Φίλε Twins , γέφυρες μικρές 25 με 30 μέτρα υπάρχουν ή υπήρχαν αρκετές σε πολλά ποτάμια και παραπόταμους του Πηνειού. Ενδεικτικά σου αναφέρω 3 γέφυρες βόρεια του κεντρικού ρού του Πηνειού,μ εννοώ μετά την Ραψάνη στα σημεία, α) αμέσως μετά το Λιτόχωρο στο λιμανάκι, β) λίγο πιό βόρεια στο χωριό Βαρικό και γ) μία τρίτη ανατολικά του χωριού Νέα Έφεσος. Επίσης υπάρχει και μία ακόμη προς νότο μετά τα Παλαιοφάρσαλα που σήμερα λέγεται Σταυρός, κοντά στο χωριό Βελεσιώτες όπως κατεβαίνουν οι γραμμές προς Νότο και κάνουν συνεχόμενα στροφιλίκια που λέμε.
-
ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ 1949
ελενξε και αυτα twins Ο Πηνειός έχει μήκος 205 χιλιόμετρα. Κυριότεροι παραπόταμοί του είναι: Ο Τιταρήσιος, ο Ενιπέας, ο Σοφαδίτικος, ο Ελασσονίτικος, ο Ληθαίος και ο Φαρσαλιώτης. - See more at: http://www.egriechen.info/2014/07/o-thessalikos-pinios-sth-geografia-muthologia-logotexnia.html#sthash.QsZ2JQH7.dpuf
-
ευχαριστώ φίλε Sakis89 τις ξέρω αυτές όλες αυτό που δεν ξέρω ποια φυλαγόταν το 1980…1981.... από εκεί πιστεύω ότι ξεκινάει να ξετυλίγεται το κουβάρι ...τα υπόλοιπα στοιχεία υπάρχουν ....το μέρος δεν βρίσκω και είπα να ρωτήσω ποια γέφυρα σε παραπόταμο του Πηνειού κοντά στον Πηνειό περνούσε τρένο και φυλασσόταν
-
τι δεν καταλαβαίνεις μήπως ζητάω μία τρύπα στην κίνα και δεν σου διευκρινήζω ….ζητάω λοιπόν μία γέφυρα 25 μέτρα που να περνάει ή να περνούσε τρένο το 1981 σε παραπόταμο του Πηνειού ....που χυνόταν στον πηνειό στα 150 με 200 μετρα και η γέφυρα αυτή να φυλασσόταν απο τον στρατό το 1981 και σε απάσταση 600 μέτρα μικρό μοναστήρι που το 1947...1949....είχε μία μόνο καλόγρια που ηταν αντάρτισσα σύνδεσμος του αντάρτη Βασίλη
τι καθεσαι kai ασχολεισαι με χαζομαρες. βαλε το καικι στον πηνειο και θα τα μαθεις ολα σε μια μερα. να σου πει και ο ενας και ο αλλος. κανε κρουαζιερα στον πηνειο.
-
Φίλε Twins ίσως λέω ίσως, να υπάρχει κάποιο μπέρδεμα ή να σου έχουν δώσει λάθος πληροφόρηση σχετικά με το ποτάμι ή τον παραπόταμο. Αν πράγματι φυλασσόταν γέφυρα από τον στρατό για δύο λόγους θα συνέβαινε αυτό ή θα εφάπτεται το σημείο του περάσματος με κάποια μονάδα, στρατόπεδο ή κάποια αποθήκη πυρομαχικών στον χώρο ή οι στρατιώτες να βρισκόντουσαν εκεί λόγω κάποιων έργων στον γύρω χώρο που τους αφορούσε και μετά την ολοκλήρωση του έργου να την εγκατέλειψαν. Εκτός αν έχεις φύγει πολύ από την πορεία σου και βρίσκεσαι κοντά σε σύνορα με παρατηρητήριο στρατού των "γειτόνων" μας. Φιλικά και καλοπροαίρετα Σάκης
Υ.Γ. Μία σοβαρή ερώτηση, η γέφυρα που περνούσαν ήταν σιδηροδρομική (είχε γραμμές επάνω της)ή απλώς ήταν μία οδική γέφυρα ? -
Η γέφυρα το 1980…1981 περνούσε το τρένο....είχε φυλάκιο και φαντάροι την φύλαγαν....επί 24ωρου βάσεως δεν ξέρω αν είναι από την πλευρά των Τρικάλων, Καρδίτσα η απ¨ο την πλευρά της Λάρισας.... σήμερα έμαθα οτι φυλασσόταν μέχρι το 1984 η γέφυρα της παπαδιάς στο Μπράλο ,ο Γοργοπόταμος αλλά στην Λαμία προς τον Πηνειό δεν ξέρω τίποτε...κατι μου είπε κάποιος οτι φυλασσόταν μία μεγάλη 120 μέτρα στα τέμπη ...αλλά δεν ήταν σίγουρος...η γιαγιά επιμένει οτι η γέφυρα είναι σε παραπόταμο που χύνετε στον Πηνειό κοντά 150 με 200 μέτρα και η γέφυρα είναι 25 μετρα....τώρα τι να πω υπαρχει υπήρχε πάντως το 1980 ηταν εκει .... με όλα τα κομφόρ ....τώρα γιατί την φύλαγαν....είναι ένα ερώτημα
-
στο Σταυρο-Δεμερλι αποκλειεεται να φυλασσοταν γεφυρα το 1981…Υπαρχει γεφυρα κοντα που την καναν σαμποταζ οι ανταρτες,κατα τη διαρκεια της μαχης της σοδειας!!
σ αυτον τον τομεα να φυλασσοταν γεφυρα μεχρι και το 81 δεν το πιστευω με τιποτα φιλε μου...την απορια της φιλης Πανδωρας την ειχα και γω περι παιρνω τρενο,,ειδικα τοτε που
τις συγκοινωνιες τις φυλαγαν σαν τα ματια τους μιας και οι δολιοφθορες ηταν συχνο φαινομενο...οπως και να χει καλη τυχη φιλε,,καποια ιστορικα στοιχεια απ αυτην την περιοχη γνωριζω και γω
αν εχεις καποια απορια μπορεις να μου πεις.. -
…επειδή έχω τα στοιχεία που ζητάω γέφυρα 25 μέτρα με σκοπιά επάνω ....παραπόταμος του Πηνειού (ξεροποταμος)μικρό τότε μοναστήρι στα 600 μέτρα .......
το μοναστηρι φιλε γυναικειο?
Ιω. 5,24 : ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι ὁ τὸν λόγον μου ἀκούων καὶ πιστεύων τῷ πέμψαντί με ἔχει ζωὴν αἰώνιον, καὶ εἰς κρίσιν οὐκ ἔρχεται, ἀλλὰ μεταβέβηκεν ἐκ τοῦ θανάτου εἰς τὴν ζωήν.
-
Η γέφυρα το 1980…1981 περνούσε το τρένο....είχε φυλάκιο και φαντάροι την φύλαγαν....επί 24ωρου βάσεως δεν ξέρω αν είναι από την πλευρά των Τρικάλων, Καρδίτσα η απ¨ο την πλευρά της Λάρισας.... σήμερα έμαθα οτι φυλασσόταν μέχρι το 1984 η γέφυρα της παπαδιάς στο Μπράλο ,ο Γοργοπόταμος αλλά στην Λαμία προς τον Πηνειό δεν ξέρω τίποτε...κατι μου είπε κάποιος οτι φυλασσόταν μία μεγάλη 120 μέτρα στα τέμπη ...αλλά δεν ήταν σίγουρος...η γιαγιά επιμένει οτι η γέφυρα είναι σε παραπόταμο που χύνετε στον Πηνειό κοντά 150 με 200 μέτρα και η γέφυρα είναι 25 μετρα....τώρα τι να πω υπαρχει υπήρχε πάντως το 1980 ηταν εκει .... με όλα τα κομφόρ ....τώρα γιατί την φύλαγαν....είναι ένα ερώτημα
φιλε twins αφου μιλας για περιοχη φαρσαλων τοτε ακυρον αυτα που σου εστειλα προφανως αυτα που ξερω ειναι οτι στην δικη μου περιπτωση παιζει απο γρβενα μεχρι καλαμπακα
-
λοιπον φιλε twin η μοναδικη γεφυρα σιδερενια μετα τα τεμπη και κοντα στον πηνειο ειναι η γεφυρα στον παλιο σταθμο ΠΑΠΑΠΟΥΛΙ.
ειναι 25-30 μετρα και εκει γυρω εχει καποιο εκκλησακι στα 2 χιλιομετρα του αγιου ιωαννη…
μοναστηρι ειχε παλιο γυναικειο στα 600 μετρα απο τις γραμμες, αλλα 2 χιλιομετρα πιο πανω.το μοναστηρι αυτο ηταν εριπομενο και μισογγρεμισμενο στον εμφυλιο. -
λοιπον φιλε twin η μοναδικη γεφυρα σιδερενια μετα τα τεμπη και κοντα στον πηνειο ειναι η γεφυρα στον παλιο σταθμο ΠΑΠΑΠΟΥΛΙ.
ειναι 25-30 μετρα και εκει γυρω εχει καποιο εκκλησακι στα 2 χιλιομετρα του αγιου ιωαννη…
μοναστηρι ειχε παλιο γυναικειο στα 600 μετρα απο τις γραμμες, αλλα 2 χιλιομετρα πιο πανω.το μοναστηρι αυτο ηταν εριπομενο και μισογγρεμισμενο στον εμφυλιο.Οντως αυτη πρεπει να ειναι γιατι εκει κοντα "χυνεται" ο πηνειος στη θαλλασα….........
-
μοναστηρι ειχε παλιο γυναικειο στα 600 μετρα απο τις γραμμες, αλλα 2 χιλιομετρα πιο πανω.το μοναστηρι αυτο ηταν εριπομενο και μισογγρεμισμενο στον εμφυλιο.Την ξέρω αυτή την γέφυρα ….δεν είναι αυτή ....σίγουρα την φύλαγαν το 1981 ....είχε σκοπό στρατιώτη εκεί σίγουρα και τι φυλούσαν στο πουθενά...δεν ξέρω όσο για το γκρεμισμένο μοναστήρι δεν το ξέρω εγώ νομίζω οτι το 1980 έστεκε ....γιατί αυτοί οι δύο πέρναγαν την γέφυρα με τους σκοπούς και πήγαιναν στο μοναστήρι.....και μετά έπαιρναν το μονοπάτι για το ....
-
Την ξέρω αυτή την γέφυρα…...............και μετά έπαιρναν το μονοπάτι για το ....
εγω νομιζω πως δεν την ξερεις αυτην την γεφυρα….
προσπαθησε με τον katerini αν μπορεσετε να βγαλετε καποια ακρη,αλλα επιδη δεν ξερεις καθολου την περιοχη και υπαρχουν ανθρωποι που την ξερουν πολυ καλα εδω μεσα, θα σου ελεγα να πεις και για το που πηγενε το μονοπατι που επαιρναν... αν θελεις βοηθεια, αν οχι παλι καλος...και να ξερεις οτι ο πηνειος δεν εχει παραποταμους μετα τα τεμπη, και οτι το τρενο δεν περναει πανω απο τον πηνειο μετα τα τεμπη,
το μοναδικο γυναικειο μοναστηρι στην περιοχη ηταν πανω απο την διασταυρωση των νεων πορων 600-800 μετρα μεσα στο δασος.
-
μοναστηρι ειχε παλιο γυναικειο στα 600 μετρα απο τις γραμμες, αλλα 2 χιλιομετρα πιο πανω.το μοναστηρι αυτο ηταν εριπομενο και μισογγρεμισμενο στον εμφυλιο.Την ξέρω αυτή και δύο ακόμη ποιο κάτω ….δεν είναι αυτή δυστυχώς γιατί πρέπει να έχει τρία υποστηλώματα και δύο σκοπιές απο δώ και απο κει ....θέλω και το μοναστήρι να στέκει το 1980...1981 στα 600 μέτρα ακριβώς απέναντι από τη γέφυρα ....τον Νοέμβριο ήμουν εκεί