@dimitrisps Τα κυματα ενος ανυχνευτη δεν πανε ακριβως αυθεια κατω , πιανουν και απο τα πλαγια , που ειναι ανοιχτες τρυπες με αερα
Κανε αυτο αυτο το τουνελ που λες , αλλα βαλε και αλλους στοχους με τον παραδοσιακο τροπο
ευχαριστω
δοκιμαστηριο κεντρικης Ελλαδος
@dimitrisps Τα κυματα ενος ανυχνευτη δεν πανε ακριβως αυθεια κατω , πιανουν και απο τα πλαγια , που ειναι ανοιχτες τρυπες με αερα
Κανε αυτο αυτο το τουνελ που λες , αλλα βαλε και αλλους στοχους με τον παραδοσιακο τροπο
ευχαριστω
ΥΓ.
μια ερωτηση προς ολους
οτν εχουμε ενα αμπρι ανοιχτο απο διπλα με 5 κασες μεσα οπως πχ του λεων και περνωντας απο πανω με τοπικο ανιχνευτη ψαχνουμε αερα αν τις χτυπησει????
κατι τετοιο ειναι σε μικρογραφια και οι τρυπες απο πλαγια αρκει το αντικειμενο να ειναι χωμενο ολο μεσα στην τρυπα
@storm
ο παλμος γιωργη μπορει να εχει ενα ευρος αλλα δεν ειναι αποστατικο μην ξεχνας οτι η δυναμη των πηνιων ειναι ακριβως στο κεντρο του
οποτε οταν μιλαμε για βαθιους στοχους πρεπει να τους καβαλησει το πηνειο
το εχω δοκιμασει πολλες φορες και σε πληροφορω οτι ειναι πολυ πιο δυσκολο να πιασεις τον ιδιο στοχο μεσα στο τουνελ απ οτι θα ηταν θαμμενος
Ο/Η @dimitrisps είπε στο δοκιμαστηριο κεντρικης Ελλαδος:
@storm
ο παλμος γιωργη μπορει να εχει ενα ευρος αλλα δεν ειναι αποστατικο μην ξεχνας οτι η δυναμη των πηνιων ειναι ακριβως στο κεντρο του
οποτε οταν μιλαμε για βαθιους στοχους πρεπει να τους καβαλησει το πηνειο
το εχω δοκιμασει πολλες φορες και σε πληροφορω οτι ειναι πολυ πιο δυσκολο να πιασεις τον ιδιο στοχο μεσα στο τουνελ απ οτι θα ηταν θαμμενος
εξαλλου τονισαμε οτι οι ιδιες συνθηκες υσχιουν για ολα τα μηχανακια οποτε δεν ευνοηται καποιο κατ επιλογη
το να κανουν βολτες πριν περασουν πανω απο τον στοχο σημαινει οτι ξερουν που ειναι ο στοχος. οπως αυτο που καναμε εδω στην συναντηση.
εγω λεω αλλο.
παω σε ενα χωραφι μια αλανα που ειναι δοκιμαστηριο και μου λες εσυ μεσα στο 1 στρεμμα του χωραφιου υπαρχει ενας στοχος στα 50 εκ. ενας στο μετρο και ενας στα 2 μετρα βρες τα. εγω βλεπω ενα χωραφι με κανενα σκαψιμο και πρεπει να εντοπισω σε ποια σημεια βρισκονται οι στοχοι και σε τι βαθος
Δημητρη , για να μην το απλωσουμε πολυ το θεμα
Σιγουρα εχεις πολυ περισσοτερες εμπειριες απο εμενα επανω στα παλμικα , αλλα η θεωρια αυτα λεει
Εστω και 2 ημερες ενα αντικειμενο να ειναι θαμενο μεσα στο χωμα , η συμπεριφορα του θα ειναι διαφορετικη απο οτι στον αερα
Εχεις δικιο οταν λες οτι οι συνθηκες θα ειναι ιδιες για ολους , αλλα αυτες δεν θα ειναι ιδιες με τις συνθηκες του βουνου ( δηλ δεν θα ειναι απολυτες οι μετρησεις σας )
Οταν θελεις να συγκρινεις μηχανακια μεταξυ τους , μπορεις να το κανεις και με το on air test.
Εγω σου μηλαω για απολυτες τιμες......δηλαδη , αυτο το αντικειμενο (π.χ ενα ποτηρι ) το πιανω στους 60 ποντους
Σιγουρα δεν μπορουμε να προσωμοιοσουμε ολες τις συνθηκες του βουνου σε ενα δοκιμαστηριο , αλλα παντα ολοι θαβανε τους θησαυρους ερμητικα κλειστα και οχι να αεριζοντε
Το τουνελ ειναι ενα τροπος συγκρισης μηχανηματων ( ο ποιο απλος ), για αυτο σου ειπα να κανεις και τον αλλο τον παραδοσιακο τροπο
ευχαριστω
Ο/Η @goldmaniac είπε στο δοκιμαστηριο κεντρικης Ελλαδος:
το να κανουν βολτες πριν περασουν πανω απο τον στοχο σημαινει οτι ξερουν που ειναι ο στοχος. οπως αυτο που καναμε εδω στην συναντηση.
εγω λεω αλλο.
ωραια ξερουν που εναι ο στοχος και τι σημαινει αυτο???
οτι και καλα θα τον πιασουν???
ισα ισα εφοσω θα ξερουν οχι μονο οι χειριστες αλλα και ολος ο κοσμος που θα παρακολουθει ογκο και βαθος δεν μπορει κανεις να αμφισβητησει τιποτα
αναμφισβητητα δεν ειναι συνθηκες βουνου αλλα και οποιο δοκιμαστηριο να κανεις παλι δεν θα ταυτιζονται με τις εκαστοτε συνθηκες
σκοπος του δοκιμαστηριου (ων) ειναι να βγουνε συμπερασματα οσο ανα φορα την δυναμη και την σταθεροτητα του καθε μηχανηματος σε ιδιες ακριβως συνθηκες
ξερω τι λεω και τι θα φτιαξω εγω αφεντικο
αφηστε τον μπαρμπα να αυτοσχεδιασει και μετα ιδου η ροδος ιδου και το ((((πηδημα))))
αυριο Θεου θελοντος και καιρου επιτρεποντος ξεκινουν οι εργασιες
Ειναι απλο .Κανεις καλουπι γυρω απο το αντικειμενο βαζεις το αντικειμενο στο καλουπι το γεμιζεις λασπη απο το χωμα του δοκιμαστηριου,το αφηνεις στον ηλιο να ξεραθει και το βαζεις στην τρυπα σχετικα σφιχτα.Αν θελεις να κρατησει το δοκιμιο βαλε και λιγο γυψο,δεν νομιζω να αλλαξει η μετρηση.Αν οι μετρησεις αλλαζουν απο λιγο γυψο ειναι ολα τα μηχανακια για πεταμα.Μ αυτο τον τροπο αποφευγεις αυτο που λεει ο Γιωργης.
Ο/Η @myrmidonas είπε στο δοκιμαστηριο κεντρικης Ελλαδος:
Ειναι απλο .Κανεις καλουπι γυρω απο το αντικειμενο βαζεις το αντικειμενο στο καλουπι το γεμιζεις λασπη απο το χωμα του δοκιμαστηριου,το αφηνεις στον ηλιο να ξεραθει και το βαζεις στην τρυπα σχετικα σφιχτα.Αν θελεις να κρατησει το δοκιμιο βαλε και λιγο γυψο,δεν νομιζω να αλλαξει η μετρηση.Αν οι μετρησεις αλλαζουν απο λιγο γυψο ειναι ολα τα μηχανακια για πεταμα.Μ αυτο τον τροπο αποφευγεις αυτο που λεει ο Γιωργης.
ορε νικολα γιατι να το παιδευουμε το πραμα???
εχουμε μια ταφρο που στα τοιχωμα τα της καθετα εχει τρυπες τουλαχιστον 1.5 μ βαθος
απο πανω το χωμα ειναι ασκαφτο
παιρνουμε μια κασα πχ την χωνουμε μεσα στην τρυπα που εχει 1.5μ βαθος και λεμε στους χειριστες των μηχανηματων
μαγγες την βλεπετε???
παρτε το μηχανακι σας παμε την βολτα μας και στην πορεια περναμε πανω απο την κασα
την βαρεσε????
οκ!!!!
ο επομενος
γιατι το πεδευεται???
οσα μηχανακια και αν περασουν θα δειξουν την αξια τους υπο ισους ορους
οτι δεν ειναι ακριβη προσομιωση χαιρω πολυ!!!
αλλα αυτα που θα διακριθουν την αναλογη συμπεριφορα σε σχεση με τα υπολοιπα θα εχουν και στο βουνο
δεν μπορει ενα μηχανακι που δεν μπορει να σταθεροποιηθει στο δοκιμαστηριο να σταθεροποιηθει στο βουνο!!!
το αντιθετο μπορει να γινει!!
αλλα τουλαχιστον υπο ισους ορους καποια θα ξεχωρισουν
η βαθμολογια εξυπακουεται οτι δεν θα ειναι μονο το βαθος
θα ειναι η διαφορα της δυναμης τους στα ευγενη
αλλα προπαντων η σταθεροτητα που η πλειονοτητα των παλμικων υστερει
αφηστε να το φτιαξει ο μπαρμπας και ας ερθουν μετα οι βουλγαροι που καθονταν κατα παν στην τρυπα και συντονιζανε για να πιασουνε τον στοχο και θα δουνε μετα απο που βγαινει ο τραχανας
οσο για μερικους μερικους που βγηκαν και τα παινεψανε αν εχουν τα κακαλα εδω θα ειναι το δοκιμαστηριο εντος της εβδομαδος
αλλα δεν ειναι η πρωτη φορα που γραφουν μονο για να γραφουν και να κοκορευονται πισω απο το πληκτρολογιο ενω τρεχουν αλλοι
καταλαβες φιλαρακι??? (δεν ενοω εσενα νικολα ξερει αυτος)
ο νοων νοητω
italicised text
΄παιρνω ενα κιβωτιο το βαζω σε μια τρυπα 2μ βαθους
καλησπερα σε ολους
ο χωρος που ειχε επιλεχθει για το δοκιμαστηριο που σας εγραψα μετα απο τις πρωτες τσαπιες κριθηκε ακαταλληλος
επειδη ο μπαρμπας ομως κραταει τις υποσχεσεις του εφαγα τον τοπο (οχι εγω αλλα η τσαπα) και ευτυχως βρηκαμε το καταλληλο εδαφος
αυριο το πρωι ξεκινουν οι εργασιες και μεχρι το μεσημερι θα εχουν πεσει και τα περιμετρικα συναζια ανευ σιδηρων
το βαθος το εχω για 3.5 μ οποτε στα 3 θα ειναι και η πιο βαθια τρυπα για τα δοκιμια
θα ανοιχτουν τουλαχιστον 20 τρυπες διαφορων διαστασεων σε παχος στις καθετες πλευρες οριζοντιου βαθους ανω του ενος μετρου απο 30cm εως 3μ
θα πηγαινα και παρα πανω για αυτους που πανε στα 4μ και 5μ αλλα δυστυχως θα περιοριστουν στα 3 γιατι το εργαλειο δεν μπορει ανω των 3.5μ
το ανηψουδ (yogi) που και καλα θα ερχοτανε σημερα να βοηθησει δεν σκωνει το φωνι αλλα το ευχαριστω πολυ και επιφυλασομαι την επομενη φορα να τον μασω με τσ πετρες
ουυυυ!!!! να μου χαθεις λιβαναταιικο κοπριτοσκυλο!!!!
αλλα δεν τον παρεξηγαω ετσι ειναι η νεολαια
ολα για την παρτυ τους και για τον μπαρμπα τιποτα????
αυριο λοιπον θα κανω την τρουπα θα ριξω τα μπετα και μετα θα σας το παρουσιασω σε βιντεο
οι πλαινες τρουπες θα γινουν κατοπιν υποδειξεως και επιθυμιες δικες σας
για αυριο αυτα
θα υπαρχει και συνεχεια με αρκετους μονιμους και σε διαφορα μεγεθη στοχους στοχους ( που με πρηξαττε) να κανω οπως και δοκιμαστηριο κενου
αλλα ας ξεκινησουμε με το καλο αυριο με τα δυσκολα και τα υπολοιπα λειαν συντομως στην πορεια
ελπιζω οτι μεσα στην εβδομαδα θα εχει ετοιμαστει πληρως και οσοι πιστοι προσελθετε
με μια εξηγηση ανηψουδια
το χωραφι ειναι περιπου 5 στρεμματα
εχει σιγουρα σκουπιδια
εγω θα σας καθαρισω εναν διαδρομο 30 μετρων θα μηδενιζεται απο εκει και στο τελος θα περνατε απο το ταμειο (στοχο) οπως κανουν και στα jumbo
ΣΥΜΦΩΝΟΙ?????
@dimitrisps Μπαρμπα με μπερδεψε η αλλαγη της ωρας.Μεγαλωσε η νυχτα αποτομα.Ειχα υπολογισει να πιω μεχρι μια συγκεκριμενη ωρα και με την αλλαγη ηπια μια ωρα παραπανω.Θα επανορθωσω απο αυριο.χιχιχιχιχιχιχ
.χιχιχιχιχιχιχ
την κακκη ς την ψυχρη!
σου τυχε η καλη απ οτι εμαθα
περισεμα ομως υπηρχε
αλλα εσυ τουν μπαρμπας στα πελες μοναχουφαει
αυριο εχει δουλια
κανονισε την πορειαψσου
τελικα το πρωτο κομματι του δοκιμαστηριου σχεδον σημερα ολοκληρωθηκε
εχω βγαλει βιντεο και φωτο που θα τα αναρτησει αυριο ο γιος μου γιατι ο βλαχος δεν τα παει καλα με αυτα
ανοιξα μια ταφρο απο σημειο μηδεν εως 3.5 μ βαθος
το μηκος της ειναι 8μ το πλατος της στο 1.8 και το βαθυτερο σημειο 3.5μ
το υπεδαφος κατω απο το μισο μετρο ειναι σκετο μπετο
θα το δειτε αλωστε και στα βιντεο
το καλουπωσα γυρω γυρω για να πεσει συναζι οχι με μπετοβεργες (εξυπακουγεται) αλλα με πλαστικη τριχια και ηδη ετοιμαζονται τα πλαισια που θα σκεπαζεται για τα νερα
αυτα προς το παρων
την κυριακη επειδη αυριο φευγω θα γινουν τα υπολοιπα
ενα κενο 1χ1 στα 2.5μ βαθος με στοχο μεσα
και ενα ανευ κενο ανευ στοχου
επισης θα πρστεθουν εφοσων το απαιτησατε στους ηδη 5 υπαρχοντες στοχους καμοια 20αρια ακομη σε διαφορα βαθη και μεγεθη δοκιμιων με διαφορα ενδιαφεροντα μεταλλα
εκεινος ο μουρλος ο περικλης με πηρε φωνι και θελει να του βαλω λιρες αλλαααα πως???
να τις θαψω λεει και μετα να βαλω φωτια απο πανω γιατι ετσι λεει παλιωνουνε
ποντιος ειναι οτι θελει λεει
εγω παντως θα του κανω το χατηρι (pontper ειναι αυτος )
αλλα εσεις οι ραβδοσκοποι ορε παιδακια μ πατατε σωστα με τα μυαλα σας???
sory που σας στην βγαινω αλλα εχω εναν πολυ κολλητο φιλο ραβδοσκοπο τον καραγιωργη τον στελιο (γουρονοκυνηγο) που βρισκει οχι μονο την περιοχη αλλα και σε ποια διευθυνση βρισκεται το χαμενο σκυλι του
προχτες μου εβγαλε κατι τριχες και μου λεει οτι ο χαμενος τζακ ειναι εκει
αγιου νικολαου 24
αυριο που θα τον βρω θα (ξεμαλλιαστω) εντος παρενθεσεως το εβαλα γιατι λιγες μεινανε και σε καποιον ανυποτο χρονο θα του ζητησω να βρει που ειμαι
παντως απο τις τρουπες που εχει βαλει μεχρι τωρα να ανοιξουνε το αποτελεσμα ειναι να φτασουν τα χερια απο τους σκαφτιαδες στα κοτριδια
επεται συνεχεια με φωτο και βιντεο
Χαχαχα...μου άρεσε αυτό που έγραψες Δημήτρη για μας τους ραβδοσκόπους. Κάποιες φορές ξεφεύγουμε πραγματικά. Έναν μπάρμπα μας, τον μπαρμπα Πάνο τον έπαιρναν συνέχεια μαζί τους οι γουρουνοκυνηγοί για να τους βρίσκει από πριν που είναι τα γουρούνια μέσα στο δάσος ώστε να βάλουν παγάνα.
Μια φορά μια συνάδελφος έχασε ένα σκυλί που το αγαπούσε πολύ και της λέω εγώ για πλάκα πάρε τηλέφωνο τον μπαμπα Πάνο τον ραβδοσκόπο να σου το βρει. Πραγματικά αυτή τον πήρε τηλέφωνο και ο μπαρμπα Πάνος όλο χαρά έφτασε την άλλη μέρα στην περιοχή που χάθηκε το σκυλί και της λέει δώσε μου φωτογραφία του σκύλου. Του δίνει η κοπέλα, παίρνει τη φωτό ο μπαρμπα Πάνος, τη βάζει επάνω στο συστηματάκι του, στρίβει τα ποτενσιόμετρά του και τραβάει γραμμή με τις βέργες. Πάμε λέει στην κοπέλλα, πιάνω το σκυλί σου ζωντανό, αλλά χιλιόμετρα μακριά από εδώ προς αυτή την κατεύθυνση. Μπαίνουν στο αμάξι κάνουν κάμποσα χιλιόμετρα, ξαναβάζει ο μπαρμπα Πάνος, ξανά το πιάνω το σκυλί άλλα τόσα χιλιόμετρα μακριά και δώστου πάλι και ξανά και ξανά, ώσπου κόντεψαν από Γιάννενα να βγουν Τρίκαλα. Είχαν πάρει γραμμή από ένα χωριό των Ιωαννίνων για τα Τρίκαλα.
Κάποια στιγμή φτάνουν σε ένα χωριό κοντά σε κάποια σπίτια ξαναβάζει ο Μπαμπα Πάνος, της λέει εδώ είναι το σκυλί σου σε αυτό το σπίτι. Πάει η κοπέλλα εκεί και ο διοκτήτης του σπιτιού είχε κάποια σκυλιά δικά του και αρχίζουν να γαβγίζουν... Να! της λέει ο μπαρμπα Πάνος, το βρήκα, το σκυλί σου γαβγίζει. Βγαίνει και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, τους βλέπει και η κοπέλλα να του λέει μου έκλεψες το σκυλί μου και ο άνθρωπος να έχει μείνει να τους κοιτάζει σα χαζός. Πραλίγο να τους πάρει στο κυνήγι με την καραμπίνα.
@dimitrisps
ξεχασα να προσθεσω οτι το σημερινο δοκιμαστηριο εχει γινει αρκετα κοντα σε καλωδια μεσαιας τασης οποτε θα εχουμε και την ευκαιρια να την πλησιασουμε καποια στιγμη να δουμε την συμπεριφορα του μηχανηματος και μετα να περασουμε πανω απο τους στοχους χωρις να αλαξουμε ρυθμισεις
με αφορμη διαφορες μακακιες που γραφονται θα επαναλαβω τα ιδια ακριβως που εγραψα αλλα τωρα στο σωστο νημα
ο τυρεμπορας φτιαχνει ενα πρωτυπο δοκιμαστηριο γιατι βαρεθηκε να ακουει μπουρδες και να χαλαει την ζαχαρενια του με οτι του κατεβει του καθενος
εμποροι κατασκευαστες η??? απλοι κατοχοι χειριστες μηχανηματων το δοκιμαστηριο θα ειναι ανοικτο για ολους κατασκευασμενο για ολα τα γουστα
θελετε θαμμενα????? θελετε σε τρυπες πλαγιες???? θελετε αμπρια????? θελετε κενα ??θελετε για παρμενα η απαρτα???? θελετε κολωνες με ρευματα????? θελετε να μηδενιζεται διπλα απο σιτες και μετα να ψαχνετε?????? θελετε ευγενη η σιδηρουχα????? θελετε απο10 ποντους βαθος εως 3.5 μετρα?????? θελετε διαδρομους καθαρους μεχρι να φτασετε στους στοχους?????? θελετε με σκουπιδακια????? θελετε βρεγμενο μεσα στο κατακαλοκαιρο???? θελετε καντινα με δροσιστικα??????????????????????????????????????? ολα τα καλα θα τα εχει
φτανει που πηρα την αποφαση γιατι βαρεθηκα να ακουω να ακουω να ακουω και μετα απο τοσες συναντησεις να μην βγαινει συμπερασμα
εεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! οχιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
απο εδω και μπρος θα βγαινει συμπερασμα!!!!!!!!!! και οι οροι συγκρισεις θα ειναι εξ ισου ιδιοι για ολα τα μηχανακια
το ξεκινησα και θα το τελειοποιησω
το 90/100 θα ειναι ετοιμο εως την συναξη για να μην πω το 100/100
Ο/Η @dimitrisps είπε στο δοκιμαστηριο κεντρικης Ελλαδος:
με αφορμη διαφορες μακακιες που γραφονται θα επαναλαβω τα ιδια ακριβως που εγραψα αλλα τωρα στο σωστο νημα
ο τυρεμπορας φτιαχνει ενα πρωτυπο δοκιμαστηριο γιατι βαρεθηκε να ακουει μπουρδες και να χαλαει την ζαχαρενια του με οτι του κατεβει του καθενος
εμποροι κατασκευαστες η??? απλοι κατοχοι χειριστες μηχανηματων το δοκιμαστηριο θα ειναι ανοικτο για ολους κατασκευασμενο για ολα τα γουστα
θελετε θαμμενα????? θελετε σε τρυπες πλαγιες???? θελετε αμπρια????? θελετε κενα ??θελετε για παρμενα η απαρτα???? θελετε κολωνες με ρευματα????? θελετε να μηδενιζεται διπλα απο σιτες και μετα να ψαχνετε?????? θελετε ευγενη η σιδηρουχα????? θελετε απο10 ποντους βαθος εως 3.5 μετρα?????? θελετε διαδρομους καθαρους μεχρι να φτασετε στους στοχους?????? θελετε με σκουπιδακια????? θελετε βρεγμενο μεσα στο κατακαλοκαιρο???? θελετε καντινα με δροσιστικα??????????????????????????????????????? ολα τα καλα θα τα εχει
φτανει που πηρα την αποφαση γιατι βαρεθηκα να ακουω να ακουω να ακουω και μετα απο τοσες συναντησεις να μην βγαινει συμπερασμα
εεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! οχιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
απο εδω και μπρος θα βγαινει συμπερασμα!!!!!!!!!! και οι οροι συγκρισεις θα ειναι εξ ισου ιδιοι για ολα τα μηχανακια
το ξεκινησα και θα το τελειοποιησω
το 90/100 θα ειναι ετοιμο εως την συναξη για να μην πω το 100/100
ΥΓ
κατα απο κατω ειναι και η θαλασσα
θα σας πεταξω και εκει μεσα 10 στοχους για τους υποβρυχιους.
βουτατε και οποιος αναδυθει αναδυθηκε τσ αλνους ας τσ φανε οι σμερνες
@dimitrisps
βλεπω οτι ειναι και το ανηψουδ (yogi) παρων
σημερα μου εταξε οτι αυριο το πρωι θα παμε να ανοιξουμε τις τρουπες με την τριβελα για τα δοκιμια στο δοκιμαστηριο
επειδη ομως τον ξερω τι σατραπης ειναι να βγει και να δεσμευτει οτι αυριο θα γινει γιατι μονο ετσι θα το κανει
τον ξερω εγω γιαυτο τα γραφω