εχουμε και λεμε τα μηχανακια ειτε τοπικα ειτε αποστατικα λειτουργουν ως δεκτες τα μεν τοπικα εχουν δικη τους εκπομπη τα δε αποστατικα παιρνουν την εκπομπη απο μακρινουσ πομπους μεχρι εδω οκ!! λεω εγω τωρα με τον μπακαλικο τροπο εαν σε καποιο vlf μηχανακι τσεκαρω σε ποια συχνοτητα εχει εκπομπη και δωσω στην γη φουλ εκπομπη δεν θα λειτουργηση το τοπικο σαν δεκτησ και να μου δωσει τον στοχο ποιο βαθεια? συνηθως ενα καλο vlfικο δεν ξεπερναει το μιο βατ σε ισχυ. τι λετε δεν θα δουλεψει ?
-
μια μπακαλικη σκεψη...
Ο/Η @nikoslam είπε στο μια μπακαλικη σκεψη...:
εχουμε και λεμε τα μηχανακια ειτε τοπικα ειτε αποστατικα λειτουργουν ως δεκτες τα μεν τοπικα εχουν δικη τους εκπομπη τα δε αποστατικα παιρνουν την εκπομπη απο μακρινουσ πομπους μεχρι εδω οκ!! λεω εγω τωρα με τον μπακαλικο τροπο εαν σε καποιο vlf μηχανακι τσεκαρω σε ποια συχνοτητα εχει εκπομπη και δωσω στην γη φουλ εκπομπη δεν θα λειτουργηση το τοπικο σαν δεκτησ και να μου δωσει τον στοχο ποιο βαθεια? συνηθως ενα καλο vlfικο δεν ξεπερναει το μιο βατ σε ισχυ. τι λετε δεν θα δουλεψει ?
για μπακαλης καλα μιλας γιατι και εγω μπακαλης ειμαι και ολο να παιρνω θελω
τα απο στατικα που αναφερεις απο ποιους πομπους περνουν εκπομπη???
και πρωτα απ ολα τι σχεση εχει η συχνοτητα????
εσυ ΖΙΚΟ θα δωσεις εκπομπη οπως το λες ( δεν μας αναφερεις ομως πως???) αλλα και να την δωσεις με τι δεκτη θα την λαβεις??? -
μια μπακαλικη σκεψη...
Οχι λειτουργει σαν το σοναρ το vlf στελνει και περιμενα να του επιστρεψει αυτο που εστειλε αν εσυ βαλεις και κατι αλλο θα χαθει ή μπαλα
Ένα βράδυ σκοτεινό
τις μπουκάλες μου φορώ
και πηδάω στο νερό
στην Τουρκία για να μπω
Τούρκους εκατό να σφάξω
και άλλους τόσους να ρημάξω
TNT και τρινιτρόλη
θα τους πάρουμε την Πόλη.| last edited by Apogonos Φήμη: 125 | Δημοσιεύσεις: 7102 -
μια μπακαλικη σκεψη...
@dimitrisps Δημητρη καποια αποστατικα οπως το gg δουλευουν με πομπους η σταθμουσ αν θελεις αλλα εχουν και δικο τουσ πομπο αλλα ποιο πολυ επικεντρωνομε στα vlf . αυτα κανουν εκπομπη και ληψη οκ ? τωρα αν εγω με μια γεννητρια η εναν παρομοιο πομπο που εχει το vlf αλλα με ποιο πολυ ισχυ εκπεμψο το σημα στη γη το τοπικο λογικα θα λειτουργει ως δεκτησ οποτε με ποιο πολυ ισχυ πας και ποιο βαθεια. αντι να του βαλω ποιο μεγαλο δισκο που ο ποιο μεγαλος δισκος τι εχει ? ποιο πολλα μετρα πηνιοσυρμα το οποιο πλησιαζει την συχνοτητα του εκπομπου και σου δινει λιγο βαθοσ ποιο πολυ
- list itemμεσυπουπουπλησιαζει το μηκος
-
μια μπακαλικη σκεψη...
@Apogonos Τακη εχω κανει καποια πειραματα με ενα μηχανακι τελειος τησ πλακας που ειναι για παιδακια οταν τσιτοσα την γεννητρια στον αερα επιανε τα μεταλα απο μεγαλη αποσταση στο χωμα ακομα δεν εχω παιξει λογο χρονου .. ξερεις πως παω..
-
μια μπακαλικη σκεψη...
@nikoslam
ποιος σου ειπε οτι αυτα ειναι αποστατικα???
ραδιοφωνακια δεκτες ειναι σαν αυτα που πουλανε μερικοι φιλοι μου
και δεν εχουν καμοια σχεση με τα vlf
δεκτες μεσεων ειναι| last edited by dimitrisps Φήμη: 405 | Δημοσιεύσεις: 7481 -
μια μπακαλικη σκεψη...
@nikoslam οποτε αν χρησιμοποιισω το τοπικο σαν δεκτη και απο την αλλη στειλω σημα στο εδαφος με ποιο πολυ ισχυ δεν θα πιανει το μηχανημα ποιο βαθεια ?βεβαια δεν μιλαμε να ψανω και 10 μετρα μακρια απο το σημειο που θα στησω τον πομπο
-
μια μπακαλικη σκεψη...
@nikoslam
εεε ορε νικο αφου δεν μπορεις να καταλαβεις τον διαφορετικο τροπο λειτουργειας ενος δεκτη ραδιοφωνου με ενος ανιχνευτη εεεεε σηκωσε τον δισκο σου στον αερα στις 8 το πρωι να πιασεις τον τραγκα στο real fm -
μια μπακαλικη σκεψη...
@nikoslam οποτε αν χρησιμοποιισω το τοπικο σαν δεκτη και απο την αλλη στειλω σημα στο εδαφος με ποιο πολυ ισχυ δεν θα πιανει το μηχανημα ποιο βαθεια ?βεβαια δεν μιλαμε να ψανω και 10 μετρα μακρια απο το σημειο που θα στησω τον πομπο
νικο για να μην μακρηγορουμε πες μου φιλε μου τι ζητας απο εναν ανιχνευτη και αν μπορω θα σε βοηθησω
-
μια μπακαλικη σκεψη...
Νίκο, τα μηχανάκια λειτουργούν με την ισορροπία πομπού δέκτη που έχουν πάνω. Ουσιαστικά, έχουν ένα πομπό και ένα δέκτη στην ίδια συχνότητα και τα δύο αυτά βρίσκονται σε μια οριακή ισορροπία μεταξύ τους, ώστε ο δέκτης να πιάνει το όσο το δυνατόν πιο ελάχιστο σήμα του πομπού. Όταν λοιπόν βρεθεί ένα μέταλλο κοντά στον πομπό και στον δέκτη, ουσιαστικά σπάει αυτή η ισορροπία, επειδή αντανακλάται περισσότερο σήμα του πομπού προς τον δέκτη μέσω του μετάλλου, με αποτέλεσμα με ένα κυκλωματάκι που έχει ο δέκτης, στην έξοδό του να παίρνουμε την ειδοποίηση της διαφοράς του σήματος με κάποιο μπιπ ή με κάποιο οργανάκι κλπ.
Αν τώρα εσύ πας και βάλεις κάτω, κοντά στο μηχανάκι vlf έναν ακόμη πομπό στην ίδια συχνότητα το μόνο που θα κάνεις είναι να μπουκώσεις με περισσότερο σήμα τον δέκτη, άρα να μειώσεις την ευαισθησία του στα μέταλλα και όχι να την αυξήσεις, αφού σπας την ισορροπία του μηδενικού σημείου πομπού-δέκτη που είναι ρυθμισμένο το μηχάνημα.
Για μένα καλύτερα θα ήταν να έπαιρνες ένα παλιό vlf που δεν το χρειάζεσαι, να βγάλεις Off τελείως τον πομπό του, δηλ να μη λειτουργεί ο πομπός του και να αφήσεις μόνο τον δέκτη του και τότε να βάλεις δυνατό σήμα στο έδαφος με κάποιον πομπό-γεννήτρια και να δεις περπατώντας αν θα βλέπεις μεταβολές στον δέκτη του vlf. -
μια μπακαλικη σκεψη...
Η αποσταση μεταδοσης ενος σηματος ειναι δυσαναλογη της ισχυος αυτου. Ετσι η ισχυς που απαιτειται για να διεγερθει ενα μετταλο σε μεγαλυτερη αποσταση ειναι πολυ μεγαλυτερη σε σημειο που ο δεκτης θα "εσκαγε" απο το μπουκωμα. Για την περιπτωση εκπομπης και ληψης ταυτοχρονα πρεπει να αυξησετε την ισχυ στην εκτην.....
Καλα κρασια δηλαδη... -
μια μπακαλικη σκεψη...
@Geo καποτε ελεγαν οτι το μαγνητικο πεδιο αλλαζει επειτα απο πολλες ημερες..καταριφθηκε αυτο βαση νεωτερων..αλλαζει ανα 2 ωρες τωρα..
-
μια μπακαλικη σκεψη...
@ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ το να βγαλω το πηνιο του πομπου απο το μηχανακι καλη ιδεα ... προς δοκιμη λοιπον..
-
μια μπακαλικη σκεψη...
@dimitrisps δημητρη οπως εχω πει και ποιο πανω μια σκεψη κανω για το πως ενα τοπικο μπορει να δει τον στοχο ποιο βαθεια την στιγμη που δεν ξερω πως ανεβαινει η ισχυ του τοπικου ( και να φερω την ισσοροπια του μηχανηματοσ ,,, ποιο πολυ ισχυ μεγαλυτερα πηνια και αντε συντονισετα αστα ) σκεφτικα να το παω '' απο αλλον δρομο''
-
μια μπακαλικη σκεψη...
απο την αλλη πιστευω πως οι εταιρειες που πουλανε vlf η παλμικα σιγουρα εχουν την τεχνογνωσια για περισσοτερες αποδοσεις μετα απο τοσα χρονια στην πιατσα απλα για εμπορικους λογους δεν τα βγαζουν στην αγορα γιατι μετα δεν θα εχουν να πουλεισουν και κατι αλλο ... οποτε μετα θα πανε για λουκετο την καλημερα μου σε ολους
-
μια μπακαλικη σκεψη...
@dimitrisps δημητρη οπως εχω πει και ποιο πανω μια σκεψη κανω για το πως ενα τοπικο μπορει να δει τον στοχο ποιο βαθεια την στιγμη που δεν ξερω πως ανεβαινει η ισχυ του τοπικου ( και να φερω την ισσοροπια του μηχανηματοσ ,,, ποιο πολυ ισχυ μεγαλυτερα πηνια και αντε συντονισετα αστα ) σκεφτικα να το παω '' απο αλλον δρομο''
δεν υπαρχει αλλος δρομος νικο δυστυχως
τα βαθη του καθε μηχανηματος εχουν να κανουν πρωτον φυσικα με την ισχυ του δευτερον με την συχνοτητα που εκπεμπει ο πομπος του και τριτον με τις διαστασεις των πηνειων
εγω τουλαχιστον για τα τοπικα αυτα γνωριζω -
μια μπακαλικη σκεψη...
@dimitrisps δεκτης ειναι και το εμφαντ και πολλα αλλα το θεμα ειναι η αναλιση του τι δεχεται
Καλό πράγμα η ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ αλλά ακόμα καλύτερο η πρωτογενής έρευνα
ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Soulis1 -
μια μπακαλικη σκεψη...
Ο/Η @soulis1 είπε στο μια μπακαλικη σκεψη...:
@dimitrisps δεκτης ειναι και το εμφαντ και πολλα αλλα το θεμα ειναι η αναλιση του τι δεχεται
δεν την καταλαβα την παραθεση σου
διαφωνεις σε κατι που εχω αναφερει ομορφαντρα μου???| last edited by dimitrisps Φήμη: 405 | Δημοσιεύσεις: 7481 -
μια μπακαλικη σκεψη...
διαφονω για το γκολτ γκαν μονο ειναι ενας δεκτης οπος ειπα και πολλα αλλα
οσο για τα βλφ οταν δουλεβουν 2 σχετικα κοντα πχ 5 μετρα τοτε το ενα χαλαει την ισοροπια του αλου οποτε γινεται μπαχαλοΚαλό πράγμα η ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ αλλά ακόμα καλύτερο η πρωτογενής έρευνα
ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Soulis1