καλησπερα θα ηθελα να βαλω αυτο το θεμα να μάθουμε απο καποιες εμπειρίες μελων και απο διάφορες ιστοριες που ακουγοντε περι προσωπικον ή οικογενειακών αποκρυψεων,γιατι αμα περιμενουμε τα ανταρτικα ….το που γινονταν οι αποκρυψεις ,μεσα στα καλυβια ,έξω,κανανε σημαδια ?
κοντα σε πυγαδια?πιο μακρια?η οποιαδήποτε εμπειρια καλό ειναι να μαθαίνεται. ευχαριστω
-
Προσωπικές-οικογενειακες αποκρύψεις
-
ολα τα παλια σπητια ειχαν κουμπαραδες μεσα στον τοιχο.
βγαζαν μια πετρα βαζαν η περναν αναλογα.
σε ενα τοιχιο που ειχε μεινη ορθιο καποτε,οσο και να το εψαξα μπας και βρεθη κουμπαρας τιποτα.
οταν επεσε βρεθηκε πυληνο πιατακη με κατι σφαιρες.
τοσο καλα κρυμενα.
βεβαια βρηκα κα μερικα ανοιχτα αλλα αδεια. -
Πηληνος σωληνας
τι μου θυμησες τωρα.
πυληνος σωληνας σε τυπου παραθυρο εσωτερικο κατω απο πλακα,και συνεχειζε.
οταν το εβγαζα ειχα και δυο βοηθους με τα χερια στης τσεπες,οταν αρχιζε να φενεται ορμηξαν.
πησω και σας εφαγα τους λεεω.
φυσικα αδειο.
τωρα ντεκορ στο ξενωνα. -
@007:
ολα τα παλια σπητια ειχαν κουμπαραδες μεσα στον τοιχο.
βγαζαν μια πετρα βαζαν η περναν αναλογα.
σε ενα τοιχιο που ειχε μεινη ορθιο καποτε,οσο και να το εψαξα μπας και βρεθη κουμπαρας τιποτα.
οταν επεσε βρεθηκε πυληνο πιατακη με κατι σφαιρες.
τοσο καλα κρυμενα.
βεβαια βρηκα κα μερικα ανοιχτα αλλα αδεια.το κακο ειναι οτι τα μισογκρεμισμενα καλυβια ,εχουν τοσο ξυλο και κεραμιδια που επεσε η σκεπη που ειναι παρα πολυ δυσκολο να ψαχτει 100% χόρια η 100δες προκες
-
παιδια σε περιπτωση φιλοξενιας ανταρτων σε σπιτι,ξερετε η εχετε ακουσει για περιπτωσεις που εκρυψαν λυρες?υπαρχει περιπτωση να γινωταν αυτο?
Μονο αν ειχαν εμπιστοσυνη στον ιδιοκτητη και του εδωσαν δωρο η για φυλαξη.Αρα ηταν αποκρυψη αυτου που ειχε το σπιτι.Εχω ιστορια που του εδινε λιρες για φιλοξενια (ηταν συγχωριανοι)κι ο ιδιοκτητης τον εδιωξε απο φοβο γιατι 100 μετρα εμενε ο αδελφος του που ηταν εασαδ.
-
Μονο αν ειχαν εμπιστοσυνη στον ιδιοκτητη και του εδωσαν δωρο η για φυλαξη.Αρα ηταν αποκρυψη αυτου που ειχε το σπιτι.Εχω ιστορια που του εδινε λιρες για φιλοξενια (ηταν συγχωριανοι)κι ο ιδιοκτητης τον εδιωξε απο φοβο γιατι 100 μετρα εμενε ο αδελφος του που ηταν εασαδ.
φιλε μυρμιδονα θα υπηρχε περιπτωση να τα εκρυβαν οι ανταρτες χωρις να το πουν στους ιδιοκτητες του σπιτιου ελπιζωντας οτι θα ξαναγυρισουν ας πουμε…?
-
φιλε μυρμιδονα θα υπηρχε περιπτωση να τα εκρυβαν οι ανταρτες χωρις να το πουν στους ιδιοκτητες του σπιτιου ελπιζωντας οτι θα ξαναγυρισουν ας πουμε…?
Eχουν μπει λεφτα μεσα σε χωρια σε γωνιες σπιτιων,φουρνους,πεζουλες και εχουν βγει αρκετα.Και βεβαια ειναι δυνατον να συμβαινει.Αν εχεις κατι (που εχεις ) ψαξτο.
-
Στο σπιτι ενος γνωστου μου τα εβαλαν εν αγνοια του στον κηπο (ηταν στην πισω πλευρα του σπιτιου) και γυρισαν μετα απο χρονια και τα πηραν. Ο γνωστος μου αν και τους πιεσε αρκετα δεν πηρε μια….
-
Καποτε η προγιαγια μου η σερραινα και ο συζηγος της ητανε κολλητοι με την οικογενεια τσαλαπατα.επι του εμφυλιου.οι τσαλαπατεοι παρακαλεσανε την γιαγια να φυλαξει ενα μπαουλο το οποιο οπως θυμαται ο πατερας μου ητανε ασηκωτο.ανοιξε μια γουρνα στην αποθηκη και το φυτεψανε.εννοειται οτι το μπαουλο το πηρανε την επομενη χρονια.Μετα κατεβαινανε οι ανταρτες και την περνανε το λαδι γιατι ειχε πολλα κτηματα στο χωριο.αφου την εφαγε κανα 2 χρονιες Ξανασκαβει την αποθηκη και βαζει το λαδι μεσα.κατεβαινουν οι λεγαμενοι δωσε μας το λαδι.αα δεν εχω! Θα σε ψαξουμε λενε.και με τα πολλα ψαχνουν και δεν βρισκουν τιποτα.φευγοντας τους λεει που να σκασετε δεν το βρηκατε!!
Το σπιτι κατοικειται απο συγγενικα μου προσωπα και δεν υπαρχει η δυνατοτητα ψαξιματος.