@ntinos-r Κάνε αναζήτηση :
british ww2 parachute canisters και θα σου εμφανίσει αρκετά . Το συγκεκριμένο πωλείται στο m.ebay.uk 152 λιρες Αγγλίας με το αλεξίπτωτο και είναι σαν καινούργιο. Κάτι άλλο δεν βρηκα. Σε δικές μας ελληνικές ιστοσελίδες πέραν των γνωστών τίποτα.
-
Βαρελάκια ρίψης λιρών απο αεροπλάνα το 1941-47.
-
@mangojingo σε ευχαριστώ...
Όταν όλα φαίνονται ότι είναι εναντίον σου, να θυμάσαι ότι το αεροπλάνο απογειώνεται με αντίθετο άνεμο.
-
Οι λίρες έπεφταν και σε κιβώτια ξύλινα, ο παππούς μου που ήταν με εννέα Άγγλους της soe, στις ρίψεις καθο όλη την διάρκεια της αντίστασης, όταν δεν είχε ανοίξει το αλεξίπτωτο από ένα κιβώτιο και έσπασε σε χαράδρα με αποτέλεσμα να διασκορπιστουν σε δύσβατο σημείο είχε βρει 47 μονο ψάχνοντας να το βρει, επίσης κάθε 3 μέρες που φύλαγε σκοπιά στην σκηνή με τις λίρες έπαιρνε και μια χούφτα από τα Κιβωτια, μην τον καταλάβουν οι Άγγλοι, τις μοίραζαν σε αριστερούς και δεξιούς αντάρτες και τονίζω ότι επί το πλείστον ήταν σε κιβώτια όταν τις παραλαμβαναν οι ανταρτικες ομάδες, τουλάχιστον στην δυτική πελοπόννησο έτσι γινόταν στο 70 %, η μοιρασιά, βέβαια έγιναν και απευθείας ρίψεις, χωρίς να είναι βέβαιο εάν υπήρχαν παρόν Άγγλοι..
-
@Λυκαων μεχρι το 1944 ηταν παρων και ενας αγγλος αξιωμτικος στη ριψη...και στην αποκρυψη που πηγαιναν ηταν ενας καπετανιος και ενας απλος φανταρακος...
Όταν όλα φαίνονται ότι είναι εναντίον σου, να θυμάσαι ότι το αεροπλάνο απογειώνεται με αντίθετο άνεμο.
-
@ntinos-r όχι σε όλες, στην περιοχή μου το 70 % ξέρω ρίψεις που έγιναν λόγο λάθους, από χωρικούς που είχαν ανάψει φωτιές και έπεσαν εκεί τα Κιβωτια, οι αριστεροί αντάρτες έδεσαν όλο το Χωριο, τον παπά ανάποδα.. Να πάρουν τα Κιβωτια, Άγγλος δεν υπήρχε μαζί άρα η ρίψη ήταν κανονισμενη ξεχωριστά για κάποιους λόγους.. Τώρα οι συγκεντρωτικες ρίψεις γινόντουσαν σε προκαθορισμενα στάνταρ σημεία όπου όπως προείπα υπήρχε ομάδα Άγγλων που ήταν υπεύθυνοι για όλη την διαδικασία, δεν ήταν μόνο λεφτά, ήταν κατά κόρον οπλισμός, ηματισμος, κονσέρβες, φάρμακα, και στην άκρη οι λίρες.. Κάπου εχω και την αποχαραχτηρισμενη αναφορά για τις ρίψεις σε όλη την χώρα, πόσοι τόνοι πολεμοφοδια έπεσαν 42 45..
-
@loukilouk για βαρελακι μικρο φαινεται...ποιος ξερει,..ισως και να ηταν οντως ετσι...
-
Τα χρήματα μεταφεροντουσαν από τους αριστερούς, προσωπικά των δεξιών ανταρτών δεν τα υπολογίζω το 99,9 τοις εκατό έχει πετάξει.. Ότι υπάρχει είναι των αριστερών, όπου τα μοίραζαν το μεγαλύτερο ποσοστό έφευγε για τις τοποθεσίες των καλών αποθηκών, και το υπόλοιπο πήγαινε σε σημεία κλειδιά κοντά δηλαδή σε περιοχές όπου γινόντουσαν νταραβερια μεταξύ ανταρτών και συνδέσμων, μικρές ποσότητες όμως, αυτές οι τοποθεσίες κρατήθηκαν πάνω κάτω και στον εμφύλιο, συχνά αγόραζαν οι αριστεροί πενικιλινες από τους ίδιους τους στρατιωτικους πληρώνοντας αδρά, αναφέρονται και στα βιβλία Ελασιτων αυτά, ο μπελάς αν θυμάμαι καλά.. Το μεγαλύτερο όμως μέρος των χρημάτων οι αριστεροί το έκρυψαν, μαζί και τα πλιατσικα, των ατομικών, τα οποία πλιατσικα φέρουν ελάχιστες, σχεδόν καθόλου, η καθόλου σημανσεις ειδικά αν ήταν ντόπιων καπετανιων..
-
Ο/Η @Λυκαων είπε στο Βαρελάκια ρίψης λιρών απο αεροπλάνα το 1941-47.:
Οι λίρες έπεφταν και σε κιβώτια ξύλινα, ο παππούς μου που ήταν με εννέα Άγγλους της soe, στις ρίψεις καθο όλη την διάρκεια της αντίστασης,
Α μπράβο ! τώρα μιλάς ξεκάθαρα από εκεί πηγάζουν οι γνώσεις σου?
Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!! -
Ο/Η @stefanos150 είπε στο Βαρελάκια ρίψης λιρών απο αεροπλάνα το 1941-47.:
οχι φιλε μου κανενα δεν το πιανει εγιναν πολλες δοκιμες απλως επειδη γινετε συζητηση το λεω και οχι με υποθεσεις ειχε μεσα τα ποθουμενα
Επιμένω, πέρασες το hellenic-pulse από πάνω και δεν το έπιασε? Πια άλλα μηχανήματα πέρασες και δεν το έπιασαν ?
-
Εντωμεταξύ πάντα έλεγε ο παππούς ότι οι αριστεροί τα λεφτά τα έκρυψαν όλα, δεν χάλασαν πάρα πολύ ελάχιστα, τα έκρυψαν για τον επόμενο γύρο.. Είχαν παλιούς λογαριασμούς εξάλλου, γιατί μετά ήταν στην χωροφυλακησ και πολέμησε σε όλη την Ελλάδα, μοναδικός επιζών της μάχης του Αγίου όρους, σκοτώθηκαν όλοι οι χωροφυλακες, και έμεινε μόνος στο σταθμό χωροφυλακης παγιδευοντας τα γύρω κτήρια με χειρομβομβιδες, πρηνηδον με ένα πολυβόλο brenta, και ότι κινούνταν πέθαινε, στο τέλος σκυλιασαν οι αντάρτες πήραν αμάχους τους έβαλαν μπροστά σαν τοίχο και τον πλησίαζαν, θαρωντας ότι δεν θα έριχνε, με αποτέλεσμα να ρίξει σε όλους αλλά στα πόδια, μετά από δύο μέρες που ήρθαν ενισχύσεις, τα γύρω κτήρια ήταν μες στα αίματα, τα πτώματα τα είχαν πάρει, και παρασημοφορηθηκε και εκεί.. Τι πέρασε εκείνη η γενιά αναρωτιέται κάνεις πολλές φορές, σκοτωμοι και σκοτωμοι, αντίπαλες παρατάξεις.. Τι αποτέλεσμα μένει τελικά..
-
Ξύλινο κιβώτιο με αλεξίπτωτο που να είχε χρήμα δεν έπεσε ποτέ!
Ο λόγος εύλογος! δηλαδή να μην ρισκάρουν την απώλεια έστω και μιας!
(τρία κομμάτια αγόραζες σπίτι με το κουτί το χωριό με το βαρέλι την πόλη)
Τα κομμάτια εκτός από την ασφάλεια του μετάλλου και του καουτσούκ έρχονταν πάντα σε μασούρια!!!
Ο λόγος που άνοιγαν τα μασούρια ήταν για την καταμέτρηση και για να μην μπορεί
ο κάθε οριζόμενος ως κομιστής ότι έλλειπαν κάποιες (πως λέμε λιποβαρές)
σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση και να χουφτώσει κάποιος εκτός του κομιστή (επιμελητή) που είχε ταγμένο το κεφάλι του στον ντορβά!
Δεν μιλάμε για υπεξαίρεση φορτίου που έγινε επειδή χάθηκε ο επιμελητής (τον έβαλαν στο σκοτάδι)
Εκεί δεν έχει νόημα αν έφυγαν με χούφτες ή φτυαριές!
Ποτέ μα ποτέ δεν έπεσαν χωρίς να παραβρίσκεται Άγγλος η στο χώμα (έδαφος) η συνοδός αέρος! πως λέμε με την επόμενη ομπρέλα για να βλέπει κατά που έπεσαν!!!
Αυτά σαν διευκρινήσεις σα λαθεμένες εντυπώσεις από οικειοποίηση ιστοριών
ότι ταχαμ ήμουν και εγώ εκεί!!!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
@panasss Αυτά γινόντουσαν στο αριστερό μπλοκ, ότι αναφέρω εγώ είναι αλήθεια, δεν ξέρω εγώ που είχα δικό μου άνθρωπο παρόν και ξέρεις εσύ καλύτερα? έσπασε λέμε και σκορπισανε γιατί δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο, ακόμα οι παλιοί θείοι μου τα θυμούνται, υπήρχε σκηνή με Κιβωτια λιρών που την φύλαγαν με σκοπό καθημερινά, αν ήταν χύμα η σε μασουρι όταν τις έπαιρνε δεν ρώτησα αυτό με νοιάζει?
-
@Λυκαων Εγώ διευκρίνισα τα σχετικά με τις ρίψεις λιρών με αλεξίπτωτο!
Οι οποίες έγιναν με την ίδια μέθοδο σε δεξιούς και αριστερούς!
Εκτός από την περίπτωση των αρβύλων εκεί ήταν όλες δεξιές για
να τους συνετήσουν και να πηγαίνουν προς τα δεξιά! (μασλατι)
Ότι σε ξύλινα κουτιά βλέπε μεταγγίσεις αν όχι μασούρια τελικό στάδιο
πριν η κατά την μεταφορά για την απόκρυψη!
Μάθε να εξαντλείς την ερευνά προς όφελος δικό σου πχ άλλο πράγμα να γνωρίζεις
ότι παραμένουν σε μασούρια κινείσαι διαφορετικά!
Τώρα για ανθρώπους και ανθρώπους για κοίτα λίγο πιο ρεαλιστικά και με άλλο μάτι
την τελευταία παράγραφο που έγραψα!!!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
@panasss Στο μέγιστο ποσοστό οι Άγγλοι παραλαμβαναν, και διαμοιραζαν, και στους δύο, δεν υπάρχει αποκλειστικά ότι οι λίρες έπεφταν μόνο σε βαρελάκια, έπεφταν και σε κιβώτια, που εσωτερικα, είχαν κάποια επικάλυψη καουτσούκ, κερί, κεροχαρτο, για στεγανοποιηση και κραδασμούς ως ανθεκτικοτητα της συσκευασίας, αλλά το θέμα δεν είναι εκεί, το θέμα είναι να βρίσκονται γιατί εκεί που μένουν άχρηστες είναι, ο ΕΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΣΕ δεν τις ξόδεψε, τις φυλαξε και παρ όλη την μείωση τους λογο, ευρεσεων τυχαίων η μη, υπάρχουν ακόμα και κοιμούνται.. ΚΑΛΌ ΚΥΝΗΓΙ..