Δυστυχώς η προτροπή …. να γίνονται νόμιμοι οι κατέχοντες ανιχνευτές είναι μια στημένη νομική απάτη που πρέπει τώρα να σταματήσει.
Όταν δηλώσεις τον ανιχνευτή σου ενημερώνεται όλο το σύστημα για την κατοχή του ανιχνευτή που έχεις . Αυτό ΔΕΝ είναι καλό ειδικά στην επαρχία. Ο Βλάκας που θα ισχυριστεί ότι εκείνοι όλα τα ξέρουν το δηλώνει γιατί με χαφιέδες συζεί…… και όπως μου δήλωσε δικηγόρος άλλο να ισχυρίζονται ότι έχεις σπίτι σου ανιχνευτή και άλλο να έχουν το έγγραφο που βεβαιώνει ότι κατέχεις τον ανιχνευτή.
Ο soulis1 σας έδωσε μια εικόνα για την πραγματική νομιμότητα .
Πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι που χρόνια ψάχνουν δεν δήλωναν τους ανιχνευτές τους στο υπουργείο αλλά τώρα με την εμφάνιση των …. πρωτοσέλιδων πείστηκαν και θέλησαν να νομιμοποιηθούν και έτσι έπεσαν στην παγίδα ….. το χειρότερο από όλα η νομική απάτη του υπουργείου να επιβάλει νέα έκδοση αδείας ανίχνευσης κάθε χρόνο . Όπλο κυνηγητικό αν έχεις κάθε 10 χρόνια ανανεώνεις την άδεια σου εδώ με τους ανιχνευτές τι κάνετε κκ ειδικοί καθώς και εσείς του συλλόγου και εμείς επίσης που είμαστε παρόντες στο φόρουμ ??
Ζωντανέψτε απαιτείστε από το σύστημα δικαιοσύνη .
Και να μην το ξεχάσω….. όταν κάποια στιγμή έκανα αίτηση για άδεια ανίχνευσης όσα γράφθηκαν ότι μια φωτογραφία από Google kai είσαι οκ Λάθος παραμύθι !! ζήτησαν και τοπογραφικά από νομαρχία και απαίτησαν πολύ περισσότερα από αυτά που κάποιοι καλοθελητές σας προτρέπουν να κάνετε . Το αποτέλεσμα της αίτησης μου ήταν η απόρριψη της γιατί η περιοχή που ζήτησα ήταν εκτός αρχαιολογικής περιοχής και όπως δηλώνουν οι νόμοι τους έχουν το δικαίωμα να απαντήσουν αρνητικά γιατί έτσι το έκριναν. Ακούγεται και είναι τρελό όπως επίσης είναι τρελό το να νομίζεις ότι θα βρεις το δίκαιο σου.
Ξέχασα να γράψω κάτι πολύ σοβαρό που μου είπε φίλος …… σε περιοχή που ζήτησε να βγάλει άδεια παρατήρησε λίγο καιρό μετά κάποια άτομα να ψάχνουν εκεί θεώρησε αδύνατο αν είναι σύμπτωση και μου δήλωσε ότι πιθανότατα από το τμήμα αδειών στοιχεία με την περιοχή που ήθελε να ανιχνεύσει πρέπει να χρησιμοποιήθηκαν από αυτούς που πήγαν εκεί . Άλλο ένα θέμα σοβαρό αυτό που φυσικά δεν έχει λύση.
Προτείνω σε όλα τα μέλη να ζωντανέψουν και να διεκδικήσουν κάθε λογικό δικαίωμα που μας παραχωρεί το διεθνές δίκαιο για να ανιχνεύουμε νόμιμα προστατεύοντας όπως πάντα και την εθνική κληρονομιά μας.
-
Έκδοση άδειας ανίχνευσης και δήλωσης κατοχής ανιχνευτή. Απάτη και πραγματικότητα !!
-
Έκδοση άδειας ανίχνευσης και δήλωσης κατοχής ανιχνευτή. Απάτη και πραγματικότητα !!
@nikos81 Amerika Επρεπε Να Εισαι. Εδω τρεχαγιρεβοπουλε.
Παρανομα Να τα κρατατε. Κιοτη προκηψη.
Ακομα και Μεταλικες Βεργες Οπος ανεφερε ο RIPER για να πρεπη να δηλωθουν.
Μη τελαθουμε. Αρα εγω Που Δουλεβω Μπαμπου ΒεργεςΕιμαι καλημενος. ??ΧΑΧΟΥη ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ --- εμπιστοσυνη + συνεργασια
-
οταν κατα την εξοδο σου για ανιχνευση σε ¨μαγκωσουν¨ με τον ανιχνευτη και χωρις αδεια τοτε τρεχα να βρεις την ακρη και να ζητας τα ρεστα.
η δηλωση των ανιχνευτων δεν ειναι κατι κακο ουτε και σας φακελωνουν οπως μερικοι νομιζετε. νομιμοτητα θελετε στο χομπυ μας και νομιμοτητα σας δοθηκε η ευκαιρεια να εχετε. τωρα αν εσεις θελετε να κινηστε στα ¨σκοταδια¨ ειναι δικαιωμα σας αλλα ειναι και δικαιωμα μας να σας κραταμε μακρια.
για την απορριψη της αιτησης σου και καποιες αιτησεις αλλων.....θα πρεπει να μαθετε οτι μονο σαν ομαδα και οχι μεμωνομενα θα μπορεσουμε να κανουμε κατι. εχω ζητησει στο παρελθον τον αρ.μητρωου των αιτησεων που ακυρωθηκαν οσο τους ειδατε εσεις αλλο τοσο τους ειδα και εγω.
εχω ερθει αρκετες φορες σε επαφη με τις εφοριες αρχαιοτητων ΕΠΩΝΥΜΑ και μαλιστα δηλωνω οτι ειμαι και η προεδρος του συλλογου γιατι ειμαι καθαρη και δεν εχω να φοβηθω τιποτα. προβλημα μαζι τους δεν αντιμετωπησα και απο την στιγμη που εκανα την καταγγελια για την μη εκδοση αδειων ή την αρνηση απαντησης καποιοι συναδελφοι πηραν τις αδειες ή την αρνητικη εκδοση αδειας αμμεσα. -
Καλημέρα σαν ατομο σαν μέλος του συλλόγου και σαν μέλος αρκετών φορουμ που σχετίζονται με το χόμπυ μας ,Έχω να πω πώς Μόνο σαν σύνολο μπορεί να αλλάξουμε κάτι στη νομοθεσία και μόνο ός προς την έκδοση τον αδειών
Κάντε αίτηση και οχι μονο μία ο καθένας αλλά Περισσότερες
Να δουν οτι δεν κινούμαστε στο σκοτάδι ....
Στείλτε τον αριθμό πρωτοκόλλου να τους πιέσουμε να απαντήσουν
Σε περίπτωση αρνητικής απαντήσεως να μας την αιτιολογήσουν
Τόσο απλάΚαλό πράγμα η ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ αλλά ακόμα καλύτερο η πρωτογενής έρευνα
ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Soulis1 -
χωρίς να παιδευόμαστε εδώ θα σας βάλω πως να κάνετε της αίτησης ηλεκτρονικά βήμα βήμα.
στάδιο πρώτο google.gr και ψάχνουμε την εφορία αρχαιοτήτων που μας ενδιαφέρει η άδεια για ερεύνα πχ (www.yppo.gr) αφού την βρούμε λοιπών τηλεφώνα ε-μαιλ κτλ στέλνουμε ηλεκτρονικά τα παρακάτω δικαιολογητικα
1, φώτο ταυτότητα
2, αιτήσει άδειας ερευνάς- χάρτη για το που θέλουμε να κάνουμε την έρευνα από τον γοογλε
4, άδεια ανηχνεφτου
5, υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη ότι δεν είμαι φυγόδικος η φυγόποινος και δεν εκρεμει εις βάρος μου η οποιαδήποτε άλλη κατηγορία - υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη οπου θα λεη οτι ( όπως μου χορηγήσετε άδεια χρήσης για χόμπι, των δηλωθέντων ανιχνευτών μετάλλου , για την ανίχνευση μικροαντικειμενων , κερμάτων , κοσμημάτων που δεν υπάγονται στο Νόμο περί Προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γενεί της Πολιτιστικής Κληρονομιάς , στις οριοθετημενες περιοχές που αιτουμε.
η χρήση του ανιχνευτή μετάλλου θα γίνει αποκλειστικά και μόνο από τον κάτωθι υπογεγραμμενο κ…................ κατά την μεγίστη χρονική περίοδο που θα μου επιτρεψετε
τα στέλνετε με mail στην γραμματεία και άπλα παίρνετε ένα τηλεφωνώ να επιβεβαιώσετε ότι το έλαβαν
μετά από 15 μέρες θα λάβετε απάντηση έγγραφος για πορεία της αίτησης σας θετική η αρνητική
Η 15 μέρες πάντα θεωρητικές
Αν και σε εμας έτυχε να συμβεί .Καλό πράγμα η ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ αλλά ακόμα καλύτερο η πρωτογενής έρευνα
ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Soulis1 - χάρτη για το που θέλουμε να κάνουμε την έρευνα από τον γοογλε
-
Δεν ξερω τι συμβαινει στις δικες σας περιπτωσεις,εγω θα σας πω για την δικη μου.Βγαζω αδεια για δευτερη συνεχωμενη χρονια,και οι διαδικασια ηταν παραπανω απο απλη,και τις 2 φορες μεσα σε 2,5 μηνες ειχα την αδεια στα χερια μου.Ισως να παιζει ρολο και η κατα τοπους αρχαιολογικη εφορια,εγω βγαζω στην πολη των Σερρων,και η εξυπηρετηση ηταν αψογη.Ενταξει θα παραδεχτω οτι οι οροι ερευνας ειναι για γελια...πχ στη δευτερη αδεια μου επιτρεπει να σκαψω μονο με τα χερια,ενω στην πρωτη με τσαπακι και σε βαθος 15 ποντους,αλλα δεν ειναι αυτο το ζητουμενο,το θεμα ειναι να βγαλουμε αδειες οσο περισσοτεροι γινετε ωστε να μπορεσουμε μεσω του συλλογου να διεκδικησουμε περισσοτερα.
-
@soulis1 λοιπον εχω καινουργια νεα σχετικα με την αιτηση για αδεια ερευνας .
σε εμενα ενω τους εστειλα αναλυτικοτατες φωτογραφιες απο το google earth .
μου απαντησαν εγγραφος μετα απο ενα μηνα οτι δεν μπορουν να τις κανουν δεκτες και πρεπει να παω στην γεωγραφικη υπηρεσια στρατου για να μου εκδοσουν τοπογραφικο ή αεροφωτογραφια . οταν τους ρωτησα γιατι δεν κανουν δεκτες τις foto απο το google earth , μου απαντησαν οτι εχω λαθος πληροφοριες οτι μπορουν να κανουν -
@ARGI μπαχαλο δηλαδη , ψαξε βρες .
-
θα σας πω κάτι που συνέβει σε ένα φίλο μου που έκανε ανασκαφές νόμιμες...ο άνθρωπος διέθετε χρήματα και σχέδια σε τομάρια σε ριζόχαρτα κλπ....όταν έκανε δήλωση σε ένα μέρος .... περίεργο πως εξτρατεύανε στο σημειο ακριβώς πολλά ψαχτίρια ...ραβδοσκόποι ....μάγοι και δεν συμμαζευόταν...αφού ηρεμούσε η κατάσταση και δεν έβρισκαν τίποτε οι παράνομοι μετά εκδιδόταν η άδεια....είδε και απόειδε ο φίλος και έκανε μία ταβέρνα σε ένα ορεινό χωρίο και κάθε έβαλε κατι φίλους του και έκαναν δυο τρεις δηλώσεις στην γύρω περιοχή...πήγαν εκεί και τα κανάλια να δουν τις ανασκαφές και ως εκ θαύματος γέμιζε η ταβέρνα στην πλειοψηφία με ινδιάνα Τζόουνς.... στο τέλος η περιοχή που είναι και πολύ ωραία έγινε τόπος προορισμού πολλών εκδρομέων που ανεβαίνουν να θαυμάσουν το τοπίο και να ρίξουν και καμιά βεργιά....ο νοών νοέιτω απο τους κυβερνώντες ....εγώ προτείνω να αφήσουν ελεύθερους τους ανιχνευτές και τους Ινδιάνα Τζόουνς ....να εκδίδονται άδειες όπως των κυνηγών για ένα χρόνο κια να εισπράτει το κράτος το τίμημα 150 ευρώ γιατί αυτό το χόμπι συμβάλει στον ορεινό τουρισμό....και στο ΑΕΠ της χώρας....μόνο στα αρχαία να βάλουν 50 χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή ....να δώ ποιος θα σκάψει να βρει αρχαία....τώρα τα υπόλοιπα είναι του κόλου σε δουλεία να βρισκόμαστε...και αν κανένας βρεί κατά λάθος αρχαίο αντικείμενο να παραδίδει στο κράτος και το κράτος να δίνει ενα ποσό 10000 ευρώ στον ευρίσκονται (κατά λάθος ...όχι εξ επίτηδες) αρχαία ....να δείτε που όλοι θα τα δώσουν στο κράτος και δεν θα τα πουλούν στους ξένους ....αλλά εδώ σε αυτή την μπανανία όλοι οι πολιτικοί αντί να σκέφτονται να μην φεύγουν τα αρχαία από την Ελλάδα αυτοί σκέφτονται πως θα τα κονομίσουν να τα βγάλουν στην Ελβετία....τα κλεμμένα ...και μετά εμείς να περιμένουμε από τους πρώτη φορά αριστερά να πιάσουν τους κλέφτες που είναι στην λίστα λαγκαρτ....καλά από τους άλλους δεν το περιμέναμε ποτέ αυτό...άλλα απο τους σκληρούς αριστερούς και τους αντιμνημονιακους ΑΝΕΛ περιμέναμε αντι άλλων να ψελλίσουν κάτι ρε παιδί μου ....μουγκα ρε παιδιά .....μουγκα