θα σας παραθεσω ονοματα τουρκων αλβανων και ελληνων ληστων της περιοδου 1627-1812,που αλλοι συληφθηκαν,και αλλοι μειναν ελευθεροι χωρις ποτε να βρεθει η λια που ειχαν αρπαξη,οπου μπορω θα παραθετω και την ιστορια τους,ακομα θα αναφερθω στον καρα αλη του αβρετ χισαρ :):)
-
Ληστες που δρασαν το 1627-1812
Θα σας πω μια ιστορια οικογενειακη δικη μου απο παλια!
Λεπτομερειες δεν θυμαμαι και πολλες οποτε μην ρωτατε ,σημασια εχει το ζουμι!
Ο πατερας του παππου μου (ο προππαπους μου) ειχε ενα αδερφο που οταν ηταν νεος τον συλλαβανε οι τουρκοι!
Τον ειχανε στην φυλακη με χιλιαδυο βασανιστηρια!
Καποτε ο πατερας του παππου μου καταφερε και πηγε να τον δει στην φυλακη νομιζω στην Κωνσταντινουπολη σε πολυ κακα χαλια!
Φυσικα δεν τον ξαναδε ζωντανο απο τοτε!
Η κατηγορια ηταν οτι εμοιαζε σε ενα ληστη κομιτατζη της εποχης!
Το ονομα του Καρα-αλης!Αντε τωρα εσεις βγαλτε συμπερασματα!
Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ
ΠΑΣΜΗΕΛΛΗΝΒΑΡΒΑΡΟΣΕΣΤΙΝ -
Αχαχαχα λες βρε συ ??Δεν το χα σκεφτει ποτε αυτο!!!! Χαχαχαχα λες βρε ..ψαχνουμε τον Καραλη σε 5 χωρες και ναναι μεσα στο φοορουμ?????
Ωραιο σεναριο για ταινια!:p:p:p:p
Αυτο παντως για μενα ειναι ακομα ενα στοιχειο οτι ο Καρα αλης εδρασε στον Εβρο-Ροδοπη και οτι εδω παιζονται οι περισσοτερες ιστοριες του!!
Το χα ξαναπει …μια μερα θα βρω τον ελευθερο χρονο και θα σας παρουσιασω ολα αυτα τα κιταπια που κυκλοφορουν ενιαια σε χαρτη και πως παρουσιαζονται σε ενα γεωφυσικο χαρτη !
Θα σας κανω και ενα χαρτη με σχεδια σαν αυτα που κυκλοφορανε συμφωνα με τον ενιαιο χαρτη και θα βλεπεται ποιοι ειναι μετα οι πλαστοι και πως κανανε τους χαρτες!
Αιντε να δουμε ποτε θα το κανω αυτο!:2guns:Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ
ΠΑΣΜΗΕΛΛΗΝΒΑΡΒΑΡΟΣΕΣΤΙΝ -
αντε να σας δωσω μια γευση απο αυτα
και ξεκιναμε απο την φλωρινα
αμντουλ τζεληλ
τουρκος στρατιωτικος που μαζι με τον ομερ αγα τοποθετουνται επικεφαλης ισχυρης δυναμης,για την καταδιωξη του αρχιληστη μπειντουλαχ,που ειχε ρημαξη την σημερινη φλωρινα το 1767,απο τοτε χαθηκαν τα ιχνη αυτων των τριωνβοεβοδας αμπντουλαχ και ο αδερφος του υποβοηθουσαν η καλυπταν ληστρικες ομαδες στην βεροια το ετος 1795
τα ονοματα δικων μας καλων παιδιων,εν ετη 1761
καπεταν κατσαουνης,καπεταν μπρακος,καπεταν δημος,καπεταν σαβρανος,καπεταν μανωληςμολα μουσταφα αλβανος φαντομας
καπεταν σαλαμουρας,κολιος,λαζος,κοδρος,βεζικης,πεδιο η ελασσονα
καπεταν μιχος,μαρκος,και κωστας στα σερβιαο τσωμης στον δομοκο
αστεριαδης,μπαμπος,βεχας,σταμουλης στα τρικαλα