ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Η διαταγή δόθηκε από το γενικό Αρχηγείο Βιτσίου. ¨Άμεση αποχώρηση και μεταφορά του χρυσού με τρένο. Ανοίγει το καταφύγιο χρυσού κοντά στις γραμμές του τρένου και σε ελεγχόμενη απο τους αντάρτες αμαξοστοιχία φορτώνεται ο χρυσός για να μεταφερθεί στο αρχηγείο. Τα κιβώτια είναι πάρα πολλά ….γέμισε το βαγόνι είπε στην κόρη του ο αντάρτης που τα συνόδευε….εν συνεχεία αφού κόντευαν να φτάσουν πέρασαν μία μεγάλη γέφυρα και σε κάτι στροφές που έκοβε το τρένο συνεννοούνται να πετάξουν κάμποσα κιβώτια στο πλάι στο πρανές και να πηδήξουν και αυτοί ….εν συνεχεία να εξαφανιστούν...ο ένας ο Βασίλης ήταν υπεύθυνος των καταφυγίων αφού καθάρισε τους υπόλοιπους έμεινε μαζί με τον ανιψιό που διηγήθηκε την ιστορία στην κόρη του. Έπαιρναν πολλά λίρες μαζί μέχρι να πεθάνει ο Βασίλης ….αφού έδενε τα μάτια στον ανιψιό του το οδηγούσε στο μέρος του τα άνοιγε έπαιρναν λίρες και μετά ξανά το ίδιο... Ο εξιστορών την υπόθεση είπε ότι το τρένο περνούσε τον Πηνειό ποταμό ,η γέφυρα το 1981 φυλασσόταν από φαντάρους και ο Βασίλης είχε ψήσει τους σκοπούς ......για να μην κάνουν τον γύρω ......τον άφηναν να περνάει από την σιδερένια γέφυρα…. είχε ντύσει τον ανιψιό του γριά και τους λυπόντουσαν οι φαντάροι....μετά ανέβαιναν στο εκκλησάκι περίπου 600 μέτρα από την γέφυρα έπιαναν ένα μονοπάτι καμιά άρα από το εκκλησάκι ....έβγαζαν μερικές πέτρες από μία τρύπα έπαιρναν λίρες και μετά το πρώί κατέβαιναν πάλι στην γέφυρα με τους σκοπούς και έφευγαν..... ποτέ δεν τις πήραν όλες γιατί ο Βασίλης πέθανε το 1981 Νοέμβριο. Ξέρει κανείς αυτή την ιστορία να συνεργαστούμε επειδή τα στοιχεία που άφησε ο δεύτερος αντάρτης είναι ελλιπή ως προς τον προσδιορισμό του μέρους …. ψάχνουμε να βρούμε μία σιδερένια γέφυρα 25 μέτρα στον Πηνειό η σε παραπόταμο του Πηνειού να περνάει τρένο ο παραπόταμος να χύνεται στον Πηνειό στα 150 με 200 μέτρα… η γέφυρα αυτή το 1981 να έχει 100% σκοπό φαντάρο. Οποίος ξέρει κάτι για την ιστορία με το τρένο ας στείλει μήνυμα. Oσο για τους πονηρούς ματαιοπονούν ότι θα βρούν την κρύπτη ....εγώ ξέρω κάτι που σας το λέω....καθαρές κουβέντες θέλω...τα σενάρια φαντασίας ας μην αρχίσουν....
-
ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ 1949
Για τον πηνειο ειναι οπως τα λετε αλλα τρενο απο βιντσι προς πηνειο δεν υπαρχει μην χανεται το νοημα του νηματος η μονη γραμη που υπαρχει ειναι απο κοζανη-γρεβενα καλαμπακα λαρισα και η μονη φυλασομεν γεφυρα σιδερενια απο το στρατο μεχρι το 80 ηταν μετα τα γρεβενα προς μουργκανι στον αλιακμονα καμια 25 με 30 μετρα μηκος
-
Δεν καταλαβα για σημα φιλε συγνωμη αλλα 25 μετρη σιδερενια γεγυρα φυλασομενη μεχρι το 81 εινα με κατευθυνση προς πηνειο ειναι αυτη που σου ειπα και να ξερεις οτι την εχω ακουσει την ιστορια και γω και μαλιστα οτι αυτα που πεταχτηκαν απο το τρενο τα κιβωτια δηλαδη πεταχτηκαν κοντα σε ενα τουνελ κοντα στην Ανθρακια 15 περιπου χιλιομετρα πρωτου το μουργκανι στον πηνειο
-
το θέμα φίλε μου είναι οτι η κόρη σε μία μεριά βρήκε κίτρινες που της είπε ο πατέρας της…. βρήκα και εγώ σκόρπιες 3 κομμάτια με δίσκο επάνω πάνω ....έπειτα από αυτό μου ξεφούρνησε την ιστορία του τρένου και επειδή πιστεύω οτι δεν τα πήραν γιατί όλοι περιστρέφωνται εκεί που τα έριξαν..... άλλα επειδή έγινε μεταφορά στο καταφύγιο δεν βρέθηκαν....
-
Καλημερα μελος με την παρεα του απο εδω μεσα ασχωληθηκε με την δουλεια αυτην εγω πηγα στην περιοχη με αρκετα σημαδια πχ σταμνες που παραγουν ηχο κλπ,,,,,,,γ ραβδοσκοπικη μετρηση αλλα εφυγα δεν μου αρεσαν αρκετα κ δεν πυστικα , Εσυ παληκαρι μου λες οτι εχεις την λυση ;
Ξέρω την διαδρομή από την γέφυρα στο μικρό μοναστήρι και ξέρω το μονοπάτι απο το μοναστήρι για το καταφύγιο α…κατι που ξέχασα στο μοναστηράκι αυτό έμενε μία καλόγρια το 1947...1949 και ήταν αντάρτισσα σύνδεσμος του αντάρτη βασίλη
-
Ξέρω την διαδρομή από την γέφυρα στο μικρό μοναστήρι και ξέρω το μονοπάτι απο το μοναστήρι για το καταφύγιο α…κατι που ξέχασα στο μοναστηράκι αυτό έμενε μία καλόγρια το 1947...1949 και ήταν αντάρτισσα σύνδεσμος του αντάρτη βασίλη
θέλω ομως την γέφυρα που περιγράφω παραπάνω και βασικά το 1981 είχε επάνω σκοπό,,,,,