Καλημέρα σε όλους.
Μπήκα στον πειρασμο να ανοίξω αυτό το θέμα προκειμένου να δούμε τις ιδιαιτερότητες, τα προταιρήματα και τυχόν μειονεκτήματα που έχει κάθε κατηγορία από τα εν λόγω "τοπικά".
Σίγουρα η άποψη και η εμπειρία του καθενός μετράει. Ακόμα και του απλού χρήστη αλλά ιδιαίτερα αυτών που έχουν ειδικές γνώσεις πάνω στην θεωρητική λειτουργία των μηχανημάτων.
Γιάννης.
-
TI NA ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ? ΕΝΑ ΤΟΠΙΚΟ VLF ή ΕΝΑ Ρ.Ι.?
-
Γιαννη,
η επιλογη αγορας σε καθε μηχανημα εχει να κανει με τις αναγκες καλυψης που επιδιωκει το καθε ψαχτηρι, στην ανα περιπτωση ερευνα.
Αναλογα την ερευνα, το καθενα μπορει να προσφερει περισσοτερα ή και λιγοτερα σε αλλη περιπτωση ερευνας, οποτε τα πλεονεκτηματα ή μειωνεκτηματα
του καθενος εχουν αμεση σχεση με το ειδος της ερευνας, με το ειδος του στοχου, με το μεγεθος του, με το βαθος του, την περιοχη της ερευνας κτλ κτλ…
Οποτε οπως καταλαβαινεις ειναι δυο διαφορετικα μηχανηματα και κανονικα οχι συγκρισιμα μεταξυ τους.Την καλημερα μου...
PS
-
Μια χαρά τα είπε ο φίλος Παναγιώτης, συμφωνώ οπότε φίλε θα πρέπει πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσεις τι ψάχνεις ?? και μετά να βάλεις τα πράγματα κάτω και να αποφασίσεις τι σου κάνει ποιό πολύ για τις ανάγκες σου..
Εδώ μέσα θα βρείς ότι απάντηση θές είναι όλα γραμμένα !
-
Αν και ο φιλος ανοιξε το θεμα για να γινει μια συζητηση πανω σε κατασκευαστικες αποψεις και θεωριων λειτουργιας των συγκεκριμενων μηχανηματων, εγω
μιλησα σαν απλο ψαχτηρι (διοτι δεν εχω τις κατασκευαστικες γνωσεις και της θεωριας αυτων) που στην τελικη ειναι το ζητουμενο του
καθε ψαχτηριου οταν ξερει τι θελει.PS
-
Νομίζω ότι ο Stampa άρχισε μια προσέγγιση που αρχικά κατευθύνει την συζήτηση και πολύ σωστά λέει :
" Η επιλογη αγορας σε καθε μηχανημα εχει να κανει με τις αναγκες καλυψης που επιδιωκει το καθε ψαχτηρι, στην ανα περιπτωση ερευνα. Αναλογα την ερευνα, το καθενα μπορει να προσφερει περισσοτερα ή και λιγοτερα σε αλλη περιπτωση ερευνας, οποτε τα πλεονεκτηματα ή μειωνεκτηματα του καθενος εχουν αμεση σχεση με το ειδος της ερευνας, με το ειδος του στοχου, με το μεγεθος του, με το βαθος του, την περιοχη της ερευνας κτλ κτλ.."Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειωνεκτήματα?
Για τα "PULSE INDUCTION" ως κυριότερα πλεονεκτήματα θα έλεγα και διορθώστε αν κάνω λάθος ότι είναι :
Είναι σταθερά. Μπορούν εύκολα να πάρουν τεράστια πηνία, γεγονός που τα βοηθά να έχει βαθειά διείσδυση ο παλμός. Δεν επιρεάζονται εύκολα από την "ειδική" πυκνότητα του εδάφους αλλά και του νερού, ακόμα και του θαλασσινού. Έχουν πολύ απλή κατασκευή πηνίου σε χέση με άλλους τύπους ανιχνευτών. Επιρρεάζονται ελάχιστα από την εξωτερική θερμοκρασία και γενικά από κλιματικές αλλαγές.Ως κυριότερα μειωνεκτήματα :
Δεν κάνουν διαχωρισμό. Γι' αυτό τον λόγο σε μερικά βάζουμε "magnetometers" Αυτά τα "magnetometers" αντιδρούν σε μαγνητικά μέταλλα μόνο. -
@Hfaistos-69:
Μια χαρά τα είπε ο φίλος Παναγιώτης, συμφωνώ οπότε φίλε θα πρέπει πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσεις τι ψάχνεις ?? και μετά να βάλεις τα πράγματα κάτω και να αποφασίσεις τι σου κάνει ποιό πολύ για τις ανάγκες σου..
Εδώ μέσα θα βρείς ότι απάντηση θές είναι όλα γραμμένα !
Σωστά τα λές…αλλά καλό θα ήταν να δούμε και εμείς οι απλοί θνητοί θεωρείες και απόψεις επί της λειτουργίας των συγκεκριμένων μηχανημάτων.
-
κατσε ανηψουδ γιατι μας μπερδεψες
αν καταλαβα σωστα ειπες οτι δεν υπαρχει παλμικο που να ειναι σταθερο
αρα το lorenz δεν ειναι
επειραιαζονται απο διαφορους παραγοντες αρα και το lorenz
μεχρι εδω συμφωνω και εγω
τον διαχωρισμο και ειδικα με το τελλαρο τι τον ηθελες την στιγμη που κανενα δεν κανει τα προαναφερομενα???? -
κατσε ανηψουδ γιατι μας μπερδεψες
αρα το lorenz δεν ειναι
τον διαχωρισμο και ειδικα με το τελλαρο τι τον ηθελες την στιγμη που κανενα δεν κανει τα προαναφερομενα????Μητσο ολα τα παλμικα εχουνε προβλημα με την σταθεροτητα η μονη διαφορα ειναι οτι το λορενζ εχει τα πιο ληγα. τορα με το διαχωρισμο που λες κανη σε αντικιμενα που δεν ειναι σαπια αμα ειναι σαπια τοτε θελε εληχω με δισκο . και το σηδερο οταν ειναι χονδρα τα κανει διαχωρισμο,
-
@metal:
QUOTE=dimitrisps;259233]κατσε ανηψουδ γιατι μας μπερδεψες
αρα το lorenz δεν ειναι
τον διαχωρισμο και ειδικα με το τελλαρο τι τον ηθελες την στιγμη που κανενα δεν κανει τα προαναφερομενα????μπαρμπα στο εχω ξαναπει πολλες φορες οτι κανει διαχωρισμο.
αλλα ας μην αρχεισουμε παλι αυτη την διαφονεια και χαλασουμε το θεμα.
πιθανος το βραδακι θα ανηξω ενα καινουριο θεμα με ενα βιντεακι διαφοτηστικοτατο.εφοσων τα λες εσυ ανηψουδ κατι περισοτερο θα ξερεις απ τον μπαρμπας
-
Ξαναπάμε στην άποψη του Παναγιώτη. Εξαρτάται από το τι ψάχνεις και τι διαθέτεις. Αν ψάχνεις σε παραλία για να περνά η ώρα σου, δεν θα πληρώσεις το garrett ΑΤΧ ούτε το lorenz ούτε το minelab που είναι παλμικά με διαχωρισμό και χτυπούν σε βάθη που δεν σε ενδιαφέρουν. Από εκεί και πέρα, οι παράγοντες που προσδιορίζουν την αγορά αυξάνονται από τη μορφολογία του εδάφους μέχρι δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, αλλά κυρίως η τιμή του μηχ/τος και αν αξίζει να δώσεις 3000 ευρώπουλα και άνω για να μαζεύεις χαμένα μονόευρα στις παραλίες.
-
Γιαννη,
η επιλογη αγορας σε καθε μηχανημα εχει να κανει με τις αναγκες καλυψης που επιδιωκει το καθε ψαχτηρι, στην ανα περιπτωση ερευνα.
Αναλογα την ερευνα, το καθενα μπορει να προσφερει περισσοτερα ή και λιγοτερα σε αλλη περιπτωση ερευνας, οποτε τα πλεονεκτηματα ή μειωνεκτηματα
του καθενος εχουν αμεση σχεση με το ειδος της ερευνας, με το ειδος του στοχου, με το μεγεθος του, με το βαθος του, την περιοχη της ερευνας κτλ κτλ…
Οποτε οπως καταλαβαινεις ειναι δυο διαφορετικα μηχανηματα και κανονικα οχι συγκρισιμα μεταξυ τους.Την καλημερα μου...
Με δύο λόγια φίλε κάλυψες πλήρως το θέμα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
@007:
αν και δεν διαβασα της απαντησης ,ξεκηνα με ενα δισκο και μετα τα υπολοιπα με το μαλακο.
τωρα κια με της αδειες για παραλιες καλα ειναι ,και σηγουρο χαρτζιλικη.γιαννη καλημερα
μετα απο τοσες απαντησεις που διαβασες βλεπω οτι δεν σε καλυψαν
τι ακριβως ζητας να μαθεις φιλαρακι????@Hfaistos-69:
Καλημέρα φίλε Γιάννη ξεκαθαρισέ μας τι σε ενδιαφέρει να ψάχνεις πρώτα
Η ερώτηση είναι απλή.
Γατί είναι μερικοί οπαδοί των V.L.F. ενώ άλλοι των Ρ.Ι.
Που επικεντρώνονται τα πλεονεκτήματα και που τα μειωνεκτίματα γενικά.
Σε ποιές περιπτώσεις θέλουμε V.L.F. και σε ποιές Ρ.Ι και γιατί?
Ποιά επιρεάζονται περισσότερο από τις κλιματολογικές συνθήκες τα V.L.F. ή τα Ρ.Ι?
Ευχαριστώ,
Γιάννης. -
για τους πιο παλιους στο χομπυ αυτα μπορει να φαινονται αστεια αλλα για καποιον που ξεκιναει τωρα αυτη η απορια στεκει,και εγω αναρωτιεμαι ακομη για πιο μηχανημα ειναι καλυτερα να παρω vlf η pi .υπαρχει ενα vlf αλλα δεν ξερεις εαν δεν εχεις pi πιο ειναι καλυτερο η πιο θα κανει καλυτερα τη δουλεια του
-
Η ερώτηση είναι απλή.
Γατί είναι μερικοί οπαδοί των V.L.F. ενώ άλλοι των Ρ.Ι.
Που επικεντρώνονται τα πλεονεκτήματα και που τα μειωνεκτίματα γενικά.
Σε ποιές περιπτώσεις θέλουμε V.L.F. και σε ποιές Ρ.Ι και γιατί?
Ποιά επιρεάζονται περισσότερο από τις κλιματολογικές συνθήκες τα V.L.F. ή τα Ρ.Ι?
Ευχαριστώ,
Γιάννης.Εβαλες το θεμα στις κατασκευες και ειχα την εντυπωση οτι ειχες στο μυαλο σου μια συζητηση πανω σε γνωσεις κατασκευης
και θεωριων αυτων για τα συγκεκριμανα μηχανηματα…PS
-
καλα κανετε και ρωτατε αυτος ειναι αλωστε και ο λογος που ειμαστε εγγεγραμενοι στο φορουμ
ανταλαγη αποψεων
vlf…..
μηχανηματα περιορισμενου βαθους με καλο σχετικα διαχωρισμο σε διαφορα μεταλλα
γενικως μηχανηματα για ψιλοαντικειμενα
pi
ανιχνευτες με ποικιλια μεγαλων και μικρων πηνιων χαμηλης συχνοτητος με μεγαλυτερες δυνατοτητες ανιχνευσης σε βαθος σε σχεση με τα vlf αλλα κατα προσωπικη μου αποψη αν εξαιρεσεις τα μικρα πηνια (δισκους) που και σε αυτα οι δυνατοτητες διαχωρισμου ειναι περιορισμενες τα μεγαλα πηνια δεν κανουν διαχωρισμο
αρα αν ψαχνουμε μικρα αντικειμενα σε μικρο βαθος και θελουμε να αποφυγουμε σκουπιδακια διαλεγουμε vlf
αν θελουμε να παμε βαθεια ανιχνευοντας μεγαλα αντικειμενα χωρις να εχουμε την δυνατοτητα του διαχωρισμου διαλεγουμε pi
κατανοητος???? -
καλα κανετε και ρωτατε αυτος ειναι αλωστε και ο λογος που ειμαστε εγγεγραμενοι στο φορουμ
ανταλαγη αποψεων
vlf…..
μηχανηματα περιορισμενου βαθους με καλο σχετικα διαχωρισμο σε διαφορα μεταλλα
γενικως μηχανηματα για ψιλοαντικειμενα
pi
ανιχνευτες με ποικιλια μεγαλων και μικρων πηνιων χαμηλης συχνοτητος με μεγαλυτερες δυνατοτητες ανιχνευσης σε βαθος σε σχεση με τα vlf αλλα κατα προσωπικη μου αποψη αν εξαιρεσεις τα μικρα πηνια (δισκους) που και σε αυτα οι δυνατοτητες διαχωρισμου ειναι περιορισμενες τα μεγαλα πηνια δεν κανουν διαχωρισμο
αρα αν ψαχνουμε μικρα αντικειμενα σε μικρο βαθος και θελουμε να αποφυγουμε σκουπιδακια διαλεγουμε vlf
αν θελουμε να παμε βαθεια ανιχνευοντας μεγαλα αντικειμενα χωρις να εχουμε την δυνατοτητα του διαχωρισμου διαλεγουμε pi
κατανοητος????Προσωπική μου άποψη είναι και εμένα η πιο πάνω .
Μια παράλειψη ίσως , είναι το γεγονός ότι στην έρευνα με Vlf είναι σαν να είσαι κηπουρος.
Αντίθετος κρατώντας pi είσαι διασταύρωση εργάτη εργοστασίου με εργάτη στις οικοδομές .