκετά μηχανήματα για αυτά που ψάχνω και πολλές φορές πρέπει να ξαναπάω διότι δεν έχω πάρει τα κατάλληλα εργαλεία ή δεν κάνουν αυτά που έχω ή πρέπει να τα κατασκευάσω άλλα για να γίνει σωστά η έρευνα.
Άσε είμαι περίπτωση. Μαζί μου 2 πράγματα θα γίνουν εάν πας στο βουνό ....η θα βρεις αυτό που ψάχνεις ή θα βρεις κάτι το οποίο δεν ψάχνεις. Χωρίς να βρεις δεν φεύγεις.... χιχιχι . Μην ακούς βλακείες....δεν κάνουν τα μηχανήματα πάντα την δουλειά που πρέπει...παίζουν πολλά ρόλο
Όλα είναι θέμα αντίληψης!!!!!!
Στείλε μου την γαλλική κοκόνα να σου στείλω γερμανικό μπουλντόγκ. Εννοώ κατασκευή παλμικού ψηφιακού.... από Γερμανία ,απλό με αρκετό βάθος. Πήρες οκμ; Γιατί;;; Για τα εφέ;;;
@argiris επίσης ποιος χρησιμοποιεί υλικά με επικινδυνότητα;;;; Χιχιχι δεν υπάρχουν!
Καλό βράδυ
@μερακλης εαν θελεις πες ενα καλο αποστατικο [υπαρχει φτηνο και καλο;;;]
@μερακλης εαν θελεις πες ενα καλο αποστατικο [υπαρχει φτηνο και καλο;;;]
Τα καλά δεν είναι ακριβά, δυσεύρετα είναι. Δεν θα μπορέσω να πω και θα με συνχωρεσεις. Ουτε σε π.μ
Καλημέρα από Θεσσαλονίκη
@μερακλης τι παει να πει δυσευρετα εξαντληθηκαν τ'αγορασαν ολα οι κλευτες
γιναμε ρεζιλι φιλε οι κλευτες εχουν καλυτερα μηχανηματα απο εμας σε λιγο θα πηγαινουμε κορυδαλλο[φυλακες] για να αγορασουμε
καλο μηχανημα
@μερακλης τι παει να πει δυσευρετα εξαντληθηκαν τ'αγορασαν ολα οι κλευτες
γιναμε ρεζιλι φιλε οι κλευτες εχουν καλυτερα μηχανηματα απο εμας σε λιγο θα πηγαινουμε κορυδαλλο[φυλακες] για να αγορασουμε
καλο μηχανημα
Δεν εννοώ αυτό. Ένας που έχει καλό μηχάνημα δεν το πουλάει.
Φιλε Μερακλη εαν θελεις απαντας.....Τι ακριβως φτιαχνεις και τι πειραματα κανεις με τους ανιχνευτες καπνου ιονισμου που ανεβασες παραπανω και τι ακριβως σχεση εχουν με το χομπι μας....;;;;
Παντως εαν θελεις την συμβουλη μου, μην μπλεκεσαι και πολυ με ραδιενεργα υλικα γιατι δεν εχουν καλα αποτελεσματα.....Και ειδικα χωρις τις απαραιτητες προφυλαξεις.....
Στο λεω αυτο με ολο το θαρρος γιατι στην τωρινη μου δουλεια χρησιμοποιω η μαλλον χρησιμοποιουσα Σεληνιο και Ιριδιο εδω και 3 μηνες (ραδιογραφιες σε συγκολλησεις για τυχον υπαρξη cracks). Παρ' ολα τα μετρα ασφαλειας (ειδικο στυλοδοσιμετρο απο τον Δημοκριτο, ειδικο blleper για μετρηση στιγμιαιας εκθεσης στην ακτινοβολια και shooting απο αρκετα μετρα μακρια) οταν πηγε στον Δημοκριτο το ειδικο στυλοδοσιμετρο που ειμαστε υποχρεωμενοι ολοι οι ραδιογραφοι να εχουμε επανω μας καθ' ολη την διαρκεια της εργασιας μας, για τον τυπικο και υποχρεωτικο μηνιαιο ελεγχο, με βρηκε με αρκετα rem παραπανω απο το κανονικο και μου εχει απαγορευσει να shootαρω ραδιογραφιες για τουλαχιστον εναν μηνα. Και μην νομιζεις οτι τα συμπτωματα ειναι αμελητεα. Και δεν μιλαω για τα αποτελεσματα στον οργανισμο σε μακροχρονια εκθεση. Εδω για λιγο καιρο εκτεθηκα λιγο παραπανω και ειχα λιωσει τον τελευταιο καιρο στην διαρροια και στις ζαλαδες. Ασε που ειχα χασει την αισθηση της γευσης γιατι ειχα ολη μερα αυτη την γευση του πικραμυγδαλου στο στομα μου , χαρακτηριστικο στην παραπανισια εκθεση σε ακτινοβολια.....Αυτα στα λεω εντελως φιλικα και με ολο το θαρρος...Καλο το χομπι μας αλλα δεν χρειαζεται να κινδυνευσουμε κιολας η να χαλασουμε την υγεια μας....
Ο/Η @MariosRen είπε στο τι γινεται θα μας παρουν το ψωμι.....:
Φιλε Μερακλη εαν θελεις απαντας.....Τι ακριβως φτιαχνεις και τι πειραματα κανεις με τους ανιχνευτες καπνου ιονισμου που ανεβασες παραπανω και τι ακριβως σχεση εχουν με το χομπι μας....;;;;
Παντως εαν θελεις την συμβουλη μου, μην μπλεκεσαι και πολυ με ραδιενεργα υλικα γιατι δεν εχουν καλα αποτελεσματα.....Και ειδικα χωρις τις απαραιτητες προφυλαξεις.....
Στο λεω αυτο με ολο το θαρρος γιατι στην τωρινη μου δουλεια χρησιμοποιω η μαλλον χρησιμοποιουσα Σεληνιο και Ιριδιο εδω και 3 μηνες (ραδιογραφιες σε συγκολλησεις για τυχον υπαρξη cracks). Παρ' ολα τα μετρα ασφαλειας (ειδικο στυλοδοσιμετρο απο τον Δημοκριτο, ειδικο blleper για μετρηση στιγμιαιας εκθεσης στην ακτινοβολια και shooting απο αρκετα μετρα μακρια) οταν πηγε στον Δημοκριτο το ειδικο στυλοδοσιμετρο που ειμαστε υποχρεωμενοι ολοι οι ραδιογραφοι να εχουμε επανω μας καθ' ολη την διαρκεια της εργασιας μας, για τον τυπικο και υποχρεωτικο μηνιαιο ελεγχο, με βρηκε με αρκετα rem παραπανω απο το κανονικο και μου εχει απαγορευσει να shootαρω ραδιογραφιες για τουλαχιστον εναν μηνα. Και μην νομιζεις οτι τα συμπτωματα ειναι αμελητεα. Και δεν μιλαω για τα αποτελεσματα στον οργανισμο σε μακροχρονια εκθεση. Εδω για λιγο καιρο εκτεθηκα λιγο παραπανω και ειχα λιωσει τον τελευταιο καιρο στην διαρροια και στις ζαλαδες. Ασε που ειχα χασει την αισθηση της γευσης γιατι ειχα ολη μερα αυτη την γευση του πικραμυγδαλου στο στομα μου , χαρακτηριστικο στην παραπανισια εκθεση σε ακτινοβολια.....Αυτα στα λεω εντελως φιλικα και με ολο το θαρρος...Καλο το χομπι μας αλλα δεν χρειαζεται να κινδυνευσουμε κιολας η να χαλασουμε την υγεια μας....
Συγκριτη ιονίζουσας ακτινοβολίας. Χρησιμοποιώ αμερικιο 241 για συγκεκριμένους λόγους σύγκρισης και ιονισμού. Δυσεύρετα αλλά όχι παράνομα υλικά και όχι μόνο.
Δεν κάνουν στο χόμπι μας οι ιονίζουσες ακτινοβολίες θεωρείς;;; Πώς θα τις διαβάσω σε χαμηλό κόστος;
@μερακλης Φιλε μου μπορει και να κανουν στο χομπι μας οι ιονιζουσες ακτινοβολιες αλλα εισαι σιγουρος οτι η εκθεση που θα φας και ο κινδυνος που θα διατρεξεις αξιζουν τον κοπο....;;;; Και στο φιναλε τι ακριβως θα προσπαθησεις να φορτισεις με ιονιζουσα ακτινοβολια....;;;Τις λιρες....;;;;Για να τις φορτισεις θα πρεπει να τις βρεις πρωτα....Κανω λαθος....;;;;Μπορει.....Ο Χρυσος ανηκει στις Ακτινιδες οπως ξερουμε....Οι Ακτινιδες ειναι μια σειρα 15 χημικων στοιχειων στον περιοδικο πινακα μεταξυ του Ακτινιου και του Λωρενσιου κι εχουν ατομικους αριθμους απο 89 εως 103....Οι μονες Ακτινιδες που υπαρχουν φυσικα στη Γη ειναι το Ακτινιο, το Θοριο, το Πρωτακτινιο και το Ουρανιο...Ολες οι υπολοιπες εχουν δημιουργηθει με διαφορες τεχνικες οπως ο βομβαρδισμος νετρονιων...Και επισης ολες οι Ακτινιδες ειναι Ραδιενεργες...Δηλαδη εσυ τωρα, εαν εχω καταλαβει καλα, θα προσπαθησεις να φτιαξεις εναν "φορτιστη" ο οποιος θα μπορεσει να φορτισει τις λιρες οι οποιες ειναι απο χρυσο και οπως ειπαμε πιο πανω ο χρυσος ειναι ραδιενεργος και με καποιον τροπο θα τις εντοπισεις οσο θα ειναι φορτισμενες....;;;!!!Δηλαδη θα προσπαθησεις να διεγειρεις με ιονιζουσα ακτινοβολια τα ατομα του χρυσου για να τον "τσιμπησεις" με ποιον τροπο....;;; Και εισαι σιγουρος οτι ο φορτισμενος, ο ραδιενεργα φορτισμενος χρυσος, ειναι ασφαλης για να τον βρεις, πιασεις και να τον φυλαξεις μεχρι να τον δωσεις....;;;;Και αυτος που θα παρει μετα αυτο τον "φορτισμενο" χρυσο και τον φυλαξει σε καποιο μερος οπου θα εκτιθεται καθημερινα, ποσο χρονο ζωης πιστευεις οτι θα εχει αυτος ο ανθρωπος....;;;Στο λεω αυτο γατι και στην δουλεια μου, στις ραδιογραφιες, οταν μας φερνουν τις πηγες και ειναι φορτισμενες φουλ απο τον Δημοκριτο ( στα 50 Curie, γιατι με τοσο δουλευουμε) τοτε την ακους πολυ πιο γρηγορα στον οργανισμο σου απο μια πηγη η οποια εχει κανει 300 με 400 ραδιογραφιες και εχει σχεδον "αποφορτιστει".... Μου εχουν πει μια ιστορια τα παιδια απο την δουλεια, οτι καποτε ενας τυπος ο οποιος μαζευε διαφορα αντικειμενα απο σκουπιδα κλπ, ειχε βρει ενα μικροσκοπικο κομματι Ραδιο. Το πηρε σπιτι του, το καθαρισε γιατι το Ραδιο οταν ερθει σε επαφη με τον αερα οξειδωνεται τοσο πολυ που μαυριζει εντελως και οταν ειδε οτι αρχισε να φωσφοριζει και να βγαζει αυτη την απαλη γαλαζια λαμψη του τοτε αποφασισε να το κρατησει και να το βαλει στο τζακι του για διακοσμητικο....Η συνεχεια γνωστη.....Ολη η οικογενεια και αυτος μαζι αρρωστησαν και πεθαναν απο καρκινο.....Δεν θελουμε τετοια πραγματα.....Ειναι το μονο σιγουρο....Γι' αυτο το λεω για αλλη μια φορα μεγαλη προσοχη με οτι εχει να κανει με ακτινοβολιες και με ραδιενεργεια.....
@MariosRen δεν θέλω να βομβαρδισο κάτι.... αλλά να διαβάσω αυτό το κάτι. Είναι για άλλες χρήσεις και όχι αυτές που νομίζεις. Σύγκριση κάνω .... όχι .....
Μην τρομάζεις έτσι τον κόσμο ρε φίλε. Δεν είναι τα ραδιενεργά για όλους και όχι εκτός εργαστηρίου. Το μηχάνημα είναι δικό μου. Άρα ότι πάθω φταίω εγώ. Άσχετα που έχω πάθει ....τι έχω πάθει. Να είσαι καλά ,ευχαριστώ για τις συμβουλές
@μερακλης Η «φωλίτσα» του αμερικίου σε έναν ανιχνευτή καπνού, κάτω σε μεγέθυνση
Υπήρξαν άνθρωποι στο παρελθόν που απελπισμένοι από τη ζωή τους και τα όσα τους ήλθαν στραβά άνοιξαν τον ανιχνευτή καπνού και κατάπιαν σαν να ήταν χαπάκι, με μερικές γουλιές νερό, τη μικρή ραδιενεργό πηγή που περιείχε και ήταν κλεισμένη σε χρυσόχαρτο; Αυτό τουλάχιστον μπορείς να συμπεράνεις από την εξήγηση που δίδεται στη συνέχεια και λέει ότι ο τρόπος αυτός αποδείχθηκε εντελώς αναποτελεσματικός! Διότι επέζησαν όλοι.
Το αμερίκιο είναι από τα ραδιενεργά στοιχεία που παράγονται πλέον βομβαρδίζοντας πλουτώνιο με νετρόνια μέσα σε πυρηνικό αντιδραστήρα. Από αυτή τη διαδικασία προκύπτει αμερίκιο-241 με χρόνο ημιζωής 432 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι αφού περάσει αυτό το χρονικό διάστημα η μισή περίπου ποσότητα από όση έχουμε στη διάθεσή μας θα έχει εκπέμψει ακτινοβολία και θα έχει μετατραπεί σε άλλο στοιχείο, εδώ σε ποσειδώνιο-237, με χρόνο ημιζωής 2,1 εκατομμύρια χρόνια. Η μεγαλύτερη από την ποσότητα που παράγεται, και δεν είναι και τόσο πολλή, χρησιμοποιείται στην έρευνα, ενώ πολύ μικρό μέρος πηγαίνει για ραδιογραφία-γ και για τους ανιχνευτές καπνού.
Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!!
@panasss https://el.m.wikipedia.org/wiki/Αμερίκιο
Με ενδιαφέρουν άλλα και έχει πολλές περισσότερες χρήσεις και από αυτές που γράφουν σε Wikipedia. Σου παρέθεσα σε στιγμιότυπο περίπου γιατί το θέλω....θα καταλάβεις
@μερακλης Φιλε μου ΔΕΝ εχω σκοπο ΟΥΤΕ να τρομαξω και ΟΥΤΕ να σαμποταρω την οποιαδηποτε προσπαθεια σου στο να φτιαξεις ενα μηχανημα, οπως εσυ το εχεις φανταστει και να το χρησιμοποιησεις στο χομπι μας. Μακαρι να το καταφερεις, να τιθασευσεις την δυναμη αυτη που προσπαθεις να τιθασευσεις και μακαρι να πετυχει το εγχειρημα σου και να εχεις πολλες επιτυχιες. ΑΛΛΑ οτι κανεις καν' το με μεγαλη ασφαλεια και με τεραστια προσοχη. Γιατι φιλε μου σαν την υγεια δεν υπαρχει τιποτα αλλο. Η υγεια μας δεν αγοραζεται με ολες τις λιρες του κοσμου. Να εισαι καλα και καλα αποτελεσματα να εχεις...
@μερακλης πως πανε οι πυρηνικες δοκιμες;
ενα λαθος υπολογισμο να κανης και θα γινουμε τσερνομπιλ
@argiris σιγά ρε φίλε το ραδιενεργό υλικό που κατέχω. Τα πειράματα πάνε πάντα καλά. Θαλάμους ιονισμού με σύγκριση ποσοστού ........
Όλα καλά, καλό βράδυ