καθωσ πιναμε τα ρακια μασ με το φιλο μου τον Αλεκο στη βεραντα , βλεπω απεναντι αυτο το γερασμενο δεντρο , λεω στον Αλεκο , τι δεντρο εινε αυτο ? με τα κιτρινα λουλουδια ,[ μου αρεσε το χρωμα ] χα , βελανιδια λεει , τι λεσ του λεω δεν εινε βελανιδια ..
παμε εκει κ βλεπω επανο στα κλαδια ειχε αυτα τα σπορια ,, πωσ γεινετε η βελανιδια να εχει αυτα !? προτοφανεσ .. δεν εχω ξαναδει τετιο πραμα ...
ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ........
-
χειμερινη βολτα
-
χειμερινη βολτα
Δίφορα είναι αυτά που καρπίζουν δυό φορές το χρόνο.
Στην περίπτωση του φίλου, κάποιος σπόρος από αυτόν τον κίτρινο με τον αέρα θα έπεσε σε κάποιο σημείο που κουφαλιάζει το γέρικο δέντρο και το υπόστρωμα είναι το καταλληλότερο για να φυτρώσει και να κάνει ρίζες μέσα στον κορμό της βελανιδιάς. Έχω μιά μουριά σε απόσταση 20 μέτρων από έναν μεγάλο φοίνικα και κάθε χρόνο ξεριζώνω μικρές μουριές από τον κορμό του, καθώς είναι γεμάτος από χουμοποιημένη ουσία μεταξύ των κομμένων κλαδιών. -
χειμερινη βολτα
Ο/Η @Chris1 είπε στο χειμερινη βολτα:
Δίφορα είναι αυτά που καρπίζουν δυό φορές το χρόνο.
Στην περίπτωση του φίλου, κάποιος σπόρος από αυτόν τον κίτρινο με τον αέρα θα έπεσε σε κάποιο σημείο που κουφαλιάζει το γέρικο δέντρο και το υπόστρωμα είναι το καταλληλότερο για να φυτρώσει και να κάνει ρίζες μέσα στον κορμό της βελανιδιάς. Έχω μιά μουριά σε απόσταση 20 μέτρων από έναν μεγάλο φοίνικα και κάθε χρόνο ξεριζώνω μικρές μουριές από τον κορμό του, καθώς είναι γεμάτος από χουμοποιημένη ουσία μεταξύ των κομμένων κλαδιών.Ναι μα εδώ τον καρπό τον έχουν τα κλαδιά της βελανιδιάς!!!
Όταν είσαι γεννημένος να στηρίζεσαι σε δεκανίκια
Πάντα με δανεικές υπογραφές θα υπογράφεις!!! -
χειμερινη βολτα
εδω στο κερδυλλια ορος αυτο το λεμε.. οξο..ειναι στην ουσια ενα παρασοιτο το οποιο προσβαλει τα μεγαλα σε ηλικιας δεντρα που ειναι συνηθως η βελανιδια και η καστανια.τωρα τινει να εξαφανιστει ομως λογο της απουσιας μεγαλων δεντρων σε ηλικια..μεταφερετε στο δεντρο απο τα περιτωματα ενος πουλιου που λεγεται τσιχλα.εχει κιτρινα στρογγυλα κουκουτσια και τρεφετε απο το κορμο του δεντρου.θα το δουμε σε υψομετρα απο τα 600 εως 1000 μετρα
-
χειμερινη βολτα
@kwstas47 εινε αγ .. στη μεση του χωριου ,, βλεπεισ πινω τα ρακια στη βεραντα σπιτιου , το υψομετρο κανα 1000ρικο ++ , δεν εχομε οξεσ..
-
χειμερινη βολτα
@kwstas47 φαγανε και την γρια στις Σερρες που ηταν καμπουριασμενη με τα μαυρα και φορτωμενη με ξυλα και την περασαν για αγριογουρουνο