Εγω παιδια απο 79 κυψελες εμεινα με 70...
Τωρα το σαββατο θα παω να τα ριξω μια ματια...
-
Εναρξη νεας μελισσοκομικης χρονιας.
@Σταύρος
Δοκίμασε ανοιχτούς πατους και κοιφηνοκεριθρα για να μην βάζεις φάρμακα, όχι ότι θα έχει τέλειο καθαρισμό απλά να μειωθεί λίγο ο αριθμός των βαρροα γιατί χωρίς καθόλου θεραπεία μετά την ανάπτυξη των Μελισσίων θα έχεις προβλημα Σταύρο.
Φιλικά και σύμφωνα με τα δικά μου δεδομένα πάντα. -
Οι πάτοι οι μισοί είναι αεριζόμενοι , τώρα για κηφηνοκηρήθρα δεν γνωρίζω κάτι , κάντο ποιο λιανά αν θες.
Ίσως να έχω πρόβλημα στα μελίσσια χωρίς καθόλου θεραπεία , αλλά θα τα καταφέρω θα βρω λύση , και αυτό γιατί βασίζομαι στον τρόπο που νομίζω ότι αντιλαμβάνομαι ότι λειτουργεί η φύση , δεν μπορεί τόσα εκατομμύρια χρόνια αυτό το είδος να επιβίωσε χωρίς καμία φροντίδα και χειρισμό από άνθρωπο και τώρα ο μόνος τρόπος να επιβιώσει να είναι το ντάντεμα με φάρμακα τρεις την ώρα που βλέπω από φίλους συναδέλφους !
Αν είχα σκοπό να ζήσω από αυτό μάλλον και εγώ από ανασφάλεια μήπως τα χάσω θα έκαμα χρήση των φαρμάκων αλλά και ζαχαρόπιτας , η διαφορά όμως όπως έγραψα ποιο νωρίς είναι ότι ........απλά θέλω να τρώω εγώ και η οικογένεια μου μέλι ''αγνό'' όπως ήταν στην φύση κάποτε........
-
Με τους αεριζομενους οση βαρροα πεφτει στον πατο και καταλιγει εξω δεν ξανα μπαινει μεσα, η κηφηνοκηρηθρα ειναι ετοιμα φυλλα κεριου σαν τα κανονικα με την διαφορα οτι εχει ποιο μεγαλα κελια για κηφηνες. Τα βαρροα προτιμουν τα κηφηνοκελια, οποτε τα βαζεις τα χτιζουν και μολις γεννησει η βασσιλισα και τα σφραγισουν παιρνεις το πλαισιο το βαζεις στην καταψυξη για 24 ωρες και παιθαινουν.
Αυτα εινα μονο για ξαλαφρωμα ετσι? αλλα ευχομαι να τα καταφερεις και μην χρειαστουν ποτε φαρμακα. -
Συναδελφοι χρειαζεται ενα φαρμακο να κανουμε για την βαροα γιατι εαν δεν κανουμε θα εχουμε προβλημα την ανοιξη οταν θα αναπτυσονται τα μελισσια..
Εγω κανω χρηση οξυαλικου οξυ,οπου ειναι το καταληλοτερο για την βαροα..
Τα κανω το δεκεμβριο οπου δεν εχουμε πολλους γονους,γιατι εαν εχουμε πολλους γονους μπορει να βλαψει τον γονο.. -
@ΒΕΝΖΙΝΑΣ Κανει φιλε αλλα δεν πιανει με την πρωτη φορα..
Πρεπει να παιρνεις καθημερινα με προγραμμα παρα πολυ λιγο..
Θα σε πιασει μετα απο μια βδομαδα..
Ο βασιλικος πολτος ειναι ακρως υγιηνο πραγμα και αλειωνεται εαν τον εχουμε εξω στην ζεστη..Πρεπει να τον εχουμε στο ψυγειο και να τον καταναλωσουμε το πολυ στον μηνα,μετα χανει διαφορες ουσιες του ... -
Ο/Η @Σταύρος είπε στο Εναρξη νεας μελισσοκομικης χρονιας.:
Αν είχα σκοπό να ζήσω από αυτό μάλλον και εγώ από ανασφάλεια μήπως τα χάσω θα έκαμα χρήση των φαρμάκων αλλά και ζαχαρόπιτας , η διαφορά όμως όπως έγραψα ποιο νωρίς είναι ότι ........απλά θέλω να τρώω εγώ και η οικογένεια μου μέλι ''αγνό'' όπως ήταν στην φύση κάποτε.......
καλημερα.τα φαρμακα που χρησιοποιουμε στην ελλαδα δεν αφηνουν υπολοιματα στο μελι αν χρησιμοποιηθουν σωστα.μπορεις να παρεις στο αριστοτελιο να σου το πουνε.εχουνε παρει απο διαφορες περιοχες μελι για εξεταση και χρησιμοποιουσαν διαφορα φαρμακα εγκεκριμενα και μη.
Αλλα λυση για σενα ειναι το οξαλικο οξυ που ειναι βιολογικο σκευασμα και δεν εχει ουτς αυτο υπολοιματα.
αν θες να το πας ακομα ποιο φυσικα αν ταιζεις για ανναπτυξη ριξε σκορδο στο σιροπι περιοριζει και την νοζεμιαση.
γνωμη μου ειναι οτι τα μελισσια απο την στιγμη που τα βαζεις σε κυψελη και περνεις το μελι σους πρεπει και να τα φροντισεις.ο λογος οταν εσυ εχεις βαρροα αδυνατιζει το ο οργανισμος της μελισσας και ξεικανε η αρωστιες..μεχρι και συψηγονια που μπορει εσυ να μην το καταλαβεις και να κολησεις και τα μελισσια της περιοχης και να κανεις τεραστια ζημια.πανε για καψιμο δηλαδη.
οποτε αν εχει σκοπο να κανεις αφαρμακη μελισσοκομια ψαξτο πολυ καλα γιατι καπιοι ζουνε απο την μελισσοκομια.αλλη μια λυση ειναι να κανεις θεραπεια μονο στην γονοφολια τον χειμωνα και να τρυγιζεις μονο τα τελερα του οροφου που βαζεις το καλοκαιρι,που δεν εχουν καμια επαφη με φαρμακα
| last edited by πανοραμιξ Φήμη: 9 | Δημοσιεύσεις: 161 -
Η γνώμη μου φίλε είναι πως όλα τα φάρμακα επηρεάζουν και αφήνουν σε κάθε περίπτωση κατάλοιπα.
Ναι μεν κάποια από αυτά είναι μέσα στα επιτρεπτά όρια , αυτό είναι όλο.Αυτό που αποφάσισα να εφαρμόσω ως χειρισμό στα μελίσσια μου δεν θα το χαρακτήριζα έλλειψη φροντίδας , αλλά επιστροφή στης φυσικές συνθήκες διαβίωσης με της οποίες εξελίχθηκε και αυτό το είδος για εκατομμύρια χρόνια όπου δεν αφανίστηκε , απεναντίας ανέπτυξε μηχανισμούς αυτοσυντήρησης.
| last edited by Σταύρος Φήμη: 45 | Δημοσιεύσεις: 477 -
Για την βαρροα ο ανοιχτος πατος βοηθαει μεχρι ενα ποσοστο.
Η καταπολεμηση γινεται με ενα συνδυασμο παραγοντων .
Το ζητουμενο ειναι να εχεις δυνατο μελισσι αυτο καταπολεμαει απο μονο του τις ασθενειες.
Πρεπει να το εχεις καθαρη φροντισμενη κυψελη σε καλη τοποθεσια χωρις υγρασιες με καθαρο νερο.
Απο την στιγμη που το σμηνος δεν επιλεγει το μερος και το σπιτι του τοτε πρεπει εμεις να μπορουμε να τα δωσουμε αυτα!
Το οξαλυκο οξυ βοηθαει πολυ οατν γινεται στον σωστο χρονο , οπως επισης και η θυμολη αλλα και αλλα φυσικα σκευασματα!
Ρολο παιζει επισης να μην ενοχλουμε καθε δυο και τρεις το σμηνος με επιθεωρησεις , στρεσαρεται και αναπτυσσει ασθενειες!Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.
ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ
ΠΑΣΜΗΕΛΛΗΝΒΑΡΒΑΡΟΣΕΣΤΙΝ -
@Σταύρος για τα καταλοιπα αν λες για το μελι κανεις λαθος.ειναι σιγουρο αυτο,το ελληνικο μελι ειναι απο τα λιγα που δεν εχουν καταλοιπα.στην ευρωπη εχουν οντως καποια μελια και εχουν και επιτρεπτα ορια.εδω ειχανε στειλει και φακελο στο υπουργιο για να μπορεσουμε να βαλουμεστην ετικετα οτι δεν υπαρχουν καθολου υπολοιματα φαρμακων
-
@Σταύρος φετος πηγαμε στης εγκαταστασης απο το μελι αττικη με μια ομαδα μελισσοκομων.πηγαμε σε ολους τους χωρους και στα εργαστηρια.
Αυτοι περνουν μελι απο ολη την ελλαδα και μελι απο κανονικη μελισοκομια,ειναι σπανιο να υπαρξουν υπολοιματα μας ειπε η υπευθηνη του εργαστηριου.πρεπει να κανεις χοντρη μα$#*ια για να γινει κατι τετοιο.αν και τα παραπανω μας τα ειχανε πει και σε σεμιναριο καθηγητες απο το ΑΠΘ.Να πηγενεται και σε κανενα σεμιναριο οσοι ασχολειστε,μονο κερδος θα εχετε.Τα φαρμακα αν χρησιμοποιηθουνε στης καταληλες δοσολογιες και στον χρονο που πρεπει (3μηνες πριν τον τρυγο κ.α)δεν υπαρχει κανενα προβλημα.ειναι 1-2 που αφηνουν καποια μικρα το τσεκμειτ νομιζω μπορει και το περιζιν,αυτα αν θυμαμαι μπορει να θελουν λιγο παραπανω.αν θες να εισαι σιγουρος στελνεις δοκιμαζεις σε ενα αριθμο μελισσιων και στελνεις το μελι σου για αναλυση.
| last edited by πανοραμιξ Φήμη: 9 | Δημοσιεύσεις: 161