Μαστορια μια ερώτηση να κάνω εγώ ο άσχετος. Όταν αθελοτμε να αγοράσουμε κάτι από το e bay η το Ali express για παράδειγμα για το τελωνείο τι πρέπει να προσέξουμε? Για να μην την φάμε στον εκτελωνισμό? Το free shipping ειναι Για το τελωνείο η κάτι άλλο κάπου θα αναφέρει????
-
Αγορά από e bay
@APOLON το free shipping ειναι για τα εξοδα αποστολής.. δλδ δωρεάν. Θα τους πληρώσεις μονο την αξια. Εγω ξερω οτι μεχρι 200 ευρω δεν εχει τελωνειο. Παραλαμβάνεις το πακετο και ολα οκ. Βεβαια εχω μερικα χρονια να αγορασω απ εξω.
PS
-
Αγορά από e bay
@APOLON καλησπέρα φίλε, δύο φίλοι μου έκαναν παραγγελία δύο κρανοι, το ένα κόστος 40€ πέρασε τελωνείο το δέμα κ πλήρωσε 25€ για να το πάρει,κ ο άλλος πλήρωσε το κράνος 55€ κ δεν πέρασε τελωνείο κ το δέμα πήγε σπίτι του! Όταν ρώτησε ο πρώτος γιατί πληρώνει τελωνείο του απάντησε ο υπάλληλος ότι το δέμα πέρασε από εκεί,μόνο αυτό! Ακρη δεν έχουν βγάλει πάντως.
μόνο αυτός που βλέπει το αόρατο (δηλ. την ιδέα) αυτός μπορεί να δημιουργήσει το αδύνατο (για τους άλλους)
-
Αγορά από e bay
Ο/Η @prom_tech είπε στο Αγορά από e bay:
παλια ναι, τωρα τα ψαχνουν ολα για να παρουν λεφτα
Ναι ... ισως ειναι οπως τα λες πιο πανω γιατι εχω μερικα χρονακια να ψωνίσω, γι αυτο το αναφερω.
PS
-
Αγορά από e bay
@APOLON Κάθε πακέτο, ή επιστολή με CIF μικρότερη των 22€ θεωρείτε μικρής αξίας, και δεν χρεώνεται με έξτρα τέλη.
Απο τα 22€ και πάνω, το δέμα σας δύναται να χρεωθεί με τέλη τα οποία περιλαμβάνουν τα Έξοδα εκτελωνισμού, και τον ΦΠΑ που πρέπει να αποδοθεί στο Ελληνικό κράτος. -
Αγορά από e bay
ψωνιζω συχνα απο εξωτερικο και τωρα τα εχουν κανει δυσκολα.οταν σου στειλουν ενα πραγμα και το σταματισουν στο τελωνειο δεν τους νοιαζει το τιμολογειο που εχει μεσα επειδει μπωρει να γραφει μικροτερη τιμη γι αυτο σου ζηταν την αποδειξη πλειρωμης που εχεις κανει με την καρτα η το paypal
-
Αγορά από e bay
Τα ορια εχουν αλλαξει και ειναι πολυ χαμηλα πλεον. Απο ΕΕ δεν εχει τελωνειο.
Οτιδηποτε σταματησουν ψαχνουν να βρουνε την αξια του απο καποιο εκτελωνισμο που εχει ηδη γινει για το ιδιο πραγμα. Με βαση αυτο πληρωνεις
Υπαρχουν εταιριες στην Κινα που λενε οτι δεν πληρωνεις τελωνειο και ετσι ακριβως ειναι, Αυτο γινεται καλη πιστη ομως.
Στο ebay παλι εκει που γραφει την εδρα του πωλητη γραφει απο κατω σε καποιες των περιπτωσεων και ενα ποσο που πληρωνεις εκ των προτερων και αυτος ειναι ο εκτελωνισμος. Αν αγορασεις ετσι τοτε δεν εχεις να πληρωσεις τιποτε αλλο οποτε σε τετοια αγορα ξερεις και εκ των προτερων το συνολικο κοστος
Παντως το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις τηλεφωνο τους εκτελωνιστες παιρνοντας τα νουμερα τους απο τις κουριερ και να ρωτησεις τι θελεις να φερεις και απο που και σου λενε επακριβως τις λεπτομεριες -
Αγορά από e bay
Απο Ευρωπη κανε οτι αγορα θελεις,Τελωνειο δεν εχει..
Για αγορα εκτος Ε.Ε θα στο στειλει σαν γραμμα,δλδ. να μην ξεπερναει τα δυο κιλα κ να μην εχει μεγεθος ανω των 80cm
https://www.angroid.gr/android-tutorials/apostoles-apo-kina-ke-telonio-nea-provlimata-nees-lysis
Κ μην ξεχνας οτι αγορα κανεις ,μονο μεσο PAYPAL..