Καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα να αποσύρει την απαράδεκτη συμφωνία με το Κράτος των Σκοπίων. Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα να σταθούν στο ύψος των εθνικών περιστάσεων και να σεβαστούν την ιστορία μας και την βούληση εκατομμυρίων Ελλήνων, στην Ελλάδα και σε όλη την Υφήλιο. Το όνομα Μακεδονία δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ως συνθετικό, ούτε ως παράγωγο στο όνομα της γείτονος Χώρας.
-
17 / 6 / 2018 ημερα εθνικου πενθους
Καλό πράγμα η ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ αλλά ακόμα καλύτερο η πρωτογενής έρευνα
ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Soulis1| last edited by soulis1 Φήμη: 616 | Δημοσιεύσεις: 3207 -
Πρίν απο 20 λεπτα έφυγαν απο το αεροδρόμιο Μακεδονία ( άραγε για πόσο ακόμα θα λέγεται έτσι ; ) 2 σινουκ με τα παληκάρια της κυβέρνησης για να πάνε να ξεπουλησουν το αίμα τον προγόνων μας 😢
Καλό πράγμα η ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ αλλά ακόμα καλύτερο η πρωτογενής έρευνα
ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Soulis1| last edited by soulis1 Φήμη: 616 | Δημοσιεύσεις: 3207 -
@soulis1 για αυτους ηρωες ειναι ο γουσιας της αρτας και ο εφιαλτης ,<κολετηδες και μαυρομηχαλεοι>
-
Καλημερα..παραθετω ενα σχολιο απο το e-Amuna που διαβασα προσφατα
Κάποτε ήμουν Ελλην Ηπειρώτης, 1914...υποχώρησα και εδέχθηκα να με ονομάσουν βόρειο Ηπειρώτη 1923. Μου είπαν έτσι ότι θα εξασφαλίσουν όλα μου τα δικαιώματα... Να μην φοβάμαι. Επεσα και κοιμήθηκα και ξύπνησα το 1945 να ανακαλύψω ότι πλέον ήμουν Μειονοτικός (το τι μειονότητα δεν το λέγαν). Ξανάκοιμήθηκα και ξύπνησα το 1991 Αλβανός.
Κάποτε ήμουν Έλλη Κύπριος, μου είπαν να δεχθώ ότι υπάρχουν και Τούρκοι στο νησί και δν είναι σωστό να μην νοιώθουν και αυτοί ίσιοι. Το δέχθηκα, τι κι αν ήταν το ίδιο μου το αίμα εξισλαμιμενο με την βία. Έτσι έπεσα και κοιμήθηκα. Ξύπνησα Ελληνοκυπριος και ο αδελφός μου Τουρκοκύπριος. Τώρα μου λένε να μην λέω πώς είμαι Έλληνας... Κάνει κακό στην ειρηνη και την ευημερία της ανατολικής μεσογείου. Έτσι και γω λέω είμαι Κύπριος σκέτο. Νιώθω όμορφα γιατί μου χαϊδεύουν την πλάτη οι ξένοι.
Κάποτε ήμουν Ίμβριος, Τενέδιος, Πολήτης, μου είπαν μην φοβάσαι, έχεις στάτους μειονότητος... Όλα καλά θα πάνε...σήμερα ζω στην Αθήνα. Στο φεισμπουκ μου γράφω τόπο καταγωγής Istanbul, Turkey. Τα ξαδέρφια μου βέβαια ζουν στην Πόλη ακόμα υπό το όνομα Μοχάμεντ και Φατιμα.Κάποτε ήμουν Μακεδόνας. Μου είπαν πως αυτό δεν ευχαριστεί τους σχεδιασμούς των φίλων μας των Γερμανών (για τα δυτικά Βαλκάνια - νέα γερμανική γιουγκοσλαβια) και πώς είναι εθνικιστικό. Και γω σαν καλό παιδί που είμαι και που αγαπά όλο τον κόσμο άλλαξα όνομα και ευτυχώς μου επέστρεψα με χίλια ζόρια να λέγομαι Νοτιομακεδόνας.
Αλλά θα σας την σκάσω βρε. Για να δείτε ότι είμαι ακόμα καλύτερος απ ότι νομίζετε σκέφτομαι ένα πιο κατάλληλο όνομα: Νομάς
Υγ: αδέρφια μου Έλληνες. Γαιμα μου. Με δάκρυα στο ματιά σας εκλιπαρώ βγείτε στους δρόμους να πέσει αυτό το τσίρκο που μας κυβερνά. Δεν θέλετε να ξέρετε τι σημαίνει να γεννηθείς ραγιας υιός ραγια εγγονός ραγια και να μεγαλώνεις παιδί ως νομας σε ξένη γη να του μιλάς ελληνικά και να σου απαντά σε ξένη γλώσσα.
Βορειοηπειρωτης![alt text](image url) -
https://www.facebook.com/SymfonikiOrxistraNeonEllados/videos/2047704688577925/
ΑΠΛΩΣ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ....ΕΧΩ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΕΙΜΑΙ ΠΟΝΤΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ...ΚΑΙ ΟΜΩΣ ,ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ,ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.... -
παει και το μακεδονικο. τωρα θα φτιαξουμε την μεγαλη αλβανια, θα δωσουμε την θρακη και το αιγαιο στους τουρκους και ισως αν ειμαστε καλοι να δωσουμε και το ιονιο πισω στους ιταλους! ελλαδα θα μεινει μονο η Πελοπόννησος και αν μας συμφερει να υπαρχει ελλαδα.
οταν βγηκε ο αντιχριστος ωρυομουν και μου λεγατε μην βιαζεσε να κρινεις ειναι νεος κατι καλο μπορει να κανει.....παρτε το καλο σας! τρεχατε τωρα να ψηφισετε μητσοτακη για να εκπληρωσει ολα τα παραπανω ή οσα θα αφησει σε εκκρεμοτητα ο αντιχρηστος
καληνυχτα ελλαδαυγ. το αγαλμα του Μ. αλεξανδρου και ο λευκος πυργος ποτε θα μεταφερθουν στα σκοπια????
-
@bouspa υγ. το αγαλμα του Μ. αλεξανδρου και ο λευκος πυργος ποτε θα μεταφερθουν στα σκοπια????
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ....ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ..... -
μην στεναχωρηστε πεδια θα συνυπαρχομε , δεν θα υπαρχει β ηπειρο , δεν θα υπαρχει μακεδονια , δεν θα υπαρχει τιποτα , θα εινε ολα ενα ..
απο κερο το βλεπουμε που εγιναν ολοι [ξενοι ] ελληνεσ με ταυτοτητα κ οι ελληνεσ δεν μπορουν να εχουν , τουσ εχουν ομογενοισ χωρισ δικεοματα........
πασ προξενιο σου λενε μην λεσ για β ηπειρο εδω μεσα , πασ γιανενα στην αστινομια σου λενε πηγενε στο προξενιο ..
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ...υγηα πεδια η ζωη εινε λιγη , ετσι κ αλιοσ δεν μπορουμε να αλαξομε κατι ....
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΡΟΠΕΟΙ ........... -
Ο/Η @bouspa είπε στο 17 / 6 / 2018 ημερα εθνικου πενθους:
@bouspa υγ. το αγαλμα του Μ. αλεξανδρου και ο λευκος πυργος ποτε θα μεταφερθουν στα σκοπια????
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ....ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ .....Τί εννοείς?
Οι κοιμισμενοι ειναι εργατες και συνεργοι σε αυτα που γινονται στον κοσμο.ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ
-
Η καρδιά συχνοσπαράζει. Πλην τι βλέπω; Σοβαρά
να σωπάσω με προστάζει με το δάκτυλο η θεά.
Κοιτάει γύρω εις την Ευρώπη τρεις φορές μ' ανησυχιά·
προσηλώνεται κατόπι στην Ελλάδα, και αρχινά:
«Παλληκάρια μου, οι πολέμοι για σας όλοι είναι χαρά,
και το γόνα σας δεν τρέμει στους κινδύνους εμπροστά.
Απ' εσάς απομακραίνει κάθε δύναμη εχθρική,
αλλά ανίκητη μια μένει που τες δάφνες σας μαδεί.
Μία, που όταν ωσάν λύκοι ξαναρχόστενε ζεστοί,
κουρασμένοι από τη νίκη, αχ, το νου σάς τυραννεί.
Η Διχόνοια που βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή
καθενός χαμογελάει, "πάρ' το", λέγοντας, "και συ".
Κειο το σκήπτρο που σας δείχνει έχει αλήθεια ωραία θωριά·
μην το πιάστε, γιατί ρίχνει εισέ δάκρυα θλιβερά.
Από στόμα οπού φθονάει, παλληκάρια, ας μην πωθεί,
πως το χέρι σας κτυπάει του αδελφού την κεφαλή.
Μην ειπούν στο στοχασμό τους τα ξένη έθνη αληθινά:
"Εάν μισούνται ανάμεσό τους δεν τους πρέπει ελευθεριά".
Τέτοια αφήστενε φροντίδα· όλο το αίμα οπού χυθεί
για θρησκεία και για πατρίδα όμοιαν έχει την τιμή.
Στο αίμα αυτό, που δεν πονείτε για πατρίδα, για θρησκειά,
σας ορκίζω, αγκαλισθείτε σαν αδέλφια γκαρδιακά.
Πόσο λείπει, στοχασθείτε, πόσο ακόμη να παρθεί·
πάντα η νίκη, αν ενωθείτε, πάντα εσάς θ' ακολουθεί. -
Το πιό ηλίθιο πράγμα, είναι να ζητάς το λόγο από έναν πολιτικό, γιατί τήρησε τις υποσχέσεις του. Ο συγκεκριμένος τσόγλανος δεν είναι χθεσινός. Ούτε το κόμμα του. Χρόνια μας λέει το τί πιστεύει και το πως ονειρεύεται την Ελλάδα. Το ίδιο και ο μαλάκας ο ΓΑΠ, το ίδιο και ο Θεοδωράκης, και όλα τα μουνόπανα που είναι δίπλα τους. Ή μηπως ο καμμένος μας είναι άγνωστος. Δεν ξέραμε δηλαδή τόσα χρόνια ότι είναι η πεμπτουσία του ανεμόμυλου ή κατά το λαΙκότερο, αλλού φιλάει, αλλου γ@μάει και άλλο σκέφτεται.
Λοιπόν? Πόσοι από όλους αυτούς σήμερα που βγαίνουν στα συλλαλητήρια είναι οι προχθεσινοί του 2009 που δεν πήγαν να ψηφίσουν γιατί τους ενοχλούσε ένας ΓΓ ενός ανθυυπουργείου, που πηδούσε μιά γκόμενα με την υπόσχεση να τη διορίσει, με αποτέλεσμα να έρθει το χαζοχαρούμενο ο ΓΑΠ και να αρχίσει η κατρακύλα για όλους μας, αφού ο τσόγλανος από τη μιά μεριά πήγαινε και ζητούσε δανεικά και από την άλλη φώναζε ότι είμαστε απατεώνες και τεμπέληδες? Ποιός θα σ' εμπιστευθεί ρε στόκε πιά?
Λοιπόν? Πόσοι από όλους αυτούς σήμερα που βγαίνουν στα συλλαλητήρια είναι οι χθεσινοί που πίστεψαν ελαφρά τη καρδία ότι ένα τσογλάνι που υπόσχεται ότι με μιά απόφασή του, ένα νόμο, ένα άρθρο, όλα θα επιστρέψουν στα πρό ΓΑΠ επίπεδα (μισθοί, συντάξεις, φόροι, ανεργία, κλπ), ότι καταργείται ο ΕΝΦΙΑ, τα διόδια, οι εισφορές, ότι θα ακούν Ελλάδα οι Ευρωπαίοι και θα χέζονται απάνω τους, και πόσα άλλα τέτοια που γεμίζουν σεντόνι. Πόσοι λοιπόν πήγαν και είπαν ένα βροντερό ΟΧΙ, δηλαδή μιά ομαδική πορδή σε κλειστό χώρο χωρίς παράθυρα και πόρτες, και μετά αντί να του πούν ""ρε μας έφερες ως εδώ με ψευτομαγκιές και τώρα μας λές σόρυ παίδες είχα αυταπάτες, και είσαι ακόμη εντός Ελλάδος?"", του δώσαμε μιά υετραετία για να προλάβει να κάνει όσα υποσχόταν χρόνια η αριστερά. Ανομία, εγκληματικότητα, πολυεθνικότητα, και "" δίκαι﨨 μοίρασμα φτώχειας.
Λοιπόν, γιατί ζητάμε λογαριασμό?
Θέλουμε να αντιδράσουμε σ' αυτά? Ο καλλίτερος τρόπος είναι η συμμετοχή μας σε όλες αυτές τις συγκεντρώσεις που τους δείχνουν ότι εδώ είμαστε και κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να εκλέξουμε κάποιον που θα σας ξεσκίσει. -
Πολυ σωστα.
Πρεπει να αλλαξουμε μυαλα για να ερθουν καλυτερες μερες. Οι προδοτες βρηκαν και κανουν.
Ο πολυς κοσμος ειναι χαζεμενος και αν συζητησεις δεν ξερει τι λεει.
Το τομαρι του συνεχιζει και κοιταει ο καθενας και μονο αυτο. Δεν υπαρχει ακομη η απαραιτητη αδελφοσυνη δυστηχως.
Το οτι θα πληρωσουν με το παραπανω το ξεπουλημα ειναι σιγουρο αλλα το ποτε πηγε πολυ πισω -
Παιδιά ψυχραιμία. Ίσως μερικές πληροφορίες δώσουν άλλη διάσταση στο τόσο σοβαρό εθνικό μας θέμα.
- Το 1977 τα σκόπια αναφέρονται ως σκέτο Μακεδονία σε όλα τα σχολικά βιβλία της τότε εποχής.
- Το 1991 ο Α. Σαμαράς υπογράφει το 1ο επίσημο κοινοτικό έγγραφο αποδεχόμενος τους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες.
- Όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία το 1991 αποδεχτήκαμε την ονομασία για τα Σκόπια το Πρώην Γιουγκοσλαβική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΠΓΔΜ).
- Σύμφωνα με τα παραπάνω 140 χώρες εκτών οποίων η Αμερική, ο Καναδάς, η Κίνα, όλες οι ευρωπαικές (και οι Σέρβοι) πλην της Γαλλίας και άλλες αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας ΣΚΕΤΟ.
- Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω οι Σκοπιανοί περνάνε στο σύνταγμα τους όλα αυτά που αποκαλούμε σήμερα αλυτρωτικά όπως την αρχαία ελληνική ιστορία μας, τα σύμβολα μας χωρίς κανένας να κουνήσει ρουθούνι.
- Ο τότε ΠΘ μας Κωνστ. Μητσοτάκης έλεγε "ποιός θα θυμάται το όνομα μετά από 10 χρόνια......"
Έρχεται λοιπόν σήμερα η κυβέρνηση και λέει με την συμφωνία ότι ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ και ΌΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΑ ΒΓΆΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΑΣ διότι δεν σας ανήκουν επίσης θα κατεβάσετε τα αγάλματα του Μ. Αλέξανδρου καθώς και όλες τις αντίστοιχες πινακίδες και ονόματα.
Απόδειξη ότι ο Γκλιγκόροφ πρόεδρος των Σκοπιανών είπε στο Ζάεφ ΠΘ των Σκοπιανών ότι οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.
Πολλοί Σκοπιανοί για το παραπάνω λόγο αποκάλεσαν το Ζάεφ προδότη διότι η συμφωνία δεν είναι επωφελείς για αυτούς.Επομένως (εφόσον υπογραφεί η συμφωνία) η Ελλάδα δεν παραχωρεί τίποτα από τη Μακεδονία μας, το αντίθετο παίρνει πίσω τα σύμβολα και την ιστορία μας που κάποιοι που το παίζουν σήμερα πατριώτες πολύ εύκολα κάποτε όπως προανάφερα με μια υποφραφή τα παραχώρησαν.
-
@Περιτας το στοιχειο τους ειναι εντονο στην περιοχη....Που να δεις τι γλεντι γινεται ,οταν γιορταζουν το ιλιντεν.(20-07)...Μια φορα παραβρεθηκα και τρομαξε το ματι μου,παρολο που ηταν εντονη η παρουσια της αστυνομιας.
-
η ιστορια ξεκιναει απο το 1977? δλδ πριν το 1977 δεν υπηρξε τιποτα δεν εγινε τιποτα και ξαφνικα μια ωραια ημερα του 77 ειπαν να ονομασουν τους σκοπιανους μακεδονια να μην περιπλανονται αδεσποτοι χωρις καταγωγη και ονομα. απο που και ως που να δωσουμε το ονομα και την γλωσσα μακεδονια σε μια ρατσα που ουτε οι ιδιοι γνωριζουν την πραγματικη καταγωγη τους?
το οτι θα ελενξουν ολα τα σχολικα ιστορικα βιβλια μας δεν λεει τιποτα? το οτι συντομα θα απαιτησουν αλλαγη συνορων με το ονομα μακεδονια ουτε αυτο λεει κατι?
περιμενεται ερχετε και ο ερντογαν τωρα που βρηκαμε τον ΕΛΛΗΝΑ και ΠΑΤΡΙΩΤΗ τσιπρα θα διεκδηκησει αυτα που θεωρει οτι ανοικουν στην τουρκια, τοτε τι θα λετε κλειστηκε συμφωνια υπερ της ελλαδας?
την ελλαδα την βγαλανε σε πωληση και αν δεν το βλεπετε εσεις λυπαμαι αλλα κοιμαστε.chris μιλας για συγκεντρωσεις οσες συγκεντρωσεις και να γινουν τον ελληνα τον εχουν γραμμενο εκει που δεν πιανει μελανι, το παιχνιδι τους θα το κανουν ανεγγιχτοι.
οσο για τις εκλογες ερχετε ο μητσοτακης να μας σκισει οτι θα εχει αφησει ο αθεος -
@fisher Αν και δεν τον άκουσα στη βουλή εντούτοις είναι η αλήθεια.