http://www.psaxtiria.net/forum/showthread.php?t=11806
0009.pdf
Καραγιωργης η Γυφτοδημος ?
για τον ιδιο ( ψιθυρο ) που αναφερεις και εση ωρε .
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Ένα βράδυ σκοτεινό
τις μπουκάλες μου φορώ
και πηδάω στο νερό
στην Τουρκία για να μπω
Τούρκους εκατό να σφάξω
και άλλους τόσους να ρημάξω
TNT και τρινιτρόλη
θα τους πάρουμε την Πόλη.
ο γυφτοδημος ηταν ο εμπιστος - το πρωτοπαλικαρο αλλα και ο προσωπικος ταχυδρομος ( αγραμματος φυσικα ) του καραγιωργη …ολα περνουσαν απο αυτον
το αγραμματος λεει πολλα ,θα σας γραψω και αλλα γι αυτον ...μετα απο το πρωτοπαλικαρο εχουμε τα 3 αδερφια ,ξερει καποιος να μου πει ?
Εγώ σου λέω πως ο Καραγιώργης είμαι έγω!!!!!!!!!
Με την ίδια λογική που λες ότι ήταν ο Γυφτοδήμος αγράμματος!!!!!!
Ο λόγος σου με τον λόγο μου λοιπόν.
Ρε φιλέ η ιστορία γράφεται με αποδείξεις.
Αν έχεις αποδείξεις έχει κάλως.
Και έγω ξέρω έναν από τα μέρη μου που το παίζει γίος του Καραγιώργη. Φυσικά δεν έχει αποδείξεις φυσικά είναι άσχετος και φυσικά τα τρώει από κάποιους'
σαν και σένα που βαρίουνται να διαβάσουν ιστορία. Όχι βέβαια βιβλία ιστορίας εύρειας κυκλοφορίας που γραφουν την ιστορία όπως θέλουν άλλα ντοκουμέντα και παλια ημερολόγια καπέτανέων.
Και ναι ο panass είναι πολύ μπροστά και σε αυτό θα συμφωνήσουμε μόνο! Ξέρει και έχει διαβάσει. Αν έγραφε αυτός αυτά που λες εσύ ίσως και να κράταγα μια πισινή να έχει δίκιο.
Αυτός λέει πάντα τη μισή αλήθεια. Αυτό είναι το κακό.
πχ. Ανανιάς: Καραγιώργης
Ολοσωστο!
Είναι η μισή αλήθεια. Ο Κώνστανταντινος Γυφτοδήμος ήταν γνωστός σε όλους τότε ως Κώστας Καραγιώργης. Καραγιώργη τον έλεγαν και οι αριστεροι και οι δεξιοι και οι Εγγλέζοι. Από τους τελευταίους "εσπρωχνε" και κανα δυο.
Μετεπειτα στον εμφύλιο έχοντας επικρατήσει το καραγιώργης σε μύνημάτα που έστελναν μέταξυ τους οι αντάρτες τον λέγανε με το κωδικό Ανανίας! Δε θέλω να σου πώ τι τράβηξε μια φορά ο "γνήσιος"καπεταν Ανανίας στον Έβρο για τον λόγο αυτό!
Βλέπεις έτσι όπως γράφει ο panasss έχει δίκιο και είναι σωστός. Χωρις να σου λέει όλη την αλήθεια αλλά τη μισή έχει πάντα δίκιο.
Και αυτος που πεθανε σ'ενα δωματιακι , διπλα στο κελαρι της ιδιωτικης κατοικιας του Ζαχ#η…..αλλος Καραγιωργης ηταν ?
Απεδειξέ το! Ήμαρτον! Σας είπα έγω είμαι ο Καραγιωργης! Αυτός που πεθανε στο δωματιάκι του ξαδέλφου μου Ζαχ…η ήταν ο σκύλος μου ο μαυρος ο αράπης ο ταμ ταμ ταμ.
Συγγνώμη melody για το ήφος μου αλλά μην ακούτε σαχλαμάρες. Όλοι κοιτούν να κερδίσουν από τον να τον έχουν ζωντανό(πληροφορίες λεφτα κ.α.) Ξέρω τι σου λέω!
@gpr:
Απεδειξέ το! Ήμαρτον! Σας είπα έγω είμαι ο Καραγιωργης! Αυτός που πεθανε στο δωματιάκι του ξαδέλφου μου Ζαχ…η ήταν ο σκύλος μου ο μαυρος ο αράπης ο ταμ ταμ ταμ.
Συγγνώμη melody για το ήφος μου αλλά μην ακούτε σαχλαμάρες. Όλοι κοιτούν να κερδίσουν από τον να τον έχουν ζωντανό(πληροφορίες λεφτα κ.α.) Ξέρω τι σου λέω!
Ειχες Η εχεις Τον σκυλο. Ζαχαρουλη. να μας γαβγιση τη πεζει.
η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ --- εμπιστοσυνη + συνεργασια
γιωργο εσενα βλεπω να σε δαγκωνουν
Ορε Μη Με κανεις Και Γελαω. Σημερα εφαγα Κεφτεδακια . Ξερεις Απο Ιωανενα ο κυμας . Εδω συγκενης του Καραγιωργη ακρη δεν βγαζη.
Εμεις θα βγαλουμε. ???
ΟΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ βαλτε καναν βραχο να απολαυσω να τον καρφωσω. Η μερες οπου θα λιωσουν τα χιωνια πλησιαζουν.
Παιδια περιμενουν να χτηπησουν. ΠΟΡΤΕΣ του bolek.
η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ --- εμπιστοσυνη + συνεργασια
Συναδελφε , το σχολιο μου τελειωνει με ενα ερωτηματικο…...ερωτηματικο εγκυκλοπαιδικης -ιστορικης φυσης που αφορα αποκλειστικα εμενα και κατα ποσο εγκυρη ειναι η πηγη-βιβλιο που διαβασα που αναφερει αυτα που εγραψα.Ουτε να αποδειξω κατι ουτε να κερδισω.
Και πάλι ζήτω συγγνώμη. Δεν είπα ότι εσύ θέλεις να κερδίσεις. Θα μπορούσες να μας πείς το τίτλο του βιβλιού αν θες?
Ορε Μη Με κανεις Και Γελαω. Σημερα εφαγα Κεφτεδακια . Ξερεις Απο Ιωανενα ο κυμας . Εδω συγκενης του Καραγιωργη ακρη δεν βγαζη.
Εμεις θα βγαλουμε. ???
ΟΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ βαλτε καναν βραχο να απολαυσω να τον καρφωσω. Η μερες οπου θα λιωσουν τα χιωνια πλησιαζουν.
Παιδια περιμενουν να χτηπησουν. ΠΟΡΤΕΣ του bolek.
Για πες μας και το επώνυμο του συγγένη να γελάσουμε!!!!!! Καλή χώνεψη!!! Μου άνοιξες την όρεξη!!
@gpr:
Και πάλι ζήτω συγγνώμη. Δεν είπα ότι εσύ θέλεις να κερδίσεις. Θα μπορούσες να μας πείς το τίτλο του βιβλιού αν θες?
Δεν υπαρχει κανενα προβλημα φιλε μου. Ο τιτλος του βιβλιου ειναι Les Kapetanios(Οι Καπετανεοι) του Dominique Eudes..τυπωθηκε το 1970 και στα ελληνικα κυκλοφορησε το 1974. Πιστευω πως σε καθε ιστορικη πηγη, ο συγγραφεας περνα αυτο που πιστευει σωστο ή λαθος.Εδω,καθοτι ευρωπαιος, απαλλαγμενος απο παθη που γεννα η αμεση συμμετοχη (μια μικρη ελαχιστη συμπαθεια την εχει….),
γραφει τη φωνη των ιδιων των πρωταγωνιστων , που κουβεντιασαν...Για αυτο ανεφερα οτι απλα ρωτησα ....για να κρινω την εγκυροτητα αυτης της πηγης.Πεθανε στο δωματιακι...στη Ρουμανια...
Αυτά λέει ο κόκκινος φάκελος. Βάζω και το link παρακάτω για όποιον θέλει να δει και κάτι άλλο.(Κατά τα άλλα δεν έχω ιδέα για το θέμα).
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ
Ονομάζεται Γυφτοδήμος στην πραγματικότητα. Γιός διακστή απο την Λίμνη Ευβοίας. Στέλεχος του ΚΚΕ και του ΕΑΜ . Αφουγκράσθηκε άριστα τον λαικό παλμό που ζητούσε την λευτεριά και την κοινωνική δικαιοσύνη. Γιατρός στο επάγγελμα και κοσμογυρισμένος στις σπουδές του. Τον Δεκέμβρη του 1942 η Κ.Ε. του ΚΚΕ τον στέλνει στην Θεσσαλία για να οργανώσει το κίνημα της περιοχής. Το αποτέλεσμα είναι απίστευτο… Χιλιάδες σκλάβοι ξυπνούν και πέρνουν τα όπλα. Ο ΕΛΑΣ Θεσσαλίας γίνεται δραστικά πιο αξιόμαχος. ο»ΏΔιάτέλεσε αρχισυντάκτης του Ριζοσπάστη και στρατηγός του ΔΣΕ. Συγκρούσθηκε με το Ζαχαριάδη σε ζητήματα στρατηγικής και επιλογών. Έπεσε θύμα της προδοτικής γραμμής του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΣΕ και πέθανε απο εγκεφαλικό επεισόδιο . Το ΚΚΕ τον διέγραψε και τον αποκατέστησε το 1958 . Πρόσφατα έγιναν εκδηλώσεις στην μνήμη του απο το ΚΚΕ.
http://kokkinosfakelos.blogspot.gr/2010/09/blog-post_5594.html
τιποτε αλλο για να γελασουμε εχεις να μας πεις φιλε μου
εν μερει…
φιλε, ρωτάς κάτι και σου απαντά ενα μέλος ωραία και ευγενικά, επι του θέματος.
Σου λέει την άποψή του, η οποία μάλιστα τυχαίνει να ειναι και η επικρατεστερη.
Ασχετα τώρα με το ποια ειναι η αλήθεια,γιατί δεν σέβεσαι το μέλος που απλά κατέθεσε την άποψή του, αλλά αντίθετα απαντάς με χλευασμό????????????
ποιο ειναι το πρόβλημά σου ? δεν είπε την εκδοχή που θες να ακουσεις για να ταιριάζει με την ιστορία σου?
@gpr:
Αυτός λέει πάντα τη μισή αλήθεια. Αυτό είναι το κακό.
πχ. Ανανιάς: Καραγιώργης
Ολοσωστο!
Είναι η μισή αλήθεια. Ο Κώνστανταντινος Γυφτοδήμος ήταν γνωστός σε όλους τότε ως Κώστας Καραγιώργης. Καραγιώργη τον έλεγαν και οι αριστεροι και οι δεξιοι και οι Εγγλέζοι. Από τους τελευταίους "εσπρωχνε" και κανα δυο.
Μετεπειτα στον εμφύλιο έχοντας επικρατήσει το καραγιώργης σε μύνημάτα που έστελναν μέταξυ τους οι αντάρτες τον λέγανε με το κωδικό Ανανίας! Δε θέλω να σου πώ τι τράβηξε μια φορά ο "γνήσιος"καπεταν Ανανίας στον Έβρο για τον λόγο αυτό!
Βλέπεις έτσι όπως γράφει ο panasss έχει δίκιο και είναι σωστός. Χωρις να σου λέει όλη την αλήθεια αλλά τη μισή έχει πάντα δίκιο.
Τελικά οι άσχετοι είμαστε περισσότεροι,όχι μόνο εγώ…...
Είμαστε: εγώ,εσύ και άλλοι δύο-τρεις......
Όλοι οι άλλοι είναι οι παντογνώστες........