Έχουμε 3-4 Τσιπούρες λαυράκι ή ψάρια της αρεσκείας σας… Εφόσον τις καθαρίσουμε τις αλατίσουμε (συνήθως χοντρό αλάτι) βάλουμε ρίγανη και λίγο δεντρολίβανο βάζουμε σε ένα ταψί λάδι. Μια κουταλιά μεγάλη μέλι και το ανακατεύουμε με το λάδι ώσπου να γίνει ένα μίγμα. Κατόπιν κόβουμε ροδέλες κρεμμύδι και τις τοποθετούμε στην επιφάνεια του ταψιού. Δε χρειάζεται και υπερβολή. Ανάλογα το ταψί καμιά δεκαριά ροδέλες.
Τοποθετούμε τα ψάρια μέσα κοιτάζοντας να καλύπτονται ελαφρός με το μείγμα. Επειδή και το ελαιόλαδο σήμερα κοστίζει βάλτε όσο νομίζεται και απλά να τις γυρίσετε.
Βάζουμε στο ψυγείο το ταψί με το μείγμα και τα ψάρια . Την επομένη έχουμε ανάψει τα καρβουνάκια μας και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά και καλή σας όρεξη.
Όταν πρώτο άκουσα ψάρια με μέλι κάπου δυσκολεύτηκα κάπως και μου φάνηκε περίεργο.
Είναι συνταγή Αρχαία και πελοποννησιακή.
Προσωπικά μου άρεσαν πάρα πολύ, ειδικά με καλό κρασάκι. Επίσης θα διαπιστώσετε μετά τα γεύμα τα χέρια σας δε θα έχουν την οσμή της ψαρίλας , αλλά και κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης δε θα υπάρχει και η γεύση από το μέλι.