@goldmaniac παίζει να βγήκε το συμπέρασμα ότι πιστεύω στα ζώδια τώρα που τα ξαναδιαβάζω τα μηνύματα.
Έγραψα «πιστεύω στα ζώδια - πιστεύω ότι υπάρχουν θησαυροί».
Ότι δηλαδή πως κάποιος λέει πιστεύω στα ζώδια έτσι κάποιος θα πει πιστεύω υπάρχουν θησαυροί.
Δεν πιστεύω στα ζώδια.
-
Απογοήτευση με τον χώρο
-
Απογοήτευση με τον χώρο
@naivethief καλως ηρθες και απο εμενα φιλε μου σ αυτο το ομορφο χομπυ γιατι μονο σαν χομπυ πρεπει να το δεις γιατι αν το δεις σαν οτιδηποτε αλλο θα απογοητευτεις γρηγορα και αν θελει να κατσει θα κατσει αλλα παντα με την προυποθεση οτι διαθετεις γερο στομαχι μεγαλη τσεπη και αρκετη υπομονη νομιζω πως θα σου αρεσει και θα περνας πολυ ομορφα τον ελευθερο χρονο σου θα πας σε μερη που αλλιως δεν θα πηγαινες και θα γνωρισεις ανθρωπους που δεν θα γνωριζες.Απο αυτα που βλεπεις να πιστευεις τα μισα και απο αυτα που ακους ακομα πιο λιγα.Καλη συνεχεια
-
Απογοήτευση με τον χώρο
Ο/Η @naivethief είπε στο Απογοήτευση με τον χώρο:
Δεν πιστεύω στα ζώδια.
Κακώς που δεν πιστεύεις θα σου χρειαστούν να το θυμάσαι! Και δεν μιλώ για Λ/φακιδες
2Παδακους κλπ κάθε μορφής αστρολόγο που σου λέει παπαριες!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!! -
Απογοήτευση με τον χώρο
Ο/Η @Teacher είπε στο Απογοήτευση με τον χώρο:
@naivethief καλως ηρθες και απο εμενα φιλε μου σ αυτο το ομορφο χομπυ γιατι μονο σαν χομπυ πρεπει να το δεις
Παρα μα παρα πολυ σωστη παρατηρηση του φιλτατου...... Ετσι να το βλεπεις παντα φιλε naivethief και ετσι να πορευεσαι..... Ποτε μα ποτε μην κανεις το λαθος και βαλεις σε πρωτη μοιρα το "ψαξιμο" και σε δευτερη μοιρα ολα τα υπολοιπα (δουλεια, οικογενεια, φιλους, προσωπικη ζωη κλπ)...... Στο λεω απο προσωπικη μου εμπειρια αυτο γιατι για ενα μικρο, ΕΥΤΥΧΩΣ, διαστημα την ειχα πατησει πολυ ασχημα..... Ευτυχως συνηλθα και επανηλθα γρηγορα......
-
Απογοήτευση με τον χώρο
@naivethief λοιπόν καλώς μας ήρθες. Εγώ προσωπικά ποτέ δεν θα πω από το σημάδι μπροστά σκάψε στα δύο μέτρα μπροστά. Και να σου εξηγήσω και γιατί. Είναι λόγοι νομικής φύσης. Πχ. το λέω εγώ, σκάβει κάποιος, βγάζει αρχαία, τον πιάνουν και στην ανάκριση θα πει με μεγάλη ευκολία το σημείο μου το υπέδειξε ένας βαν στα ψαχτηρια. Την άλλη μέρα εμένα θα μου ανακαλέσουν όλες τις άδειες που έχω. Μεγάλη οικονομική ζημιά και ποιο λόγο???? Για έναν ξένο??? Ναι θα βοηθήσω μέχρι εκεί που μπορεί να βοηθήσει και αυτός τον εαυτό του. Εάν δεν μπορεί να καθήσει στα αυγά του. Ότι ξέρει ο καθένας εδώ μέσα, σε ποσοστό 90 💯 το έχει πληρώσει. Εγώ δε, πιστεύω ότι μηχανήματα υπάρχουν χιλιάδες, μαστορια ούτε την παλάμη δεν φτάνουν. Θα γράψω και άλλα
-
Απογοήτευση με τον χώρο
@naivethief στο επάγγελμα είμαι δάσκαλος. Είμαι εδώ εννιά χρόνια. Πιστεύεις ότι δεν έχω δει λάθη??? Ίσα ίσα κάνω κι εγώ επίτηδες τους ανθρώπους που δεν ξέρουν ορθογραφία. Είναι όμως, τουλάχιστον άκομψο από την μια να γράφεις....τρελάθηκα και από την άλλη πως να συνεχίσω με αυτούς τους ανθρώπους
-
Απογοήτευση με τον χώρο
Παρεξηγησατε το μνμ του κλέφτη. Δεν είχε σκοπό να προσβάλλει, να προβάλει την γνώμη του ήθελε. Μπορεί ο άνθρωπος να είναι καινούργιος στο χόμπι. Φανταστείτε πως βλέπει τα γραφωμενα μας.... ή το πως μιλάει ο ένας στον άλλο,σαν εξωγήινα, αλλάμπουρνεζικα. Μην κατηγορηθεί άδικα , ήμασταν όλοι σε αυτήν την θέση κάποτε.
Όλα είναι θέμα αντίληψης!!!!!!
-
Απογοήτευση με τον χώρο
Α) τρελάθηκα με το «σπορ» με το ότι υπάρχουν σημάδια κτλ. Αυτό δεν σημαίνει ότι τρελάθηκα και με τους ανθρώπους. Ξαναλέω διάβασα μέχρι και απειλές κατά ζωής οριακά εδώ μέσα.
Β) μέσα σε μια βδομάδα ναι διάβασα πολλά (προφανώς όχι όλα τα ποστ αλλά παρά πολλά). Το «ούτε για πανελλήνιες δεν διάβασες τόσο» τι φάση; Σε χαλάει κάτι;
Γ) δεν παίρνω τιποτα πίσω από αυτά που ειπα. Και ΞΑΝΑλεω ότι δεν μιλάω για μια λάθος λέξη. Έγραψα παραπάνω παράδειγμα τι εννοώ για τα ορθογραφικά. Αυτά που δεν καταλαβαίνεις τι γράφει. -
Απογοήτευση με τον χώρο
@naivethief προφανως φιλε μου φαινεται να εχεις και εσυ καποιο ελαττωμα οπως αυτος που δεν ξερει ορθογραφια και αυτο ειναι κατα την γνωμη μου οτι εισαι εγωιστης και δεν λες να καταλαβεις αυτο που σου ειπαν πολλα μελη εδω πως οσο και ανορθογραφος και αν ειναι καποιος δεν μας ενδιαφερει αυτο αλλα αυτα που λεει εστω και αν τα διαβαζουμε ολοι μας με δυσκολια για ποιο λογο επαναλαμβανεσε δεν μπορω να καταλαβω αν δεν σου αρεσουν οι ανθρωποι που πιθανως θα συναναστραφεις στο χομπυ που θες να κανεις το προσπερνας και διαλεγεις αλλο.Και αυτα στα γραφω εντελως φιλικα
-
Απογοήτευση με τον χώρο
Για σου φίλε μου, καλός ηρθες, λίγο παλιότερος εγώ αλλά άγνωστος σχεδόν προς ολους τους άλλους μιας και δεν έτυχε να πάω σε κάποια συγκέντρωση. Πέρασα και εγώ απο το στάδιο αυτό όταν μπηκα πρώτη φορά, διάβασα ότι άρθρο υπήρχε (περνούσα μέρες μάλιστα νομίζοντας ότι έμαθα να σπάω κωδικούς και κλειδες) αυτό είναι αδύνατο. Ομως όλα αυτά που γράφονται εδω θα σε βοηθήσουν να δεις τα πράγματα απο μια άλλη λογική και να μάθεις να κάνεις πολύ καλύτερη έρευνα σε οποιαδήποτε τοποθεσία.
Για τις διαμάχες ανάμεσα στα μέλη μην απορείς, όταν οι απόψεις διίστανται πολλές φορές ανεβαίνουν οι τόνοι.
Για τα ορθογραφικά τι να πω, το σχολίασαν πολλοί, δεν μπορείς να κρίνεις κάποιον απο αυτό, "ξέρω άτομα αγράμματα που είναι παλικάρια οπως και άτομα πανεπιστημίου που είναι βάρος στην κοινωνία" και σκέψου και το αλλο, πως εδώ μπορεί και μπαίνει και κάποιος που έμαθε μολις εχθές υπολογιστή, οπότε δικαιολόγησε τους όλους.
Και κράτα αυτό που είπαν και ποιο πριν. Πάρτο σαν χόμπι, μόνο έτσι θα είσαι κερδισμένος. -
Απογοήτευση με τον χώρο
@Teacher μα δεν διαφωνώ ότι το να είναι κάποιος ανορθόγραφος δεν σημαίνει κάτι για το μυαλό του η για την εμπειρία του κτλ κτλ. Εγώ τι ελάττωμα εννοείς ότι έχω;
Και μια απάντηση προς όλους: σε αυτά που ειπα κανεις δεν τα διέψευσε όλοι τα δικαιολογήσατε. Δεν είπε κανεις «όχι δεν μαλώνουν» «όχι λένε όλοι τι ξερουν σε κάθε περίπτωση» κτλ
Δεχθήκατε τα «ελαττώματα» που ανέφερα και μου είπατε είτε ότι για κάποιο λόγο γίνονται η ότι και εγώ με τον καιρό έτσι θα γίνει.
Όποτε μη μου λετε ότι δεν καταλαβαίνω τι μου λετε. Δεν διαφωνούμε πουθενά απλά δεν ξέρω ακόμα τους λόγους που συμβαίνουν όλα αυτά. -
Απογοήτευση με τον χώρο
Θέλω να γράψω κάποια πράγματα ύστερα από μόλις μια εβδομάδα εδώ μέσα.
Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τον χώρο. Δεν έψαξα, δεν βρήκα (προφανώς), δεν είχα πληροφορία, δεν έχω πιάσει χάρτη στα χέρια μου κτλ.
Αφορμή για να αρχίσω να ψάχνω τι παίζει στον χώρο των χρυσοθήρων ήταν δυο περιστατικά:
Α) είμαι Τοπογραφος Μηχανικος και κάποια στιγμή ένας πελάτης μου με ρώτησε πριν πάμε στο κασταναριο του για μέτρημα αν έχω ανιχνευτή μετάλλων. Γέλασα και του ειπα όχι. Όταν αργότερα (την ώρα που μετρούσαμε) τον ρώτησα γιατί μου το είπε αυτό είπε ότι είδε δυο φορές τη μάνα του όνειρο που του έλεγε να ψάξει σε ένα συγκεκριμένο δέντρο εκεί για να βρει λίρες. Και κάποια στιγμή έσκαψε όντως και βρήκε κάποιες σφαίρες. Και ήθελε να ψάξει γενικά τον χώρο εκεί. Μου έδειξε και το δέντρο που ήταν σκαμμένο και η συζήτηση τελείωσε εκεί.
Β) πάλι σε μέτρημα με πελάτη σε μια πλαγιά στο πουθενά (σκεφτείτε ότι το «χωράφι» που μετρούσαμε είχε μέσα φτέρες) πέφτει το μάτι μου σε ένα τεράστιο δέντρο (ίσως πλάτανος δεν θυμάμαι) που ήταν παράλληλα και το μόνο δέντρο στην περιοχή, κατά τα αλλά μόνο φτέρες και βατα. Και η πρώτη σκέψη που μου έρχεται στο μυαλό εκείνη τη στιγμή ήταν «μαλακα αυτό σίγουρα έχει λίρες από κάτω». Και από τότε, έχουν περάσει 3-4 χρόνια το σκεφτομαι αυτό το δέντρο που και που.
Και φέτος ξαναπέρασα από την περιοχή και το είδα και πρόσεξα ότι από κάτω του έχει και έναν πέτρινο τοίχο η βρύση (το είδα από μακριά και πάλι).
Και έτσι άρχισα να ψάχνω την φάση, είδα μερικά βίντεο στην αρχή κάποιου γνωστού από ότι κατάλαβα στη συνέχεια εμπόρου ανιχνευτών, μετά πέτυχα μια εκπομπή του Χαρδαβέλα, και τέλος έφτασα εδώ. Και έχω μια εβδομάδα τώρα, δεν ξέρω και εγώ ποσά ποστ έχω διαβάσει και έχω να πω το εξής: έχω τρελαθεί με την φάση. Το γεγονός (που αγνοούσα παντελώς) ότι τα βουνά είναι γεμάτα σημάδια μου έχει εξιτάρει την φαντασία.
ΑΛΛΑ. Με στεναχωρεί το επίπεδο των ανθρώπων που βλέπω ότι ασχολούνται με το άθλημα. Με στεναχωρεί το ύφος, με στεναχωρεί η κόντρα, το ότι όλοι είναι ειδικοί και κανεις δεν είναι κτλ.
Δεν θα σχολιάσω καν το θέμα της ορθογραφίας που ο καλύτερος γράφει το «είναι - ηνε».
Επίσης βλέπω εδώ κάτι πράγματα για ραβδοσκοπους και ακόμα χειρότερα κάτι τύπους που ανεβάζουν φωτογραφίες και οι ραβδοσκοποι τους λένε μέσω της φωτογραφίας που υπάρχει θησαυρός, από το σπίτι τους κοιτώντας μια εικόνα στον υπολογιστή. Είμαστε σοβαροί τώρα; 2019 έχουμε έλεος.
Τελος πάντων βλέπω διαφορά τέτοια και πραγματικά αρχίζω να σκεφτομαι μήπως όλα αυτά είναι στα όρια του φανταστικού. Κάτι σαν τα ζώδια. Πιστεύω στα ζώδια - πιστεύω ότι υπάρχουν λίρες στα βουνά.
Και παρά το γεγονός ότι μου αρέσει πολύ το όλο σκηνικό και ότι λόγο δουλειάς είμαι συνέχεια έξω και περπατάω χιλιόμετρα και με έναν χάρτη στα χέρια, κολλάω στο να συνεχίσω να ασχολούμαι επειδή κάτι δεν μου κολλάει εξαιτίας όλων των παραπάνω.
Διάβασα από αρκετούς εδώ μέσα σχόλια του τύπου «είναι κάποιοι βλάκες που βγάζουν λάθος όνομα για τον κλάδο»
Αυτό ακριβώς. Απλά από το λίγο ξαναλέω που διάβασα εδώ μέσα δεν είναι κάποιοι απλά. Είναι οι περισσότεροι.
Από ότι κατάλαβα γνωριζεστε και μεταξύ σας στην πραγματική ζωή. Και βλέπω εδώ μέσα μια απίστευτη κόντρα μέχρι και απειλές «θα σε βρω» «θα σε κάνω θα σε ρανω».
Και τέλος η «βοήθεια» στις φωτογραφίες που ανεβαίνουν. Τιποτα ξεκάθαρο. Άμα δείτε κάτω από κάθε φωτογραφία με διαφορετική κάθε φορά σειρά υπάρχουν οι εξής απαντήσεις:
-βαλε τοπικό
-έχεις κοντά εκκλησία;
-σάρωσε το χώρο
-υπάρχει αμπρί
Οι ίδιες απαντήσεις είτε το σημάδι λέει 1942 είτε λέει ΡΦΒ είτε δείχνει ψάρι είτε δείχνει τετράγωνο κτλ.
Και φυσικά οι παραπάνω απαντήσεις συνοδεύονται και από άλλες εκπληκτικές ατάκες όπως για παράδειγμα:
-Βαλε τοπικό. Οποίος γνωρίζει καταλαβαίνει τι εννοώ
-Έχεις εκκλησία κοντά. Δεν μπορώ να πω περισσότερα
Λες και είναι μυστικοί πράκτορες στην περίοδο του ψυχρού πολέμου.
Δηλαδή ρε παιδιά αν ανεβάσει ένας μια φωτογραφία που γράφει 1942 είναι κακό να πείτε «φίλε το ένα σημαίνει πλάτη στο σημάδι το 2 ότι είμαστε σε μέτρα και το 42 είναι τα μέτρα». Ότι τι; Θα βρείτε που είναι τραβηγμένη η φωτό και θα πάτε να τα πάρετε;
Γιατί δεν πειράζεστε την γνώση; Όσο είναι δυνατό γιατί προφανώς και δεν έγιναν όλα τα σημάδια με βάση ένα λεξικό.
Τέλος πάντων. Πολλά έγραψα. Δεκτές απόψεις και απαντήσεις.
Δεν θέλω να θεωρηθεί ότι τα χώνω σε όλους εδώ μέσα αλλά ότι πραγματικά απογοητεύτηκα με όλα αυτά.Οταν ένας φίλαθλος ποδοσφαίρου μπεί σε ενα φόρουμ με ομάδες και δει παράδειγμα να τσακώνονται Παναθηναϊκοί με τους Ολυμπιακούς πρέπει μετα αυτός ο φίλαθλος να σταματήσει να βλέπει ποδόσφαιρο??Οταν γουσταρεις ενα χόμπυ κάθεσαι διαβάζεις,μαθαίνεις, βάζεις το χερι στην τσεπη αγοράζεις και μετα κρίνεις!!Τους τσακωμούς που βλέπεις ειναι απο έμπειρα ψαχτιρια που έγραψαν χιλιόμετρα με πολλα έξοδα και χιλιαδες μηχανήματα αρα ειναι και λογικό να υπάρχει κάποια ενταση και παρεξήγηση μεταξυ τούς!!!Μην το φτάνουμε ομως στα άκρα φιλε μου,σιγά μην κλείσουμε και "ραντεβού θανάτου" ενταξει είπαμε!!!
-
Απογοήτευση με τον χώρο
@naivethief το (ελαττωμα) που ειπα οτι εχεις φιλε μου ειναι πως δεν καταλαβαινεις οτι η διαπιστωση που εκανες ειναι γνωστη σε ολους αλλα και αποδεκτη μεχρι καποιο σημειο και πως ειναι κατι το οποιο δεν αλλαζει οπως συμβαινει αλλωστε σε ολους τους χωρους που βρισκονται ανθρωποι απο διαφορα στρωματα τις κοινωνιας εχοντας ο καθενας τις ιδιαιτεροτητες του καλες ή κακες.Ετσι υπαρχουν και εδω και δεν υπαρχει λογος για παραπανω συζητηση νομιζω τα υπολοιπα ειναι γνωστα σε ολους.
-
Απογοήτευση με τον χώρο
@stampa ωραία. Εσυ προσωπικά λοιπόν τι άποψη έχεις για το θέμα;
Αν ανεβάσω μια φωτογραφία με ένα σημάδι και ξέρεις τι σημαίνει θα το πεις η όχι;
Και αν όχι για ποιο λόγο;Όχι, γιατί η αρχική σου ανάρτηση με προσβάλλει. Η αφέλεια σου να συσχετίσεις τη γνώση με την ευφυΐα δείχνει πως δε σου αξίζει η πληροφορία, για το λόγο αυτό θα πρέπει να τη κλέψεις μέσα από το αρχείο του φόρουμ.
"It's only the mind which separates reality from truth."
"It's all literally a matter of perspective."
"But there is only one truth that is your truth."
"It's a revised perception that protects you." -
Απογοήτευση με τον χώρο
@moyia πες μου σε ποιο σημείο είπα ότι οποίος δεν ξέρει ορθογραφία είναι χαζός γιατί θα τρελαθώ.
-
Απογοήτευση με τον χώρο
@moyia πες μου σε ποιο σημείο είπα ότι οποίος δεν ξέρει ορθογραφία είναι χαζός γιατί θα τρελαθώ.
Μάλιστα.
Μόλις έκανες ένα συσχετισμό ο οποίος πως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ή να χαρακτηρίσει τον άνθρωπο που τον έκανε;"It's only the mind which separates reality from truth."
"It's all literally a matter of perspective."
"But there is only one truth that is your truth."
"It's a revised perception that protects you." -
Απογοήτευση με τον χώρο
@moyia έγραψες «Η αφέλεια σου να συσχετίσεις τη γνώση με την ευφυΐα» και σου απάντησα. Εγώ τον έκανα τον συσχετισμό?
-
Απογοήτευση με τον χώρο
@naivethief όντως οι ίδιες απαντήσεις. Αλλά είδες κανέναν αυτά που του λένε να κάνει, να τα έχει κάνει??? Εγώ όχι. Είδες κανέναν να πει......βρε φίλε εσύ που τα ξέρεις δεν έρχεσαι να πάμε μαζί??? Εγώ εννιά χρόνια εδώ όχι. Οι πιο πολλοί που μπαίνουν εδώ πιστεύουν ότι θα τους πούνε που ακριβώς να σκαψουνε. Οι απαντήσεις που δίνονται είναι να αρχίσει κάποιος την έρευνα του. Έλα όμως που κανένας δεν θέλει να δουλέψει και οι πιο πολλοί τα θέλουν έτοιμα??? Το πώς εσύ θα κρίνεις τι είναι σωστό και τι δεν ειναι, είναι θέμα δικό σου. Άρα εγώ προσωπικά στο θέμα μοίρασμα της γνώσης δίνω ελάχιστα. Αν δω ότι κάποιος ασχολείται και προχωρά τότε ναι. Ούτε αγόρασα με κανέναν μαζί μηχανήματα, ούτε και έσκαψα με κανέναν μαζί για να τα μοιραστούμε.
-
Απογοήτευση με τον χώρο
@naivethief Οταν αποφασισεις να ''σκουμπωθεις'' μετα το περας της μελετης σε διαφορα θεματα εδω μεσα, κινηθεις και αρχιζεις να βγαζεις πραγματακια, στοιχεια κτλ μετα απ αυτο ισως γινεις και το ποιο ενθερμο ψαχτηρι εδω μεσα. Ετσι ειναι αυτο το χομπι. Εκει που σε γονατιζει πολλες φορες ψυχολογικα εκει και σε ανεβαζει γι αυτο μην απογοητευεσαι, ποτε δε ξερεις!.
Καλως ηρθες και καλες επιτυχιες!PS