καλημερα σε ολουσ, ειπα να βαλω αυτο το θεμα για να λυσουμε μερικεσ αποριεσ, και σε μ'ενα που ειμαι λιγο σκεπαρι στα ηλεκτρονικα και γενικα για ολουσ που εχουν τισ ιδιεσ αποριεσ με μ'ενα. η ερωτιση μου προσ τουσ γνωστεσ ειναι η εξησ: τι διαφορα εχει ενασ φερριτησ οταν ειναι μεγαλοσ η μικροσ, τι διαφορα εχουν τα χρωματα που εχουν, και τι διαφορα εχουν τα σχηματα? π.χ. τετραγωνοσ πλακε η στρογκυλοσ χοντροσ η ποιο λεπτοσ? για να ξερουμε σε μια κατασκευη που κανουμε τι πρεπει να ψαξουμε να βρουμε για καλυτερα αποτελεσματα.
-
ΦΕΡΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ
φιλε γεια σου
θα σου απαντισω οσο πιο απλα μπορω.
(δεν σε υποτιμαω αλλα λες δεν ξερεις και πολλα απο ηλεκτρονικα)
καθε φεριτης εχει δικα του χαρακτιριστικα.
αν π.χ κανεις 5 σπειρες σε ενα φεριτη φ3 και ενα παλι 5σπειρες στον ιδιο φεριτη αλλα αλο παχος π.χ φ5 (ενοω φεριτη με ιδια χαρακτιριστικα) το αποτελεσμα στο θεμα αυτοπαγογης θα ειναι τελιος διαφορετικο.σιγουρα στον χοντρο φεριτη πρεπει να βαλεις λιγοτερες σπειρες για να εχεισ το ιδιο πηνιο. το ιδιο γινετε με το μηκος του φεριτη (εντος φισιολογικων διαστσασεων)
π.χ 3 σπειρες συρμα σε φ3 5cm φεριτη θα ειναι τελιος διαφορετικο αποτελεσμα 3σπειρες στο ιδιον φεριτη 8cm μηκος.
οσο για κορεσμο φεριτη καλυρερα να μην μιλισουμε ακομα.
το ιδιο γινετε οταν ο φεριτης ειναι πλακε η εχει διαφορετικο σχημα τετραγονο παντα ομος μιλαμε για ισιο.
σιγουρα με καπιο οργανο που μετρα αυτεπαγογη τα πιο πανω ξεπερνιουντε σχετικα ευκολα.
για τα χρωματα η διαφορα ειναι στη συχνοτητα λειτουργιας του φεριτη και ειδικα στους κυκλικους φεριτε(τοροιδις)
μαλον σε ζαλισα????
αν ρωτησεις κατι πιο σιγκικριμενο μαλον τα πραγματα θα ειναι πιο απλα
φιλικα τακις -
φιλε τακη σ'ευχαριστω για την αναλυτικη απαντηση σου. ηλεκτρονικοσ δεν ειμαι επαγκελματιασ να τα εχω διαβασμενα αυτα τα πραγματα, απλα ασχολουμε απο μικροσ ομωσ με διαφορεσ ηλεκτρον. κατασκευεσ, με ενα πομπο στα fm1 βατ ξεκινησα, μετα 5 βατ μετα 25 και μετα πηρα λινεαρ και pll 50 βατ και ησυχασα! τοσεσ φορεσ που τα εκεγα και τα ξαναφτιαχνα εμαθα τουλαχιστον τα ηλεκτρονικα εξαρτηματα και τι κανει το καθενα. απο φεριτεσ απο δω μεσα εμαθα και μαθενω ακομα οτι μπορω και πειραματιζομαι, γιαυτο εβαλα αυτο το θεμα
-
να ρωτησω και εγω .
σε ενα φερριτη 18 εκατοστα μακρος με κανονικη διαμετρο σαν αυτους απο τα παλια ραδιοφωνα ΑΜ οταν το χρωμα ειναι μωβ η κιτρινο η πρασινιο
ποια εναι η φασματικη αποκριση σε καθε περιπτωση?
και ποια ξεχωριστη ιδιοτητα εχει ο μωβ?ενοεις το χρωμα του φεριτη η το αυτοκολιτο που εχει επανο του????
-
Ρε Γιωργο δε πιστευω να ηθελες κανεναν , προχθες μαζευα κατι παλια πραγματα στην αποθηκη και πεταξα κανα 2-3, περιπου τοσο μακρος ειχαν και διαφορα χρωματα.
:36_1_42::36_1_42::36_1_42::36_1_42::36_1_42:
δολοφόνε πεταξες τα μοβούλια :36_3_14:
:36_2_33::36_2_33::36_2_33::36_2_33:
Ένα βράδυ σκοτεινό
τις μπουκάλες μου φορώ
και πηδάω στο νερό
στην Τουρκία για να μπω
Τούρκους εκατό να σφάξω
και άλλους τόσους να ρημάξω
TNT και τρινιτρόλη
θα τους πάρουμε την Πόλη. -
Κάτι που θα σε βουθήσει να καταννοήσεις καλύτερα τι "παίζει" με τους φερρίτες γενικότερα είναι το πρόγραμμα που θα βρείς εδώ
Παίξε με διάφορες τιμές σε υποθετικούς φερρίτες (μέγεθος, χρώμα, κλπ) & θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις τι είναι τελικά η δουλειά ενός φερρίτη, τι αλλάζει ανάλογα με το είδος του υλικού του (Ferrous/Non-Ferrous) τις διαστάσεις κλπ!
-
δεν νομίζω ότι κανένα δεν παίζει σε γιγα κτλ, οι συχνότητες που παίζουν είναι σχετικά χαμηλές, αλλιώς δεν έχουμε διύσδηση στο χώμα, και σε αυτό πάνω έχω και την απορεία αν τελικά το μισουτίχι λειτουργεί σε στόχους που είναι μέσα στο χώμα, γιατί από κάτι δοκιμούλες που πραγματοποιήθηκαν από έναν γνωστό μου δεν είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσεις τα FM αλλά δεν κάνουν αυτά διύσδηση οπότε καλά είναι για τα αποθηκευμένα στο σεντούκι στον 3ο αλλά για τα λιρόνια στο χώμα δεν είμαστε καλά εκεί!!!
οπότε καλά είναι τα γίγα αλλά τι να τα κάνεις Πάρη?Ένα βράδυ σκοτεινό
τις μπουκάλες μου φορώ
και πηδάω στο νερό
στην Τουρκία για να μπω
Τούρκους εκατό να σφάξω
TNT και τρινιτρόλη
Μέχρι τώρα ψάχναμε μια συχνότητα που θα ερέθιζε το χρυσό. Καταλήγαμε στα γίγα , που εκ των πραγμάτων δεν έχουν καθόλου διείσδηση.
Μήπως η ιδέα που είπε κάποιος στους γείτονες, είναι σωστή?
Δηλ να χρησιμοποιήσουμε σαν <<Δούρειο ίππο>> μια φέρουσα συχνότητα με ικανοποιητική εισχώρηση στο έδαφος, και να προσδώσουμε την ενέργεια που απαιτείται για το συντονισμό , μέσω διαμόρφωσης αυτής κατά πλάτος.
Άραγε υπάρχει περιορισμός στο πλάτος της διαμόρφωσης? Ποιός ξέρει να μας πει? -
τι εννοείται όταν λέτε για συχνότητα χρυσού, ακόμα δεν το έχω καταλάβει, τι γίνεται σε αυτήν την συχνότητα δηλαδή? αν πχ κάνουμε εκπομπή σε μια τυχαία λέω συχνότητα 1,725 Μhz δεν θα δώσει απάντηση ο χρυσός δεν θα δημιουργήσει ένα δευτερεύον πεδίο το οποίο και θα κάνει εκπομπή μια συχνότητας?
Ένα βράδυ σκοτεινό
τις μπουκάλες μου φορώ
και πηδάω στο νερό
στην Τουρκία για να μπω
Τούρκους εκατό να σφάξω
TNT και τρινιτρόλη
Μέχρι τώρα ψάχναμε μια συχνότητα που θα ερέθιζε το χρυσό. Καταλήγαμε στα γίγα , που εκ των πραγμάτων δεν έχουν καθόλου διείσδηση.
Μήπως η ιδέα που είπε κάποιος στους γείτονες, είναι σωστή?
Δηλ να χρησιμοποιήσουμε σαν <<Δούρειο ίππο>> μια φέρουσα συχνότητα με ικανοποιητική εισχώρηση στο έδαφος, και να προσδώσουμε την ενέργεια που απαιτείται για το συντονισμό , μέσω διαμόρφωσης αυτής κατά πλάτος.
Άραγε υπάρχει περιορισμός στο πλάτος της διαμόρφωσης? Ποιός ξέρει να μας πει?αυτό είναι διαμόρφωση κατά πλάτος και παίζει σε ΑΜ οπότε είμαστε πάλι στα χαμηλά έχω την εντύπωση ότι δεν μπορείς να κάνεις εκπομπή στους 20khz και να κάνεις διαμόρφωση ΑΜ σε 10 γίγα!!!!
Ένα βράδυ σκοτεινό
τις μπουκάλες μου φορώ
και πηδάω στο νερό
στην Τουρκία για να μπω
Τούρκους εκατό να σφάξω
TNT και τρινιτρόλη
θα τους πάρουμε την Πόλη.