Ξερει καποιος κατι για αυτη την ιστορια??Αμυθητος θησαυρος που εχουν κρυψει επι τουρκοκρατιας στην περιοχη των τεμπων??
-
Η ΧΡΥΣΗ ΓΟΥΡΟΥΝΑ ΜΕ ΤΑ 5 ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΤΗΣ
@johnyking,
εαν κανεις ερευνα στο φορουμ θα συναντησης αρκετες φορε την γουρουνα και τα γουρουνακια της."It's only the mind which separates reality from truth."
"It's all literally a matter of perspective."
"But there is only one truth that is your truth."
"It's a revised perception that protects you." -
Στην αρχαία Ελλάδα οι πλούσιοι κτηματίες-κτηνοτρόφοι για να έχουν καλή παραγωγή, συνήθιζαν να δίνουν δώρα-αφιερώματα στους ναούς της θεάς Δήμητρας.
Τα χρυσά γουρούνια με τα γουρουνάκια τους, ήταν τα πιο εντυπωσιακά λάφυρα των χριστιαννών όταν κατέστρεφαν τους αρχαίους ναούς! -
Καλησπέρα στους φιλους εγω γνωριζω μια ιστορια με την Γουρουνα και τα 9 γουρουνακια της παρακαλω στον Ν. Βοιωτιας η οποια ακομη ψαχνετε μεχρι και οι προγονοι μου ειχαν παει στα μερη εκει για ψαξιμο αλλα δυστηχως τιποτα ειναι και αρχαιολογικως χωρος κοντα επομενως θεωρειτε απαγορευμενη ζωνη.
-
λοιπον θα σας γραψω μια ιστορια απο την περιοχη των Τεμπων.Ο αλη πασσας ειχε δωσει διαταγη πριν αναχωρησουν απο την περιοχη για μαζεμα ολου του πλουτου που ειχε στην διαθεση του.(χρυσα ιμματια ,αλυσιδες,πολλα πεντολιρα εποχης,λιρες και αλλα τιμαλφη.Στην κατοχη του ειχε και την χρυση γουρουνα με τα μικρα της(δεν αναφερει ποσα??)το βαρος της οποιας ικκαζεται οτι ειναι στα 20 κιλα ατοφιο χρυσαφι μαζι με τα μικρα γυρω στα 50 κιλα ολα μαζι.Αυτα εχουν κρυφτει σε χωρο στην περιοχη των τεμπων.Με την παροδο των ετων υπαρχει περιπτωση να εχουν υποχωρησει και μεσα στον πηνειο.Στο συσγκεκριμενο σημειο(οποιοι εχουν παει γνωριζουν που μπορει να λεω)στην εποχη του ο αλη πασσας εκει εστηνε την αγορα ….αυτη ειναι η ιστορια πληρης οπως την γνωριζω,απο παλαια ετη...και ετσι ακουγεται και στο χωριο μου.το οποιο δεν το λεω και για ευνοητους λογους....τα υπολοιπα δικα σας!!
-
http://kokkinovraxos.blogspot.gr/2011/09/blog-post_29.html
αλλη μια ιστορια..