@Ο-Ρώσος Καλησπέρα φίλε μου, αλλά δεν μπορώ να πω .....! Τέλος πάντων το θέμα δεν είναι εκεί μόνο που πήγαν, αλλά στα περισσότερα βουνά ....!
-
Βαρελάκια ρίψης λιρών απο αεροπλάνα το 1941-47.
@MariosRen βρήκες τίποτα???
Όταν όλα φαίνονται ότι είναι εναντίον σου, να θυμάσαι ότι το αεροπλάνο απογειώνεται με αντίθετο άνεμο.
-
@ntinos-r Λοιπον φιλε μου, οπως στα ειπα ειναι περιπου τα πραγματα...Το μονο λαθος που εκανα ειναι οτι ηταν το 6ο Συνταγμα του ΕΛΑΣ και οχι το 9ο οπως ειχα γραψει....Τωρα απο εκει και περα οι αναφορες λενε πως το μοναστηρι του Αγιου Γεωργιου στον Φενεο ηταν το αρχηγειο του 6ου Συνταγματος του ΕΛΑΣ στην Ορεινη Κορινθια απο το καλοκαιρι του 43 το οποιο δημιουργηθηκε με πολλους ανταρτες απο την Ρουμελη που τους ειχε στειλει ο ιδιος ο Βελουχιωτης και παρεμεινε εκει μεχρι την απελευθερωση απο τους Γερμανους....Οι περιπτωσεις που το αρχηγειο μετακινουνταν στα χωρια Γκουρα, Φονιας και Γκιοζα ηταν οταν ειχαν πληροφοριες για εκκαθαριστικες επιχειρησεις των Γερμανων....Η διοικηση του 6ου Συνταγματος του ΕΛΑΣ αποτελουνταν απο τους: Εμμανουηλ Βαζαιος (Ταγματαρχης), Ευαγγελος Λεκκας (Δικηγορος) και τον Καπετανιο Παναγιωτη Τουντα (Λοχαγος ΠΖ)...Επισης απο τον Γεναρη του 44, το 2ο Ταγμα του 6ου Συνταγματος με επικεφαλης τον εφεδρο Υπολοχαγο Γεωργιο Δασοπουλο ή Γριβας εκινειτο στην περιοχη της Αργολιδας....Καπου ειχα διαβασει παλιοτερα και δεν θυμαμαι που αλλα θα ψαξω να βρω κατι σχετικο, για ενα αεροδρομιο "φαντασμα" που ειχαν στησει οι ανταρτες στην περιοχη και στον καμπο του Φενεου για να εξυπηρετει τις αναγκες του ανεφοδιασμου τους απο τα αεροπλανα....Χαρακτηριστικα ελεγε πως την ημερα σκεπαζαν τα παντα με θυμωνιες και με κλαρια για να μην φαινεται τιποτα και τις νυχτες που ηταν οι ριψεις το "ξεσκεπαζαν", αναβαν τις φωτιες, γινονταν οι ριψεις και μετα το τελος των ριψεων δουλευαν ολη νυχτα και το ξανακαλυπταν παλι με περιτεχνο τροπο ετσι ωστε να μην ειναι διακριτο απο εχθρικα ματια....Επισης φιλε μου εχω ακουσει πως ριψεις εχουν γινει και στην περιοχη της Στυμφαλιας κοντα στην Λιμνη....Δεν εχω διασταυρωσει κατι και δεν εχω ακετες πηροφοριες γι' αυτο και στο λεω με καθε επιφυλαξη....Μαλιστα μια παρεα καποτε, πριν περιπου 12 χρονια, απο χωριο της Ορεινης Κορινθιας μου ειχε πει οτι εψαχναν να βρουν δυο κιβωτια λιρες τα οποια ειχαν βγει εκτος ζωνης ριψης και ειχαν χαθει στα νερα της λιμνης....Δεν ασχοληθηκα ποτε και δεν εδωσα βαση.....
-
@MariosRen αδερφέ χαρά στο κουράγιο σου....να σαι καλά...σε ευχαριστώ πολύ....
Όταν όλα φαίνονται ότι είναι εναντίον σου, να θυμάσαι ότι το αεροπλάνο απογειώνεται με αντίθετο άνεμο.
-
@ntinos-r Τιποτα φιλε....Να' σαι καλα....Οσο μπορουμε και οπως μπορουμε βοηθαμε ολοι μας....
-
Ο/Η @Ο-Ρώσος είπε στο Βαρελάκια ρίψης λιρών απο αεροπλάνα το 1941-47.:
@mangojingo πόσο βόρεια;;
Πως λέμε παν απ Λάρσα κατ από Βέροια και βλεπ θάλασσα? Κατά εκεί μεριά μιλεί!!!
Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!! -
@panasss
Καλησπέρα σας, απλά δεν θα ήθελα να αναφέρω την ευρύτερη περιοχή για ευνόητους λόγους ! Πάντως είναι βόρεια και ορεινό .Καλή συνέχεια ! -
Ξέρουμε μηπως, έτσι από περιεργια ρωτάω τι ποσότητα λιρων πήγαινε για απόκρυψη?από καπετάνιο?και αν υπήρχε κάποια χρονολογία που γινόταν επιστροφή λιρων με αποτέλεσμα.να."χτυπαγαν" τις αποστολες με τα λεφτα αυτα στο δρομο?
-
@Dark-Rider καλά σίγουρα αν πέσω πάνω σε μια τέτοια υπόθεση δεν θα με ενδιαφέρει τι και πώς......Αλλά πες ότι έχω πέσει και είναι στα σκαριά να μην μάθω το πως έγινε όλο αυτό?κρίμα θα είναι ....
-
Ο/Η @ntinos-r είπε στο Βαρελάκια ρίψης λιρών απο αεροπλάνα το 1941-47.:
@Dark-Rider καλά σίγουρα αν πέσω πάνω σε μια τέτοια υπόθεση δεν θα με ενδιαφέρει τι και πώς......Αλλά πες ότι έχω πέσει και είναι στα σκαριά να μην μάθω το πως έγινε όλο αυτό?κρίμα θα είναι ....
Εάν πέσεις πάνω σε τέτοια θα συνοδεύεται από ντοκουμέντα.
"It's only the mind which separates reality from truth."
"It's all literally a matter of perspective."
"But there is only one truth that is your truth."
"It's a revised perception that protects you." -
@moyia δεν κατάλαβα..
-
Υπάρχουν επιτελικές τις οποίες τις φυλάνε ακόμα , υπάρχουν άνθρωποι που ελέγχουν τον χώρο συχνά οι οποίοι είναι ποτισμενοι στο μυαλό και ελπίζουν ότι θα υπάρξει ένα αντάρτικο ξανά , αυτοί οι άνθρωποι θα πάρουν το μυστικό της απόκρυψης μαζί τους κι ας πεινάμε , κι ας έχουν παιδιά άνεργα ........" Δεν είναι για τα δόντια σας " μου είπε κάποιος τέτοιος γέρος όταν τον γυροφερναμε να μας πει τα περί τοποθεσίας απ' έξω απ' έξω.......κάθονται και αγναντεύουν το μέρος από μακρυά και αν δουν κάτι περίεργο ειδοποιούν τους άλλους....υπό όψιν ο Φλωράκης είχε κότερο με χρυσές βρύσες στο μπάνιο του , και απ' την άλλη πάλευε για τα δικαιώματά της εργατιάς ..........είναι κι άλλα να πω αλλά άλλη φορά....
-
@ΒΕΝΖΙΝΑΣ
Έτσι ακριβώς και δεν τους παίρνεις κουβέντα περί του θέματος όχι μόνο για τοποθεσία αλλά για οιαδήποτε πληροφορία σχετική, γιατί απλά τα θεωρούν δικά τους, "προίκα" τους, βέβαια από που προκύπτει αυτό είναι μια άλλη ιστορία την οποία μόνο αυτοί πιστεύουν. Δεν μπαίνω καν στην διαδικασία της "νομιμότητος" και νόμιμης κατοχής των, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει, είναι τελείως αυθαίρετη κ.λ.π. Μόνο στη δική τους λογική και μυαλό είναι κάτοχοι και "ιδιοκτήτες". Φυσικά υπάρχει "πυρηνας" πιθανόν και δευτεροτριτης γενιάς, οι οποίοι κάπου λογοδοτούν . Τώρα αν κατά τη διάρκεια δημοσίων έργων κάτι τους κινήσει την περιέργεια αυτό δεν γνωρίζω πως θα το χειριστούν και τι "δύναμη" έχουν. -
Ο/Η @PERSEAS είπε στο Βαρελάκια ρίψης λιρών απο αεροπλάνα το 1941-47.:
Προσωπικά δεν πιστεύω τίποτε από αυτά όλα.
Και γιατί δεν πιστεύεις???
Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!! -
@ΒΕΝΖΙΝΑΣ Φιλε Βενζινα την εχω ακουσει κι εγω αυτη την περιεργη θεωρια και απο κανα δυο ατομα ακομα αλλα δεν ξερω τι να πιστεψω και τι οχι.....Και συγκεκριμενα ο ενας μου ειχε πει πως σε μια δουλεια καποτε ειχε πλησιασει αρκετα κοντα και καποια στιγμη οπως ειχε παει για ξανατσεκαρισμα, του την πεσανε κατι τυποι με τζιπ, γεροδεμενοι και τον απειλησαν οτι αν δεν απομακρυνθει θα εχει μπλεξιματα.....Κι ετσι εκανε.....Φοβηθηκε και δεν ασχοληθηκε ξανα.......Επαναλαμβανω, ετσι μου ειπε.......Εγω δεν το ειδα με τα ματια μου.....Δεν εχω ζησει και δεν εχω δει και δεν μου εχει συμβει κατι τετοιο ποτε.......Οπως επισης απο αλλους εχω ακουσει να λενε πως οι μεγαλες αποκρυψεις ειναι σε χαρτια τα οποια ειναι καλα κρυμμενα και σφραγισμενα σε υπογεια στον Περισσο στα κεντρικα του ΚΚΕ......Τωρα τι να πει κανεις......Η θεωρια απο την πραγματικοτητα ισως να απεχει πολυ ισως και οχι.......
-
Όποιος πιστεύει ότι αυτοί οι συμμορίτες αυτοί οι ληστές που λήστευαν και έσφαζαν τον κόσμο στις πόλεις και τα χωριά με μοναδικό σκοπό το χρήμα και την εξουσία έχουν αφήσει πίσω τους επιτελικές αποκρυψεις θα πρέπει να καθίσει να το ξανασκεφτεί.
Το κυνήγι του θησαυρού είναι ένα πολύ δύσκολο άθλημα. «Επιζούν» μόνο οι σκληροτράχηλοι και δυνατοί ( ενίοτε και οι πιο πονηροί ).