βρηκα κατι χαλκινα νομισματα κι εχω κανει τα παντα για να τα καθαρισω…πηρα ιδεες απο το youtube (ξυδι με αλατι, νερο με λεμονι, baking pouder με νερο κ λιγο ξυδι,σαπουνι με νερο,λαδι κλπ) Δεν εχω δει σημαντικες διαφορες στην καθαριοτητα κ την γυαλαδα κ πιθανον να εχω χαλασει κ την πατινα κ γενικα το νομισμα! αν εχει καποιος καποια ιδεα περι καθαρισμου...θα το εκτιμουσα! ευχαριστω!!!
-
Καθαρισμος νομισματων
βρηκα κατι χαλκινα νομισματα κι εχω κανει τα παντα για να τα καθαρισω…πηρα ιδεες απο το youtube (ξυδι με αλατι, νερο με λεμονι, baking pouder με νερο κ λιγο ξυδι,σαπουνι με νερο,λαδι κλπ) Δεν εχω δει σημαντικες διαφορες στην καθαριοτητα κ την γυαλαδα κ πιθανον να εχω χαλασει κ την πατινα κ γενικα το νομισμα! αν εχει καποιος καποια ιδεα περι καθαρισμου...θα το εκτιμουσα! ευχαριστω!!!
μηπωϛ εκανεϛ λαθοϛ και πηρεϛ αναπληρωμα ξυδιου?????
-
Καθαρισμος νομισματων
Καλά ρε φίλε, σε λένε [USER="5803"]ΕΥΡΗΚΑ[/USER] και δεν ξέρεις πως να καθαρίσεις νομίσματα; Μουαχαχαχα
Πέρα απο την πλάκα, βάλε απορρυπαντικό μέσα σε ένα μικρό ποτηράκι με ελάχιστο νερό ωστε να γίνει πηχτό σαν χυλός και πάρε το μίγμα με μια οδοντόβουρτσα και τρίψε τα νομίσματα..
Θα γίνουν λαμπίκο στο άψε-σβήσε. -
Καθαρισμος νομισματων
Καλά ρε φίλε, σε λένε [USER="5803"]ΕΥΡΗΚΑ[/USER] και δεν ξέρεις πως να καθαρίσεις νομίσματα; Μουαχαχαχα
Πέρα απο την πλάκα, βάλε απορρυπαντικό μέσα σε ένα μικρό ποτηράκι με ελάχιστο νερό ωστε να γίνει σαν λάσπη και πάρε το μίγμα με μια οδοντόβουρτσα και τρίψε τα νομίσματα..
Θα γίνουν λαμπίκο στο άψε-σβήσε.μαλλον εσυ μας κανεις πλακα spyrakos
εαν δεν γνωριζεις η?? νομιζεις οτι γνωριζεις μην προτρεπεις τους συναδελφους σε ανορθοδοξες μεθοδους καθαρισμου γιατι το ασποτελεσμα θα ειναι καταστρτοφικο οπως αλωστε το αναφερεις στην τελευταια σου προτασηΣΤΟ ΑΨΕ ΣΒΗΣΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΛΑΜΠΙΚΟΣ
-
Καθαρισμος νομισματων
Τι να σου πω ρε Δημήτρη, εγώ κάτι παλιές δεκάρες που είχα τις καθάρισα έτσι και έγιναν σαν καινούργιες.
Εξάλλου δεν μίλησα για κάτι τοξικό ή διαβρωτικό.. Απορρυπαντικό ρούχων είπα να βάλει, όχι Βασιλικό ύδωρ.Το λαμπίκο εννοώ οτι θα γυαλίσουν.
κανοντας τες λαμπικος απλα τις κατεστρεψες
μια απλη ερωτηση
οταν τις βρηκες δειχνανε την ηλικια τους???
τωρα τι δειχνουνε???
την λαμψη τους??? -
Καθαρισμος νομισματων
Ξέχασα να συμπληρώσω.. Εννοείται πως δεν προτρέπω κανέναν να κάνει κάτι τέτοιο σε ένα νόμισμα που έχει μεγάλη αξία.
Δοκιμάστε το πρώτα σε ένα νόμισμα των 2€ ή σε ένα νόμισμα μικρής αξίας και εφόσον σιγουρευτείτε οτι όλα είναι ΟΚ με την μέθοδο που προανέφερα, τότε δοκιμάστε στο νόμισμα που έχετε προς καθάρισμα. -
Καθαρισμος νομισματων
Το απορρυπαντικό καθαρίζει την μαυρίλα, όχι την οξύδωση. Οι δεκάρες που καθάρισα, είχαν και απο τα 2.
Το απορρυπαντικό το χρησιμοποίησα σε 2η φάση, πρώτα τις καθάρισα με ξύδι για να αφαιρέσει την οξύδωση.
Πρωτού τις περιποιηθώ, δεν θύμιζαν δεκάρες αλλά μια μαύρη, οξυδωμένη μάζα απο μέταλλο.
Μετά το καθάρισμα δεν λες οτι ήταν καινούργιες, αλλά σίγουρα πολύ καλύτερα απο πρίν. -
Καθαρισμος νομισματων
αυτο μαζι με ελαφρυ διαλυμα απιονισμενου με ξυδι
https://antoniou24.skroutzstore.gr/p.CT-408-SYSKEYI-KATHARISMOU-ME-YPERICHOUS.933075.html