Κρίση & Φόρουμ!
Μπορει να είμαι και λάθος στην παρατήρησή μου αυτή, αλλά από την αρχή της κρίσεως - 2010 - και στο μεσοδιάστημα εώς και σήμερα διαπιστώνω μιά σταδιακή πτώση του ενδιαφέροντος για ηλεκτρονικά στο φόρουμ!
Κατανοώ πλήρως ότι σε χαλαιπούς καιρούς πολλές φορές η ενασχόληση ως συμπληρωματική δραστηριότητα - κοίνός αποκαλούμενη και ως "χόμπυ" - γίνεται όλο και πιό "δυσβάχτατη" τόσο οικονομικά όσο και χρονικά!
Αλλά είναι αυτός ο λόγος του εδώ φαινομένου? Ή απλά & συμπτωσιακά, "πτωχεύει" η ενασχόληση με ευρύτερα τα ηλεκτρονικά στην μορφή της κατασκευής, σχεδιασμού, υλοποίησης?
Το φαινόμενο αυτό σχετίζεται ίσως μονο με την κρίση αυτή καθ' αυτή ως οικονομικό - κοινωνικό πρόβλημα, και είναι εκδηλούμενο εν παραλλήλω με το διανυσματικό προϊόν αυτής, ή τελικά αυτό θα ήταν ουτως ή άλλως το αναμενόμενο εκ μιάς τεχνολογικής ταχύτητας που απαξιώνει την όποια σκέψη του να κατασκευάσει κάποιος - όποιος - μόνος του, κάτι με αντικείμενο σχετιζόμενο με τα ηλεκτρονικά?
Παρατηρώ και γενικότερα παράλληλες "απαξιώσεις" σε συναφείς τομείς, διεθνώς! Παράδειγμα, η "ραδιο-πειρατεία" διεθνώς μοιάζει να πέφτει... σε σημείο που τείνει να εξαλειφθεί ευρύτερα ως έννοια! Ταυτόχρονα όμως, αυτό που με προβληματίζει και δν συνάδει με την συσχέτιση των δύο φαινομένων, είναι ότι σε σε αυτόν τον τομέα στην χώρα μας συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο!
Αλλά και η επ' ουσίας εξαφάνιση εταιριών που προμήθευαν κίτ κατασκευών ηλεκτρονικών, σε όλους τους τομείς... ακολουθεί, μάλλον, την ίδια καμπύλη... αν και στην χώρα μας υπάρχει σαφέστατη εκθετικά διαφορά στην (αντι) ανάπτυξή της (δηλαδή ραγδαία πτώση ως εξαφάνιση ετιαριών κιτ)!
Θα ήταν ενδιαφέρον, νομίζω, να δούμε εδώ στο φόρουμ, τις στατιστικές απόψεις μας, για το που... πάμε!
Είμαι λάθος?
έχουμε συσχετισμούς λέτε;