Έχω κάνει μια πρόταση πριν από λίγα λεπτά στο νήμα '' δοκιμαστήριο για την συνάντηση '' όπου λόγω της ωφελιμότητας και χρηστικότητας από την βελτίωση και οργάνωση του ήδη υπάρχον δοκιμαστηρίου , είναι προτιμότερο η πρόταση μου να έχει το δικό της νήμα , μεταφέρω λοιπόν εδώ την πρόταση μου.
θα γράψω σε αυτό το νήμα μια γνώμη για το δοκιμαστήριο του συλλόγου στην Βόρεια Ελλάδα , μιας και από όσο διαβάζω έχει περιθώρια βελτίωσης.
Να οριοθετηθεί μια περιοχή ( ναι με τακάκια ) περίπου ένα στρέμμα στο οποίο δεν θα είναι χαμηλά για να μην καταλήγουν τα βρόχινα νερά.
Ένα καλό καθάρισμα από οτιδήποτε μεταλλικά αντικείμενα ( στο οποίο αν υπάρχουν σύμφωνες γνώμες μπορούμε όλοι μαζί να βάλουμε από ένα χεράκι , βλέποντας το και σαν μια Κυριακάτικη βόλτα με τα μηχανάκια .)
3.Σε μια προκαθορισμένη και γνωστή για τους χειριστές γωνία και σε έκταση περίπου τα 150 - 200 τετραγωνικά μέτρα δοκίμια για δισκάκια.
Σε όλο τον υπόλοιπο χώρο δοκίμια για τα μεγαλύτερα μηχανήματα σε διαφορετικά βάθη , αυστηρά μόνο από υλικά τα οποία ψάχνουμε , και όχι ότι υπάρχει απλά διαθέσιμο.
Αυτό κατά την γνώμη μου θα είναι ένα δοκιμαστήριο το οποίο προσημειώνει με τον καλύτερο τρόπο την πραγματική έρευνα , γιατί :
Όταν πάμε για μια δουλειά το πρώτο πράγμα που ακούμε συνήθως νομίζω είναι : να ..... περίπου εδώ μπροστά χωρίς φυσικά να γνωρίζουμε τίποτα παραπάνω.
Το ίδιο ακριβώς θα είναι και το δοκιμαστήριο του συλλόγου ( και το ένα στρέμμα καλύπτει ικανοποιητικά αυτό που ακούμε το να εδώ περίπου .... )
Με την πάροδο του χρόνου τα θαμμένα αντικείμενα στο δοκιμαστήριο θα δημιουργήσουν το φαινόμενο '' halo effect '' όπου το εύρος και η ένταση του σήματος θα βελτιώνονται και θα είναι αρκετά ποιο κοντά με τα αντίστοιχα ποθούμενα που είναι χρόνια θαμμένα.
Σε πολλές περιπτώσεις δοκιμών σε διάφορα δοκιμαστήρια όπου είναι γνωστή η θέση των δοκιμίων , προσωπικά έχω πιάσει τον εαυτό μου πέρα από τσιτάρισμα να κοντοστέκομαι εκεί τριγύρω να κάνω πίσω βήμα , και να αφιερώνω λίγο χρόνο παραπάνω γιατί γνωρίζω εκ των προτέρων ότι εκεί βρίσκεται ο στόχος.
Αυτό φυσικά είναι κάτι το οποίο δεν θα μπορεί να κάνει χρήση ο ενδιαφερόμενος γιατί είναι κάτι διαφορετικό με της πραγματικές συνθήκες έρευνας.
Αν υπάρχουν αρκετές σύμφωνες γνώμες η ακόμη και καλύτερες , νομίζω πρέπει να το δούμε ζεστά , και δηλώνω πρώτος πρόθυμος.
Περιμένω της δικές σας θέσεις.