Πρίν λίγες μέρες πήγα σε ένα τεστ με ένα μηχάνημα του εμπορίου που σκοτώνει. Αλλά δεν σκότωσε. μάλλον τα σκάτωσε. Το μηχάνημα αυτό κεντάει στα θαμμένα σιδηρά κιβώτια, σε καζάνια χάλκινα ,χτυπάει και τις μπόμπες αλουμινίου μπύρας.εφόσον ακουμπάνε στο χώμα.ΜΈΧΡΙ ΕΔΩ ΚΑΛΑ. Το τεστ που δεν σκότωσε το τοπ τοπικό μηχάνημα περιείχε ένα βαρελάκι ρίψεων λιρών. Το βαρελάκι βγήκε μπροστά μου,δεν μας άφησε να το φωτογραφήσουμε και ο γέρος που το είχε κρυμμένο το έκρυψε σε άλλο σημείο επειδή είχε καμιά τριανταριά κομμάτια μέσα , διάφοροι πονηροί έκαναν μαρς την νύχτα στο σημείο αλλά ποτέ δεν το βρήκαν. Εγώ επειδή ασχολούμαι και με αποστατικά μηχανήματα θέλω να βρω ένα βαρελάκι με νεκροκεφαλή απέξω για να φτιάξω έναν σένσορα να πιάνει το κράμα αυτό, που δεν το πιάνουν τα μηχανήματα και αυτό επειδή ο γέροντας αυτός δεν το χαλάει να μας δώσει λίγο μέταλλο. βέβαια και εγώ δεν θέλω να το χαλάσει για να έχω πραγματικό σημείο αναφοράς το βαρελάκι αυτό στα πειράματά μου Έχει κανένας το γνήσιο βαρελάκι να το αγοράσω η κάποια πληροφορία που θα το βρω. Ξαναλέω αυτό με την νεκροκεφαλή απέξω. ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ.
-
Βαρελάκια ρίψης λιρών απο αεροπλάνα το 1941-47.
Ο/Η @twins είπε στο Βαρελάκια ρίψης λιρών απο αεροπλάνα το 1941-47.:
Το βάθος ήταν 90 πόντους με ένα μέτρο. Ο Παππούς αυτός μου είπε ότι τα γνήσια βαρελάκια ρίψεων λιρών δεν τα πιάνει κανένα μηχάνημα επειδή το κράμα αυτό κάνει απορρόφηση σήματος και δεν επιστρέφει τίποτε πίσω για να το δει ο ανιχνευτής. και έτσι είναι.
PS
-
@twins ....έρε παραμύθα ο grandfather το τερμάτισε...
-
Εγω παλι λεω να μην λετε τιποτα.....γιατι ποτε δεν ξερεις!!!
Κοιταξτε το βιντεο και αναθεωρηστε......https://www.youtube.com/watch?v=NQEUJUQTk2s
Παντα φιλικα!!! -
βρε καπετανιο, εσυ εισαι μαγκας κυριος και μπαρουτοκαπνισμενος, αλλα ολους αυτους με τα δοκιμαστηρια που αναφερεις κατα καιρους, τους βρισκεις ή σε βρισκουν. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΑΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟΧΟ. το καθε μηχανημα θελει δουλεια. τα βαθη, δεν εξαγοραζονται με χρηματα
-
Καταρχάς ξεχείλωσες τις χρονολογίες δεύτερον στο υλικό δεν δόθηκε καμία έμφαση και κανένας πειραματισμός δεν έγινε για το αν θα το ανιχνεύουν στο μέλλον το κάθε Λόρενζ Ή μινελαμπ κλπ και σίγουρα δεν έγινε καμία επίστρωση με λάστιχο όπως του υποβρυχίου και δεν του έδωσαν σχήμα στελθ για να μην ανιχνεύεται
Το βαρελάκι που ζητάς το θες μόνο με νεκροκεφαλή ή μαζί με την αύρα του χρυσού?
Γιατί όλα τα βαρελάκια είχαν νεκροκεφαλή και υπήρχαν κάποιοι που έλεγαν από όλα αυτά εγώ θέλω τα συγκεκριμένα πχ το δεύτερο και το πέμπτο!
Άρα κάποιο άλλο διακριτικό είχαν! φρόντισε να το μάθεις γιατί αν βρεθείς σε αληθινό
σημάδι υπάρχει κίνδυνος να βλέπεις τα ραδίκια ανάποδα!!!Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!! -
@VAN ψάχνω ένα βαρελάκι του 1941 έως 1944 που έριχναν οι Άγγλοι λίρες από τις ντακοτες, λένε ότι έχει διάφορες στρώσεις καουτσούκ και απέξω είναι ένα κράμα πολύ ανθεκτικό. Ο Γέρος που μας έκανε το τεστ είχε ένα τετοιο με κίτρινη νεκροκεφαλη απέξω, τώρα αν ήταν το γνήσιο δεν ξέρω εκείνο που είδα δεν το έπιασα ούτε με το λορενζ ούτε με το Μινελαβ 5000 . Έπειτα όταν το έβγαλε ήταν μέσα στην λάσπη και δεν ξεχωριζαν ουτε νεκροκεφσλη ουτε τι εγραφε επσνω.Στον αέρα το έπιαναν και τα δύο μηχανήματα. Ξέρω και εγώ .Για να πάμε στην Σαγιαδα που ηταν το τεστ δεν το βλέπω σύντομα. Το τεστ αυτό για να το δω το πλήρωσα 100 ευρώ. Τώρα αν πάω ξανά πρέπει να έχω τεστάρει ένα βαρελάκι ίδιου κράματος.
-
@twins πες του μπαρμπα να κανει αλλη δουλεια για χομπυ.Τα βαρελακια ηταν ανοξιδωτο ατσαλι γιαυτο γυαλιζαν και οχι ....αλουμινιου...που ελεγαν πολυξεροι.
-
Και τα βαρελακια που ητανε απο duraluminium και οχι αλουμινιο τι ειχανε μεσα;
To ντουραλουμινιο ειναι κραμα αλουμινιου που περιεχει και χαλκο και μαγνησιο και για να φτιαχτει υποκειται σε ειδικη επεξεργασια με φωτια. Του δινεται ετσι εξτρα σκληροτητα και αντοχη στις συνθηκες. Ειναι κατα πολυ δυνατοτερο του αλουμινιου και λογω της ευκολιας να δουλευεται με διαφορα μηχανηματα χρησιμοποιηθηκε και χρησιμοποιειται απο τον στρατο και την αεροπορια και ειδκα για να κουβαλιωνται βαρια φορτια. βαρυτερο μεταλλο απο του χρυσου δεν υπαρχει. Σε αυτο φυσικα συμβαλει και το πολυ χαμηλο του βαρος το οποιο εξοικονομει στο συνολο.
Στις ριψεις ηταν προτιμητεο απο τους Αγγλους λογω του οτι εχει περιθωρια να τσαλακωθει χωρις να ανοιξει εναντι του ατσαλινου που ητανε και πολυ βαρυτερο.
Τωρα αν χρησιμοποιουνταν και τα δυο αλλο καπελο.
Βαζω φωτογραφιες οπως ειχανε αναρτηθει καποτε εδω μεσα. Διαβαστε το καπακι προσεκτικα
-
Ο/Η @PERSEAS είπε στο Βαρελάκια ρίψης λιρών απο αεροπλάνα το 1941-47.:
duraluminium
το Αλουμινιο , στον Β Παγκοσμιο, ηταν στρατηγικής σημασίας μέταλλο.
Οι Σύμμαχοι και ειδικά οι Βρετανοί ,δεν είχαν στην διάθεσή τους τις ποσότητες Αλουμινίου που χρειάζονταν για τον πόλεμο.
Επιπλέον , οι Βρετανοι ήταν τενεκέδες, "κυριολεκτικα" και μεταφορικα.
Το "κυριολεκτικά" το λέω γιατί σχεδόν ότι έφτιαχναν, ήταν τενεκές, απο δοχεία μέχρι Τανκς...
Το βλέπω χλωμό να χρησιμοποιουσαν μαζικα Αλουμινιο για ρίψεις, ακομα και για κατι πολύτιμο όπως ο χρυσός. -
@Pytheas Βλεπεις ομως την φωτογραφια. Οχι μονο αεροπορικου τυπου αλουμινιο αλλα και σε κενο αερος.
Κανενας ομως δεν ρωτησε γιατι σε κενο αερος. Δεν σας προβληματισε αυτο; -
@PERSEAS
βλέπω φωτογραφίες από ένα κυλινδρικό δοχείο , δεν ξέρω αν αυτό έπεσε με λίρες από Βρετανικό αεροπλάνο.
Γνωριζεις απο αξιοπιστες πηγες, που ηταν παρούσες στις ρίψεις ότι εριχναν τετοια δοχεια? -
@PERSEAS
και το "κενο αερος" υποθέτω, ειναι για να μην το εντοπίζουν τα μηχανήματα, ε?