@PERSEAS Ένα τέτοιο ακριβώς έπεσε την νύχτα από αεροπλάνο το 1941 σε ένα νησί με αλεξίπτωτο. Ξημερώματα ένας βαρκάρης τότε καπετάνιος σήμερα είδε το αλεξίπτωτο έξω στην ακτή ,το μάζεψαν και το έκρυψαν να φτιάξουν κανένα ρούχο. Εν συνεχεία με τον πατέρα του πήραν κωπηλατώντας της βάρκα και βγήκαν να ψαρέψουν. Μπροστά τους βλέπουν ένα τέτοιο βαρελάκι να επιπλέει. Πήγε να το πιάσει το παιδί από το χείλος που έχει στην κορυφή ,του γλίστρησε και όπως ήταν βαρύ έφυγε σαν μολύβι στην θάλασσα. Έβαλε τράτα μην το πιάσει στα δίχτυα τίποτε,μέχρι που το παράτησε και είναι μέσα στο νερό. Την μέρα που είδε το βαρελάκι ένα αεροπλάνο πέρασε τρεις φορές από το σημείο ,έψαχνε μάλλον το αλεξίπτωτο. O γερο καπετάνιος ζει είναι 97 ετών στο νησί μου,που μου είπε για αυτή την ιστορία . Πριν λίγο έστειλα στον αδερφό μου τις φωτογραφίες τις έδειξε στο γέρο καπετάνιο και του είπε ότι έτσι ακριβώς ήταν το βαρελάκι. Αν έχει και λίρες μέσα θα είναι πολύ καλό. Θα έμεινε τίποτε από το βαρελάκι τόσα χρόνια η θα το έφαγε η αρμύρα. Τι λες.