@PERSEAS Διάβασα στο βιβλίο οι ΚΑΠΑΤΑΝΙΟΙ οτι σε μία ρίψη στα Μάρμαρα ΛΑΜΙΑΣ, χάθηκε ενα κουτί με λίρες. Το βρήκε κάποιος και το έκρυψε. Ήταν λίγες μέρες πριν την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου. Οι Αγγλοι άφησαν να διαρρεύσει οτι... επειδή απέξω είχε νεκροκεφαλή ότι ήταν εκρηκτικά για την ανατίναξη και έδιναν αμοιβή για όποιον το βρει. ΟΙ Απειλές ΤΟΥ ΑΡΗ οτι θα κρεμάσει οποίον το έκλεψε ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΠΟ και ενας βοσκός το έφερε και είπε οτι το βρήκε πριν λίγο λίγο ,ποιο κάτω. Ο Συγγραφέας το περιγράφει ως ξύλινο το κουτί. ΤΏΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ, ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.
-
Βαρελάκια ρίψης λιρών απο αεροπλάνα το 1941-47.
@twins Τι να πιστέψεις;
Ακούς τα πάντα και βάση της κρίσης σου βγάζεις τα συμπεράσματά σου.
Εμένα ο Θείος μου για παράδειγμα δεν είπε ψέμα οπότε έχω ένα στάνταρ για τον εαυτό μου. Μεταφέρω την κατάσταση αλλά αποδυναμώνεται για τους υπολοιπους ως προς το αληθές. Άκουγα για βαρελάκια άλλα δύο φορές μόνο είδα
πως είναι. Με νεκροκεφαλή που λέει ο κοσμος δεν έχω δει όμως -
Εγω εχω ακουσει πως απ εξω ειχαν μια σταμπα χρωματος που άλλαζαν χρωμα στην καθε ριψει. Μονο ο καπετανιος ηξερε υποτιθεται σε καθε χρωμα απ εξω τι εχει μεσα το βαρελακι κατοπιν ενημερωσης του πριν τη ριψει. Αυτοι που τα μαζευαν μετα δεν ειχαν ιδεα τι εχει μεσα.
PS
-
Ξέρω κσι γω, με πριξανε τα φιλαράκια, ένας γύφτος μου έφερε μια κατσαρόλα στρατιωτική που ήταν σαν χύτρα και κληρώνει με κλιπς, ένας άλλος μου έφερε ένα φίλτρο αέρος από μπιλντοζα. Ότι έχει ο καθένας φέρνει μόλις είπα ότι δίνω 200 ευρώ. Τι να πει κανείς για το μπιπ της αληνης.
-
@twins χαχαχα γι αυτο σου φερνουν οτι να ναι για τα 200! ... ζητω να μου χαρίσουν επρεπε να πεις να δεις αν θα σου φερναν τιποτα μετα
PS
-
@panasss αυτό για καρδαρι μοιάζει. Είναι γνήσιο. Έχει νεκροκεφαλη απέξω.
-
@twins Αν και ταλαιπωρημένο δείχνει ότι είναι γνήσιο?
Αυτό ήταν το μέγεθος και σε αυτά έβαζαν νεκροκεφαλές για να σε αποτρέψουν!
Για το χρηματικό ήταν άλλη λεπτομέρεια!!!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!! -
Ο/Η @twins είπε στο Βαρελάκια ρίψης λιρών απο αεροπλάνα το 1941-47.:
Ξέρω κσι γω, με πριξανε τα φιλαράκια, ένας γύφτος μου έφερε μια κατσαρόλα στρατιωτική που ήταν σαν χύτρα και κληρώνει με κλιπς, ένας άλλος μου έφερε ένα φίλτρο αέρος από μπιλντοζα. Ότι έχει ο καθένας φέρνει μόλις είπα ότι δίνω 200 ευρώ. Τι να πει κανείς για το μπιπ της αληνης.
Φαντασου τι θα γίνονταν εαν εδινες 600
-
@stampa συναδελφε αυτο με το χρωμα που λες κατι μου λεει,καπου εχω κανα 2ιο φωτογραφιες που μου στηλανε πολυ παλια κατι παιδια,θα ψαξω να τησ βρω,
-
Ο/Η @selini3 είπε στο Βαρελάκια ρίψης λιρών απο αεροπλάνα το 1941-47.:
@stampa συναδελφε αυτο με το χρωμα που λες κατι μου λεει,καπου εχω κανα 2ιο φωτογραφιες που μου στηλανε πολυ παλια κατι παιδια,θα ψαξω να τησ βρω,
Για κοιτα ρε φιλε και ανεβασε καμια φωτο να δουμε ... ειχα και γω αλλα πριν χρονια σε αλλο υπολογιστη και δεν τις εχω πλεον
PS
-
Καλησπερα σε ολους.
Δεν με ενδιαφερουν τα βαρελακια και δεν κυνηγαω φαντασματα,με ενδιαφερη το περιεχομενο τους.
Πριν πολλα χρονια ηρθε ενας πελατης στον ξενωνα απο τον βολο,και επιασε κουβεντα με τον πατερα μου,με τα λιγα και τα πολλα πιασαν κουβεντα για το ανταρτικο κτλ,του χε πει οτι ειχε γειτονα τον καπετανιο υψηλαντη,ροσσιο δεν θυμαμε το ονοματου αν και προσφατα διαβασα για αυτον,του ειχε πει οτι οατν ριχναν τα κιβωτια στον νιζερο ,ρωτησε ενα αγγλο αξιωματικο τι εχουν μεσα,αυτος εσπασε ενα ξυλινο κιβωτιο με το κοντακι του οπλου του,και τρεξαν τα λιρονια -
Ο/Η @selini3 είπε στο Βαρελάκια ρίψης λιρών απο αεροπλάνα το 1941-47.:
Ναι και αυτο το ειδα φίλε.. ειδα και το αλλο που ηταν ντουραλουμινιο με μια σταμπα χρώματος πανω. Θα ξανακοιτάξω μπας και βρω τις φωτο να τις βάλω.
PS
-
Μπορει τα πρωτα να πεσαν σε ξυλινα κιβωτια και στην συνεχεια να τα αλλαξαν σε πολες μορφες,το ξυλινο κιβωτιο το εχω ακουση ξανα,οπως και τα βαρελακια που τα λεμε τα λεγαν και μποτιλιες καπως ετσι,αν βρω κανενα λογο οτι ειμαι κοντα στο ριψεων θα σας το κανο Δωρο.
-
Για ριξτε και μια ματια στο βιντεο του Γιαννη Μπαιμακη στο 6:37 περιπου
Youtube VideoPS
-
@stampa αυτο το εδωσε ο φιλος μου στον μπαιμπακη πριν χροννια