@ntinos-r Ποιο έμπειρο μάτι θα βάλει το χέρι στην φωτιά ότι το χαρτόδεμα βγήκε από αυτό του κουτί??????
-
Βαρελάκια ρίψης λιρών απο αεροπλάνα το 1941-47.
@panasss δεν ξερω τι μπηκε και τι βγηκε...εγω οφειλα να ρωτησω για το συγκεκριμενο...βρεθηκε στο σπιτι...το εβαψε ο κουτος ο μπαρμπας μου αλλα φαινεται τι γραφει απανω...το υποπλαισιο παιζει να βρισκεται εκει που ειχαμε μιλησει ιδιαιτερως...
Όταν όλα φαίνονται ότι είναι εναντίον σου, να θυμάσαι ότι το αεροπλάνο απογειώνεται με αντίθετο άνεμο.
-
@Λυκαων Η σωστή διατύπωση είναι Δεκέμβριος του 44 μέχρι 5 προς 6 του Γενάρη που αγιάστηκαν τα νερά!!!
Μετά μπαίνουμε σε μεταβατική περίοδο το κόμμα ψάχνεται προσπαθεί να είναι ευχάριστο σε όλους και κυνηγά τον Άρη που χαλά την σούπα!
Τι κώδικας να αλλάξει από την στιγμή που ο αρχικαπετάνιος δεν έχει παραδώσει!
Και κατά όπως φάνηκε πολλοί ήσαν εκείνοι που τηρούσαν στάση αναμονής!
Έτσι ξεκινά επίσημα το δεύτερο με την συμπλοκή ΑΤ στο Λιτόχωρο!
Από εκεί και μετά μέχρι να μετρηθούν ποιος ακολουθεί ποιος θέλει την οικογενειακή του ηρεμία φτάνουμε φλεβαρη του 47 και γίνεται η αλλαγή με τους πάντες αποδέκτες
Υπάρχουν τα πρωτόκολλα παραλαβής υπογεγραμμένα!!!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!! -
Ο/Η @ntinos-r είπε στο Βαρελάκια ρίψης λιρών απο αεροπλάνα το 1941-47.:
@panasss το υποπλαισιο παιζει να βρισκεται εκει που ειχαμε μιλησει ιδιαιτερως...
...................................................................................................................
Χίλια συγγνώμη αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες από την συζήτηση που κάναμε
Ζητώ την κατανόηση σου όπως καταλαβαίνεις μια συζήτηση κάποιας ιστορίας την ημέρα σε βάθος χρόνου γίνονται πολλές! έλα όμως που τυχαίνουν δυο και τρεις συζητήσεις την ημέρα! Όσο για την πληθώρα σημαδιών καλύτερα να μην το συζητήσουμε!!!
Ίσως κάποια στιγμή να πρέπει να μου φρεσκάρεις την μνήμη!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!! -
@panasss ναι καλε μου φιλε...ζητω και εγω συγγνωμη σαν απειρος που ειμαι απλα προσπαθω να παρω γνωσεις απο εσας τους πιο εμπειρους για να καταληξω καπου...ρωταω και κοτσανες και ισως λεω και κοτσανες αλλα ανθρωποι ειμαστε...
Όταν όλα φαίνονται ότι είναι εναντίον σου, να θυμάσαι ότι το αεροπλάνο απογειώνεται με αντίθετο άνεμο.
-
Ο/Η @panasss είπε στο Βαρελάκια ρίψης λιρών απο αεροπλάνα το 1941-47.:
@panasss καταρχας καλημερα...μια ζωη με την ειρωνια στο στομα...το κιβωτιο δεν λεω πως ειναι απο ριψη...λεω μηπως πηγαινε για αποκρυψη...δεν γινεται να βρεθηκε τυχαια στο σπιτι..αυτο λεω..ειναι σκαλισμενο του 1945
Από πότε τις επισημάνσεις – διευκρινήσεις τις βαφτίζουμε ειρωνεία! που την είδες?
Το αν είναι σκαλισμένο το 1945 αυτό είναι ντεφακτο ότι μιλά σίγουρα για χρονολογία???
Το συγκεκριμένο όπως διάβασες αν έφυγε από εσένα έκανε μια πολύ μεγάλη διαδρομή
για να γίνει πειστήριο…………!
Καλημέρα!!!Είναι η πρώτη φορά που θα συμφωνήσω μαζί σου....
Η μνήμη του Έλληνα είναι θολή, ρηχή και κοντή.
-
@ntinos-r Μην τα περιμένεις όλα στο πιάτο. Επειδή είσαι νέος στο χόμπι για να καταλάβεις αυτά που γράφτηκαν πιο πάνω πρέπει να καθίσεις να διαβάσεις όπως κάναμε και κάνουμε όλοι.
Το κυνήγι του θησαυρού είναι ένα πολύ δύσκολο άθλημα. «Επιζούν» μόνο οι σκληροτράχηλοι και δυνατοί ( ενίοτε και οι πιο πονηροί ).
-
Ποιος μπορεί να μου πει αν είναι ευκολο πότε σταματησαν οι ριψεις λιρων?Ποια χρονολογία???
Θα σου απαντήσω με επιφύλαξη (θέλει πολύ ώρα για να απαντήσω με σιγουριά) ότι ήταν 28/6/44 στην περιοχή του συνταγματάρχη TORRENCE (Βάλτο).
-
@pozitron71 να σαι καλα φιλε μου...σε ευχαριστω..
-
@italos2 ιταλε δν περιμενω τιποτα στο πιατο.....και ουτε ειμαι νεος ουτε παλιος στο χομπυ..συλλεγω απλα πληροφοριες που δεν γνωριζω γιατι εχω στα χερια μου μια υποθεση που ουτε σου παει το μυαλο...καλη συνεχεια..καποιοι εδω μεσα γνωριζουν τους λογους που ρωταω...να σαι καλα...
-
Το βρήκα και ήταν για τον ΕΔΕΣ καθόσον για τον ΕΛΑΣ για τους γνωστούς λόγους είχαν σταματήσει οι προμήθειες από μήνες νωρίτερα.
" 28-6-44 Το πρωί ξυνόγαλα. Ήπια κάμποσες φορές ως τώρα. Ξαναράβω το βρακί-μου, πού χει στενέψει απ τα πολλά ραψίματα. Το βράδυ κοιμήθηκα στις κουκιές με το κουρελοπάπλωμα. Ο γερο-Σπύρος που μένουμε είναι πολύ πονηρός. / Στην πόρτα-του έχει μιά ξύλινη ασφάλεια, που αμ ανοίξει, την κρατά ανοιγμένη. Μού πε : «Το χειμώνα το βουτσέλι και το καλοκαίρι την κάπα-σου», παροιμία. Το βράδυ είχαμε ρίψεις 72 από 2 αεροπλάνα δικινητήρια. Χαμήλωσαν πολύ ύστερ από μεγάλους κύκλους. Άναψαν τα φώτα-τους. Περνούσαν από πάνω-μας. Είμαι σε απόσταση 300 μέτρων απ το πεδίο ρίψεων. Είμαι ξαπλωμένος πάνω σε ξερές κουκιές. Το φεγγάρι φέγγει σα μέρα. Τ αεροπλάνα φαίνουνται και πριν ανάψουν τα φώτα τους. Τα χρώματα από τ' αλεξίπτωτα μόλις φαίνουνται. Ακούονται καθαρά τα χτυπήματα των δεμάτων στη γης. Όπλα, ρούχα, φαγώσιμα κι λίρες. Όλα για τον στρατηγό."Η μνήμη του Έλληνα είναι θολή, ρηχή και κοντή.
-
@italos2 ιταλε δν περιμενω τιποτα στο πιατο.....και ουτε ειμαι νεος ουτε παλιος στο χομπυ..συλλεγω απλα πληροφοριες που δεν γνωριζω γιατι εχω στα χερια μου μια υποθεση που ουτε σου παει το μυαλο...καλη συνεχεια..καποιοι εδω μεσα γνωριζουν τους λογους που ρωταω...να σαι καλα...
Στη Λάκκα Σούλι...28/6/44
-
Όπως νομίζεις φίλε καλή επιτυχία. Α και ξεχώριστε λίγο της απαντήσεις με τα προσωπικά μηνύματα και αυτά που γράφονται εδώ Γιατί μπερδεύτηκα Ποιο πάνω με το αεροπλάνο
Το κυνήγι του θησαυρού είναι ένα πολύ δύσκολο άθλημα. «Επιζούν» μόνο οι σκληροτράχηλοι και δυνατοί ( ενίοτε και οι πιο πονηροί ).
-
@italos2 καλοπροαίρετα να ξέρεις στο είπα..Δεν έχω λόγο διαμάχης...Καλό απόγευμα...
-
@ntinos-r Φιλε μου καλησπερα....Στην Κορινθια σιγουρα ριψεις γινονταν στον καμπο του Φενεου....Βεβαια απο εκει και περα, δεν θα γινονταν μονο εκει, αλλα πιστευουν οτι ενα μεγαλο μερος των ριψεων πραγματοποιηθηκε στην περιοχη αυτη...Νομιζω πως στην Γκουρα η στο Ματι (Γκιοζα) ηταν το αρχηγειο του 9ου Συνταγματος του ΕΛΑΣ....Το γραφω με επιφυλαξη αυτο το τελευταιο γιατι δεν θυμαμαι ακριβως....Θα ριξω ενα ματι σε ενα σχετικο βιβλιο που εχω και θα διορθωσω τυχον λαθος η παραλειψη.....
-
@MariosRen Καλημέρα φίλε μου...σε ευχαριστώ για την απάντηση...
-
Κύριοι καλημέρα ! Απ' ότι κατάλαβα και προφανώς όλοι μας, στην περίοδο του εμφυλίου έγινε της .....μπιπ, όσον αφορά τις ρίψεις και αποκρυψεις, ιδίως των "κίτρινων" ! Άλλα σημεία έδωσαν οι Άγγλοι και άλλα πιθανόν οι καπεταναίοι προφανώς πολλοί εκ των οποίων τα "καβατζωσαν" για πάρτη τους ! Θυμάμαι μια περίπτωση πριν από καμιά 20ετια κατά τη διάρκεια επίσκεψης υψηλόβαθμων του "κόμματος" σε ορεινή περιοχή της Βόρειας χώρας, (επιβεβαιωμένο), δύο ηλικιωμένα μέλη , ξεμακρυναν μέσα στο δάσος μόνοι τους χωρίς να ζητήσουν "συνοδεία" και "χάθηκαν" για δύο ώρες περιπου και μετά επέστρεψαν στην υπόλοιπη αποστολη. Τώρα που πήγαν και τι είδαν δεν μπορώ να γνωρίζω ! Ήταν "καπεταναίοι" ; Πάλι δεν γνωρίζω. Πάντως το τοπίο δεν θαύμαζαν κατ' εμε. Γνώριζαν κάτι ; Προφανώς . Τα γνησια χαρτιά βρίσκονταν-αι σε κάποιο "υπόγειο" που μόνο οι "εκλεκτοί" γνωριζουν. Καλή συνέχεια !