Καλησπέρα!! Μήπως ξέρει κάποιος να μου πεί με σιγουριά τι πέτρωμα είναι αυτό των φωτογραφιών;
-
Πέτρωμα
@dimitrisps θελω να πω το χτυπησες με μηχανημα?? γεματος ο τοπος ειναι να ξερεις. ειναι το πιο συχνο πετρωμα που μπορει να αντιμετωπισουμε στα εδαφη μας
-
Πέτρωμα
Ο χαλαζίας είναι ορυκτό του πυριτίου,συγκεκριμένα πολύ καθαρό οξείδιο πυριτίου το δεύτερο πιο διαδεδομένο ορυκτό στη φύση. Είναι σημαντικό ορυκτό της λιθόσφαιρας και συμμετέχει στα συστατικά της σε ποσοστό περίπου 12%. Επίσης είναι το μοναδικό ορυκτό που αποτελείται αποκλειστικά από πυρίτιο και οξυγόνο. Τα ιόντα του χαλαζία είναι πολύ ισχυρά συνδεδεμένα και για αυτό έχει μεγάλη σκληρότητα. Απαντάται σε πολλές και ποικίλες μορφές, έχοντας χρώμα από σκούρο καφέ-μαύρο (καπνιάς) έως τελείως διαφανές. Στα πετρώματα συναντάται σε κοκκώδη ή κρυσταλλική μορφή. Αποτελεί ορυκτολογικό συστατικό των όξινων εκρηξιγενών πετρωμάτων, όπως και μεταμορφωσιγενών και ιζηματογενών πετρωμάτων. Είναι γνωστός διεθνώς με το όνομα "Quartz", όρος που προέρχεται από την παλαιά γερμανική λέξη "Quarz" αγνώστου ετυμολογίας. Εμφανίζει πιεζοηλεκτρικές ιδιότητες.
-
Πέτρωμα
αυτό είναι στουρνάρι...αν χτυπήσεις με τον γκασμά βγάζει σπίθες...τα περισσότερα αποστατικά πάνε επάνω σαν στραβά...σε περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ...χτύπησαν τρία τελάρα τον ιδιο στόχο...ένα φωτογραφικό έβγαλε παπάδες...ο κασμάς όμως τελείωσε τα όνειρα ...βρέθηκε ακριβώς τέτοια πέτρα...στο Μαίναλο το Ίδιο ...και στον Πάρνωνα το Ίδιο...λέγονται σιδερόπετρες ειδικά στην Λαμία στον Μπράλο ... στα ποτάμια έχει πολλές και σε κάνουν εφοπλιστή...τα κολομηχανήματα...μετά γκασμάς και μετά προσγείωση στην καθημερινότητα....έβγαλαν οι φίλοι μου πολύ πράμα ...χτίζεις τοίχο....
-
Πέτρωμα
@dimitrisps μπραβο μπαρμπα σε χαιρωμαι....απο τυρεμπορας εγινες ηλεκτρονικος και επιστημωνας ....με αγαπη
-
Πέτρωμα
@dimitrisps εδω ενα τετιο υλικο , καπιοσ το εχει για σημαδι , ενασ φιλοσ στο επι χαρτου λεει αντε παρτα , εκει εινε , πηγα κ εγω μ χαρα , βαζω μηχανιμα , τιποτα , μονο εναν καληκα Ε_Σ 1936 απο πισο του .
μαλον το πετρομα [στουρναρι ] πολυ δυνατο.... -
Πέτρωμα
@dimitrisps """"ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ"""".....κατι ξεραν οι παλαιοι παντως σου βγαζω το καπελο και το ξερεις