Με αφορμή με ένα περιστατικό που μου συνέβη και μάλιστα πρόσφατα θα παραθέσω τα παρακάτω που έχουν σχέση με την άδεια κατοχής και την άδεια χρήσης τους Μηχανήματος.
Καταρχήν διαθέτω και θα μεριμνώ πάντα να έχω την άδεια χρήσης (Καμιά σχέση με άδεια κατοχής.
Θα ήθελα πρώτον από τη πλευρά μου να πω σε όλα τα ψαχτήρια που δε διαθέτουν άδεια χρήσης, να το κάνουν. Αυτά που λένε μερικοί ότι γίνεσαι στόχος κτλ είναι για μένα κουραφέξαλα (ανόητες κουβέντες) Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή . Άλλωστε ο Κ. Κυρίτσης πιστεύω πως σας έχει λύσει όλες τις απορίες διότι είναι λεπτομερέστατος. Εκεί που έχω κάνει μια τριπλά στην εφορία αρχαιοτήτων της περιοχής μου είναι ότι . «Αναφέρει μέσα η άδεια. Ότι θα πρέπει να ενημερώσω την τοπική αρχαιολογία όπως και το κατά τόπους Α.Τ για το μέρος και ημερομηνία θα κάνω χρήση» Εκείνο που έκανα είναι κάθε Μήνα να έχω φτιάξει ένα πρόγραμμα δικό μου ή ανά 15νθημερο και να αναφέρω πότε και σε ποιες περιοχές θα χρήση του Μηχανήματος.. Ένα στέλνω με ΦΑΞ στην αρχαιολογία και ένα στη Δνση Αστυνομίας της περιοχής μου.
Και τώρα η ιστορίούλα μου και πως με προστάτεψε η άδεια χρήσης.
Ετυχε πρόσφατα να βρίσκομαι σε μια περιοχή την οποία με είχε από κοντά ένας Βοσκός Κι όπως γνωρίζεται όλοι οι βοσκοί είναι και οι βασιλιάδες των βουνό. Άλλοι καλοπροαίρετοι κι άλλοι πονηρούληδες. Μας είχε λοιπόν από κοντά σε μια απόσταση περίπου 200 μέτρα. Δε μας πλησίαζε αλλά με έβλεπε που έκανα χρήση το μηχάνημα. Λέω στο φίλο μου. «Κοίτα να δεις που θα φέρει αστυνομία» Μπααααα μου λέει ο άλλος. Μετά από καμιά ώρα αποφασίσουμε να φύγουμε. Στη διαδρομή και σε μια διασταύρωση από τη περιοχή όπου ήμουνα να σου Μπλόκο με 2 περιπολικά. Μου κάνανε σήμα να σταματήσω , όπως και έπραξα. Ο φίλος μου κόντεψες να πηδήξει από το παράθυρο κι ας τον έχω μέσα στην άδεια. Μου ζητήσανε να βγω από το αυτοκίνητο και να υποστώ έλεγχο του οχήματος. Άνοιξα Πορτ μπαγκάζ. Είδανε ένα μικρό τσαπάκι και ένα μικρό φτυαράκι. Με ρώτησαν γιατί τα έχω. Απλά τους απάντησα.. «ψάχνω για Λιρίτσες» Σαστίσανε λίγο. Στο πίσω κάθισμα του οχήματός μου είδανε το σάκο. Με ρωτήσανε τι περιέχει. Τους Απάντησα «Έχω ανιχνευτή μετάλλων» Εκεί οι αστυνομικοί κοιταχτήκανε μεταξύ τους. Έχεις την απαιτούμενη άδεια χρήσης. Φυσικά. Τους προσκόμισα την άδεια την διαβάσανε είδανε το τοπογραφικό και στο τέλος. Επίσης όπως και τους εξήγησα ότι σε περίπτωση πάλι καταγγελίας να πάρουνε την αρχαιολογία ώστε να τους πληροφορήσει αν είμαι εγώ στο βουνό ή κάποιος άλλος γίναμε και φιλαράκια. (Που λέει ο λόγος)
Τώρα η Τιμωρία του Βοσκού..
Την επόμενη επήγαμε ξανά στο ίδιο σημεία. Πάλι ο βοσκός από κοντά και μάλιστα σε ποιο κοντινή απόσταση. Μόνο που δε έτρεξε όταν μας είδαμε. . Έκανα νόημα στο φίλο μου και φώναξα δυνατά.. «Νίκοοοοο Εδώωωω είμαστε. Περίπου 3,5 μέτρα είναι ο στόχος» Χτυπούσα με το μηχάνημα ένα πέταλο . Σφύριζε ώστε ο βοσκός έστησε καρτέρι και κοιτούσε να δει τι θα κάνουμε , χωρίς να γνωρίζει τι στόχος ήτανε. Σημειώνω ότι ήταν κάτω από ένα γέρικο πλατάνι και μάλιστα με ένα παλαιό σημάδι. « Εδώ είμαστε του ξαναλέω … Αύριο θα έρθουμε το βράδι να τα βγάλουμε» Έσκυψα πήρα μια πέτρα την τοποθέτησα εκεί που ήταν το πέταλο , το πήρα με τρόπο και λέω στο φίλο μου.. « Αύριο αργά το βράδι ερχόμαστε να τα σηκώσουμε.. Πάμε να φύγουμε τώρα μη μας δει κανένας», κάνοντας πως δεν είδαμε το βοσκό που ήταν κρυμμένος πίσω από μια πουρνάρα.
Μόλις πιάσαμε το μονοπάτι της επιστροφής και απομακρυνθήκαμε, κάναμε στροφή από άλλο μονοπάτι να πάμε να δούμε την αντίδραση του βοσκού. Σκάσαμε στα γέλια. Ο Βοσκός ήδη είχε σπάσει τη γκλίτσα του και προσπαθούσε με ένα ξύλο να σκάβει. Αφού καθίσαμε λίγο με φύγαμε αφήνοντας να σκάβει. Επήγαμε μετά από δύο μέρες .. Στο σημείο που έσκαβε το βάθος ήταν περίπου ενάμιση μέτρο. Χθες που περάσαμε είχε φτάσει τα 3 μέτρα. Όταν θα κοντεύει να συναντήσει κίτρινα ανθρωπάκια τότε θα σταματήσει πιστεύω.
Καλή συνέχεια σε όλους σας και καλό ψάξιμο.!!!!!!